Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 11:08   #4081
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Jest tak przeżarty, że strach. Wczoraj miałam okazję pogadać z grupą maturzystów (nie, nie żadne rodziny "problematyczne" tym razem), którzy twierdzili, że 500+ to dobrodziejstwo a na moje pytanie: "skąd wziąć na to kasę?" odpowiedzieli, że z uszczelnienia systemu podatkowego, wysiudania Biedronek, Lidlów (bo nie płaca podatkow). No to mówię, że na miejsce tychże wejdą inne sklepy, płacące podatki ale jednocześnie odbije się to na cenach towarów, w dodatku z braku tańszej konkurencji będą mogły dyktować ceny. Dla nich żaden problem- przecież nie trzeba tam kupować. No to gdzie, jak nie ma tańszej konkurencji?

Użyli także argumentu Onnej- już teraz dzięki 500+ nie ma ludzi do pracy i pracodawcy będą musieli podnieść zarobki. Aha. Już to widzę.

I to mówią ludzie młodzi. Maturzyści. Kolejne pokolenie z przepranymi mózgami. Ja chyba serio nie umiem żyć w tym społeczeństwie bo w tym kraju nigdy nie będzie normalnie. Swoją drogą, ciekawe, czy w tym roku będą gnać młodzież w ramach lekcji obowiązkowo na film o Smoleńsku.

Plus straszny nacjonalizm takich mlodych ludzi rzucil mi sie w oczy, ostatnio jakis wysyp jest jak grzybow po deszczu
Imigranta na oczy nie widzial a juz nienawidzi i kazdego by powiesil.
Ja osobiscie zaczynam sie coraz bardziej bac, bo po ostatniej wizycie w Polsce okazalo sie, ze nawet mlodzi ludzie, ktorych mialam za inteligentnych i myslacych zaczynaja tak bredzic.

I jeszcze, jak juz sie tak skarze po calosci i nie na temat, to mialam okazje ogladac przez jakis czas tvp1 i umarlam. Albo powstanie albo zolnierze wykleci, albo w telewizji jakies gnioty o tychze zolnierzach, albo "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz" czyli powrot do mlodosci prezesa. Dramat to malo powiedziane.
A Smolensk bedzie jeszcze tematem na maturach, zobaczycie.
Ja jak sie dowiedzialam o tym jaka jest jedna z ostatnich czy tez ostatnia scena w filmie to nie moglam najpierw uwierzyc a potem powiedzialam sobie "Luba, jak niemozliwe jak mozliwe, ty sie kobieto przyzwyczajaj, bo bedzie jeszcze gorzej".

To co sie dzieje napawa mnie przerazeniem, nie przesadzam.
A ja kiedys chcialam wrocic do Polski, jak tak dalej pojdzie to nie bede miala do czego. Albo mnie nie wpuszcza.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:10   #4082
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:14   #4083
_vixen_
Zakorzenienie

Jak sie dowidziałam, ze w filmie o katastofie smoleńskiej jedna ze scen to hołd oddawany przez duchy pomordowanych w Katyniu oficerów parze prezydenckiej to zaczęłam sie zastanawiać czy twórcy filmu to na trzeźwo wymyślił czy ktoś zapodal sobie jakiegoś dropsa wcześniej. No nie do wiary, ze w trzeźwym umyśle takie coś mogło sie narodzić.

Moja mama była z koleżanka kiedyś na tym filmie o Roju. Po seansie koleżanka przepraszała moja mamę, ze na taki film ja zabrała, bo propaganda, ze sam Kim Ir Sen by sie nie powstydził.
W filmie o Smolensku chyba podobnie.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:41   #4084
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Mija, ja się jednak spotykam wśród moich znajomych najczęściej z innym poglądem na 500+ na szczęscie, mam tu na myśli osoby 20-27 lat.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:42   #4085
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja jak sie dowiedzialam o tym jaka jest jedna z ostatnich czy tez ostatnia scena w filmie to nie moglam najpierw uwierzyc a potem powiedzialam sobie "Luba, jak niemozliwe jak mozliwe, ty sie kobieto przyzwyczajaj, bo bedzie jeszcze gorzej". .
az sobie sprawdziłam... i mnie dosłownie zatkało...
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 13:05   #4086
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jak sie dowidziałam, ze w filmie o katastofie smoleńskiej jedna ze scen to hołd oddawany przez duchy pomordowanych w Katyniu oficerów parze prezydenckiej to zaczęłam sie zastanawiać czy twórcy filmu to na trzeźwo wymyślił czy ktoś zapodal sobie jakiegoś dropsa wcześniej. No nie do wiary, ze w trzeźwym umyśle takie coś mogło sie narodzić.
Nie cierpię, no niczego nie cierpię tak jak odcinania kuponów od cudzego męczeństwa i wykorzystywania cudzego bohaterstwa do załatwiania własnych interesów lub wzmacniania czyjegoś wizerunku. Uważam, że jeśli ta scena naprawdę tam jest to po prostu draństwo. A podejrzewam, że jest, bo ostatnio do katastrofy lotniczej próbowano 1 sierpnia wpleść etos Powstania (a raczej odwrotnie, do etosu Powstania próbowano wpasować katastrofę lotniczą). Już się mówiło, że para prezydencka i parlamentarzyści POLEGLI. Kurczę, POLEC można na polu walki, wykonując zadania ze świadomością ryzyka a w tym przypadku należy powiedzieć, że ci ludzie ZGINĘLI, no bo nie da się POLEC w katastrofie.

Drażniła mnie też nazwa "rodziny smoleńskie" będąca jawnym nadużyciem nawiązującym do Rodzin Katyńskich.

No trochę skromności i pokory, ludzie.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 13:41   #4087
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Do tych wszystkich osób które narzekają na opiekę medyczną, odpowiem że to nasza wina, cały czas wołamy o tanie państwo, kombinujemy żeby nie płacić, utrzymujemy święte krowy, bo taki rolnik albo nic nie płaci albo prawie nic, przedsiębiorca płaci od 60% średniej krajowej obojętnie ile zarabia, żyjący z kapitału nie płaci nic, płacą głównie zatrudnieni na etacie. Za te pieniądze jakie wpłacamy na leczenie nie da się zapewnić leczenia na poziomie najbogatszych państw.
Poza tym pamiętajcie że statystycznie większość wydatków na leczenie to ostatnie lata życia, więc fakt ze macie 20-30 lat i to co wpłacacie nie wraca do Was, jest zupełnie normalny, te pieniądze zapewne do Was wrócą jak będziecie na emeryturze, odprowadzać na leczenie będziecie grosze, a będzie trzeba leczyć Wasze serce, nerki, cukrzycę, raka, itd.
Nie tylko rolnicy cwaniakuja. Mam watpliwa przyjemnosc znac kilka osob, ktore sa zarejestrowane w UP i maja ubezpieczenie na kosz panstwa a dobrze zarabiaja, pracujac na czarno. Skladek zdrowotnych nie placa, bo po co, skoro moga za to inni podatnicy zaplacic. A pozniej biadolenie, ze Polski nie stac na taki poziom sluzby zdrowia, jaki jest na zachodzie. Jak by sie mentalnosc Polakow zmienila i by nie kantowali na kazdym kroku, to i w kraju by lepiej bylo. Za granica tez robia wstyd. Same samotne matki dookola, bo panstwo mieszkanie oplaci i da lepsze zasilki a w domu facet pracujacy na pelen etat. Pozniej w PL sie chwala jakie maja kokosy, tylko szkoda, ze prawdy nie powiedza, ze sie dorabiaja kosztem innych ludzi.
Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
U Was (widzę że wpisałaś że mieszkasz w Bawarii) wydatki na leczenie to 7,8% a u nas NFZ to 4,2% PKB (PKB w Polsce 12 495, a w Niemczech to 40 997), czyli na obywatela Niemiec przypada statystycznie 2,3 tys. dol. na Polaka 0,5 tys. dol. W Niemczech wydaje się 4 razy więcej, tych dwóch sytuacji nie da się porównywać.
Ja mieszkam w UK, "raju" na zachodzie, gdzie pieniadze spadaja z nieba a leki sa za darmo. I co z tego jak do specjalistow kolejki sa kilometrowe tak samo jak w PL a dostac do specjalisty chociazby skierowanie, graniczy z cudem. Odkad tu mieszkam (8 lat) ginekolga na oczy nie widzialam bo jak ma sie dobra cytologie, to niepotrzebny ginekolog. Z setka znamion na ciele, chcialam udac sie do dermatologa a moj lekarz mnie oswiecil, ze nie ma potrzeby kontrolowac pieprzykow, dopoki nie krwawia (wtedy wysylaja na usuniecie). Stwierdzil, ze nawet gdyby mnie do dermatologa wyslal, to bym czekala w kolejce okolo dwoch lat, wiec to sensu nie ma.
Ostatnio udalam sie do lekarza z bolami brzucha identycznymi jak bole miesiaczkowe (z tym, ze mam je nie tylko podczas miesiaczki, ale przez caly miesiac na okraglo). Lekarz stwierdzil, ze tak mam i ze to nie jest objaw choroby, stwierdzil, ze musze sie do tego bolu przyzwyczaic.

Jedyne co mi sie tutaj podoba w sluzbie zdrowia, to szacunek ze strony personelu medycznego i latwiejszy dostep do dobrych lekow jak juz sie czlowiek dostanie do specjalisty (ja sie dostalam dopiero jak trafilam w ciezkim stanie do szpitala).

Jakby sie dalej wybrac na zachod przecudowny, to dotrzemy az do USA, gdzie zwyklych ludzi nie stac na leczenie bo ubezpieczenie jest prywatne. Jesli ktos ma prace w dobrej korpo, ktora oplaca ubezpieczenie pracownikom, to ok, ale osoby, ktore ubezpieczenie placa same w przypadku ciezkiej choroby wyprzedaja majatki, bankrutuja.
Przypomniala mi sie historia polskiej fryzjerki, ktora pracowala w USA (miala swoj zaklad), zachorowala na raka i popelnila samobojstwo bo nie bylo jej stac na leczenie na miejscu a do PL nie chciala wracac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 14:08   #4088
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Nie tylko rolnicy cwaniakuja. Mam watpliwa przyjemnosc znac kilka osob, ktore sa zarejestrowane w UP i maja ubezpieczenie na kosz panstwa a dobrze zarabiaja, pracujac na czarno. Skladek zdrowotnych nie placa, bo po co, skoro moga za to inni podatnicy zaplacic. A pozniej biadolenie, ze Polski nie stac na taki poziom sluzby zdrowia, jaki jest na zachodzie. Jak by sie mentalnosc Polakow zmienila i by nie kantowali na kazdym kroku, to i w kraju by lepiej bylo. Za granica tez robia wstyd. Same samotne matki dookola, bo panstwo mieszkanie oplaci i da lepsze zasilki a w domu facet pracujacy na pelen etat. Pozniej w PL sie chwala jakie maja kokosy, tylko szkoda, ze prawdy nie powiedza, ze sie dorabiaja kosztem innych ludzi.

Ja mieszkam w UK, "raju" na zachodzie, gdzie pieniadze spadaja z nieba a leki sa za darmo. I co z tego jak do specjalistow kolejki sa kilometrowe tak samo jak w PL a dostac do specjalisty chociazby skierowanie, graniczy z cudem. Odkad tu mieszkam (8 lat) ginekolga na oczy nie widzialam bo jak ma sie dobra cytologie, to niepotrzebny ginekolog. Z setka znamion na ciele, chcialam udac sie do dermatologa a moj lekarz mnie oswiecil, ze nie ma potrzeby kontrolowac pieprzykow, dopoki nie krwawia (wtedy wysylaja na usuniecie). Stwierdzil, ze nawet gdyby mnie do dermatologa wyslal, to bym czekala w kolejce okolo dwoch lat, wiec to sensu nie ma.
Ostatnio udalam sie do lekarza z bolami brzucha identycznymi jak bole miesiaczkowe (z tym, ze mam je nie tylko podczas miesiaczki, ale przez caly miesiac na okraglo). Lekarz stwierdzil, ze tak mam i ze to nie jest objaw choroby, stwierdzil, ze musze sie do tego bolu przyzwyczaic.

Jedyne co mi sie tutaj podoba w sluzbie zdrowia, to szacunek ze strony personelu medycznego i latwiejszy dostep do dobrych lekow jak juz sie czlowiek dostanie do specjalisty (ja sie dostalam dopiero jak trafilam w ciezkim stanie do szpitala).

Jakby sie dalej wybrac na zachod przecudowny, to dotrzemy az do USA, gdzie zwyklych ludzi nie stac na leczenie bo ubezpieczenie jest prywatne. Jesli ktos ma prace w dobrej korpo, ktora oplaca ubezpieczenie pracownikom, to ok, ale osoby, ktore ubezpieczenie placa same w przypadku ciezkiej choroby wyprzedaja majatki, bankrutuja.
Przypomniala mi sie historia polskiej fryzjerki, ktora pracowala w USA (miala swoj zaklad), zachorowala na raka i popelnila samobojstwo bo nie bylo jej stac na leczenie na miejscu a do PL nie chciala wracac.
Nie zgadzam się.
Zgadzam się, że pierwsze skierowanie może być trudne, i kryteria w niektóych poradniach (np. psychiatrycznych kosmiczne- w zależności od regionu), ale...
mam dziecko pod kontrolę specjalisty- mamy regularne wizyty, ustalony plan leczenia, zero problemów z badaniami.
sama miałam swego czasu obawy co do swojego stanu zdrowia- od razu dostałam skierowanie na pakiet badań
kiedy dziecko małe i było leczone długotrwale i miałam obawy czy nie trzeba suplementować jakichś probiotyków itd. lekarz wysłał list do pediatry i dietetyka dziecięcego- otrzymałam zalecenia i poradę na piśmie.

Mogłabym wymieniać tak jeszcze długo
Raz miałam kontakt z niekompetentną przychodnią, której podejście mi się nie podobało, i która nie chciała zająć się moim chorym dzieckiem. Zajęli się po mojej intwerwencji, a później zmieniłam przychodnię.

Natomiast jak wszędzie system ma wady i czasami trzeba umieć wywrzeć presję, by uzyskać porządany efekt.
Stary 2016-09-08, 14:33   #4089
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się.
Zgadzam się, że pierwsze skierowanie może być trudne, i kryteria w niektóych poradniach (np. psychiatrycznych kosmiczne- w zależności od regionu), ale...
mam dziecko pod kontrolę specjalisty- mamy regularne wizyty, ustalony plan leczenia, zero problemów z badaniami.
sama miałam swego czasu obawy co do swojego stanu zdrowia- od razu dostałam skierowanie na pakiet badań
kiedy dziecko małe i było leczone długotrwale i miałam obawy czy nie trzeba suplementować jakichś probiotyków itd. lekarz wysłał list do pediatry i dietetyka dziecięcego- otrzymałam zalecenia i poradę na piśmie.

Mogłabym wymieniać tak jeszcze długo
Raz miałam kontakt z niekompetentną przychodnią, której podejście mi się nie podobało, i która nie chciała zająć się moim chorym dzieckiem. Zajęli się po mojej intwerwencji, a później zmieniłam przychodnię.

Natomiast jak wszędzie system ma wady i czasami trzeba umieć wywrzeć presję, by uzyskać porządany efekt.
Jesli chodzi o dzieci, to jest inaczej. Moja corka miala problemy ze wzrokiem i skierowanie do okulisty dostalam bez problemu. W wieku niemowlecym miala problemy z napieciem miesniowym i tez nie bylo roblemu ze skierowaniem do pediatry. Gorzej z alergia skorna. Mloda miala paskudne, suche plamy na skorze, ktore drapala do krwi i do dzis nie wiem od czego jej sie to robi (co jakis czas problem wraca) bo zostalam poinformowana, ze testow sie tutaj nie robi i mam smarowac kremami.

Co do specjalistow, ja mam stycznosc tylko z jednym i jak wczesniej wspomnialam, dostalam sie do niego dopiero po tym, jak trafilam do szpitala.

Ogolnie problemow ze zdrowiem mialam sporo i byly olewane przez lekarzy. Sytuacja, ktora mi sie ostatnio z bolem brzucha przytrafila, dobila mnie totalnie bo mam dwie opcje, albo zniszczyc watrobe jedzac codziennie paracetamol, albo ciagle lezec i nie miec nic z zycia (bo przy ciaglym bolu brzucha ochota przechodzi mi nawet na wyjscie na spacer).
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 00:45   #4090
blair witch
Zakorzenienie

Dziewczyny, a 500+ będzie wliczane do dochodów w tym roku? Bo jak się uzbiera 10 brajanów i dżesik i nikol i innych, to dochód "ciutkę" wzrośnie, i chyba przekroczy limit akcji? Zżera mnie też ciekawość, jak te rodziny wykorzystały dodatkowe środki na poprawę ciężkiej sytuacji...
Stary 2016-10-12, 06:26   #4091
wkropkizielona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a 500+ będzie wliczane do dochodów w tym roku? Bo jak się uzbiera 10 brajanów i dżesik i nikol i innych, to dochód "ciutkę" wzrośnie, i chyba przekroczy limit akcji? Zżera mnie też ciekawość, jak te rodziny wykorzystały dodatkowe środki na poprawę ciężkiej sytuacji...
Pewnie nie będzie, skoro do innych zasiłków się nie wlicza. I wyjdzie, że ofiarodawcy są bogatsi od beneficjentów

W tym roku akcja ma rację bytu tylko dla starych, chorych i bezdzietnych. Wielodzietna szlachta, mająca 500+, swoje "potrzeby" jest w stanie zaspokoić sama
wkropkizielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 08:28   #4092
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Wzrosną koszty stałe rodzin i potrzeby, które rodzice wyliczają, wiec pewnie nic to nie da. Dwa - czytuję lokalne grupy dla matek - sporo z nich ma problem z wypełnieniem wniosków i nie mają tego świadczenia, są też zaległości.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 08:39   #4093
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wkropkizielona Pokaż wiadomość
W tym roku akcja ma rację bytu tylko dla starych, chorych i bezdzietnych. Wielodzietna szlachta, mająca 500+, swoje "potrzeby" jest w stanie zaspokoić sama
Oraz samotne matki i te rodziny, w których jest jedno dziecko, a dochód na osobę przekracza próg o kilka złotych - czyli ogromna rzesza tych, którzy nie załapali się na 500 +
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 08:52   #4094
wkropkizielona
Raczkowanie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6628818 1]Oraz samotne matki i te rodziny, w których jest jedno dziecko, a dochód na osobę przekracza próg o kilka złotych - czyli ogromna rzesza tych, którzy nie załapali się na 500 +[/QUOTE]
Zgadza się wyłączając matki samotne tylko oficjalnie, ale tego niestety często nie jest w stanie zweryfikować ani wolontariusz ani urzędnik
Stary 2016-10-12, 11:29   #4095
blair witch
Zakorzenienie

Jedna z wolontariuszek napisała że w tym roku odpadło kryterium wielodzietność, i że nie odwiedza takich rodzin, ciekawe.... Może jednak zmiana na lepsze?
Stary 2016-10-12, 12:01   #4096
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna z wolontariuszek napisała że w tym roku odpadło kryterium wielodzietność, i że nie odwiedza takich rodzin, ciekawe.... Może jednak zmiana na lepsze?
Chcę to zobaczyć w opisach.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 12:21   #4097
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy. Gdyby odpadły rodziny wielodzietne to byłoby ciekawie. Widzę już te gorzkie żale na fb, że jak tak można pozbawiać Brajanow i Dżesiki PSa, xboxa i Furbiego :love

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 12:23   #4098
blair witch
Zakorzenienie

Kiedy bazę rodzin otwierają?
Stary 2016-10-12, 12:36   #4099
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy bazę rodzin otwierają?
https://www.szlachetnapaczka.pl/tabl...zy-rodzin.html
marsz na otwarcie bazy ...
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:48   #4100
daydreaming_
Zakorzenienie

Aż sobie zapiszę w kalendarzu

Ale to jest na pewno z tego roku? Bo tam jest napisane, ze otwarcie będzie w sobotę 22.11. a w tym roku to jest wtorek

Edytowane przez daydreaming_
Czas edycji: 2016-10-12 o 13:51
Stary 2016-10-12, 13:54   #4101
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Aż sobie zapiszę w kalendarzu

Ale to jest na pewno z tego roku? Bo tam jest napisane, ze otwarcie będzie w sobotę 22.11. a w tym roku to jest wtorek
W zeszłym roku 22.11 wypadł w niedzielę. Więc z zeszłego roku też to nie jest.
5e327f3732852adf48e9cb3f56b2e58327f4a9c0_62c21f8678871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:18   #4102
Ingrid80
BAN stały

Oo! Już niedługo

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 14:36   #4103
daydreaming_
Zakorzenienie

[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;66303726]W zeszłym roku 22.11 wypadł w niedzielę. Więc z zeszłego roku też to nie jest.[/QUOTE]

Znalazłam, to jest informacja z 2014.

Stary 2016-10-12, 14:39   #4104
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Mi coraz bardziej się to z sektą kojarzy.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 15:57   #4105
blair witch
Zakorzenienie

Ale pewnie końcówka listopada jak zwykle, no trudno, datę z pewnością niedługo poznamy, i będzie można rozpocząć odliczanie
Stary 2016-10-21, 13:49   #4106
_vixen_
Zakorzenienie

http://gdansk.tvp.pl/27385458/5-osob...ju-w-kwidzynie

Dzieci oczywiscie szkoda. Ale znowu nasuwa się pytanie, kto sobie robi trójkę dzieci w takich warunkach...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 14:07   #4107
wkropkizielona
Raczkowanie

Cytat:

Dzieci oczywiscie szkoda. Ale znowu nasuwa się pytanie, kto sobie robi trójkę dzieci w takich warunkach...
Smutne to i szkoda ich. Tylko jak z materiału wynika ta kobieta mieszka tam 30 lat a dopiero teraz zdała sobie sprawę, że przydałoby się większe mieszkanie?
Stary 2016-10-21, 14:20   #4108
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wkropkizielona Pokaż wiadomość
Smutne to i szkoda ich. Tylko jak z materiału wynika ta kobieta mieszka tam 30 lat a dopiero teraz zdała sobie sprawę, że przydałoby się większe mieszkanie?
Szkoda dzieci, płacą za głupotę i nieodpowiedzialność rodziców.
Serio nie ogarniam, żyć w takich warunkach i płodzić czworo dzieci. Za głupia jestem żeby to pojąć. Że im się w ogóle chce bzykać w takich warunkach i ogólnie - w takiej sytuacji życiowej. Mi by się chyba jajniki w trąbkę zwinęły.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-21, 14:38   #4109
wkropkizielona
Raczkowanie

Jak słyszę takie historie to mam mieszane uczucia. Z jednej strony - powinni dostać to mieszkanie i inną pomoc, bo przerażające jest życie w biedzie i takich warunkach. Z drugiej - pomoc demoralizuje, udowadnia, że nie trzeba liczyć tylko na siebie, starać się, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże, da...
Stary 2016-10-21, 14:45   #4110
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:

Zwłaszcza ze tatuś w artykule nie jest wspomniany jakkolwiek - natomiast inna kwestia to to że biorąc pod uwagę program 500+, zasiłki na niepełnosprawne dziecko ( z tego co kojarzę to wynosi 1300 zł na jedno) i to że Kwidzyn jest małym miastem to myślę że jak by się postarała to by była wstanie znaleźć tanio chociażby 2 pokojowe mieszkanie na które byłoby ją stać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości