|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Cytat:
Plus straszny nacjonalizm takich mlodych ludzi rzucil mi sie w oczy, ostatnio jakis wysyp jest jak grzybow po deszczu Imigranta na oczy nie widzial a juz nienawidzi i kazdego by powiesil. Ja osobiscie zaczynam sie coraz bardziej bac, bo po ostatniej wizycie w Polsce okazalo sie, ze nawet mlodzi ludzie, ktorych mialam za inteligentnych i myslacych zaczynaja tak bredzic. I jeszcze, jak juz sie tak skarze po calosci i nie na temat, to mialam okazje ogladac przez jakis czas tvp1 i umarlam. Albo powstanie albo zolnierze wykleci, albo w telewizji jakies gnioty o tychze zolnierzach, albo "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz" czyli powrot do mlodosci prezesa. Dramat to malo powiedziane. A Smolensk bedzie jeszcze tematem na maturach, zobaczycie. Ja jak sie dowiedzialam o tym jaka jest jedna z ostatnich czy tez ostatnia scena w filmie to nie moglam najpierw uwierzyc a potem powiedzialam sobie "Luba, jak niemozliwe jak mozliwe, ty sie kobieto przyzwyczajaj, bo bedzie jeszcze gorzej". To co sie dzieje napawa mnie przerazeniem, nie przesadzam. A ja kiedys chcialam wrocic do Polski, jak tak dalej pojdzie to nie bede miala do czego. Albo mnie nie wpuszcza.
|
|
#4082 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie dowidziałam, ze w filmie o katastofie smoleńskiej jedna ze scen to hołd oddawany przez duchy pomordowanych w Katyniu oficerów parze prezydenckiej to zaczęłam sie zastanawiać czy twórcy filmu to na trzeźwo wymyślił czy ktoś zapodal sobie jakiegoś dropsa wcześniej. No nie do wiary, ze w trzeźwym umyśle takie coś mogło sie narodzić.
Moja mama była z koleżanka kiedyś na tym filmie o Roju. Po seansie koleżanka przepraszała moja mamę, ze na taki film ja zabrała, bo propaganda, ze sam Kim Ir Sen by sie nie powstydził. W filmie o Smolensku chyba podobnie. |
|
|
|
#4084 |
|
Konto usunięte
|
Mija, ja się jednak spotykam wśród moich znajomych najczęściej z innym poglądem na 500+ na szczęscie, mam tu na myśli osoby 20-27 lat.
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4085 |
|
Konto usunięte
|
az sobie sprawdziłam... i mnie dosłownie zatkało...
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Drażniła mnie też nazwa "rodziny smoleńskie" będąca jawnym nadużyciem nawiązującym do Rodzin Katyńskich. No trochę skromności i pokory, ludzie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio udalam sie do lekarza z bolami brzucha identycznymi jak bole miesiaczkowe (z tym, ze mam je nie tylko podczas miesiaczki, ale przez caly miesiac na okraglo). Lekarz stwierdzil, ze tak mam i ze to nie jest objaw choroby, stwierdzil, ze musze sie do tego bolu przyzwyczaic. Jedyne co mi sie tutaj podoba w sluzbie zdrowia, to szacunek ze strony personelu medycznego i latwiejszy dostep do dobrych lekow jak juz sie czlowiek dostanie do specjalisty (ja sie dostalam dopiero jak trafilam w ciezkim stanie do szpitala). Jakby sie dalej wybrac na zachod przecudowny, to dotrzemy az do USA, gdzie zwyklych ludzi nie stac na leczenie bo ubezpieczenie jest prywatne. Jesli ktos ma prace w dobrej korpo, ktora oplaca ubezpieczenie pracownikom, to ok, ale osoby, ktore ubezpieczenie placa same w przypadku ciezkiej choroby wyprzedaja majatki, bankrutuja. Przypomniala mi sie historia polskiej fryzjerki, ktora pracowala w USA (miala swoj zaklad), zachorowala na raka i popelnila samobojstwo bo nie bylo jej stac na leczenie na miejscu a do PL nie chciala wracac. |
||
|
|
|
#4088 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Zgadzam się, że pierwsze skierowanie może być trudne, i kryteria w niektóych poradniach (np. psychiatrycznych kosmiczne- w zależności od regionu), ale... mam dziecko pod kontrolę specjalisty- mamy regularne wizyty, ustalony plan leczenia, zero problemów z badaniami. sama miałam swego czasu obawy co do swojego stanu zdrowia- od razu dostałam skierowanie na pakiet badań kiedy dziecko małe i było leczone długotrwale i miałam obawy czy nie trzeba suplementować jakichś probiotyków itd. lekarz wysłał list do pediatry i dietetyka dziecięcego- otrzymałam zalecenia i poradę na piśmie. Mogłabym wymieniać tak jeszcze długo ![]() Raz miałam kontakt z niekompetentną przychodnią, której podejście mi się nie podobało, i która nie chciała zająć się moim chorym dzieckiem. Zajęli się po mojej intwerwencji, a później zmieniłam przychodnię. Natomiast jak wszędzie system ma wady i czasami trzeba umieć wywrzeć presję, by uzyskać porządany efekt.
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do specjalistow, ja mam stycznosc tylko z jednym i jak wczesniej wspomnialam, dostalam sie do niego dopiero po tym, jak trafilam do szpitala. Ogolnie problemow ze zdrowiem mialam sporo i byly olewane przez lekarzy. Sytuacja, ktora mi sie ostatnio z bolem brzucha przytrafila, dobila mnie totalnie bo mam dwie opcje, albo zniszczyc watrobe jedzac codziennie paracetamol, albo ciagle lezec i nie miec nic z zycia (bo przy ciaglym bolu brzucha ochota przechodzi mi nawet na wyjscie na spacer). |
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a 500+ będzie wliczane do dochodów w tym roku? Bo jak się uzbiera 10 brajanów i dżesik i nikol i innych, to dochód "ciutkę" wzrośnie, i chyba przekroczy limit akcji? Zżera mnie też ciekawość, jak te rodziny wykorzystały dodatkowe środki na poprawę ciężkiej sytuacji...
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym roku akcja ma rację bytu tylko dla starych, chorych i bezdzietnych. Wielodzietna szlachta, mająca 500+, swoje "potrzeby" jest w stanie zaspokoić sama |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4093 |
|
Konto usunięte
|
Oraz samotne matki i te rodziny, w których jest jedno dziecko, a dochód na osobę przekracza próg o kilka złotych - czyli ogromna rzesza tych, którzy nie załapali się na 500 +
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6628818 1]Oraz samotne matki i te rodziny, w których jest jedno dziecko, a dochód na osobę przekracza próg o kilka złotych - czyli ogromna rzesza tych, którzy nie załapali się na 500 +[/QUOTE]
Zgadza się |
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna z wolontariuszek napisała że w tym roku odpadło kryterium wielodzietność, i że nie odwiedza takich rodzin, ciekawe.... Może jednak zmiana na lepsze?
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Chcę to zobaczyć w opisach.
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy. Gdyby odpadły rodziny wielodzietne to byłoby ciekawie. Widzę już te gorzkie żale na fb, że jak tak można pozbawiać Brajanow i Dżesiki PSa, xboxa i Furbiego :love
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy bazę rodzin otwierają?
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.szlachetnapaczka.pl/tabl...zy-rodzin.html
marsz na otwarcie bazy ... |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Aż sobie zapiszę w kalendarzu
![]() Ale to jest na pewno z tego roku? Bo tam jest napisane, ze otwarcie będzie w sobotę 22.11. a w tym roku to jest wtorek
Edytowane przez daydreaming_ Czas edycji: 2016-10-12 o 13:51 |
|
|
|
#4101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4102 |
|
BAN stały
|
Oo! Już niedługo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;66303726]W zeszłym roku 22.11 wypadł w niedzielę. Więc z zeszłego roku też to nie jest.[/QUOTE]
Znalazłam, to jest informacja z 2014.
|
|
#4104 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pewnie końcówka listopada jak zwykle, no trudno, datę z pewnością niedługo poznamy, i będzie można rozpocząć odliczanie
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
http://gdansk.tvp.pl/27385458/5-osob...ju-w-kwidzynie
Dzieci oczywiscie szkoda. Ale znowu nasuwa się pytanie, kto sobie robi trójkę dzieci w takich warunkach... |
|
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Serio nie ogarniam, żyć w takich warunkach i płodzić czworo dzieci. Za głupia jestem żeby to pojąć. Że im się w ogóle chce bzykać w takich warunkach i ogólnie - w takiej sytuacji życiowej. Mi by się chyba jajniki w trąbkę zwinęły. |
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
Jak słyszę takie historie to mam mieszane uczucia. Z jednej strony - powinni dostać to mieszkanie i inną pomoc, bo przerażające jest życie w biedzie i takich warunkach. Z drugiej - pomoc demoralizuje, udowadnia, że nie trzeba liczyć tylko na siebie, starać się, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto pomoże, da...
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

21.06.2014r.