Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-12, 09:27   #4081
chupacabra88
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Myślę, że paragon dostaniesz normalnie, a po prostu osoba obsługująca nie umiała odpalić takiej jednorazowej zniżki w sklepie internetowym. Ale jak nie dostaniesz, to się dopominaj. Jak będą robili problemy, to masz 14 dni na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny i żaden paragon nie jest tutaj wymagany. Odnośnie reklamacji, to teraz zwykle wystarczy jakikolwiek dowód zakupu (np. wyciąg przelewu z konta lub właśnie email z potwierdzeniem zamówienia). Ewentualnie producent może wymagać paragonu przy realizacji gwarancji.
a ja się zastanawiam czy ten rabat nie jest dlatego, że właśnie "nie nabiją" i przytną na podatkach?? Pracuje w skarbowości i nie wiem czy to nie jest mój schiz jakiś :P

Cytat:
Napisane przez julia1612 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację. Zapewne większość z was posiada coś takiego jak facebook. Ja również, ale działam na nim bardzo ostrożnie, tzn: nie wrzucam zdjęć obiadów, nie zaznaczam gdzie jestem, ani co robię. Każde wrzucone zdjęcie, jest dokładnie przemyślane i obejrzane z myślą "internet nie zapomina". Z czerwcowego ślubu wrzuciłam 2 zdjęcia(zdjęcia wybrane, żebyśmy byli na nim tylko my, bez żadnych gości-może ktoś sobie nie życzy być na fcb.) Aha ślub planowany do półtora roku, żeby nie było, że ciąża nas ponagliła do tego . A wracając do sedna sprawy...Dołączyłam do grupy zamkniętej na fcb o nazwie "mamy 2017". Wydawało mi się, że jest bezpieczna, grupa zamknięta nikt nic nie widzi z moich 300 znajomych. A dziś się dowiedziałam, że na mojej tablicy wyświetliło się "Julia dołączyła do grupy mamy 2017". O czym nie wiedziałam! Myślałam naiwnie, że jako grupa zamknięta nie będzie śladu mojej aktywności w tej grupie, oczywiście już ukryłam to na osi czasu, ale już po ptakach. O mojej ciąży wiedzą najbliższe mi osoby(rodzina, przyjaciele) i na fcb nic nie pisałam, nie wstawiam broń boże zdjęć z usg itp...Bo po co?! I czuję się taka oszukana, bo nie chciałam tego rozgłaszać , ale facebook zrobił to za mnie! Dziewczyny uważajcie na każdy ruch na tych portalach społecznościowych! Ja nie mam zamiaru wystawiać tam zdjęć mojego synka, jedno na którym będzie kawałek rączki, albo nóżki i tyle. Nie chcę, żeby mój syn jako dorosły mężczyzna będący prezesem dużej korporacji (ach te ambitne matki ) był wyszydzany i nie darzony szacunkiem przez swoich pracowników, którzy znajdą jego zdjęcie w czeluściach internetu typu: "pan prezes w wieku 3 lat na nocniku", lub "pan prezes z wanience z siusiakiem na wierzchu". Nie, nie będę mu niszczyć przyszłości. A napewno nie jedna z was ma koleżanki co wystawiają milion zdjęć typu " Brajanek rysuję", "Kacperek robi pierwszą kupkę na nocniku"czy wręcz "Misiu pomalowany przez Kacperka" i tu hit... "Misiu pomalowany przez mamę" (!) . Na tym fcb forum też przeżyłam mentalną załamkę, kiedy przyszłe mamy zaczęły wstawiać zdjęcia z usg z genitaliami swoich dzieci...Też takie mam, podejrzewam, że jak wy wszystkie, ale żeby to wystawiać w internecie....Aż strach pomyśleć co będzie jak się te dzieci urodzą...
Na tym kończę mój przydługawy wywód, ale wylałam swój żal i frustrację i już mi lepiej
Mam wiele koleżanek, które wrzucają zdjęcia swoich dzieci codziennie. Nauczyłam się to olewać. Ja też nad każdym zdjęciem długo myślę czy wrzucić, zdarza mi się usuwać po pewnym czasie. Ale jak są jakieś ważne momenty w życiu to człowiek chce się tak po porostu pochwalić, więc myślę, że zdjęcie Antka wrzucę Nie uda mi się całkowicie powstrzymać!

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Surka dzięki za namiary
Ten użytkownik ma prawie 100stron różnych art....
będzie co przeglądać
Ja u niego zrobiłam zamówienie w poniedziałek, paczka już idzie, więc jak co to dam znać jak z jakością.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 09:37   #4082
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy ten rabat nie jest dlatego, że właśnie "nie nabiją" i przytną na podatkach?? Pracuje w skarbowości i nie wiem czy to nie jest mój schiz jakiś :P
To wtedy odstępujesz od umowy. W takim przypadku potwierdzeniem zakupu jest korespondencja mailowa lub wyciąg z konta (tylko dobrze opisz tytuł przelewu). Skoro pracujesz w skarbówce, to sama wiesz najlepiej gdzie ich zgłosić, jakby robili jakieś problemy Możesz też od razu przy zamówieniu poprosić o fakturę (może być przecież na osobę prywatną) i mają obowiązek ją wystawić.
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 09:44   #4083
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
To wtedy odstępujesz od umowy. W takim przypadku potwierdzeniem zakupu jest korespondencja mailowa lub wyciąg z konta (tylko dobrze opisz tytuł przelewu). Skoro pracujesz w skarbówce, to sama wiesz najlepiej gdzie ich zgłosić, jakby robili jakieś problemy Możesz też od razu przy zamówieniu poprosić o fakturę (może być przecież na osobę prywatną) i mają obowiązek ją wystawić.
Ja się zaczęłam dokładnie wypytywać i dopiero po którymś mailu z kolei dostałam fakturę proforma na maila. Coś mi tu śmierdzi. Hehe. Dlatego chyba wolę podjechać do nas tu do innego sklepu, zamówić, ewentualnie poczekać dłużej na swój kolor i mieć wszystko czarno na białym.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-10-12, 09:52   #4084
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Ja się zaczęłam dokładnie wypytywać i dopiero po którymś mailu z kolei dostałam fakturę proforma na maila. Coś mi tu śmierdzi. Hehe. Dlatego chyba wolę podjechać do nas tu do innego sklepu, zamówić, ewentualnie poczekać dłużej na swój kolor i mieć wszystko czarno na białym.
Jak masz taką alternatywę, to pewnie, że kup tam, gdzie masz większe zaufanie
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 10:53   #4085
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Pequenina gratuluję udanych łowów, śliczne ciuszki

Julia właśnie dlatego nie dołączam do żadnych mamowych grup na fb bo też się tajniaczę przed dalszymi znajomymi z ciążą. Najgorzej mnie denerwuje jak znajome znajomi wstawiają zdjęcia swoich dzieci w kąpieli. Pożywka dla zboków.

Dzisiaj zaszalałam kupiłam na smyku w promocji pokrowiec na przewijak i projektor z pozytywką myszka miki na łóżeczko też w promocji.

Jest promo na pościele, kocyki i okrycia kąpielowe
Stary 2016-10-12, 11:02   #4086
obca7
Wtajemniczenie

hej

Ja nie wystawiam żadnych zdjęć synka na fb tak smao mój mąż jakie było zdziwienie ludzi, ze jak to, nie będzie zdjęć?? no nie będzie:P
No i z wielkim trudem podpisałam zgodę na publikację zdjęć w przedszkolu-no ale co by zrobili-kazaliby mu odejść na bok, zamazywali by mu twarz???
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 11:03   #4087
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
A ja na L4 spać mogę do woli to już od 7:30 nie mogę spać! Nie ma sprawiedliwości!
Śpij śpij, wszyscy mówią, żeby przed porodem wyspać się na zapas.
Ja musze wstawać przed 8, bo do tej pory muszę zjeść śniadanie. A przyznam szczerze, że coraz trudniej mi wstać i czasem nawet nie słyszę budzika, co mi się nigdy w życiu nie zdarzyło!

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
dołączam się do postanowień! zaczęłam od wczoraj, byłam na gimnastyce - trochę mi było mało to poszłam pieszo kilka kilometrów od szkoły rodzenia do domu dziadków szybszym tempem... a po drodze trafiłam na lumpka! TAKIEGO LUMPKA! dużo rzeczy, 99% jak nówki, wszystkie na wieszaczkach, ładnie posegregowane, do tego tak blisko domu (a dotychczas leciałam do centrum, bez sensu!), i dużo z tych rzeczy było dobre na mnie (jestem mała a mam duży brzuch : D). no 3 godziny tam buszowałam i wyszłam z prawie 5kg ciuchów - babcia fundnęła z okazji urodzin. W efekcie mam 10 bluzek z krótkim, które zakrywają mi brzuch, 10 z długim - w tym jedna do karmienia, 2 pary spodni, 3 koszule nocne - w tym jedna do karmienia (w lumpku tego się nie spodziewałam a wychodziły po 5zł!), ładne zakolanówki i kilka ciuszków dla Franka - potem zrobię foteczki : P no przeszczęśliwa byłam cały dzień : )
Wow, to sie teraz będziesz mogła stroić i przebierać.

Cytat:
No i super z tą wyprawką. Pewnie czujesz się pewniej. Ja też muszę zrobić listę czego nie mam, ale wiem że niewiele zostało. Dziś poskładałam ciuszki małego w kosteczkę i poukładałam do torby z ikea tej dużej. Moje ciuchy się mieszczą w takiej jednej, TŻta ciuchy w drugiej i małego w trzeciej. On naprawdę ma tyle ciuchów co my :O Nie mogę się doczekać kiedy przeniesiemy się do normalnej szafy...
Jak tam jazdy? : )
Tak, czuję się już pewniej, bo wiem, że wszystko już mamy. Właśnie przyszła paczka z gemini, zaraz będę rozpakowywać. Tylko gdzie ja mam to trzymać?
Absolutnie nie mam już na nic miejsca.

A jazdy stresujące - miałam już 3 x 2 godziny na mieście.
Strasznie się na siebie wkurzam, jak coś zrobię źle i mnie to stresuje, chociaż dzisiaj instruktor powiedział, że było lepiej, niz ostatnio, że dużo sama robiłam.
Zobaczymy, może się uda.

Cytat:
Myślę, że miał dobre zamiary mówiąc to. Ja chyba wolałabym, żeby został, nawet jakbym wrzeszczała, że ma się wynosić : ) : P
Ja tez nie wyobrażam sobie, żeby mój miał wyjść. Najwyżej każę mu się zamknąć, ale nigdy wyjść. Sama dziecka nie zrobiłam i sama go nie urodzę!

Cytat:
Załączam foteczki łowów dla małego : )
Ale z Frania będzie mały elegancik

Cytat:
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację. Zapewne większość z was posiada coś takiego jak facebook. Ja również, ale działam na nim bardzo ostrożnie, tzn: nie wrzucam zdjęć obiadów, nie zaznaczam gdzie jestem, ani co robię. Każde wrzucone zdjęcie, jest dokładnie przemyślane i obejrzane z myślą "internet nie zapomina". Z czerwcowego ślubu wrzuciłam 2 zdjęcia(zdjęcia wybrane, żebyśmy byli na nim tylko my, bez żadnych gości-może ktoś sobie nie życzy być na fcb.) Aha ślub planowany do półtora roku, żeby nie było, że ciąża nas ponagliła do tego . A wracając do sedna sprawy...Dołączyłam do grupy zamkniętej na fcb o nazwie "mamy 2017". Wydawało mi się, że jest bezpieczna, grupa zamknięta nikt nic nie widzi z moich 300 znajomych. A dziś się dowiedziałam, że na mojej tablicy wyświetliło się "Julia dołączyła do grupy mamy 2017". O czym nie wiedziałam! Myślałam naiwnie, że jako grupa zamknięta nie będzie śladu mojej aktywności w tej grupie, oczywiście już ukryłam to na osi czasu, ale już po ptakach. O mojej ciąży wiedzą najbliższe mi osoby(rodzina, przyjaciele) i na fcb nic nie pisałam, nie wstawiam broń boże zdjęć z usg itp...Bo po co?! I czuję się taka oszukana, bo nie chciałam tego rozgłaszać , ale facebook zrobił to za mnie! Dziewczyny uważajcie na każdy ruch na tych portalach społecznościowych! Ja nie mam zamiaru wystawiać tam zdjęć mojego synka, jedno na którym będzie kawałek rączki, albo nóżki i tyle. Nie chcę, żeby mój syn jako dorosły mężczyzna będący prezesem dużej korporacji (ach te ambitne matki ) był wyszydzany i nie darzony szacunkiem przez swoich pracowników, którzy znajdą jego zdjęcie w czeluściach internetu typu: "pan prezes w wieku 3 lat na nocniku", lub "pan prezes z wanience z siusiakiem na wierzchu". Nie, nie będę mu niszczyć przyszłości. A napewno nie jedna z was ma koleżanki co wystawiają milion zdjęć typu " Brajanek rysuję", "Kacperek robi pierwszą kupkę na nocniku"czy wręcz "Misiu pomalowany przez Kacperka" i tu hit... "Misiu pomalowany przez mamę" (!) . Na tym fcb forum też przeżyłam mentalną załamkę, kiedy przyszłe mamy zaczęły wstawiać zdjęcia z usg z genitaliami swoich dzieci...Też takie mam, podejrzewam, że jak wy wszystkie, ale żeby to wystawiać w internecie....Aż strach pomyśleć co będzie jak się te dzieci urodzą...
Na tym kończę mój przydługawy wywód, ale wylałam swój żal i frustrację i już mi lepiej
Masz rację, chociaż ja tutaj wrzuciłam dowód na to, że Bartek jest Bartkiem.
Z drugiej strony zobacz - za 30 lat wszyscy będą w necie i nikogo to nie będzie dziwić tak, jak nas. Większość 30latków będzie można prześwietlić niemal od poczęcia. Oczywiście ja tego nie popieram i też nie mam zamiaru tak dzielić się moim synem.
Kiedys sporo wrzucałam na FB, teraz już rzadko.

Przerażają mnie też profile na FB osób, które nie żyją. Sama mam takiego znajomego...

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 11:08   #4088
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Przerażają mnie też profile na FB osób, które nie żyją. Sama mam takiego znajomego...
kiedyś czytałam , ze takie osoby trzeba zgłosić do fb i oni usuwają konto
Stary 2016-10-12, 11:11   #4089
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
laseczki

Ja się nie mogę ogarnąć coś ostatnio. W ubiegłym tygodniu załatwiałam wszystkie sprawy w pracy, żeby nikogo nie zostawiać z zaległą robotą. Odpiątku jestem już na L4.

Powoli odgruzowuję chatę. Brak mi czsu na Was kompletnie, ale powoli zacznę was nadrabiać. W między czasie przemalowuje fronty mebli Szydełkuję, Orlica już mam korpus króliczka , ale budyń ciążowy mi się włączył i zapomniałam mu oczu doczepić. Teraz zrobię mu albo z kuzików wypukłych, ale zacznę od nowa. Póki co dziergam uszy, a resztę zobaczę później

Też o nim myślę, wózek ma koszyk zamykany, czy jest opcja otwartego kosza ido tego wkładasz torbę zamykaną, jak w Murano, bo nie pamiętam

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Świetna miętoszka

Moniczi Straszne takie wścibstwo Tż nie może zmienić hasła?

Daj namiary.

Też mam go na ,liście do obejrzenia

Współczuję Super, że wyniki w normie
Możesz jeszcze wyhaftować oczy pokaż potem
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 11:20   #4090
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
kiedyś czytałam , ze takie osoby trzeba zgłosić do fb i oni usuwają konto
No tak, jednak to decyzja rodziny, a widzę, że w rocznicę śmierci oni nadal mu wstawiają jakieś posty... Smutne to.

Stary 2016-10-12, 11:27   #4091
Konto usunięte

Też mnie facebook zrobił kiedyś w jajo, znajoma poprosiła mnie, żebym wrzuciła zdjecie brzucha z kotem na stronę Fundacji, z której tego kota adoptowałam, potrzebowali trochę dobrego PRu Wrzuciłam, myśląc, że będzie widoczne tylko dla lubiących Fundację, a wyświetliło się też wszystkim moim znajomym Nie było to nic osobistego, ale obiecałam sobie, że nie będę wrzucać zdjęć brzucha na FB, zwłaszcza takich w lustrze. Oczywiście w tajnej grupie tylko dla Was to inna bajka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 11:29   #4092
furjatka
Zadomowienie

Melduje ze mój gigant waży pól kilo i wszystko z nim w porządku

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-10-12, 11:36   #4093
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość

Gratuluję
Który to tydzień?
Stary 2016-10-12, 11:41   #4094
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

super
Stary 2016-10-12, 11:44   #4095
Konto usunięte

Zaangażowałam niechcący całą rodzinę w szukanie imbiru dla mnie, nigdzie w sklepach nie ma Ciężko będzie się wykurować bez leków i miodu
Stary 2016-10-12, 11:47   #4096
obca7
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66300581]Zaangażowałam niechcący całą rodzinę w szukanie imbiru dla mnie, nigdzie w sklepach nie ma Ciężko będzie się wykurować bez leków i miodu [/QUOTE]
na kaszel polecam takie coś: zaparzyć łyzkę majeranku, przykryć czymś, zostawic do ostudzenia, przecedzić przez sitko i wypić Pić 2 razy dziennie w zeszłym tygodniu mi bardzo pomogło
Stary 2016-10-12, 12:07   #4097
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Super! gratulacje, ja mam jutro wizytę u gina i mam nadzieję podejrzeć małego. Choć nie zawsze robi usg ale ja się stęskniłam

Jeszcze co do facebooka - ja mam "tajną grupę" w której mam najbliższą rodzinkę - mamę, tatę, braci i męża - z uwagi na odległość jaka nas dzieli, możemy wymieniać się zdjęciami z całą grupą, czymś pochwalić i przypuszczam, że tam mojego syna będzie dużo :P

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-10-12, 12:20   #4098
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66299316]Też mnie facebook zrobił kiedyś w jajo, znajoma poprosiła mnie, żebym wrzuciła zdjecie brzucha z kotem na stronę Fundacji, z której tego kota adoptowałam, potrzebowali trochę dobrego PRu Wrzuciłam, myśląc, że będzie widoczne tylko dla lubiących Fundację, a wyświetliło się też wszystkim moim znajomym Nie było to nic osobistego, ale obiecałam sobie, że nie będę wrzucać zdjęć brzucha na FB, zwłaszcza takich w lustrze. Oczywiście w tajnej grupie tylko dla Was to inna bajka

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie [/QUOTE]
Widziałam tą fotkę.
Zdrówka! Odpoczywaj, wygrzewaj się w łóżeczku.

Cytat:

Super.

Mój 3 tygodnie temu ważył ponad pół... Znowu mam się zacząć martwić, że klocuszek?
Ja mam wizytę we wtorek, zobaczymy, co powie lekarz. Na pewno dopytam o tę wagę i o centyle, bo ostatnio dziwnie to wyliczył.
Diabetolog powiedziała, że jak dziecko rzeczywiście będzie duże, to już teraz mogą położyć mnie na kilka dni do szpitala na monitorowanie cukrów i dziecka. Jak trzeba to trzeba, przynajmniej oswoję się z tym szpitalem.

Stary 2016-10-12, 12:30   #4099
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
dołączam się do postanowień! zaczęłam od wczoraj, byłam na gimnastyce - trochę mi było mało to poszłam pieszo kilka kilometrów od szkoły rodzenia do domu dziadków szybszym tempem... a po drodze trafiłam na lumpka! TAKIEGO LUMPKA! dużo rzeczy, 99% jak nówki, wszystkie na wieszaczkach, ładnie posegregowane, do tego tak blisko domu (a dotychczas leciałam do centrum, bez sensu!), i dużo z tych rzeczy było dobre na mnie (jestem mała a mam duży brzuch : D). no 3 godziny tam buszowałam i wyszłam z prawie 5kg ciuchów - babcia fundnęła z okazji urodzin. W efekcie mam 10 bluzek z krótkim, które zakrywają mi brzuch, 10 z długim - w tym jedna do karmienia, 2 pary spodni, 3 koszule nocne - w tym jedna do karmienia (w lumpku tego się nie spodziewałam a wychodziły po 5zł!), ładne zakolanówki i kilka ciuszków dla Franka - potem zrobię foteczki : P no przeszczęśliwa byłam cały dzień : )

Załączam foteczki łowów dla małego : )
Super że zakupy udane

Cytat:

Twój gigant to chyba najmniejszy na wątku który to tc?

Cytat:
Widziałam tą fotkę.

Super.

Mój 3 tygodnie temu ważył ponad pół... Znowu mam się zacząć martwić, że klocuszek?
Ja mam wizytę we wtorek, zobaczymy, co powie lekarz. Na pewno dopytam o tę wagę i o centyle, bo ostatnio dziwnie to wyliczył.
Diabetolog powiedziała, że jak dziecko rzeczywiście będzie duże, to już teraz mogą położyć mnie na kilka dni do szpitala na monitorowanie cukrów i dziecka. Jak trzeba to trzeba, przynajmniej oswoję się z tym szpitalem.
Moja w 23t4d miała 610g
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 12:36   #4100
Konto usunięte

Cytat:
Widziałam tą fotkę.

Super.

Moja prawie 900g w 27tc i to waga na środku przedziału, więc nie masz się czym martwić, teraz dzieci będą nam szybko przybierać na wadze
Stary 2016-10-12, 12:40   #4101
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam tą fotkę.

Super.

ja mysle, ze nie ma się czym martwić teraz dzieciaczki szybko rosną i jeżeli mieści się w centylach to wszystko ok
Stary 2016-10-12, 12:44   #4102
NiEBiE
Zakorzenienie

Zobaczymy, teraz go szczegółowo wypytam, bo może wcale nie chodziło o wagę, tylko któreś inne wymiary. Najważniejsze, że na połówkowych wszystkie narządy wyszły ok.

Uprzątnęłam 4 komody i wygospodarowałam 1 małą na rzeczy dla Bartka. Oczywiście strasznie się zmęczyłam.

Stary 2016-10-12, 12:52   #4103
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Który to tydzień?

Moja w 27 tc ważyła ok 900 gram
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:04   #4104
obca7
Wtajemniczenie

mój w 29 tygodniu 1400 g
Stary 2016-10-12, 13:07   #4105
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Zazdroszczę wam troszeczkę bo ja miałam usg końcem sierpnia i nie wiem kiedy kolejne, ale jak juz kiedyś mówiłyśmy...dzidzia kopie non-stop wiec człowiek spokojniejszy...

Mam dla was rade: nigdy nie kichajcie pochylone, tak mnie sieklo w brzuchu, plecach, karku, że musiałam sie położyć

Postanowiłam pic dużo wody, myślicie, ze z cytryna te 2l dziennie nie przeszkadza? Bo od zwykłej boli mnie głowa

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-10-12 o 13:08
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:09   #4106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam troszeczkę bo ja miałam usg końcem sierpnia i nie wiem kiedy kolejne, ale jak juz kiedyś mówiłyśmy...dzidzia kopie non-stop wiec człowiek spokojniejszy...

Mam dla was rade: nigdy nie kichajcie pochylone, tak mnie sieklo w brzuchu, plecach, karku, że musiałam sie położyć

Postanowiłam pic dużo wody, myślicie, ze z cytryna te 2l dziennie nie przeszkadza? Bo od zwykłej boli mnie głowa
Jasne, że nie, nawet lepiej wg mnie niż zwykła woda

Wrzuciłam na grupę na FB balety małej
Stary 2016-10-12, 13:33   #4107
furjatka
Zadomowienie

24t5d. Z pomiarów wychodził na 23t0d, czyli i tak nadrobił dwa dni no chyba najmniejszy jest, ale przyrost prawidłowy, więc się nie martwię.

A od położnej usłyszałam "3kilo pani przytyła? to aż za dużo" a od lekarza dostałam opieprz za furaginę przez 3 dni... powiedział że to się bezwzględnie bierze przez 7 dni...

No nic, mam skierowanie na mocz i glukozę, jak coś nie tak, to mam od razu dzwonić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-12, 13:51   #4108
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66304466]Jasne, że nie, nawet lepiej wg mnie niż zwykła woda

Wrzuciłam na grupę na FB balety małej [/QUOTE]

Cudowny widok

Cytat:
24t5d. Z pomiarów wychodził na 23t0d, czyli i tak nadrobił dwa dni no chyba najmniejszy jest, ale przyrost prawidłowy, więc się nie martwię.

A od położnej usłyszałam "3kilo pani przytyła? to aż za dużo" a od lekarza dostałam opieprz za furaginę przez 3 dni... powiedział że to się bezwzględnie bierze przez 7 dni...

No nic, mam skierowanie na mocz i glukozę, jak coś nie tak, to mam od razu dzwonić.
3kg to dużo?
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:55   #4109
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Cudowny widok

3kg to dużo?
no ale w 5 tygodni... jakby lekarz przyjechał w piątek tak jak miał, to byłoby niecałe 2. Ehh nie jej sprawa że się nażarłam w weekend a lekarz powiedział, że skoro wcześniej tyłam mniej, to teraz po prostu organizm nadrabia... wolałabym żeby już skończył nadrabiać

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-10-12 o 14:02
furjatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-12, 13:57   #4110
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

.
Bez przesady, 3 kg to wcale nie jest dużo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości