|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Cytat:
Nie uda mi się całkowicie powstrzymać!Ja u niego zrobiłam zamówienie w poniedziałek, paczka już idzie, więc jak co to dam znać jak z jakością.
|
|
#4082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz też od razu przy zamówieniu poprosić o fakturę (może być przecież na osobę prywatną) i mają obowiązek ją wystawić.
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Pequenina gratuluję udanych łowów, śliczne ciuszki
Julia właśnie dlatego nie dołączam do żadnych mamowych grup na fb bo też się tajniaczę przed dalszymi znajomymi z ciążą. Najgorzej mnie denerwuje jak znajome znajomi wstawiają zdjęcia swoich dzieci w kąpieli. Pożywka dla zboków. Dzisiaj zaszalałam kupiłam na smyku w promocji pokrowiec na przewijak i projektor z pozytywką myszka miki na łóżeczko też w promocji.Jest promo na pościele, kocyki i okrycia kąpielowe
|
#4086 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Ja nie wystawiam żadnych zdjęć synka na fb tak smao mój mąż jakie było zdziwienie ludzi, ze jak to, nie będzie zdjęć?? no nie będzie:P No i z wielkim trudem podpisałam zgodę na publikację zdjęć w przedszkolu-no ale co by zrobili-kazaliby mu odejść na bok, zamazywali by mu twarz???
|
#4087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja musze wstawać przed 8, bo do tej pory muszę zjeść śniadanie. A przyznam szczerze, że coraz trudniej mi wstać i czasem nawet nie słyszę budzika, co mi się nigdy w życiu nie zdarzyło! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie przyszła paczka z gemini, zaraz będę rozpakowywać. Tylko gdzie ja mam to trzymać? ![]() Absolutnie nie mam już na nic miejsca. A jazdy stresujące - miałam już 3 x 2 godziny na mieście. Strasznie się na siebie wkurzam, jak coś zrobię źle i mnie to stresuje, chociaż dzisiaj instruktor powiedział, że było lepiej, niz ostatnio, że dużo sama robiłam. Zobaczymy, może się uda. ![]() Cytat:
![]() Ale z Frania będzie mały elegancik Cytat:
![]() Z drugiej strony zobacz - za 30 lat wszyscy będą w necie i nikogo to nie będzie dziwić tak, jak nas. Większość 30latków będzie można prześwietlić niemal od poczęcia. Oczywiście ja tego nie popieram i też nie mam zamiaru tak dzielić się moim synem.Kiedys sporo wrzucałam na FB, teraz już rzadko. Przerażają mnie też profile na FB osób, które nie żyją. Sama mam takiego znajomego...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś czytałam , ze takie osoby trzeba zgłosić do fb i oni usuwają konto
|
#4089 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pokaż potem
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, jednak to decyzja rodziny, a widzę, że w rocznicę śmierci oni nadal mu wstawiają jakieś posty... Smutne to.
|
#4091 |
|
Konto usunięte
|
Też mnie facebook zrobił kiedyś w jajo, znajoma poprosiła mnie, żebym wrzuciła zdjecie brzucha z kotem na stronę Fundacji, z której tego kota adoptowałam, potrzebowali trochę dobrego PRu
Wrzuciłam, myśląc, że będzie widoczne tylko dla lubiących Fundację, a wyświetliło się też wszystkim moim znajomym Nie było to nic osobistego, ale obiecałam sobie, że nie będę wrzucać zdjęć brzucha na FB, zwłaszcza takich w lustrze. Oczywiście w tajnej grupie tylko dla Was to inna bajka ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie
|
|
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
Melduje ze mój gigant waży pól kilo i wszystko z nim w porządku
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#4093 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Zaangażowałam niechcący całą rodzinę w szukanie imbiru dla mnie, nigdzie w sklepach nie ma
Ciężko będzie się wykurować bez leków i miodu
|
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66300581]Zaangażowałam niechcący całą rodzinę w szukanie imbiru dla mnie, nigdzie w sklepach nie ma
Ciężko będzie się wykurować bez leków i miodu [/QUOTE]na kaszel polecam takie coś: zaparzyć łyzkę majeranku, przykryć czymś, zostawic do ostudzenia, przecedzić przez sitko i wypić Pić 2 razy dziennie w zeszłym tygodniu mi bardzo pomogło
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Super! gratulacje, ja mam jutro wizytę u gina i mam nadzieję podejrzeć małego. Choć nie zawsze robi usg ale ja się stęskniłam
![]() Jeszcze co do facebooka - ja mam "tajną grupę" w której mam najbliższą rodzinkę - mamę, tatę, braci i męża - z uwagi na odległość jaka nas dzieli, możemy wymieniać się zdjęciami z całą grupą, czymś pochwalić i przypuszczam, że tam mojego syna będzie dużo :P
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66299316]Też mnie facebook zrobił kiedyś w jajo, znajoma poprosiła mnie, żebym wrzuciła zdjecie brzucha z kotem na stronę Fundacji, z której tego kota adoptowałam, potrzebowali trochę dobrego PRu
Wrzuciłam, myśląc, że będzie widoczne tylko dla lubiących Fundację, a wyświetliło się też wszystkim moim znajomym Nie było to nic osobistego, ale obiecałam sobie, że nie będę wrzucać zdjęć brzucha na FB, zwłaszcza takich w lustrze. Oczywiście w tajnej grupie tylko dla Was to inna bajka ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie [/QUOTE]Widziałam tą fotkę. ![]() Zdrówka! Odpoczywaj, wygrzewaj się w łóżeczku. ![]() Cytat:
![]() Mój 3 tygodnie temu ważył ponad pół... Znowu mam się zacząć martwić, że klocuszek? Ja mam wizytę we wtorek, zobaczymy, co powie lekarz. Na pewno dopytam o tę wagę i o centyle, bo ostatnio dziwnie to wyliczył. Diabetolog powiedziała, że jak dziecko rzeczywiście będzie duże, to już teraz mogą położyć mnie na kilka dni do szpitala na monitorowanie cukrów i dziecka. Jak trzeba to trzeba, przynajmniej oswoję się z tym szpitalem.
|
|
#4099 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
który to tc?Cytat:
|
|||
|
|
|
#4100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz dzieciaczki szybko rosną i jeżeli mieści się w centylach to wszystko ok
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy, teraz go szczegółowo wypytam, bo może wcale nie chodziło o wagę, tylko któreś inne wymiary. Najważniejsze, że na połówkowych wszystkie narządy wyszły ok.
![]() Uprzątnęłam 4 komody i wygospodarowałam 1 małą na rzeczy dla Bartka. Oczywiście strasznie się zmęczyłam.
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja w 27 tc ważyła ok 900 gram |
|
|
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
mój w 29 tygodniu 1400 g
![]()
|
#4105 |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Zazdroszczę wam troszeczkę bo ja miałam usg końcem sierpnia i nie wiem kiedy kolejne, ale jak juz kiedyś mówiłyśmy...dzidzia kopie non-stop wiec człowiek spokojniejszy...
![]() Mam dla was rade: nigdy nie kichajcie pochylone, tak mnie sieklo w brzuchu, plecach, karku, że musiałam sie położyć ![]() Postanowiłam pic dużo wody, myślicie, ze z cytryna te 2l dziennie nie przeszkadza? Bo od zwykłej boli mnie głowa
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-12 o 14:08 |
|
|
|
#4106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam na grupę na FB balety małej
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
24t5d. Z pomiarów wychodził na 23t0d, czyli i tak nadrobił dwa dni
no chyba najmniejszy jest, ale przyrost prawidłowy, więc się nie martwię.A od położnej usłyszałam "3kilo pani przytyła? to aż za dużo" a od lekarza dostałam opieprz za furaginę przez 3 dni... powiedział że to się bezwzględnie bierze przez 7 dni...No nic, mam skierowanie na mocz i glukozę, jak coś nie tak, to mam od razu dzwonić.
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66304466]Jasne, że nie, nawet lepiej wg mnie niż zwykła woda
![]() Wrzuciłam na grupę na FB balety małej [/QUOTE]Cudowny widok Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
no ale w 5 tygodni... jakby lekarz przyjechał w piątek tak jak miał, to byłoby niecałe 2. Ehh nie jej sprawa że się nażarłam w weekend
a lekarz powiedział, że skoro wcześniej tyłam mniej, to teraz po prostu organizm nadrabia... wolałabym żeby już skończył nadrabiać
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-12 o 15:02 |
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez przesady, 3 kg to wcale nie jest dużo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

. A wracając do sedna sprawy...Dołączyłam do grupy zamkniętej na fcb o nazwie "mamy 2017". Wydawało mi się, że jest bezpieczna, grupa zamknięta nikt nic nie widzi z moich 300 znajomych. A dziś się dowiedziałam, że na mojej tablicy wyświetliło się "Julia dołączyła do grupy mamy 2017". O czym nie wiedziałam! Myślałam naiwnie, że jako grupa zamknięta nie będzie śladu mojej aktywności w tej grupie, oczywiście już ukryłam to na osi czasu, ale już po ptakach. O mojej ciąży wiedzą najbliższe mi osoby(rodzina, przyjaciele) i na fcb nic nie pisałam, nie wstawiam broń boże zdjęć z usg itp...Bo po co?! I czuję się taka oszukana, bo nie chciałam tego rozgłaszać , ale facebook zrobił to za mnie! Dziewczyny uważajcie na każdy ruch na tych portalach społecznościowych! Ja nie mam zamiaru wystawiać tam zdjęć mojego synka, jedno na którym będzie kawałek rączki, albo nóżki i tyle. Nie chcę, żeby mój syn jako dorosły mężczyzna będący prezesem dużej korporacji (ach te ambitne matki

Możesz też od razu przy zamówieniu poprosić o fakturę (może być przecież na osobę prywatną) i mają obowiązek ją wystawić.

Sama mam takiego znajomego...
Szydełkuję, Orlica już mam korpus króliczka 
Super, że wyniki w normie 
Ciężko będzie się wykurować bez leków i miodu 
a od lekarza dostałam opieprz za furaginę przez 3 dni... powiedział że to się bezwzględnie bierze przez 7 dni...