|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
![]() Ja się nie mogę ogarnąć coś ostatnio. W ubiegłym tygodniu załatwiałam wszystkie sprawy w pracy, żeby nikogo nie zostawiać z zaległą robotą. Odpiątku jestem już na L4. Powoli odgruzowuję chatę. Brak mi czsu na Was kompletnie, ale powoli zacznę was nadrabiać. W między czasie przemalowuje fronty mebli Szydełkuję, Orlica już mam korpus króliczka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66175786] Ale w przerwach udało mi się rano wykończyć kolejny gadżet dla Wiktorii: [/QUOTE] Świetna miętoszka ![]() Moniczi Straszne takie wścibstwo Tż nie może zmienić hasła?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam go na ,liście do obejrzenia ![]() Cytat:
Super, że wyniki w normie
|
|||||
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz w piątek idziemy na darmowe zajęcia z chustonoszenia a Zawitkowski na pewno będzie pierwszy? O czym on opowiada? My mamy tak że ze szkoły rodzenia wybieramy położną środowiskową.
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiada o kp, usypianiu, ogólnie o bliskości. Fajnie go posłuchać. Może w szkole rodzenia dostanę namiary na jakąś położna środowiskową na NFZ, bo koleżanki nikogo nie polecają, na znanylekarz i położna na medal nikogo nie znalazłam. Nie mogę uwierzyć że moje miasto to taka dziura Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4054 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna: Widać główkę, czarne włoski. Ja: To niemożliwe córka jest łysa Cytat:
Śliczne obrazki, kolejna zdolna mamusia ![]() Cytat:
![]() Co do odsyłania, to ja prosiłabym o pismo, że mnie nie przyjmą. W takich sytuacjach szukają dla rodzącej przeważnie miejsca. Ja tym razem chcę rodzić ok 30 km od miejsca zamieszkania i zanim ruszę z domu zamierzam przedzwonić, na położnictwo / porodówkę czy mają miejsce, żeby nie jechać na darmo. Choć wiadomo, że podczas drogi może to miejsce się zapełnić. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z majtek byłam zadowolona z tych jednorazowych, wielorazowe mnie jakoś uwierały, mimo, że rozmiar wzięłam większy. KPZ Seks, a co to jest
|
||||||
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam Was ale nie odzywam się za wiele, bo czuję się fatalnie z tym bólem krocza już czasem psychicznie wymiękam |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66237616]Mąż mi kupił pocieszajkę - różowe wino musujące bez grama alkoholu [COLOR="Silver"][/QUOTE] O muszę poszukać
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Na hm.com wrzucili do działu Mama na wyprzedaz trochę nowych rzeczy, w tym parkę, kurtkę zimową, spodnie, jakby któraś z Was była zainteresowana
|
#4058 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam się już z Polski
Londyn pożegnał mnie bezchmurnym niebem, a Warszawa przywitała deszczem ![]() Dzisiaj juz czuję się lepiej psychicznie, ale niedziela i poniedziałek miałam mega dołka, że się rozstajemy z Tżtem na 5 tygodni. Dzisiaj przynajmniej już nie pochlipuję jak o tym myślę, może moje hormony trochę odpuściły. Generalnie to rodzice zachwyceni, że mają mnie w domu przez ten czas, wszystko podstawione pod nosek muszę się domagać prawa do umycia talerza i szklanki po śniadaniu ![]() Renowacja naszego mieszkania idzie szybko, mamy super ekipę z polecenia i pomimo kilku dodatkowych wydatków - chyba zawsze coś musi wyskoczyć nieprzewidzianego - przynajmniej tym nie muszę się przejmować. Dziś robiłam badania krwi, w czwartek mam wizytę u gina i założenie polskiej karty ciąży i dostanę skierowanie na krzywą cukrową, którą pewnie zrobię w przyszłym tygodniu. Generalnie to czuję już ulgę, że jestem po podróży i będę juz pod opieką mojej lekarki, do której mam zaufanie. Krzyś lot zniósł dobrze, ale w czasie startu dużo kopał, więc jednak maluchy czują, że coś jest inaczej i dobrze, że już nie planuję więcej latać w ciąży.Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.ceneo.pl/17376190#mh=X9m7...VIJKB9LCHHNGK0 Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
extra z zajęciami indywidualnymi! Czasem warto ruszyć tyłek z domu nawet jak aura jest niesprzyjająca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agnes witaj w Polsce! 5 tygodni zleci - mówi Ci to osoba, której rozstania z mężem przez delegacje w tym roku zakręciły się w sumie ok. 2.5 miesiąca ale teraz go już nigdzie nie puszczam ![]() Tak mi się wydawało, że się Mała jakoś dziwnie wierci no i do mnie dotarło... Chyba już nie ma główki na dole, mocno pod pępkiem ale gdzieś koło pępka a nawet nad nim...ehh...się uparciuch obrócił. Muszę poczytać jak zrobić żeby wróciła tam gdzie jej miejsce
|
|||
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Agnes witaj w Polsce! Faktycznie pogodę mamy tu paskudną. Rozłąka minie szybko a w tak zwanym międzyczasie naciesz się czasem z Rodzicami. Ja mam swoich blisko, często się z nimi widzę, a i tak czasem marzę, żeby znów mieć kilkanaście lat i spędzić sobie taki rodzinny dzień z nimi... ehh nic już nie mówię bo się popłaczę
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh n stronie h&m niby jakieś promocje są, ale jak wchodzę np. w kurtkę, to jest info że wszystkie rozmiary są wyprzedane
|
|
|
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszyk jest umocowany na stałe zapinany zamkiem. Więc otwartego kosza raczej nie da się zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Agnes witaj w kraju
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4064 |
|
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Melduje kalafior...robie farbe i zamiast zostawić większość czasu na odrostach, je*nęłam od razu cała głowę... Jeszcze mi sie to nie zdarzyło
![]() Witamy w ojczyźnie ️
Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-11 o 19:40 |
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
Itsybitsy gratuluję kalafiora
![]() Ja natomiast weszłam na aptekegemini żeby zamówić sobie witaminy bo tam są tańsze a mi się kończą a przy okazji jeszcze inne rzeczy. zamówiłam wszystko a o witaminach zapomniałam
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes_K cześć! W Polsce londyńska pogoda od co najmniej tygodnia, szkoda że nie przywiozłaś nam słońca
![]() Rozłąka będzie trudna, ale z rodzicami i w trakcie remontu szybko minie. Teraz odpoczywaj i ciesz się dobrą opieką. Konkardia dziś naprawdę długo szukałam i bez rezultatu. Może w szkole rodzenia albo na warsztatach o kp coś podpytam. ![]() Rzeczywiście w h&m prawie nic już nie ma. Szybko się rozeszły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My po warsztatach Bezpieczny Maluch. Uważam, że było warto, słuchaliśmy od początku do końca. Wiele ważnych informacji, oby zostały w głowie jak najdłużej!!!
|
|
#4068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
furjatka powodzenia na wizycie!
|
||
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Oo dziękuję za pamięć
nareszcie!!!! A potem jedziemy obejrzeć wózki ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Chcę do łóżka.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące duszyczki
|
#4072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | ||||
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=34435930
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4074 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokaż łowy mamy jak ostaniesz! : ) U mnie wczoraj podobne ceny, koszulki za 1,50, spodnie za 2zł itd : ) Zaraz zrobię fotki tylko się podniosę z łóżka, coś mnie dzisiaj głowa boli... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ah, super ekipa z polecenia - moje marzenie : P Zazdroszczę! Cytat:
Cytat:
Położna na gimnastyce, która była już tylko dla pań, sama powiedziała, że ta szkoła rodzenia jest głównie dla facetów, że ona wie, że my i tak wszystkiego się dowiemy z neta czy książek, a jedyne co trudno nam zrobić, to nauczyć czegoś facetów lub ich do czegoś przekonać : D Że faktycznie jak położna coś powie to słuchają, a jak ich kobieta to już nie zawsze : D No i fajnie : ) Mi się zaczyna zgaga, kilka razy dziennie/nocnie, nic przyjemnego, na szczęście nie za często i nie za intenstywnie. A mały powinien mieć stosunkowo mało włosów - ja byłam 2 lata łysa, a TŻ do dzisiaj ma niewiele włosów : D Cytat:
Jak tam jazdy? : ) Cytat:
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66200496] Super! Mam wielką nadzieję, że nasze zajęcia z tego tematu będą wyglądać podobnie... Mój mąż mnie ostatnio zaniepokoił, powiedziałam mu, że jeśli w trakcie porodu uznam, że tylko mi działa na nerwy zamiast uspokajać to będzie musiał wyjść, odparł, że nie ma takiej opcji : pala:[/QUOTE] Myślę, że miał dobre zamiary mówiąc to. Ja chyba wolałabym, żeby został, nawet jakbym wrzeszczała, że ma się wynosić : ) : P Cytat:
Załączam foteczki łowów dla małego : ) |
|||||||||||||
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnes, witaj w kraju! Nie martw się, te kilka tygodni szybko zleci
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Piszę, żeby wyrazić tu swoją frustrację. Zapewne większość z was posiada coś takiego jak facebook. Ja również, ale działam na nim bardzo ostrożnie, tzn: nie wrzucam zdjęć obiadów, nie zaznaczam gdzie jestem, ani co robię. Każde wrzucone zdjęcie, jest dokładnie przemyślane i obejrzane z myślą "internet nie zapomina". Z czerwcowego ślubu wrzuciłam 2 zdjęcia(zdjęcia wybrane, żebyśmy byli na nim tylko my, bez żadnych gości-może ktoś sobie nie życzy być na fcb.) Aha ślub planowany do półtora roku, żeby nie było, że ciąża nas ponagliła do tego . A wracając do sedna sprawy...Dołączyłam do grupy zamkniętej na fcb o nazwie "mamy 2017". Wydawało mi się, że jest bezpieczna, grupa zamknięta nikt nic nie widzi z moich 300 znajomych. A dziś się dowiedziałam, że na mojej tablicy wyświetliło się "Julia dołączyła do grupy mamy 2017". O czym nie wiedziałam! Myślałam naiwnie, że jako grupa zamknięta nie będzie śladu mojej aktywności w tej grupie, oczywiście już ukryłam to na osi czasu, ale już po ptakach. O mojej ciąży wiedzą najbliższe mi osoby(rodzina, przyjaciele) i na fcb nic nie pisałam, nie wstawiam broń boże zdjęć z usg itp...Bo po co?! I czuję się taka oszukana, bo nie chciałam tego rozgłaszać , ale facebook zrobił to za mnie! Dziewczyny uważajcie na każdy ruch na tych portalach społecznościowych! Ja nie mam zamiaru wystawiać tam zdjęć mojego synka, jedno na którym będzie kawałek rączki, albo nóżki i tyle. Nie chcę, żeby mój syn jako dorosły mężczyzna będący prezesem dużej korporacji (ach te ambitne matki ) był wyszydzany i nie darzony szacunkiem przez swoich pracowników, którzy znajdą jego zdjęcie w czeluściach internetu typu: "pan prezes w wieku 3 lat na nocniku", lub "pan prezes z wanience z siusiakiem na wierzchu". Nie, nie będę mu niszczyć przyszłości. A napewno nie jedna z was ma koleżanki co wystawiają milion zdjęć typu " Brajanek rysuję", "Kacperek robi pierwszą kupkę na nocniku"czy wręcz "Misiu pomalowany przez Kacperka" i tu hit... "Misiu pomalowany przez mamę" (!) . Na tym fcb forum też przeżyłam mentalną załamkę, kiedy przyszłe mamy zaczęły wstawiać zdjęcia z usg z genitaliami swoich dzieci...Też takie mam, podejrzewam, że jak wy wszystkie, ale żeby to wystawiać w internecie....Aż strach pomyśleć co będzie jak się te dzieci urodzą...Na tym kończę mój przydługawy wywód, ale wylałam swój żal i frustrację i już mi lepiej
|
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
julia1612, w pełni się z Tobą zgadzam! Też staram się jak najmniej używać FB, bo tam ciągle coś zmieniają, np. kilka lat temu wprowadzali nową politykę prywatności i zmienili domyślnie widoczność wszystkich przeszłych postów na "widoczne dla znajomych", podczas, gdy ja wcześniej miałam porobione grupy i posty udostępnione tylko wybranym znajomym (np. post z imprezy na studiach udostępniony tylko ludziom ze studiów). Pomijam już, że jeszcze kilka miesięcy temu można było wyszukać fotki wrzucane przez obce nam osoby na zamkniętych grupach (pojawiały się w wyszukiwaniu fb). Gdyby nie to, że z niektórymi z moich znajomych kontakt jest tylko przez FB (bo np. są za granicą, więc dodzwonić się nie ma szans, a skype nie lubią używać), to pewnie bym całkiem usunęła konto...
|
|
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
julia1612, jakby grupa była tajna, a nie zamknięta, to by tak się chyba nie zrobiło. Dlatego nasza grupa jest tajna :P Ale fakt, fejs jest "niebezpieczny" - jak nie nieintuicyjne działanie, to człowiek może mu pomóc, żeby wieść poszła w świat bez twojej zgody czy wiedzy. Już to przerabiałam
No ale cóż - się nie odstanie.
|
|
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
Surka dzięki za namiary
Ten użytkownik ma prawie 100stron różnych art.... będzie co przeglądać
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Julia niestety, pokazuje wszystkim dołączenie do grup zamkniętych... Dlatego ja nie dołączałam chociaż bardzo by mi to było na rękę.
Ale i tak się rozeszło... Mam stronę prowadzoną po innym nazwiskiem, do niej instagrama, no i szybko się moja anonimowość skończyła bo jak jakieś bardziej poplarne strony typu Wibo udostępniały moje posty, to i znajomi zaczęli trafiać na bloga itp. No a tam nie kryję ciąży Jak ktoś do mnie pisze z gratulacjami to nie odpowiadam, jakbym chciała to bym personalmie te osoby powiadomiła.Ze ślubu nic nie udostępniłam i mi zależało na prwatności i dpa bo i tak byliśmy tematem nr 1 w całym mieście łącznie z tym że jechałam kiedyś autobusem, a tu obok jakeś laski gadają że wzięliśmy ślub bo ja w ciąży jestem haha Nawet ich nie znałam Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-10-12 o 10:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Szydełkuję, Orlica już mam korpus króliczka 

Tż nie może zmienić hasła?
Super, że wyniki w normie 

ale z wypiciem nie było problemu bo miałam cytrynową po prostu mój organizm tego nie znosi, nie wiem co teraz zobaczymy co lekarz powie w czwartek

muszę się domagać prawa do umycia talerza i szklanki po śniadaniu 

️