|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Orlica babcia do mnie dzwoni średnio raz na tydzień że jej kot zaginął/uciekł/wyskoczył przez okno bo nie ma go nigdzie. Zwykle jest gdzieś w wersalce albo w szafce
![]() Ja to nawet się nie chcę ważyć... Wyszły mi takie ohydne rozstępy na piersiach ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zadomowienie
|
Witam w kolejny piękny dzień...
Dziewczęta, jutro glukoza. Czy powinnam jakoś specyficznie dziś jeść?
#4143 | |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() Cytat:
Ja mam dziś wizytę u gina i jakiś wew stres mnie dopadł. ![]()
![]() |
#4144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4145 |
Wtajemniczenie
|
Dobry!
![]() ![]() Furjatka ja nie trzymałam jakiekś konkretnej diety, ale pamiętałam o tej kolacji najpóźniej 12 h przed. Powodzenia jutro! ![]() Zielona wow! Niezłe łowy za taką kwotę! Ale to cieszy ![]() Orlica - nasza rodzinna kotka wchodzi za zmywarkę, która jest w zabudowie - rodzice wyczaili, że robi od strony stojącej jako ostatni sprzęt lodówki ![]() Wczoraj się zestresowałam, bo byłam na ćwiczeniach i zostawiłam w sali zegarek i moją hipercenną branzoletkę ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i już mi się tak czas dłuuuuży ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
a ja mam sobie tam wziąć coś ze sobą, czy one mi tę glukozę rozpuszczą w czymś?
#4149 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66332436]Ale miałam zwariowany poranek...
Na wstępie zaznaczam, że mam malutkie mieszkanie i 2 koty, które mają dostęp do jeszcze mniejszej części mieszkania. Dziś rano wstaję i tradycyjnie chcę się przywitać z kotami, a kotki brak! Z 20 minut jej szukałam i wolałam i nic, nawet zadzwoniłam do męża, czy rano wychodząc do pracy ją widział. Już byłam dosyć zdesperowana, że zero odzewu z jej strony, aż w końcu usłyszałam lekki hałas spod piekarnika, otworzyłam tę dolną szufladę i okazało się, że mała wlazła za kuchenkę - nie wiem jak i nie wiem kiedy - i nie mogła sama wyjść, jest po kilku złamaniach łapy i nie jest sprawna jak przeciętny kot. Jakoś udało mi się ją stamtąd wyjąć, przerażoną i miauczącą ![]() No ja z zaginięciem swojego kota też miałam parę akcji-raz mąż z pracy jechał "na sygnale" go szukac a On na meblech siedział ![]() Raz wyciągał plecak spod kanapy a kot niewidzialnie mu tam wskoczył, a ja bigalam w kolo bloku i pytalam ludzi czy mojego kota gdzies nie widzieli a córka siedziala w domu i plakala-bo kot zginął. ![]() 2 razy zamkeliśmy go za oknem przez nieuwagę i siedział wieczorem na zewnątrz na parapecie niezabezpieczonym na II p. a my poszlismy spac. Jak mu dupsko zmarzło to zaczął skrobac w okno i strasznie nas wystraszył |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Konto usunięte
|
Ja się właśnie zarejestrowałam na 20.10 do mojego lekarza prowadzącego, boję się opierdzielu, bo wizytę miałam mieć na koniec września, a w międzyczasie wyszła ta cukrzyca i latałam po innych lekarzach - w tym ginekologach
![]() W ogóle czy któraś z Was miała już KTG? |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66311971]Zrobiłam lekkie zakupy wyprawkowe na Allegro. Kupiłam między innymi dwie koszule do karmienia, podkłady higieniczne, majtki wielorazowe, pieluchy tetrowe (15 szt. - 10 szt. kolorowych i 5 białych na początek). Cieszę się, że już nie będę goła i wesoła, jakbym nagle miała jechać do szpitala ![]() No i super. ![]() Też muszę się zabrać za szukanie koszul do karmienia, bo to mi jeszcze zostało. Cytat:
![]() :kciuki za wizytę. Koniecznie napisz, jak było. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja się jeszcze na to nie zdobyłam. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66332436]Ale miałam zwariowany poranek... Na wstępie zaznaczam, że mam malutkie mieszkanie i 2 koty, które mają dostęp do jeszcze mniejszej części mieszkania. Dziś rano wstaję i tradycyjnie chcę się przywitać z kotami, a kotki brak! Z 20 minut jej szukałam i wolałam i nic, nawet zadzwoniłam do męża, czy rano wychodząc do pracy ją widział. Już byłam dosyć zdesperowana, że zero odzewu z jej strony, aż w końcu usłyszałam lekki hałas spod piekarnika, otworzyłam tę dolną szufladę i okazało się, że mała wlazła za kuchenkę - nie wiem jak i nie wiem kiedy - i nie mogła sama wyjść, jest po kilku złamaniach łapy i nie jest sprawna jak przeciętny kot. Jakoś udało mi się ją stamtąd wyjąć, przerażoną i miauczącą ![]() Ahh te koteczki, zawsze nam zafundują jakąś rozrywkę. Najważniejsze, że kocia się znalazła przed pieczeniem obiadu. ![]() Moja za to wczoraj pierwszy raz odwaliła taki numer i zeżarła mi kanapkę. To znaczy wędlinę, sałatę odsunęła i polizała sobie almette. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czym się stresujesz, Kochana? Wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#4153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66336346]Ja się właśnie zarejestrowałam na 20.10 do mojego lekarza prowadzącego, boję się opierdzielu, bo wizytę miałam mieć na koniec września, a w międzyczasie wyszła ta cukrzyca i latałam po innych lekarzach - w tym ginekologach ![]() W ogóle czy któraś z Was miała już KTG?[/QUOTE] Wow, byłaś w stanie się zarejestrować tak z tygodnia na tydzień? U mnie chyba nie ma takich krótkich terminów... Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w zeszłym roku zgubiłam bransoletkę od męża dokładnie po tygodniu od dostania jej. ;( Do tej pory nie mogę odżałować. On chciał mi kupić drugą, ale jest taka delikatna, że nie chciałam ze strachu przed kolejnym zgubieniem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że dużo tutaj kociar. ![]()
![]() |
#4155 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66336346]Ja się właśnie zarejestrowałam na 20.10 do mojego lekarza prowadzącego, boję się opierdzielu, bo wizytę miałam mieć na koniec września, a w międzyczasie wyszła ta cukrzyca i latałam po innych lekarzach - w tym ginekologach
![]() W ogóle czy któraś z Was miała już KTG?[/QUOTE] Ja miałam ktg na przed ostatniej wizycie, czyli w dziien próby cukrzycowej, wyszlo wszystko ok ![]() Nie umiem spac w nocy, przez co sypiam w dzien ![]() Dodatkowo magnez. Przeciw skurczom, dziala jakos inaczej i w nocy mam skurcze, i brzuch mnie cos pobolewa od 3 dni :-P Furjatka ja miałam 4 kg na plussiie w ciagu miesiaca i mowily ze to normalne jest :-P Wy juz wszystko maacie do wyprawki, a ja? Ani kosszuli, ani nic.. chociaz wczoraj zdalam sobie sprawe ze do konca przyszllego miesiaca coraz mniej czasu :-P Moja przyjaciółka urodziila wczoraj córeczkę! Miala byc ciezka i mala i co ssie. Okaazalo? Ze wazy 4150g i mierzy 60 cm! ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4156 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie obwiniaj się. Cytat:
Cytat:
![]() A co do grup sprzedażowych, mogę zerknąć - mnie nikt nie podejrzewa ![]() Cytat:
Ludzie nie byli zadowoleni, ale cóż. Nieraz w kasie pierwszeństwa ktoś przede mną wykłócał się, że jest obłożnie chory, a potem brał do rąk sześciopaki z mineralką ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66332436] Dziś rano wstaję i tradycyjnie chcę się przywitać z kotami, a kotki brak! [/QUOTE] Ojej, dobrze, że się znalazła. Kot rodziców ma tak, że uwielbia wchodzić do szaf i spać tam przez kilka godzin. Szukamy go wszędzie, a ten nawet nie miauknie ani nie da znaku życia. Ostatnio władował swoje futro na półkę z książkami - a to kot z rodzaju leniuchów. Nie mogliśmy go znaleźć ![]() Cytat:
Odstęp 12h przed pobraniem. Cytat:
Dziś byłam na pobraniu, jutro z rana wizyta. Niestety łapie mnie jakieś choróbsko, brzuch pobolewa - odpoczywam.
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
Camilla i to lekarz miał w gabinecie KTG?
Kurde dziewczyny ja to dalej nie wiem gdzie bd rodzić... Kto mnie powinien prowadzić - lekarz w Wawie czy w Krakowie... Powiedzcie jak macie rodzinę gdzieś dalej to jedziecie tam na święta? Czy już siedzicie w domu? Ja mam termin na 16.01, rodzina cała w Krk. Pewnie pojedziemy na Wigilię i kilka dni, a potem nie wiem ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy skracającej się szyjce być może odpuścilabym wyjazdy, chyba że dopuszczasz poród w innym miejscu. Rodzina powinna to uszanować. Ja jestem wredna, bo wigilię spędzamy u nas, dla mnie nawet wyprawa 40 minut samochodem na końcówce ciąży była straszna.
![]() |
#4159 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nic nie mam oprócz ciuszków, koszul dla siebie nawet nigdzie nie oglądałam, nie jesteś sama ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Kładź się do łóżka i wygrzej, wg mnie obowiązkowo miód! Co do Świąt - ja będę mieć miesiac do terminu, rodzinka maks 20km oddalona, więc pewnie będę jeździć.
![]() |
#4162 |
Raczkowanie
|
Hej !
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj ! I za glukozy jutrzejsze ![]() Ja KTG też już miałam , chyba dwie wizyty temu. Ja chodzę prywatnie i tam jest tak że są dwa pomieszczenia - w jednym lekarz ze sprzętem usg itd a w drugim położną z KTG waga cisnieniomierzem ![]() My dziś z malzem wybieramy się na warsztaty Mamo to ja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
Co do Świąt to ja mam rodzinkę 6km od nas więc zapewne spędzimy ja razem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak wszystkim po trochu - że za dużo przytyłam przez miesiąc, czy coś będzie kręcił nosem że chce wyjechać do rodziców na tydzień... nie wiem sama. Cytat:
![]() |
#4166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66339366]Prywatnie ![]() No ja właśnie też i jestem w szoku ![]() Miłych warsztatów! ![]() My już też mamy plan wyjazdowy na najbliższe miesiące. Ostatni wyjazd w połowie listopada i od tego czasu siedzimy na tyłkach we własnym domku. Jeśli zaś chodzi o Święta, to zobaczymy... Chcielibyśmy żeby obie rodziny do nas przyjechały, ale raczej to się nie uda. Jedna rodzina ma 600 km, druga 130, no ale są to też nasi dziadkowie więc będzie ciężko. W każdym razie na święta we dwoje też się nastawiamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a zdajecie sobie sprawę, że część z nas będzie się na Święta rozpakowywać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zadomowienie
|
Niebie koszule do karmienia to najlepiej kupić gdzieś na targu albo w lumpku bo nie przydadzą się na długo. W szpitalu czy w domu w nocy to ok. Ale np w dzień jakos nie wyobrażam sobie chodzić w koszuli, od razu czuję się chora
![]() ![]() Co do świąt to ja mam do teściów 140 km i raczej nie wybieram się już w tym roku bo jeszcze coś się zacznie dziać. A u siebie mam i prowadzącego i szpital więc trzeba siedzieć i czekać na akcje. Camilla już rzeczywiście coraz mniej czasu więc trzeba przyspieszyć ![]()
#4170 |
Zadomowienie
|
Cornflower dopuszczam poród albo w Kr albo w Wawie, gdzie to nie wiem właśnie sama. To nie jest szalona odległość więc bym liczyła że gdzieś dojechać zdążymy. Ale tak jak mówisz - przy niepewnej szyjce i pod koniec ciąży rozważam nie wyjeżdżanie na święta.
Zielona fajnie że masz choć jakąś rodzinę bliżej. My tutaj nie mamy nikogo i to będzie trochę dziwnie tak sami całkiem, jeszcze co ja przygotuję na Wigilię? Kupię ciasto w sklepie i to bd pewnie szczyt moich możliwości. Furjatka, Kyiia, hope fajnie że wszystkich macie blisko ![]() Chupacabra widzisz masz przynajmniej teściów na miejscu... Zawsze to coś. Ale faktycznie do swojej rodziny daleko bardzo ![]() Ebena dalej Cię ten brzuch boli? ![]() Konkordia sprawa co do porodu i lekarza to mam 2 opcje w skrócie. W Kr teraz mam prowadzącego fajego lekarza na NFZ i przyjeżdżam póki co do niego co 4 tygodnie, jak akurat i tak spędzamy weekend w Kr. On pracuje w szpitalu bdb pod względem medycznym, pod względem zaplecza, średnio - no brzydko tam jest ![]() W Wawie chodzę prywatnie do lekarza - sporo kosztuje bo usg z wizytą 350 zł. Lekarz super, opiekuńczy i gotowy przejąć prowadzenie mojej ciąży. Pracuje w Wawie w szpitalu na przeciwko pracy mojego męża. Zawsze mnie tam zaprasza w razie czego. Podobnie z tym że szpital medycznie super, zaplecze i warunki porodowe słabe. Brak możliwości tych wszystkih udogodnień typu pojedyncza sala itp itd. Wtedy nie jedziemy na święta, albo jedziemy i wracamy. Mąż pracuje do połowy stycznia ale w sumie zawsze może z pracy wyjść i spotkamy się w szpitalu. Ogólnie to jestem przerażona tą niewiedzą... Ja muszę mieć zaplanowane wszystko! A tu ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-10-13 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.