|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od początku ciąży 5 kg.
![]() |
#4114 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za miłe słowa i wsparcie
![]() Dziś byłam u fryzjerki na pocieszenie i wreszcie wyglądam jak człowiek ![]() Odebrałam wyniki morfologii - w Uk nie robią oczywiście - i widzę, ze hemoglobina lekko poniżej normy i żelazo słabiutko ale w okolicach dolnej granicy normy. Poza tym mam za mało białych krwinek? Zobaczymy co lekarka jutro na to powie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4116 | ||
Konto usunięte
|
To mój podobnie wazyl w 27+6. Jakieś takie duże dzieci mi rosną ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66307911]
Ja kocham ta położna u gina, że nie komentuje mojej wagi i zawsze robi poprawkę -1kg ![]() mnie 0,5 odjęła bo buty i dżinsy. no ja rozumiem zwrócic uwagę jakby to bylo jakos mega duzo... albo jakbym była juz otyła... ale ja chyba normalnie wygladam .. zaraz pewnie sobie wmówię że za gruba jestem i mąż ze mną będzie mial przesrane ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
#4118 |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66307911]To mój podobnie wazyl w 27+6. Jakieś takie duże dzieci mi rosną
![]() ![]() [/QUOTE] U synusia mój lekarz pomylił sie o 20 g ![]() ![]() ![]()
#4119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak on mnie uspokaja, to spływa na mnie spokój. ![]() Cytat:
A sprawdzałaś te wyniki z ogólnymi normami, czy dla ciężarnych? Normy dla nas podane są w wątku na pierwszej stronie - porównaj sobie. ![]() Cytat:
Zamulony dzień dzisiaj - jem obiad i idę do łóżka. Tż znowu na budowie, więc nikt mnie nie nakryje na leniuchowaniu ![]()
![]() |
#4121 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się cieszę, ze usg co wizytę przynajmniej jestem spokojniejsza ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-10-12 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A konsultowałaś się z fizjoterapeutą? Może ćwiczenia by pomogły. Cytat:
![]() Ja bym pewnie się temu przyjrzała z pozycji lekarza, czy jest się czym martwić i tyle. Super ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66299316]W ogóle to wczoraj coś mnie siekło, katar, kaszel, straszny ból gardła. Gorączki nie mam, ale jakaś taka półprzytomna jestem, dlatego tu się mało odzywałam. Malutka szaleje w brzuchu aż miło, zauważyłam, że sporo jest ruchów, które widać, a nie czuć nawet, obserwowanie gołego brzucha to moje ulubione zajęcie ![]() Biedna. Zdrowiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak zareagowałaś na takie rozmowy? Ja bym była w szoku. Cytat:
Zdjęcia starszaka w częstych aktualizacjach posyłam tylko rodzinie na snapie lub messengerze, ale też nie jest tak, że nie publikujemy w ogóle jego zdjęć. Pokazaliśmy go na 4 zdjęciach z ważnych okazji, akurat nie są to fotki z rodzaju wstydliwych. Już bardziej nie rozumiem vlogerek, które codziennie nagrywają długie materiały o ich dniu - pokazują dzieci, mieszkanie. Tam to dopiero pożywka dla złodzieja lub pedofila. Cytat:
![]()
![]() |
#4124 |
Zadomowienie
|
Cornflower nic nie skometowałam... O ślubie to była sensacja że tacy młodzi i już ślub, wiadomo że tego całkiem nie dało się ukrywać bo zaprosiliśmy bliskich przyjaciół itp. Na ten temat się nigdzie nie upubliczniałam...
Eh dla mnie to ciężka sprawa, bo najlepiej klika się jednak życie prywatne i zdjęcia osób. A dla mnie strona to jedyne włsne źródło zarobku "na waciki" w tym momecie. Więc staram się w tym balansować, nie podpisuję się pod swoim nazwiskiem, nie udostępniam nic na prywatnym FB ![]() Poza tym akurat z czytelniczkami się chętniej dzielę niż z jakimiś zawistnymi znajomymi. Mój mąż był w gimnazjum i liceum obiektem wielu westchnień i pewne laski nie mogą tego przeboleć że komuś się udało go wyrwać ![]() Gdybym miała gwarancję że wszyscy znajomi są w jakiś sposób zablokowani to bym chętnie więcej pisała i pokazywała, ale tak staram się ograniczać do minimum ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny nie chcę nic mówić ale faceta mi podmienili chyba !! ( obym nie zapeszyła) Jest dla mnie tak miły , kochany, codziennie pyta jak młody w bruzchu, pól nocy przytula całuje. Dziś weszłam do domu po pracy i co zastałam ? Zamiast skarpet na ziemi to blysk !! ![]() Ahhh ![]() Powiem Wam że nic mnie nie wkurza tak jak stanie w korkach, potrafie się tak nabuzować ... szczególnie kiedy inni kierowcy robią co chcą na drogach. W zamian za godzine stania podjechałam do lidla. Kupiłam żelki i chipsy ![]() I robię dziś cukinię faszerowaną z mięskiem. Uwielbiam ![]() Aaa potem basen ![]() Śmiesznie jest na basenie bo jestem chyba atrakcją dla wszystkich, każdy się na mnie gapi a ze dobrze pływam to niektórzy niedowierzają jak zobaczą brzuch kiedy wychodzę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak byłam ten jeden raz na basenie na aquaaerboiku to też byłam atrakcją ![]() ![]()
![]() |
#4127 |
Konto usunięte
|
Zrobiłam lekkie zakupy wyprawkowe na Allegro. Kupiłam między innymi dwie koszule do karmienia, podkłady higieniczne, majtki wielorazowe, pieluchy tetrowe (15 szt. - 10 szt. kolorowych i 5 białych na początek). Cieszę się, że już nie będę goła i wesoła, jakbym nagle miała jechać do szpitala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zadomowienie
|
też macie taki paskudny dzień dziś? zaraz usnę w pracy a tu jeszcze 40 min....
![]() ![]() ![]() może wirtualne pomogą bo ta jedna którą dziś wypiłam nie daje rady... jest mi w ogóle dziś tak źle... niby się cieszę że wizyta była, ale po wyjściu się mało nie rozryczałam przez ten opieprz o furagine... no i w ogóle jakoś tak dziś nic mnie nie cieszy i mam ochotę tylko ![]() ![]() ![]() wózki byliśmy obejrzeć w Bebetto. Nie mam pojęcia na co zwracać uwagę ![]() ![]()
#4129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi od wczoraj cukier skacze przez to przeziębienie, ciągle tuż przy górnej granicy, a teraz po obiedzie 131 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||||
Wtajemniczenie
|
Doskonale Cię rozumiem!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi dziś dwie mocno (!) starsze panie ustąpiły miejsca w komunikacji ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Hehe Kokordia pozazdrościć, na mnie wszyscy ślepi!
Ale muszę Wam się przyznać... Ostatnio w Smyku była mega kolejka, sporo osób z dziećmi. Ale ja już miałam nogi obolałe, patrzę tabliczka że ciężarne obsługują pierwsze. No to poszłam od tyłu do kasy, wypięłam brzuch i pytam "Mogę?" ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
I co? I co? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, taki łobuz jest do wzięcia ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
I pani oczywiście mnie obsłużyła z uśmiechem ;D Na miny kolejki wolałam nie patrzeć
![]() Dziś w smyku fajne obniżki na kocyki i otulacze z motherhood! Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobrze zrobiłaś w smyku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zadomowienie
|
Konkordia to w Smyku online
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- O już mam, z 49,99 na 34,99 ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Konto usunięte
|
Ale miałam zwariowany poranek...
Na wstępie zaznaczam, że mam malutkie mieszkanie i 2 koty, które mają dostęp do jeszcze mniejszej części mieszkania. Dziś rano wstaję i tradycyjnie chcę się przywitać z kotami, a kotki brak! Z 20 minut jej szukałam i wolałam i nic, nawet zadzwoniłam do męża, czy rano wychodząc do pracy ją widział. Już byłam dosyć zdesperowana, że zero odzewu z jej strony, aż w końcu usłyszałam lekki hałas spod piekarnika, otworzyłam tę dolną szufladę i okazało się, że mała wlazła za kuchenkę - nie wiem jak i nie wiem kiedy - i nie mogła sama wyjść, jest po kilku złamaniach łapy i nie jest sprawna jak przeciętny kot. Jakoś udało mi się ją stamtąd wyjąć, przerażoną i miauczącą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Rozeznanie
|
Strasznie tu cicho dzisiaj!
Orlica, niezły miałaś poranek ![]() Ja zaczęłam dzień od lekkiej załamki, bo się zważyłam (+0,9kg w 3 dni) i zmierzyłam obwód brzucha (tu już nawet nie mówię, ile mam) ![]() Z przyjemniejszych wiadomości, to udało mi się upolować w lumpku ciążowy sweter z h&m mama i spodnie-alladynki - zapłaciłam w sumie 5 zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.