|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
25tc dzien dobryyyyy
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4232 |
Rozeznanie
|
Moniczi, gratuluję egzaminów!
Donka, faktycznie pech z tą firmą, ale najważniejsze, że macierzyński przysługuje. Teraz tylko informuj nas jak z tym mieszkaniem ![]() furjatka, ja mam taką kurteczkę polarową ciepłą, polarowego pajaca i jakieś welurowe śpiochy na razie. Cały czas polują na śpiworek/kombinezon, ale na razie na używkę. Na SR położna nam powiedziała, że taki śpiworek najlepiej kupić już po porodzie, żeby wiedzieć jakie długie jest dziecko, bo to jest coś, czego się bardzo krótko używa biorąc pod uwagę nasz termin porodu. A na samo wyjście ze szpitala to i tak się wpina dziecko w fotelik, czyli nie można go w kombinezon ubrać, tylko trzeba przykryć ciepłym kocem lub nawet kołderką na te kilka kroków do samochodu (chyba, że się ma taki kombinezon z dziurami na pasy). No i trzymaj się na tej glukozie! Agnes, ja bym złożyła ten wózek, żeby sprawdzić czy wszystko jest z nim w porządku, a potem spakowała z powrotem w ten karton ![]() A propos wózka, to znalazłam mój wymarzony na olx! Dopiero w przyszłym tyg jadę go oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |||
Wtajemniczenie
|
Donka! O jeny, ale sytuacja...
![]() ![]() Chupa dzięki za opis rzeczy, które kupiłaś! Też się zainteresuje tym sprzedawcą ![]() Corn kciuki za wizytę! ![]() Agnes ja też wypakowałabym wózek. I też z czystej ciekawości ![]() ![]() Moniczi wielkie gratulacje! Teraz więcej z nami bądź ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzieeeeeń dobry! ![]() ![]() Mała się wierci, kopiąc mnie swoimi mini stópkami! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Furjatka dasz radę ![]() ![]() Ja dziś się wybieram do pracy na obiad z okazji DEN ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
Juz po tym koszmarku. Rzygać mi się nie chciało ale permanentnie słabo i czarno przed oczami. Fuuu. Dobrze ze z głowy. A chciałam zgrywać cwaniaka ze dam radę ale jednak nie byłabym w stanie wysiedziec tu sama i jechać potem do domu.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam właśnie szlafrok i koszule do szpitala. ![]()
![]() |
#4238 |
@}-,-'-
|
Furjatka współczuje, i wiem co przezywasz. Niby najpierw ok, a potem, mogli by Cie wywieźć na noszach do łóżka. Wydaje mi sie, ze ten test jest za dużym obiciazeniem dla organizmu
![]() Donka - trzymamy kciuki ![]() ![]() ![]() Wózek tez bym złożyła, TŻ by nie odpuścił, zeby w sumie najwieksza inwestycje związana z dzieckiem, pozostawić jako niewiadoma (czy aby sprawny w 100%) 🙂 Ja z grubszych mam 1 gruby kombinezon, dwa cieplejsze, dwie kurteczki, śpiworek, ale niespecjalnie gruby i jakiś zestaw polarowy. Tylko to wszystko od innych dzieciaczków w rodzinie, a chciałabym cos nowego, wyjściowego i ślicznego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie ciacho pieczesz? Cytat:
Do siebie do mieszkania też jej nie zaproszę, bo wiadomo, że w 8 miesiącu ciąży nie będę nic przygotowywać, poza tym ja tez uważam, że Święta powinny być u rodziców, tzn ja mamie pomagam wszystko przygotować, ale jakoś nam wszystkim tak fajnie spędzić ten czas u nich... Więc generalnie zostawiam jej wolną rękę i niech sobie rządzi w tym domu, póki ja tam się nie przeprowadzę. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
|
No wiesz surka, przecież niektórzy przyjeżdżają do szpitala gdzie nie znają nikogo i rodzą
![]() ![]() Dziękuję za Wasze rady, jestem bliska decyzji zostania w Warszawie na święta i poród. Z resztą możecie się śmiać ![]() ![]() Ja bym bardzo chciała KTG. Bo sama nie umiem ocenić tych skurczy i super by było wiedzieć jaką mają siłę i jak je odczuwam. Ale wątpię w to na NFZ w pon. Mamusie doświadczone - czyli jak mam ciepły kombinezon ale nie taki zimowy (taki misiek) to mogę nawet w zimie założyć i na to kocyk/śpiworek? Wiecie my jesteśmy przyzwyczajone że zimą to kurtka puchowa, a odpowiednikiem tego jest kombinezonik zimowy. Furjatka o matko trzymaj się tam!!! ![]() Ej a ja nie miałam glukozy... Już mi leci 26t4d... Mój lekarz się chyba zagapił ![]() Macie czasem taki uczucie jak kolkę z boku brzucha? Ja codziennie... Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() u nas też dziś piękne słonko choć zimno: dziś chyba puszczę pierwsze pranie-tż ma mi przynieść ubranka po synku, zrobię segregację i piorę ![]() Furjatka najwaśniejsze, ze już po i dałaś radę ![]() ![]() Agnes ja też wypakowałabym wózek i zobaczyła czy wszystko ok ![]() ![]() Niebie nawet jesli mieszkacie u teściów to nie znaczy, ze na końcówce ciązy masz wigilię szykować i to wszystko sama ![]() ![]() Mi bez ciązy ciezko byłoby uszykować samej Wigilię a co dopiero na jej końcówce.
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkali tam razem po otrzymaniu spadku, ale teraz są za granicą i tam mają swoje życie. Idę na spacer i po zakupy, pogoda rzeczywiście dzisiaj piękna. ![]()
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4245 |
Zadomowienie
|
O jeszcze się pochwalę! Ktoś w 1 części pytał i nawet się negatywnie wpowiedziałam w temacie kokonów. Ale Pani która szyje takie mnie przekonała że to jet genialne! Jest bezpieczne bo z oddychającej bawełny i z oddychającym wkładem z antyalergicznej kulki silikonowej. Możesz sobie drzemać z dzieckiem w łóżku i nie boisz się że przygnieciesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
|
Ok, dostalam telefon. Nasza firme wykupil jeden koles. Dal za nia... nic xD w sumie to dlugi wykupil i tyle, a nasz bankrut na to poszedl. Uffffffff
Mamy prace ![]() Teraz niech szybko w tych agencjach nas sprawdzaja i daja nam te klucze. Van stoi juz u nas pod oknami, pozyczylismy z pracy, wiec teraz pakowanie i znoszenie wszystkiego ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4247 | |
Rozeznanie
|
Podsyłam w załączniku foty;]
Trochę pozmieniałam przepis. Ogólnie ciasto zwie się "Princessa" ze względu na to, że na wierzchu powinny być pokruszone wafelki a biszkopt nasączony ponczem kawowo-rumowym. Moja wariacja- nasączyłam biszkopt sokiem z wiśni i dorzuciłam wisienki. Na wierzchu starta czekolada (pierwszy raz tarłam czekoladę na tarce do parmezanu i wyszły bardzo drobniutkie wióreczki- fajne takie ![]() Masa z ubitej śmietany 36% i białego sera. Cytat:
Ogólnie to była mega silna babka, która się ze sobą nie pieściła ![]() Pamietam jak na jednym ze zjazdów (już po porodzie) poszła do wc mleko odciągać i pytała wszystkich czy to normalne, że jest zielonkawe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
Nie ma za co.
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo w moim stylu, ja też wszystko co mogę wybieram w leśne zwierzątka ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz trzymamy ![]() ![]()
![]() |
#4249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moze akurat teraz tak sie wszystko pouklada,ze bedzie o stokroc lepiej niz bylo? ![]() ps.Teraz doczytalam,ze z praca juz ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66349856]Ja mam urodziny 23 grudnia i nigdy nie czułam tej różnicy wieku. To tylko kilka miesięcy ![]() [/QUOTE] Wczesniak wczesniakowi nie rowny ![]() Ja mialam sie urodzic w lutym a urodzilam sie 1-go grudnia,i okres szkolny wspominam jako najtrudniejszy w zyciu,zaczynajac od nauki konczac na kontaktach z ''rowiesnikami'' ![]() Edytowane przez lusiaUk Czas edycji: 2016-10-14 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie umiem się zdecydować o powinnam robić, dlatego zapytam was ![]() Od kilku dni pobolewa mnie brzuch. Nie jest to jakiś mocny ból, ot zwykły ćmiący raczej bardziej uciążliwy niżli bolesny. Za tydzień mam wizytę i stwierdziłąm że nie będę panikować na zapas,bo brzuch jest miękki i mała ruchliwa jak zawsze.. Ale dziś zaczęłam się niepokoić, czy aby na pwno wszystko ok.. Żebym mogła dotrzeć do lekarza, musiałabym dzwonić po tż-ta żeby zwolnil sie z pracy.. myślicie ze powinnam iść na kontrolę ? ![]()
#4251 |
Zadomowienie
|
Amalte o matko może na uczelni nie urodzę
![]() Wiecie że jest polecane jeść siemię lniane codzinie mc przed porodem? Bo wzmacnia śluzówkę pochwy! Niebie my też wszystko zwierzątkowe ![]() ![]() Camilla a bardzo cię to niepokoi? Jaki to jest ból? Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
No wlasnie nie za bardzo ..
Nie boli jakoś mocno, tylko jest uciążliwy, tak ćmi.. no niewiem jak to nazwac.. Poki co dsm sobie spokoj z lekrzami skoro mała jest aktywna a brzuch miękki to nic nie powiinno sie dziac, najwyzej pod wieczor ppodjedziemy.. Mysle ze to ze zmęczenia bedzie.. nie spie cslymi nocsmmi, a w dzien tyle co drzemki i tyle.. i tak funkcjinujee od tygodnia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4254 |
Konto usunięte
|
Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie. 28 tc, mam tylko 6kg na plusie
![]() Młody dziś mało chciał się pokazać, wiem tylko tyle, że waży już około kilograma. Poza tym wszystko w porządku, mam tylko zwiększyć żelazo i hormony tarczycowe. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyprawka fajna - niestety kolory są zależne od monitora, sama pracuję na kilku i mimo tego, ze są profesjonalne, różnice widać. Co do rpacy TŻ-ta - szkoda... U moich teściów świeta też tak wyglądają ![]() Cytat:
Licze na to, że w tym roku jednak świąt nie spędzimy z teściami. Cytat:
Co do okryć - starszak listopadowy miał dwa okrycia - jeden kombinezon grubszy i jeden na polarze, oprócz tego ocieplany śpiworek, który dobrze grzał. Doradzałabym jednak śpiworek, bo jest bezpieczniej, kiedy maluch podróżuje w śpiworku i foteliku, a nie w kurtce. Cytat:
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku ![]() ![]() O matko, masakra... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Hej wszystkim.
Donka super że praca jest, bardzo dobrze. Jeszcze niech z mieszkaniem się wyklaruje ![]() Cornflower duży już Twój dzidziulek ![]() ![]() Agnes ja mój wózek od razu złożyłam i stoi z gondolką w domu. A spacerówke w pudle schowałam ![]() ![]() Camilla jak Cie będzie ból niepokoił to warto to sprawdzić a puki nic się nie dzieje to więcej odpoczywaj. Ja mam od czasu do czasu taki dziwny skurcz że nagle brzuch mi od środka robi się napięty i taki ból skurczowy jak na biegunke ale za chwile przechodzi i nic nie boli. Muszę dzisiaj doktorka zapytać co jest grane.
#4258 |
Zadomowienie
|
camilla21, taki ból jakby na okres, z jednej strony mocniej też mi dokuczał, przeszło kilka dni temu. To normalne, bo macica terasz szybko rośnie. Jak Mała jest ruchliwa a brzuch nie twardnieje, ja bym się nie martwiła.
NiEBiE, wynik w poniedziałek. Wstawię od razu na konsultację z Tobą ![]() muffi24 a kiedy masz kolejną wizytę? Bo glukozę chyba do 28 tygodnia? Śliczny kokon ![]() donka, kciuki dalej zaciśnięte za mieszkanie!! Amalte Jeeeeeeezu jakie ciacho ![]() Candid to chyba takie twardnienie, z jakim teraz się coraz częściej będziemy borykać. cornflower_girl gratulacje wizyty i brawo za dużego chłopaka!! I piękna waga ![]() Dzięki za rady co do kurteczek. Zostanę z tym co mam i kocyków dokupię. Ewentualnie śpiworek. Dzięki za kciuki ![]() ooo a ja się witam w 26 tygodniu ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-14 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zwierzątka sa super, ![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66377291]Miałam właśnie telefon z zusu, że nie dopatrzyłam L4 i mam jeden dzień przerwy, powinnam za to zapłacić składki do 10.10, a że nie zapłaciłam to możliwe, że za październik w ogóle nie dostanę zasiłku ![]() ![]() O kurde, ale lipa! Straszne masz przeboje z tymi wypłatami i księgowymi. Mam nadzieję, że z nową księgową te problemy się skończą. Ale nie rozumiem, czemu 1 dzień przerwy ma skutkować brakiem zasiłku za cały miesiąc? Cytat:
Jejku, mamy juz kilogramowe dzieci - to dużo. Pamiętacie, jak na początkowych USG nasze Bąble miały po 1-2 cm? ![]() ![]() Cytat:
![]() W 1 klasie podstawówki koleżanka miała duplo farmę, jejku jak ja uwielbiałam do niej chodzić i się tym bawić! ![]() Cytat:
![]() Czemu nie chcesz spędzać świąt z teściami? ![]() Moje zakupy z gemini i malutka już przyszły i oficjalnie informuję, że do kompletu wyprawki zostały mi tylko koszule i staniki do karmienia, chusta (może zamówię od rodziców jako prezent na święta?), organizer na łóżeczko (przyda się, bo u nas mało miejsca), pieluchy, chusteczki nawilżone, laktator (wypożyczymy, bo Tż ma jakieś dojścia i będzie za darmo), butelki i smoczki. A propos - wyjaśnicie mi 1 rzecz? Czym się różnią podkłady od podpasek poporodowych? Wydawało mi się, że podkłady kładzie się na łóżko (i np lezy bez majtek i wietrzy ![]()
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-10-14 o 12:15 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja tak tylko branżowo się wtrącę - nie radzę kupować biustonoszy do karmienia przez internet :/ to naprawdę trzeba zmierzyć, najlepiej 2-3 tygodnie przed porodem, jak rozmiar się ustabilizuje. Pamiętajcie o dobrym podparciu pod biustem - obwód po porodzie potrzebny będzie trochę mniejszy niż pod koniec ciąży. Miseczkę najlepiej byłoby kupić oczko - dwa większą, bo biust jeszcze urośnie, jak zaczniemy karmić. Plus wkładka laktacyjna. Nie ma przeciwwskazań do fiszbin, jeśli obejmuje ona całą pierś i jej nie tnie. Zawsze trochę lepiej biust wygląda w fiszbinach niż w takim miękkim, choć oczywiście wygoda powinna wygrać. No i na noc bez fiszbin.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-14 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.