|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Niestety sporo "nagłych cesarek" jest właśnie przez niewspolmiernosc miednicowo-glowkową. Jest to ciężkie do stwierdzenia przed porodem bo dziecko podczas porodu formuje główkę tak aby wejść do kanału rodnego i miednica też sie poszerza aby te dziecie wypchnac juz w trakcie rodzenia. Czytałam chyba na wrześniowkach, że dziewczyna miała na pograniczu te wspolmiernosc a lekarz ja przekonał zeby probowala sn bo właśnie podczas porodu może się zmienić pójdzie gładko i faktycznie urodzila w 3h sn Ja na pewno będę chciała mieć to zmierzone, ale nie wiem czy jeszcze przez mojego gin w gabinecie czy już bezpośrednio przed porodem w szpitalu bo z tego co czytałam to najlepiej mierzyc bezpośrednio przed ze względu na to, że te parametry zmieniaja sie do ostatniej chwili. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie sie zmieniaja do ostatniej chwili ale jak komus niewspolmiernosc wyjdzie juz duza w 37 tc to raczej marne szanse na sn. W druga strone to zawsze moze sie zdarzyc, ze było ok, a dziec tak nadgonil.
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety sporo "nagłych cesarek" jest właśnie przez niewspolmiernosc miednicowo-glowkową. Jest to ciężkie do stwierdzenia przed porodem bo dziecko podczas porodu formuje główkę tak aby wejść do kanału rodnego i miednica też sie poszerza aby te dziecie wypchnac juz w trakcie rodzenia. Czytałam chyba na wrześniowkach, że dziewczyna miała na pograniczu te wspolmiernosc a lekarz ja przekonał zeby probowala sn bo właśnie podczas porodu może się zmienić pójdzie gładko i faktycznie urodzila w 3h sn
Ja na pewno będę chciała mieć to zmierzone, ale nie wiem czy jeszcze przez mojego gin w gabinecie czy już bezpośrednio przed porodem w szpitalu bo z tego co czytałam to najlepiej mierzyc bezpośrednio przed ze względu na to, że te parametry zmieniaja sie do ostatniej chwili. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Ponarzekam trochę. Coś mi strzeliło w tej kości przy siadaniu. Nie mogę usiąść a jak już mi sie uda to wyje z bólu. Dzwoniłam do przychodni i mam dzwonić o 15. Może mnie ktoś przyjmie.
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Będzie co ma być Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Ale nie ma się co dziwić, nasze organizmy odwalaja kawał roboty, do tego dzieciaki wyciągają z nas wszystko co najlepsze i matki się sypią Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Haha no dokładnie! 😆 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynam dziś 36 tc😊
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Idę nadrabiać. Kurde prawie całą noc nie spałam. Już od tygodnia nie miałam z tym problemu a dzisiaj jak miałam do krwiopojców to taka akcja, do tego bylam glodna, chcialo sie siku, co ja sie umęczyłam W sumie spałam może 3-4 godziny z wieloma przerwami. Ale załatwiłam te wyniki. Musialam zajechac na poczte gdzie stalam w mega długiej kolejce, gorąco tam bylo i myslalam ze zejdę....zalatwilam wizyte w UP. Mówię pani ze tp mam na 24 listopada i zeby jakos tak rozsadnie mi nastepna date wizyty wpisała, to sie zaczeła smiać, że wg grafiku własnie na 24 listopada wypada mi termin wizyty w UP Ladnie daty sie pokryły, może jednak urodzę tego 24 Ale wpisała mi termin na 30stego, wytlumaczyla ze mam w szpitalu zalatwic kwitek dla nich do macierzynskiego. W ogole ten UP ostatnio jakiś taki sympatyczny się zrobił :PWyobraźcie sobie, że byłam pierwsza w kolejce do krwiopijców i przyszła młoda pani, w zasadzie myślę, że była młodsza ode mnie. Ale taka elegancka, miła itp. I poprosiła mnie zebym ją wpuściła przed siebie bo sie do pracy spieszy A co ja moglam powiedzieć? Ja dobry człowiek jestem i jej pozwoliłam wejść pierwszej. Tylko zaskoczyła mnie, że tak ciężarnej sie pyta o takie rzeczy. Może nie zauwyżała brzucha W kazdym badz razie w tym labo pani lubi sobie otwierać gabinet jak jej sie widzi, potrafi sobie plotkowac a ludzie czekają, a ta dziewczyna tak sie spieszyła ze punkt w półdo zrobiła zamieszania i od razu gabinet sie otworzył : A ja sie ciesz, zee byłam miła, jedna Pani to tylko moje 5 minut. Oczywiście starej wrednej baby bym nie wpuściła :P---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- I w ogole jak w domu się ległam o 9, to spałam do 13 z dwoma przerwami na pipi ;P |
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa, tak więc czasem się opłaci kogoś wpuścić przed siebie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa - Ty spiochu !
pora obiadu a Ty to do sniadania pewnie zasiadasz
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie to wstrzymuje przed zrobieniem prania dzieciowych ciuszków, ale chyba za tydzien juz sie przeprowadzimy, chyba ze znowu fachowcy nas wyciulają z terminem
To do tego czasu zamowie te rzeczy. Wczoraj juz nawet posegregowałam i przygotowałam wszystko do prania. Zelazko gdzieś mam, różwe :PChcilam suszarke viledy, a tesco 200 zł, a na allegro 111 z wysylką ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- a tak w ogole pralka stoi nowa, jeszcze nie podlaczona, mam nadzieje, ze bedzie z nia wszystko okey :P Tz chcial dzisiaj ja wlaczyc, bo pierwsze pranie musi puste poleciec, ale czegos mu zabraklo, musial jechac kupić. Pyta mnie kiedy ja spałam czy potrzebuje na weekend ją uruchomić. Na co ja wpol śpiąco, zeby tylko sie odczepił NIE No bede prac od poniedziałku.
|
||
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
korytarz.jpgZałącznik 6689676 za kilka dni koniec remontu i zycia w syfie! Juhuuu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sosowhat Czas edycji: 2016-10-14 o 13:55 |
|
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sie nie chwaliłam, że nie pije już co dziennie. Przez zgage i jakis dziwny posmak w ustach Kupiłam wczoraj w Biedronce cukierki snickersy i milkiwaye, mówie wam jakie dobre ![]() A na obiad nie mam pomysłu i nie chce mi sie robic :P ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm ciężko mi określić na pewno nie jest ciężki bo bym zwróciła na to uwagę .. więc obstawiam, że jest lekki :Pmi się w nim podoba, że jest płaski (ładnie myje podłogi) i ma fajny ten system wirowania. No i nie trzeba się schylać nic dopinać, odpinać itp. bo w moim ostatnim trzeba było ściągnąć tą szmatę żeby ją opłukać :| |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego, przede wszystkim szybkiego porodu i zdrowego malucha dla mamuś nauczycielek
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzenie miednicy miałam w dniu porodu zaraz po przyjęciu. Rano jak się zgłosiłam, to lekarz zrobił mi dokładne usg i odeslali do domu. Po południu jak przyjechałam, to już mnie przyjęli (nawet mogłam sobie zażyczyć zostania w szpitalu bo byłam po terminie) i wtedy podczas ktg też mnie takim cyrklem obmierzyli. Wg mnie wcześniej też można zmierzyć, ale czy to ma sens jak dziecko jeszcze rośnie a miednica też zmienia kształt. Mnie w ogóle nie ciągnie do czekoladowych słodyczy. Za to ciągle piłabym słodkie napoje. Najlepiej gazowane....
|
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, najważniejsze, że jest pod fachową opieką! ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1020 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochanym Psorką wszystkiego co najlepsze ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

28.062014

w trakcie cesarki powiedział tylko, że to był ostatni moment, łożysko zaczęło się odklejać

A co ja moglam powiedzieć? Ja dobry człowiek jestem i jej pozwoliłam wejść pierwszej. Tylko zaskoczyła mnie, że tak ciężarnej sie pyta o takie rzeczy. Może nie zauwyżała brzucha 
To do tego czasu zamowie te rzeczy. Wczoraj juz nawet posegregowałam i przygotowałam wszystko do prania. Zelazko gdzieś mam, różwe :P