|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dzieki dziewczyny za gratulacje-miło sie czyta
![]() Karolina-ja teraz leżę po cc i najgorsze to to ze..... muszę leżeć!!!!! Jakos strasznie nie boli..... chociaż mi narazie nie dają nic przeciwbólowego...... blizna nisko jest i jej nie widac....sama miałam dzisiaj straszny dylemat-bo mnie tu namawiali na poród SN..... napinanie brzucha miałam na ktg na 100..... dosyć często ale jak mnie zbadali-szyjka zamknięta i 0 rozwarcia i mała 4 kg to moja lekarka powiedziała ze nie urodze-ze pomęczę mnie z 1-2 dni i tak cc sie skończy to zrezygnowałam i dałam sie pokroić. Cwiczyc mozna po 3 mies..... po 6 mies mozna cwiczyc brzuch...... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Paryzanka gratulacje 😊
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ja ściskam mocno. Nic więcej nie napiszę bo dziś jestem cięta na chłopów jak mało kto ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#4593 |
|
Rozeznanie
|
Paryżanka-gratulacje!!!!! I sie posypały wreszcie porody
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Inka śliczna córcia!! 💓
Paryżanka gratulacje! ☺ Wyglada na to, że zaczynamy druga runde porodów 😀 ciekawe czy niedzielna pełnia bedzie przełomowa 😂 Lunus jutro zarezerwowane dla Ciebie i Juniora 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję, Paryżanko! Fajnie czytać, że wszystko ładnie ruszyło z dnia na dzień. Jak teraz się czujesz?
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj gin twierdzi to samo. W szpitalu, w 33tc powiedziano mi,ze mam "dosc stare łożysko" jak na ten wiek ciazy. Zapytałam od czego, dostałam odpowiedz,ze jest "po prostu zwapniałe". Pózniej miałam wizytę u mojego gina prowadzącego i wyśmiał te słowa. Rownież stwierdził,ze w tym wieku ciazy nie ocenia sie w taki sposób stanu łożyska.
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam ze skurcze porodowe ( ja nie miałam krzyżowych tylko takie od brzucha promieniście po nogach) były bolesne, krzyczałem z bólu a mam dość wysoki próg bólu. Wody odeszły mi w szpitalu po pierwszych badaniach przed 2 w nocy. Po odejściu wód ból był nie do wytrzymania i po godz miałam rozwarcie na 4cm. Dostałam zzo, wtedy juz do rana nic nie czułam. Jak rozwarcie było na 10 cm to wyszły problemy z ułożeniem dziecka. Potem parcia mi nie szły bo skurczy nie czułam za mocno po znieczuleniu. Ostatecznie skończyło sie dobrze ale jakby sie nie udało miałabym cesarskie.
|
|
|
|
#4598 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A zobacz, miałyśmy w niedzielę razem rodzić Wyrobiłaś się przed planowaną datąCytat:
dużo siły dla Ciebie i Twoich maleństw
|
|||
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Mam bóle brzucha od kiedy wyszłam spod prysznica ponad godzinę temu. Mam nadzieje, ze przejda i nie obudze się w kałuży wód płodowych.
|
|
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
ja dzis 14.10 o 18.50 po prawie 9 godz akcji urodzilam sn pieknego szkraba mojego Wojtusia 55cm 3560g. Porod opisze jak juz wroce do sil. Szczerze to spodziewalam sie gorszego bolu mimo ze moj porod ani do szybkich ani do latwych nalezal. Takze dziewczyny myslcie pozytywnie pozdrawiamy
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Webcia, gratulacje!
U mnie dziwnie. Poszłam spać po 2, teraz się obudzilam na siku i cały czas mnie coś tam cmi. |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny/ Mamy! gratulacje!
Super że macie już swoje pociechy przy sobie. Zdrowia, sił i wytrwałości. Megilla, czyżbyś była następna?
|
|
#4603 |
|
Wtajemniczenie
|
Paryżanką i webcia
gratulacje !!!!! Cieszę sie se sie nasze forum posowa do przodu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Webcia gratulacje!!! Ja sie obudzilam o 3 na siku i tez spac nie moge od tej pory.
ciagle mnie boli jak na okres. Pearl dzisiaj twoj dzien,musisz to wykorzystac. Ja zmarnowalam swoja szanse.
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-10-15 o 06:18 |
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Webcia gratulacje!!
czekamy na opis i zdjęcie Wojtusia.Megilla jak tam u Ciebie? Ruszyło sie cos? Konwalia ja mam od kilku dni rano taki ból jak na okres, a wieczorami mały zaczyna bardzo szaleć i odczuwam wtedy regularnie straszne kłucie w pochwie, ale poza tym nadal cisza... został mi równy tydzień do tp, a byłam taka pewna, że urodzę przed...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh, juz od 24 czekam na skurczyki ![]() Cytat:
Przeczytałam Twój wpis i przyśniło mi sie,ze o 11:47 urodziłaś swoje Maleństwo
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam ochote na burgera z mcdonalda cala ciaze sobie odmawialam bo balam sie toksoplazmozy i te sprawy myslicie ze moge spelnic swoja zachcianke?
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-10-15 o 06:58 |
|
|
|
|
#4608 |
|
Rozeznanie
|
Paryzanka i Webcia gratulacje! ! Chyba pełnia zaczyna działać
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mojego uparciucha nic nie działa
ja tu chyba do grudnia pokibluje. Styska zrobiła unik i cesarkę a my ??? A tak sie witchi martwiła ze sama zostanie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4610 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Webcia gratulacje 😊
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Paryzanka Webcia gratulację!
Konwalia jedz śmiało! Nic się nie stanie od jednego burgera (ewentualnie 3 Lunus jeszcze tylko my zostałyśmy z 8.10.. Ciekawe która będzie pierwsza |
|
|
|
#4613 |
|
Rozeznanie
|
Konwalia-ja cie zamorduje!!!! Ja od wczoraj jestem o 1 kanapce.... dzisiaj płynna dieta.... i w nocy miałam taka ochotę na big maca...... masakra jakas!!!!!! Wiec korzystaj póki możesz!!!!!!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Inka. gratulacje śliczna córcia
Paryżanka gratulacje wielkie Webcia gratulacje wielkie ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- My wczoraj pomasowaliśmy szyjkę i od 4 miałam kilka takich boleśniejszych skurczy ale teraz tylko ćmi mnie brzuch. Przed chwilą myślałam że wody mi odeszły a to pełno śluzu było z niteczkami krwi. Gdzieś czytałam że to szyjka się rozwiera wiec liczę na szybki porodzik😊
|
#4615 |
|
Rozeznanie
|
Paryzanka gratulacje!
Lunus a ty mialas ten balonik i to nic nie dało? Co tobie wlasciwie robią w tym szpitalu? Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratulacje maluszków!
Ja się właśnie obudziłam z bólem głowy. Wczoraj do 1 w nocy chyba ryczałam. .. a mój mąż niby chciał ze man porozmawiać co wole... a skończyło się ze mnie tylko opierdalal ze jeszcze decyzji nie podjęłam i mam to zrobić bo generalnie to moje ciało i moja sprawa. Ale on to by się zdecydował na cc bo woli by brzuch mu się goil niż dupa. Liczyłam na większą empatie z jego strony... zapewnienie ze mnie kocha, że przytuli, że powie ze te dwa tyg będzie się mną opiekował. .. jakoś tak wiecie. .. a wpadłam tylko w hiperwentylacje z nerwów bo tak od płaczu mi się nos zatkał ze nie dałam rady przez pół godziny oddychać a jeszcze od szlochu się 'zacinalam' i myślałam że w końcu padne i się udusze i będzie po problemie ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja tez :/ cała noc przespałam. Nic sie nie dzieje. Czuje sie dzis jakbym w ciazy nie była. Webcia,paryżanką gratulacje !
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Przespalam chyba mój poród
a już myślałam. Konwalia, w maku kotlety są wysmazone, wiec spokojnie możesz wciągać. |
|
|
|
#4619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zanudzają mnie na smierć Balonik dał rozwarcie i wypadł mi czop, a teraz czekam na cud chyba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Webcia, Paryzanka gratuluję maluchów
Mam dziś trochę skurczów, ale są delikatne. Poza tym kłuje bożena, boli kręgosłup. Mogłabym rodzić dziś, ale nie wiem czy szanowna Zofia zdecyduje się dziś wyjść. Na pewno zeszła już niżej, kopniaki czuję przy pępku a nie na żebrach. Karolajna, męża bym pobiła i zrzuciła to na hormony. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

gratulacje !!!!!
Big Day - 7 czerwiec
ciagle mnie boli jak na okres. 

ja tu chyba do grudnia pokibluje. Styska zrobiła unik i cesarkę a my ??? A tak sie witchi martwiła ze sama zostanie