![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Życzę mu zatem kolorowych snów, a Tobie miłego wieczoru i spokojnej nocy
![]() Jaś też śpi w swoim nowym, większym śpiworku ![]() ![]() My zabieramy się do wcinania kisielku truskawkowego i oglądania "Ziemia drży" Viscontiego. Chciałam obejrzec spektakl na Jedynce, ale trochę się zagapiłam. Dobrej nocy!
#4382 |
Zadomowienie
|
Patryczek pięknie sie uśmiecha, świetny z niego chłopczyk.
Sylwia brak kupy dobry znak, oby tak dalej. Maja poszła spać, dziś o normalnej porze. Majuni chyba odparzyła się trochę pupa, dostała jakiś chrostek. Tylko nie bardzo wiem dlaczego tak się stało, pieluchy zmieniałam jej jak zwykle. Wczoraj były takie jakby z białymi czubkami, dziś są nadal, ale czerwone. Najgorsze jest to, że znajdują się w tym rowku i pewnie ciężko będzie je zaleczyć. Smaruje jej pupcie sudocremem, mam nadzieję że pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Anusia, moj Patryk mial takie krostki i dokladnie w tym rowku jak mial plesniawki. Ponoc te grzyby tak dzialaja, ze w buzi plesniawy a pupa odparzona. Nam przypisano Clotrimazolum i pomogl momentalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Rozeznanie
|
A poza tym to TZ w pracy i dzisiaj Patryka kapalam sama w wanience i rewelacja, synek cicho i spokojnie, z usmiechem sie kapal. moze te kapiele z tata w duzej wannie go przyzywczaily do wody. nie wiem ale jestem dumna.
Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersia. Jakie mozna brac leki na przeziebienie i przeciwbolowe? Cos mnie dopada chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
Kurcze to jutro rano jak wstanie muszę jej obejrzeć buzię, mam nadzieję, że nie czeka mnie tam kolejna niespodzianka. A clotrimazolum to ten krem, taki sam jak dla dorosłych, czy jest jakaś wersja dla dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Rozeznanie
|
Annula ta masc ma bialo-brazowa tubke i nie ma na niej informacji ze to jakas typowa dla niemowlat. 2 razy dziennie nia mialam smarowac. Ale u Was moze to byc cos innego, po prostu krostki jakie opisywalas to mial takie same wlasnie wtedy przy plesniawkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i próbowałam z chrupką i na niej soczek. Co ja będę gadać, o to wyniki: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Ivus prawie 2 w nocy a dlaczego ty dziewczyno nie spisz? Faktycznie Olcia nie ma zadowolonych minek na tych zdjeciach. Ja wczoraj Maxowi znow podalam troszke jablka chociaz sie mialam wstrzymac ze sloiczkami ale zjadl wczesniej ladnie mleko wiec mu dalam pol sloiczka no i co sie stalo....krzywil sie i nie chcial. Sprobowalam , faktycznie jablko bylo dosc kwasne. Dodalam lyzeczke skruszonego biszkopta(tego tez co dodaje do mleka) i ladnie wpalaszowal. CDN Maly zacza plakac w lozeczku Juz jestem... Nie wiem co mam ci doradzic Ivy. Wiem ze probowalas podawac Olci rozne deserki. Moze to glupie ale jak zrobi sie cieplej to moze sprobujesz podac jej kilka lyzeczek na polu podczas spacerku. Wiem z doswiadczenia na mojej siostrze ze moja mama czasami zeby "wmusic" w nia kilka lyzeczek jakiejs zupki to wlasnie dawala jej na polu. Siostra zainteresowana otoczeniem jadla . A moze jeszcze sie wstrzymaj, moj lekarz dopiero zaleca podawanie innych pokarmow od 6 miesiaca nawet dla dzieci chowanych na mleku modyfikowanym. On by byl bardzo dumny z Olusi ze chce tylko cycusia mamusi. Wszystkie dzieciaczki , ktore do niego chodza sa zdrowiutkie , grubasne i rumiane. Wiec jak sama widzisz jest jeszcze troche czasu. Patrys sliczny. Wyglada na bardzo grzecznego chlopczyka. Sylwia jak noc. Lepiej juz Maciusiowi?Mam nadzieje ,ze tak. ------------------------------------------------------------------- Idziemy dzis o 15 na wizyte kontrolna. Potem mam zamiar polazic troche po sklepach i wykorzystac fakt ze maz bedzie z nami to sie zajmie Maxem a ja chce sobie kupic nowy dresik do lazenia na spacerki. Chociz nie przepadam za dresami jakos szczegolnie ale od porodu to moj sztandarowy stroj... przy psie i dziecku musze sie streszczac z ubieraniem a dresy w tym wypadku sa najwygodniejsze. W sekrecie przed mezem kupilam wczoraj na necie 2 perfumki . Jedna dla niego Gucci klasyczny i dla mnie Roberto Cavalli dla kobiet w takiej waskiej jak kolumna buteleczce. Perfumomaniaczki moze miala ktoras z was ten zapach?Kupilam raczej w ciemno bo kiedys psiknelam sobie nim nadgarstek i mial taka pieprzna nute , ktora mi bardzo odpowieda w perfumach. Zobaczymy jak sie bedzie spisywal na dluzsza mete. Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2008-02-19 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "nie ma zadowolonych minek" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zadomowienie
|
Ivy - no musze przyznac ze twoja coreczka uparcie walczy z nowosciami
![]() ![]() Kurcze, cos ostatnio nie mam weny do pisania. Dopadl mnie marazm ciagnacej sie w nieskonczonosc tej zimo-jesieni, nie znosze takiej pogody ![]() Dzisiaj w ramach walki ze zlym nastrojem wybieramy sie z Blaneczka do mojej przyjaciolki ktora ma 7 miesiecznego Kubusia. Ona tez jest stale w domu z malym wiec razem bedzie nam razniej ![]() ![]() ![]() maaatra - Blanka doskonale pamieta kto jest jej narzeczonym wiec o zdradzie nie ma mowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Banan w kaszce nie przeszedł, troszkę jej dawałam takiego rozgniecionego, coś tam niby żuła, ale oczywiście minka była najnieszczęśliwszego dziecka na świecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
a taki w kawalku, zeby sobie memlala [ nie jadla]? albo jabluszko w kawalku? oswoi sie ze smakiem a jesc nie musi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Rozeznanie
|
Jak Maciuś? Mam nadzieję że miałaś Sylwia nockę spokojną?!
Patryczek ma czarujący uśmiech ![]() Ola walczy widzę ostro z mamą, no ale co inteligentna dziewczynka wie że mleczko to jest to a te wszystkie deserki i soczki są bleeeeee. Zacznie kiedyś napewo Sylwuś wklej to zdjęcie bo nie mam weny szukać ok? dzięki 021.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
Nocka oki, kolejnej kupki brak.
Beata juz za pozno, masz nowy suwaczek ![]() 1. Co ty mi mamo dajesz? 2. hmmmmmm to pasuje do mordki....... 3. picku leci, ale pyszotka 4. skonczylo sie aaaaaaaaaaaa
#4396 |
Zakorzenienie
|
Sylwia Maciuś widze od razu wiedział do czego to służy
![]()
#4397 |
Zakorzenienie
|
niekapek i to +6
![]()
#4398 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640123]Ola to ma charakterek
![]() ![]() ![]() No po mnie ma oczywiście ![]() Ale dzisiaj rozmowna jesteś ![]() Spróbuję jej dać banana w kawałku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź ja się właśnie zastanawiałam nad butelką treningową +3 a kubkiem +6 i chyba wybiorę tak jak Ty kubek
![]()
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupilam mu +6 ,bo na mojej wiosce nigdzie +3 nie ma ![]()
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Sylwia ja karmię i piersią i butlą przy czym Mati toleruje tylko butlę nuk a ona ma taki spłaszczony smoczek jak ustnik w kubku niekapku i dlatego wolałam kubek. A u mnie też nie moge znaleźć +3 ale znalazłam na allegro
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Ivy ale masz uparciuszka w domku, ciekawe po kim to dziecie takie uparte
![]() ![]() Sylwia widzę że Maciuś z niekapkiem jest już za pan brat Superrrrrrrrr ![]() Cytat:
![]() Ale my zaczeliśmy od takiego ![]()
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4405 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to dobrze,ze pamieta. niech nie zapomina ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------------------- Simula nadal nie ma apetytu(za to mamusia nadrabia za niego ![]() idziemy pozniej na spacer ,do tego czasu musze zajac sie papierkowymi sprawami.jak ja tego nie lubie ![]()
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
no to mamy pierwsza kupe
![]()
#4407 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
taka lejaca, strasznie smierdziuchowata i zielona
![]() Aniu a dawalas soczek bananowy? ja najpierw zaczelam od soczku
#4409 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640762]To jak juz w tematach kupek jestesmy
![]() ![]() ![]() Dodam, ze nic go nie boli, zadna temperatura, tylko te kupole takie ![]() u nas tez tak bylo.myslalam nawet,ze moze go czysci. odkad je,a nie tylko pije,kazde dnia kupa wyglada i smierdzi gorzej !!! ![]()
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6640762]To jak juz w tematach kupek jestesmy ![]() ![]() ![]() Dodam, ze nic go nie boli, zadna temperatura, tylko te kupole takie ![]() Wiesz Lea ja myślę, że może to być prawda, zanim organizm dziecka dostosuje się do nowej diety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.