|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"
Hosenko, fajnie, że już jesteście razem w domku
|
|
|
|
#1352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niezly koles ale w sumie dobrze ze dmuchaja na zimne Cytat:
i wtedy zapewne cesarke zrobia. tak mi sie wydaje ![]() Cytat:
![]() no ja sama w szoku jestem ze wytrzymalam, i to bez zadnej spiny. jeszcze nawet swoje odstalamw kolejce do wc juz po seansie. przede mna z dziesiec bab, kazda tylko oblukala brzuch i zero rekacji ![]() dobrze, ze akurat nie mialam parcia i spokojn ie doczekalam na swoja kolej no ale kurde, same baby tam byly! matki... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze wszystko oksczerze? doopy mi nie urwalo przede wszystkim za dlugi, na poczatku ciagnal sie jak flaki z olejem. samej konkretnej "akcji" to pol godziny moze bylo no i kurde, jednak przewidywalny. czlowiek wiedzial tak naprawde od poczatku jak ta glowna akcja sie potoczy.No a jak zobaczylam Braciaka w jednej z pierwszych rol to juz mi to w ogole srednio podeszlo bo chwile przed wyjazdem oglalam rodzinke.pl wiec srednio mi tak podpasowal w tym filmie ![]() no ale ze bilety za darmoche to wiecej narzekac nie bede ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- no no, u mnie to juz bedzie trzecie
|
||||||||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
HOSENKA super
![]() PSTRYCZEK u nas to samo! przez te 5 lat nie usłyszałam tyle razy "kocham Cię" od mojego dziecka co w ostatnim czasie PAULINA na tym zdj wyglądacie jak bliźniaczki :P |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde! musialam sie dobrze przypatrzec kto jest kim! jak dwie krople wody!
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
widzę, że coraz więcej się dzieje na naszym wątku, teraz to się posypie mamusiek...Hosenko, super że już w domu i że tak szybko Synka wypisali. Karolina, widzę że wzięłaś sprawy w swoje ręce, hehe, mam nadzieję, że szybko już pójdzie. Coś mi się zdaje, że Aleksandra już z dzieciatkiem i dlatego nie ma czasu na pisanie. A ja dopiero wstałam Córka wprosiła się na noc do teściów, więc korzystam póki mogę.Wczoraj byłam u fryzjera, zapuszczam włosy a kusiła mnie jakaś zmiana, więc zrobiłam grzywkę
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka, cudnie, że wszystko do przodu
wszystkie ciotki forumowiczki wysyłają dobrą energię do Was Część z Was zastanawia się, jak rodzeństwo się dogada z nowym domownikiem, ja się zastanawiam, jak to zrobi mój trzyczęściowy zwierzyniec, same baby trzeba będzie zwracać baczną uwagę, żeby Dzieciowi nic nie zagroziło. Swoją drogą, bardzo by mi się przydała jedna z moich kotek-waży 5.5 kg i jak mnie łapkuje tym ciężarem po obolałych mięśniach, to jest absolutnie przemiłe. A potem zwykle znajduje sobie jakiś miłe zagłębienie koło biodra i idzie spać, mrucząc kojąco przydałby się taki nieuczulajacy, super zdrowy, terapeutyczny kot na wyposażeniu oddziału Dygresja: widziałyscie na blogu sroki rekomendację nowej manufaktury z przyjemnościami dla ciała? wytworniamydla.pl bodajże. Zajrzałam wczoraj, zaślinilam się na mus do ciała Earl Grey, ale napisałam do wytworczyni z pytaniem o bezpieczeństwo używania go w 3 semestrze i mi odradziła, bo zdania na temat olejku z bergamotki są podzielone, więc lepiej nie ryzykować. W ogóle babka robi bardzo miłe i kompetentne wrażenie,nie dość, że jest farmaceutką, to sama jest w ciąży Zamówiłam mus do ciała caffe latte, ma pięknie pachnieć świeżo parzoną kawą, więc dla mnie bosko poza tym to będzie taki miły akcent pachnącego luksusu w szpitalnych warunkach Co do mojego nastawienia, to udało mi się takie z biegiem lat wypracować m.in.na podstawie dwóch tekstow: w jednym chodzi o to, żeby zawsze się zastanowić, czy coś realnie nie zrobić z tym, co mi nie odpowiada - jeśli tak, to warto ścisnąć pośladki i po prostu to zrobić, a jeśli nie mam na to żadnego wpływu, to warto dać sobie spokój i nie tracić na to energii. To chyba Beata Pawlikowska miała taką mądrą myśl. Drugie motto, chyba nawet Einsteinowi przypisywane, to "masz 2 opcje, albo żyjesz, jakby nic nie było cudem, albo żyjesz, jakby wszystko nim było" - więc ja zdecydowanie wybieram drugą opcję i świetnie mi to działa na psychikę ) polecam ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponieważ dzisiaj mam wesele, a to była jedyna możliwa godzina ![]() Cytat:
identyczne!
|
||
|
|
|
#1361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i brawa za wytrzymanie bez siusiania na całym filmie - szacun ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
sam sex a potem dokupie jeszcze jakiś i będzie git ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Witam się nadal w dwupaku Dziś po 24h wyjeli mi ten propess i zaaplikowali żel. Od.razu po tym żelu dostałam.silnych bóli, ale to jeszcze nie skurcze z prawdziwego zdarzenia. Ale bolą jak.diabli!! ![]() Po 6h, czyli po 17 będę miała kontrolę i prawdopodobnie kolejną porcję żelu. Max 3 razy co 6h aplikują. Jeśli nie urodzę, to potem zobaczymy, co dalej robimy. Nie sądziłam, że to się będzie tak długo ciągnąć ![]() Lecę poczytać, co naskrobałyście
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku taką kupiłam suszarkę na ubrania ( pytałaś wczesniej )
http://allegro.pl/vileda-suszarka-do...RhNGNjYTM1Yg==
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż dzisiaj do mnie że nie czuje się przygotowany do roli ojca ale nie psychicznie tylko praktycznie... Smutno mi się tak jakoś zrobiło i kombinuje co tu zrobić z nim... |
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
strzel fote jak juz bedziesz gotowa i wstaw do klubu
![]() jejku, a ja nie mam zadnego zdejcia ze slubu sis, no nic, nawet jednego, wrrr musze czekac na zdjecia od fotografa. na poczatku stycznia mają byc ![]() udanej zabawy!!!! i nie trac z oczu lekarki ![]() Cytat:
![]() no moglby przystopoowac ale powiem szczerze, ze juz stracilam nadzieje. myslalam, ze teraz przez te 3 tyg przytyje troszke a nie kg wiec juz chyba nie ma sie co ludzic ![]() Cytat:
tow takim razie trzymamy kciuki nadal! KarolinaNL - a jak sytuacja u Ciebie? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- o, dzieki! |
||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, mam nadzieje, ze ta zazdrosc niebawem minie
i, ze Kacper szybko zobaczy jak to fajnie jest miec mlodszego brata. Ze poczuje sie dumny " i taaaki duzy"
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
wymysl mu jakies zadanie typu skrec mi laktator, powies obrazek na lozeczkiem malenstwa czy co tam innego wymyslisz. moze poczuje sie lepiej...
|
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Z ciekawości ile mogą tak trzymać od kad wody odejdą? Zycze szybkiego rozwiązania ![]()
|
||
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie moge znaleźć tych linków do promocji na pieluchy? Nie pamiętam kto podawał? Może któras zapisała do ulubionych ?
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki postaram się wstawić zdjęcie i nie zaczynać rodzić na weselu ![]() dzięki aleksandramaj i KarolinaNL będę trzymać kciuki, żeby się rozkręciło, mam nadzieję rano przeczytać, że mace już swoje szkraby obok siebie |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prosze bardzo ![]() http://www.mlekoipieluszki.pl/ http://www.promobaby.pl/ |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie że maluszek też spokojny , trzymajcie się 😊 Cytat:
Ja zaległam przed tv, ledwie doszłam do domu, krzyż boli niemiłosiernie plus spojenie coraz bardziej. Tak więc leżę 😊 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zawiedziona bo żadnych bolesnych skurczy... łapie mnie często ból podbrzusza, czop mi wypada w częściach i nic poza tym.. Ja już nawet wzięłam się za sprzątanie generalne sypialni i wyparzylam butelki ( uparzylam sobie brzuch wrzatkiem) a tu nic. Może wieczorem się jeszcze rozkreci.
Soso pytałaś o kącik malucha to wstawie zdjecie kacika dla Jasperka. Poki co jest nudno ale jak juz maluch bedzie z nami zrobi sie kolorowo i wesolo 1476530861755.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
Później jeszcze wstawię zdjęcie z innej perspektywy.
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina - super kacik. czego chciec wiecej? aa, wiem, sorki - dziecia w lozeczku
![]() trzymam kciuki za rozkrecenie sytuacji! a powiedz jeszcze - ten daszek nad lozeczkiem to jako ozdoba powieszony czy to ma spelniac jesczze jaaks dodatkowa funkcje? pytam z ciekawosci bo tam u was sporo roznych ciekawych gadzetow dzieciowych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

schodzi mi jedna książka dziennie, brat podpowiedział, że fajnie się gra w Eurobiznes na komórce
, do tego 2xdziennie półgodzinne ktg i sport ekstremalny czyli schodzenie z kozetki w zabiegówce, dopytywanie położnych co znaczy dany zapis na ktg, bo jestem z gatunku ciekawskich pacjentek
niezly koles
ale w sumie dobrze ze dmuchaja na zimne
i wtedy zapewne cesarke zrobia. tak mi sie wydaje

sam sex