Wszystko o Oriflame - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-18, 12:21   #3751
mischelle
Rozeznanie

Dot.: nowości Oriflame cz. II

Muszę sie Wam wyżalić na Oriflame - denerwuje mnie, że nie mogę zamówić 3 paczki z odroczonym terminem płatności.
Bo niby dlaczego nie mogę - skoro nie wykorzystałam jeszcze limitu zamówień i nie zalegam z płatnością?Przecież to ja płacę za przesyłkę - oni nie ponoszą żadnych kosztów z tego tytułu!!!

Dwie poprzednie paczki odbierałam w Filii w poniedziałek.
W środę przyszła "spóźnialska-zapominalska" klientka i zamówiła na ponad 100 zł.
Zamówiłam z dostawą do domu, bo mam chore dziecko i nie mogłabym odebrać osobiście.
I musiałam wyłożyć ostatnie pieniądze jakie miałam w domu na odbiór paczki (bo poprzednie faktury opłaciłam w piątek, ale jeszcze do nich nie dotarły przed wysłaniem tej paczki)

Bez sensu jest ten przepis !!!

Wrrr.....

P.S. Jak któraś zainteresowana to mogę wkleić zdjęcia naszyjnika Retro?

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 12:29   #3752
cosmo82
Rozeznanie

Mischelle wklej ja chętnie obejrzę...

A co do tego przepisu to też uważam że ograniczenie do 2 paczek z odroczonym terminem płatności jest bez sensu... zwłaszcza jeśli ktoś zawsze płaci w terminie
Stary 2008-02-18, 18:25   #3753
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez cosmo82 Pokaż wiadomość

A co do tego przepisu to też uważam że ograniczenie do 2 paczek z odroczonym terminem płatności jest bez sensu... zwłaszcza jeśli ktoś zawsze płaci w terminie

popieram. sama raz mialam klopoty bo paczki nie dotarly a ja chcialam kolejna i nie mialam jak zaplacic bez faktur...
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 18:31   #3754
lele
Zakorzenienie

co do przelewow raz jeden nie doszedl ( tzn nie zaksiegowali) ja zlozylam zamowienie, bylam pewna ze poszlo, zwlaszcza ze mialam termin podany. pojechalam po odbior i sie okazalo, ze nie poszlo, bo przelew do nich nei dotarl za poprzednia fakture ( no byly dwie).. i tez bylam zla.. powinna byc kwota, bo chyba pomoiedzy 30 zl a 300 jest duuuuuuza roznica w wartosci zamowienia..
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:03   #3755
Fenris
Czekam na Ragnarok

Mam pytanko o perełki brązujące. Przeczytałam wszystkie opinie na KWC, ale spytam jeszcze tutaj. Jakie macie porównanie do tych z Avonu, które są lepsze? Myślę nad czymś do rozświetlenia i przyciemnienia cery, ale nie mogę się zdecydować.
I czy można korzystać jedynie z wkładu wymiennego czy raczej trudno coś z tego pojemnika wydobyć?
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:17   #3756
lemonka
Zakorzenienie

w porównaniu z kulkami z avonu- te z oriflame nie brudza i sa wg mnie bardziej wydajne..

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:22   #3757
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez lemonka Pokaż wiadomość
w porównaniu z kulkami z avonu- te z oriflame nie brudza i sa wg mnie bardziej wydajne..
Akurat najmniejszą wagę przywiązuję do wydajności. Głównie chodzi mi o efekt - jak wyglądają na twarzy - rozświetlenie, brąz? Co do brudzenia, to naprawdę te avonowe tak brudzą???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-18, 21:24   #3758
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Mam pytanko o perełki brązujące. Przeczytałam wszystkie opinie na KWC, ale spytam jeszcze tutaj. Jakie macie porównanie do tych z Avonu, które są lepsze? Myślę nad czymś do rozświetlenia i przyciemnienia cery, ale nie mogę się zdecydować.
I czy można korzystać jedynie z wkładu wymiennego czy raczej trudno coś z tego pojemnika wydobyć?
Moim zdaniem te z Oriflame sa delikatniejsze, nie daja takiego koloru jak Avonowe, tylko drobinki, ale wyrazne i nadaja sie na cala twarz, natomiast te z Avonu daja kolor, na poczatku prawie ceglany, w zasadzie nie maja drobinek i wedlug mnie nadaja sie tylko na wybrane partie twarzy (choc ostatnio na watku Avonu dziewczyny pisaly, ze trafily im sie takie, co w ogole nie brazuja)
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:45   #3759
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie używałam tych z Avonu, ale z Ori bardzo lubię mam te bardziej brązowe już jakieś 3 lata. Nie dają efektu mocnego (można stopniować) ogólnie to jestem zadowolona. Zawsze maluję policzki i troszke górną część czoła. Jedna z moich klientek kupiła ten zapas i wsypała do słoiczka po kremie mówi, że wygodnie się jej korzysta. Można zawsze pierwsze oryginalne, a później tylko zapas. Z tego pudełka zapasowego ciężko się wg. mnie maże, bo jest dość wąskie i raczej małe.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-18, 21:52   #3760
suonko
Rozeznanie

moja mama ma kuleczki gg te brązowe, fajny efekt dawały ale po jakimś czasie się zrobiły takie twarde tzn nie dawały koloru i taka troszkę lipa, ja wolę apc a co do opakowania zapasu ori to on tylko taki tymczasowy i kulki są do przesypania do innego wygodniejszego oryginalnego lub tak jak zabula napisala do pojemniczka po kremie
Stary 2008-02-19, 08:25   #3761
off-wietrzka
Rozeznanie

mam kolczyki i bransoletkę Retro ale widzę, że one całkiem nie pasuja do naszyjnika... wg mnie to jest całkiem inny styl... w wolnej chwili postaram się wkleić fotki... jeżeli chcecie oczywiście...
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:14   #3762
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie perełek brązujących. Dalej nie wiem na które się zdecydować Skoro te twardnieją, to chyba popróbuję z konkurencją. Oby nie miały zbyt mocnego koloru...
Stary 2008-02-19, 10:17   #3763
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja miałam brązujące Na mojej skórze dawały bardzo delikatny kolor (nie mam bladej skóry, raczej troszkę ciemniejszą ) - żeby podkreślic policzki musiałam sporo ich nałożyć żeby było cokolwiek widać. Nadawały sie na całą twarz. Byłam zadowolona choć mogły by bardziej błyszczeć - ale to już co kto lubi

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 10:31   #3764
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
mam kolczyki i bransoletkę Retro ale widzę, że one całkiem nie pasuja do naszyjnika... wg mnie to jest całkiem inny styl... w wolnej chwili postaram się wkleić fotki... jeżeli chcecie oczywiście...

Chcemy

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 11:09   #3765
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja miałam brązujące Na mojej skórze dawały bardzo delikatny kolor (nie mam bladej skóry, raczej troszkę ciemniejszą ) - żeby podkreślic policzki musiałam sporo ich nałożyć żeby było cokolwiek widać. Nadawały sie na całą twarz. Byłam zadowolona choć mogły by bardziej błyszczeć - ale to już co kto lubi
A Hosenko, czy masz może porównanie do Avonowych?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 12:56   #3766
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie perełek brązujących. Dalej nie wiem na które się zdecydować Skoro te twardnieją, to chyba popróbuję z konkurencją. Oby nie miały zbyt mocnego koloru...

najpierw uzywalam z Avonu i bylam zadowolona, jak przez przypadek sprobowalam Ori to juz na avonu nie zamowie.
wole delikatniejsze(ori) niz brazujace (avonu), bo wtedy nie ma stresu ze sie za duzo nalozy za jedny razem, sa troxhe rozswietajace.
zdecydowanie polecam ori.
z tym nalotem na kulkach to normalne jak sie nie myje pedzla. dotyka sie twarzy z sebum i potem na kulkach jest wasnie ten nalot, z avonu tez sie robi jak uzywa sie za dlugo pedzla.
trzeba dbac o czystosc pedzla wtedy nie ma takiego problemu (u mnie to dziala)
tabeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 16:44   #3767
truzkawka
Rozeznanie

a ja mam takie pytanie.
jesli w aktualnym katalogu nie ma tego, czego chce, a byl we wczesniejszym, to nie mam za bardzo mozliwosci zamowienia tego? chodzi mi konkretnie o zapach Saga
Stary 2008-02-19, 17:36   #3768
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez truzkawka Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie.
jesli w aktualnym katalogu nie ma tego, czego chce, a byl we wczesniejszym, to nie mam za bardzo mozliwosci zamowienia tego? chodzi mi konkretnie o zapach Saga
Jest możliwość, Sagi nie ma w katalogu ale jest w cenniku, więc spokojnie można zamówić , tyle że nie w cenie promocyjnej (bez promocji 79 zł). W Katalogu 4 będzie w promocji, za 44,90.
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 17:52   #3769
truzkawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Jest możliwość, Sagi nie ma w katalogu ale jest w cenniku, więc spokojnie można zamówić , tyle że nie w cenie promocyjnej (bez promocji 79 zł). W Katalogu 4 będzie w promocji, za 44,90.
ooo.. to wole poczekać dzieki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-19, 17:54   #3770
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A Hosenko, czy masz może porównanie do Avonowych?
Niestety nie - nie miałam ani nawet nie widziałam na zywo Avonowych Jednak zdarzały sie opinie że mogą dawać pomarańczowy odcień (ale to tez zalezy od kolorytu skóry, uzytego podkładu czy pudru - moga ocieplać wszelkie róże czy brazery i dlatego efekt moze być pomarańczowy).

Myślę ze bezpieczniej wziąć Oriflame.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 19:04   #3771
Jamajka101
BAN stały

Smile Co myślicie o kosmetykach Oriflame?

Witam dziewczyny! co myślicie o Oriflame? Szczególnie chodzi mi o serie Giordani Gold i o tusz Wonder!

Tusz polecam! ma sylikonową szczoteczkę, po prostu jest super!

Pozdrawiam i czekam na opinie kosmetyków z Orif!

Jamajka101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 19:09   #3772
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

A ja mam takie pytanie Zamawiałam kiedyś pomadki z MAxi Shine kolor ''Pink fantasy''.One były w takim tóżowym opakowaniu. Teraz został tylko jueden kolor z MAxi Shine Mocha Glace. Czy MAxi Shine w niebieskich opakowaniach sa podobne do tych co były w różówym i który kolor jest odpowiednikiem Pink FAntasy
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 19:51   #3773
natalczak
Zadomowienie

Dot.: Co myślicie o kosmetykach Oriflame?

A ja nie znosze kosmetykow oriflame-wlasnie szczegolnie tuszy-jeden zasechl mi po 2 tyg,a drugi sie tak kruszyl ze szkoda slow...
ogolnie to slaba jakosc i cena czesto nieadekwatna do owej jakosci...
natalczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 19:52   #3774
eweska
Moderatoreska

Sa dwa wielkie watki na forum plotkowym dotyczacych tej firmy, tu jest jeden z nich http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=oriflame tam dziewczyny rowniez wymieniaja sie opiniami na temat tych kosmetykow.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 13:28   #3775
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Wyszukiwarka nie gryzie ;] A co do pytania: tusz Wonder jak dla mnie kiepski, kupiłam w kryzysie finansowym gdy skonczył sie moj ukochany Inimitable i nawet tych 16,90 mi zal Z Giordani Gold mam pomadkę i sobię chwalę, kiedyś i tusz był ok ale nie wiem czy go od tamtego czasu nie zepsuli. Mam jeszcze kredkę do oczu i błyszczyk z tej serii i nie jestem zadowolona. Błyszczyk sprawdza się jedynie nałożóny w ilości kilku kropel na usta pomalowane szminką lub przezroczystym błyszczykiem i roztarty a kredka to porażka na całej linii. Byłam kiedyś konsultantka ale zrezygnowałam bo jakośc kosmetyków moim zdaniem coraz gorsza a i czasu miałam coraz mniej.
Stary 2008-02-20, 16:03   #3776
sylwiusia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truzkawka Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie.

....ale mówiąc szczerze to ja Ci nie polecam tych perfum Kupiłam sobie ta swiąteczna edycje 30 ml i wiem że juz więcej tych perfum nie kupię !! Ładniej pachną w katalogu niz w realu ! Ja czuje wode po goleniu a nie perfumy damskie a do tego strasznie nie trwałe !! Ja wiem że juz nigdy ich więcej nie kupię

Ale oczywiście to jest moja opinia wiec jesli masz o nich dobre zdanie to smiało kupuj
sylwiusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 16:58   #3777
truzkawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwiusia89 Pokaż wiadomość
....ale mówiąc szczerze to ja Ci nie polecam tych perfum Kupiłam sobie ta swiąteczna edycje 30 ml i wiem że juz więcej tych perfum nie kupię !! Ładniej pachną w katalogu niz w realu ! Ja czuje wode po goleniu a nie perfumy damskie a do tego strasznie nie trwałe !! Ja wiem że juz nigdy ich więcej nie kupię

Ale oczywiście to jest moja opinia wiec jesli masz o nich dobre zdanie to smiało kupuj
ja sie zachwycilam probka. nie tym zapachem, co trzeba go potrzeć. kurcze. na prawde nie są trwałe? w takim razie zastanowie sie nad nimi poważnie...
Stary 2008-02-20, 17:17   #3778
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez sylwiusia89 Pokaż wiadomość

Ja wprawdzie wąchałam tylko z pachnącej strony w katalogu, ale kompletnie mi się nie spodobały... takie jakieś dziwne Ale wiem, że wielu dziewczynom się podobają.
revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:52   #3779
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Napisane przez Jamajka101 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! co myślicie o Oriflame? Szczególnie chodzi mi o serie Giordani Gold i o tusz Wonder!

Tusz polecam! ma sylikonową szczoteczkę, po prostu jest super!

Pozdrawiam i czekam na opinie kosmetyków z Orif!

Wątki łączę

A na pytanie co myślę, odpowiadam, że nie lubię, bo na większość mam uczulenie
Stary 2008-02-20, 21:13   #3780
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Cytat:
Napisane przez zabula87 Pokaż wiadomość
YenneferD jak sie sprawdza ta pianka dodająca objętości? bo widzę, że ją masz.
Zabula, wykańczam piankę Nivea, i jeszcze ne wypróbowałam tej z Ori. Jak to zrobię to na pewno napiszę recenzje na KWC
Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
YenneferD tak z ciekawosci: co to takie male niebieskie na fotce nr 2? Tuz przy zelu do mycia twarzy Optimals Balance. To chyba cos z serii Aqua Vibes? Wyglada jak deo w kulce, ale to chyba nie to. Jakis sztyft? Fajna byla ta seria, zaluje, ze na zbyt wiele sie nie zalapalam.
To taki sztyft z filtrem, niskim, bo SPF4 albo 6 o ile dobrze pamietam, wiec raczej taki gadżet niz faktyczna ochrona
Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Yennefer, mogłabyś porównać żel pod oczy Skindividual i krem Optimals?
Skindividual jest całkiem fajny, przez tą kuleczkę fajnie chłodzi i odświeża, skóra jest fajnie nawilżona i jakby lepiej napięta; jak użyje na dzień to korektor na nim fajnie leży. Optimals na poczatku był spoko, jednak po miesiącu wyskoczyło mi uczulenie, oczy mi spuchły i swedziały, przypuszczam ze to od tego kremu, bo jak odstawiłam to przeszło. Wystawiłam mu odpowiednią recenzją na KWC Ale to zależy od skóry, moja Mama go używała i była zadowolona
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości