![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Toverek83 u mnie we Wrocławiu 99% nauk jest rozplanowanych na 3 terminy w ciągu roku: styczeń/luty, okres letni ok.czerwca, okres jesienny ok.września. Pomijam fakt, że niektórzy życzą sobie nawet 150zł od pary
![]() Teraz przeglądałam sobie zaproszenia ślubne i znalazłam bardzo fajną stronkę: http://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/index.php Spodobały mi się z niej dwa rodzaje z typu "nowości" (fotki poniżej). ![]()
![]() |
#3992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz też we wrześniu, sukienkę już mam ![]() ![]() Będzie dużo sukienek? Z tego co się orientuje kolekcje 2008 są już w salonach i nie słyszałam aby w ciągu roku coś dowozili ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z kancelarii
![]() ![]() ![]() ![]() Kobieta powiedziała, że są spotkania co tydzień 6+2 (poradnia). Mamy pójść w ten czwartek do Księdza i spytać się czy nas przyjmie z jedną już nieobecnością. I pomyśleć, że w tym "zwariowanym" kościele bierzemy ślub ![]()
![]() |
#3994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproszenia z nadrukiem kosztują automatycznie o 1zł więcej. Patrzyłam sobie tak orientacyjnie, bo wolałabym zaproszenia zakupić bezpośrednio u sprzedawcy. Dziękuje za rady ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 |
Rozeznanie
|
Ja datego kupiłam na llegro, bo chiałam z personalizacją. Koszt na allegro to 3 zł./szt. a w sklepie z aproszeniami około 4,5zł, a jest różnica jesli zamawia się 100 zaproszeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Wtajemniczenie
|
A ja zamawiam na allegro, ale jeszcze tańsze (co nie znaczy, że brzydkie), kosztują 1,80. Poza tym uważam, że akurat nad zaproszeniami nie ma się co rozwodzić w sumie to i tak każdy ciśnie je w kąt. Ważne, żeby tego dnia były z nami te najważniejsze dla nas osoby, a to jakie dostaną zaproszenie według mnie schodzi na dalszy plan. Jest tyle wydatków związanych z weselem, że nie ma co przepłacać za zazaproszenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
gosia- masz racje, każdy ciśnie w kąt.. ale ja np. jak widzę zaproszenia z papierniczego z gołąbkami, rózowymi serduszkami i rubryczkami do wpisywania imion państwa młodych i godziny slubu, to wymiekam. Jak dostaje takie zaproszenie, to wiem tylko tyle- ja takich nie chce
#4001 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje że należy znaleźć "złoty środek" czyli nie iść na totalne olanie sprawy i kupić zaproszenia z "różowymi gołąbkami" ale wiadomo że kupywać zaproszenia za duże pieniądze to lekka przesada.
Ja zbieram od kilku lat wszystkie zaproszenia jakie dostałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te tradycyjne zaproszenia które dostępne są np. w kiosku ruchu są poprostu brzydkie. Podobają mi się zaproszenia które mają coś ciekawego...nie muszą być skomplikowane. Ale jednocześnie uważam że nie warto płacić po 5 zł za 1 zaproszenie można znaleźć coś naprawdę orginalnego za połowę mniej ![]() Myśmy płacili po 1,5zł a wszyscy byli zaskoczeni naszymi zaproszeniami ..mówili że takich jeszcze nigdzie nie widzieli ![]() Warto poszukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
moje zaproszenia zrobi kochana wizażanka
![]() ![]() uwazam, że kupienie zaproszeń w kiosku jest w pewnym sensie lekceważeniem gości. Tez zbieram wszystkie zaproszenia i jest mi bardzo miło, kiedy na zaproszeniu jest wydrukowane moje imie i nazwisko oraz imie i nazwisko mojego partnera bez legendarnej "osoby towarzyszącej". Ja wiem, że to subiektywne zdanie i nie krytykuje tych, ktorzy maja inne zdanie na ten temat. my bedziemy mieli blankiety zaproszeń os wizażanki, a wkładki z tekstem (dla kazdego oddzielne) będziemy drukować na domowej drukarce
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4005 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
ja tam też nigdy nie przywiązywałam wagi do zaproszeń które dostaje, zazwyczaj rzeczywiście trafiały w kąt
Dlatego zaproszenia moim zdaniem nie moga byc byle jakie bo jest grono osób które zwraca na to uwagę, ale też nie mogą byc jakieś mega drogie i wymyslne, bo wiele osób tego nie doceni
#4007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Rozeznanie
|
a ja kupilam zaproszenia za ok 1zl za sztuka. Kupowalam w hurtowni...hihi... zaproszenia nie sa recznie robione nie maja poprzyklejanych jakis pierdulek, sa srebrne z wyzlobieniami i nadrukiem w zwyklych kopertach... stwierdzilam ze nie bede za zaproszenie dawawc 4 czy 5 zl bo goscie na to i tak nie patrza... raz i potem do kosza lub szuflady...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | ||
Raczkowanie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200706034029.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008092701601630.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-19 o 19:26 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4011 | ||
Wtajemniczenie
|
Panny Młode 2008
Cytat:
Co do pracy to również nie przejmuj się w końcu coś znajdziesz ![]() Cytat:
Nie każdy musi mieć takie zdanie jak Ty, ja wyraziłam swoje i jest mi obojętne czt wydasz na swoje zaproszenia 1 zł czy 15 to Twoja sprawa ale chyba po to jest forum, żeby wyrażać SWOJE poglądy a nie dopasowywać sie do innych. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-02-19 o 19:26 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli uważacie wygląd zaproszeń za nieważny, to wasza sprawa. Tylko pamiętajcie, że wszystko, począwszy od zaproszeń, a skończywszy na wystroju sali, a pomiędzy bukiet, kwiat do butonierki, dekoracja samochodu, makijaż muszą współgrać ze sobą, tzn. muszą być połączone ze sobą kolorystycznie.
![]() |
#4013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za wskazówki bardzo dziękuję, wezmę je sobie do serca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do pracu lub tez jej braku to znam ten ból ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kolorystyki ślubu. Nie wydam 1000zł na samochód dopasowany kolorystycznie. Nie dopasuje zaproszeń do bukietu, bo bukiet jeszcze nie wybrany a zaproszenia już rozdane. Osobiście np uwazam ze dekoracje z balonów są nie w moim stylu i wybraliśmy sale weselną której dekorować nie trzeba(stylizowana na dworek szlachecki), ale jak jakaś panna młoda marzy o setkach balonów to niech je ma, bo to JEJ dzien, a MóJ dzien bedzie taki jak ja chce. A ja osobiście uwazam, ze kolor zaproszeń ma drugorzędne znaczenie jeśli chodzi o uroczystość ślubu i zabawe na weselu.
![]() |
#4016 |
Rozeznanie
|
Co do zparoszeń to ja rozumiem, że kazdy ma swój gust. ja osobiście mam zaproszenia od osób, które nam kiedyś dały i szcerze powiem mam tylko te zaproszenia, które były "inne", a nie te z gołąbkami ze sklepu gdzie wpisuje się dane. Dla niektórych zaproszenia nie ma wielkiego znaczenia, dla innych ma. Dla mnie osobiscie jest to część ślubu i wesela. Chcę by każdy poczuł się wyróżniony (personalizacja). Wiem takze że takie zaproszenia bwyają bardzo drogie, ale widziałam na allegro, czy jak tu jedna wizażanka pisała kupiła w hurtownii proste zaproszenia. Więc nie muszą być pierwsze lepsze z kiczowatyki gołąbkami (no chyba, ze komuś się podoba). Nie mówie juz o samym wpisywaniu gosci,a spotkałam sie z różnymi wersjami. Będąc narzeczona już iz nająć rodzinę mego TŻ dostał zaproszenia z osobą towrzyszącą. Albo niektórzy wypisująć zproszenie piszą tak: A.T. Kowalscy (jakby nie mogli wpiać Anna i Tomasz) p tym bardziej, ze meijsce do tego było w zaproszeniach.
Podsumwoując każdy robi tak jak uwaza, ważne by to rozbić z klasa is zacunkiem dla siebie i gości |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaproszenia wypisane ręcznie, utrzymane w innej tonacji niż reszta dekoracji lub też tańsze od innych nie oznaczają braku szacunku dla gości. Moim zdaniem już sam fakt zaproszenia na ślub i wesele jest pewnego rodzaju wyróznieniem, w ten sposób chcemy dzielić ważne dla nas chwile z innymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem w zaproszeniu najważniejsze jest...sam fakt zaproszenia kogoś, a czy to będzie za 1 czy 2 czy za 5zł to jednemu sie spodoba a inny na te za 5 powie co za tandeta Do tego żadne zaproszenie nie będzie tak istotne jak sam gest, to że kogos wyroznilismy, że chcemy aby był obecny a zaproszenia które dostawałam czy ja wiem czy były zwykle, ja sie nad tym nie zastanawiałam...myslałam raczej o tym że fajnie, ze ktoś się żeni czy wychodzi za mąż i mnie zaprosił Cytat:
Ważne aby np buty pasowały do sukienki, bukiet do np kwiatka we włosach a czy balony będą niebieskie a zaproszenia zielone...kto na to zwróci uwage w takim dniu ![]() Cytat:
![]() a na koniec dodam że moim zdaniem ludzie juz taką maja nature że choćby nie wiem jak sie starać i ile pieniędzy wydać to i tak komuś coś się nie będzie podobało, każdy ma inny gust jeden powie "piękna suknia" a drugi "okropna" tak samo z zaproszeniami, jeden zwróci na to uwagę, a drugi rzuci w kąt
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Na tym forum wypowiadają się dziewczyny zarówno przed, jak i już dawno po ślubie. Te ostatnie służą tym pierwszym dobrymi, sprawdzonymi radami. Jednocześnie wszystkie wypowiadają swoje zdanie na jakiś temat. Ja to zrobiłam w przypadku kwestii zaproszeń. Nie odbierajcie więc tego jako krytykę. PS. Gabi2 od początku wiedziałam, że "naszym kolorem" będzie bordo i biel, więc dobieranie wszystkiego nie było takie trudne. Jak trzeba było kupić np. serwetki, to po prostu brałam bordowe i tyle ![]()
![]() |
#4020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dltego wybór koloru kwiatów jest dla mnie ważny. Mnie akurat to się podoba jak się wszystko komponuje, ale nie dla wszystkich ejst to ważne, więc naprawdę myślę, ze to kwestia gustu, ale też możliwości finansowych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.