|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie w tą deszczową
Dzisiaj z nudów zaczęłam sobie odhaczać listę wyprawową,którą mam w takim poradniku od położnej i zostało mi w sumie 5pozycji ![]() Według poradnika brakuje mi tylko laktatora, zmiany pościeli, zmiany prześcieradeł, czapeczek w tym zimowej i śliniaków lista co prawda jest dość prosta i minimalistyczna,ale poczułam wielką ulgę na zasadzie "ogarnę Kocyki minky szyje mi teściowa, ja wybrałam materiały ( chabrowe minky i bawełna szara w koty ![]() Hurtowo leci mi od razu 3 zimowy,letni i średni który pełni również funkcje rożka
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabyś szanowna teściowa zapytać czym wypycha te kocyki żeby były cieplejsze
) dzięki!!
|
#514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maja też dobry gatunkowo polarek minky i duży wybór wzorów bawełny
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
tż zabrał A do sklepu po pieczywo, więc wreszcie mam 5 minut dla siebie... I do mnie przyplątało się przeziębienie - kicham, prycham i leje mi się z nosa Dzięki dziewczyny za info o poprawnym zakładaniu rajstop ciążowych budyń ciążowy ale nie do końca - czułam, że coś nie tak z moim myśleniem ![]() sQuaara - super, że z serduszkiem ok! zuzzka - ja miałam przy starszej córce te pieluchy z motherhood - i bawełniane i tetrowe a w domu to zwykłe białe/kolorowe tanie pepco ![]() małaMi - odebraąm te leginsy z paczkomatu i są całkiem fajnej jakości, tylko nie powiem, żeby były mega grube.... Mają meszek od spodu, ale myślę, że na teraz a nie na mroźną zimę... Wy tu o ciastach i pysznych obiadach - ja też upiekłam ciacho - szarlotkę na półkruchym cieście z pianką budyniową ![]() Co do kocyków, to faktycznie na początek te mniejsze są ok, ale można kupić od razu te 100x75 i na dłużej wtedy starczą ja mam po córce jeden z tk maxx z taką przytulanką-szmatką firmy blanket&beyond (i do kompletu otulacz, którego córa nie trawiła ), jeden tkany z motherhood - mój ulubiony
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2016-10-16 o 19:23 |
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na lato robię minky+bawełna i nic tam nie wsadzam
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#520 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze. Muszę iść zobaczyćCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uznałam źe jak popracuje do 1grudnia to luz...A doszło do mnie ze to 31 tydzień będzie i w sumie jakoś super długo mogę się wcale nie luzowac...
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
1grudnia
ostatnie 5tygodni zdalnie czyli 2-3 w biurze(głównie dla towarzystwa), 2-3 w domu Mój plan bardzo pierwotny był taki sam... Pozbiej był taki ze juz miałam być na L4(oficjalnie jutro 1 dzień) a wyszło jak wyszło i opłaca mi się być do grudnia
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na L4 jest mi zdecydowanie lepiej, chociaż nieopłacalnie finansowo
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wykonuje swoich obowiązków w 100% więc nie mam stresu w ogóle... Tylko kolejny tydzień mam pełen etat u klienta na mega speedzie ![]() Ja chciałam zacząć od 11.11 pozbiej 1.11 później połowa pazdzierbika... Ale jak przyszło co do czego to mi przykro że miałabym wrócić w 2018 i sie prawie z tymi ludźmi nie widywac i zostać w domu... Jakoś to nie po mojemu i chyba panikuje ze będzie mi smutno i nudno.. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś dowiedziała się o ceny takiej sesji, to daj znać, bo nawet nie wiem ile to dużo Jest u mnie w mieście taka fotograf, która zajmuje się fotografowaniem dzieci. Śliczne te zdjęcia i myślę, że raz w życiu można tak z noworodkiem zaszaleć ![]() Cytat:
![]() Ja będę aktywna zawodowo do Świąt Bożego Narodzenia. Na szczęście nie jest to praca 8h przed biurkiem, więc myślę że dam radę i zdrowie mi pozwoli. Zresztą jak już kiedy wspominałam, dłużej na urlopie bym oszalała. |
||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam obawy i przeciągam za każdym razem żeby na te L4 nie iść...
pare dni na zakupy... pare na swiąteczne porządki... planuje, że troche sie doedukuje i zawodowo i 'dzieciowo'... ale nie wiem czy dam rade czas zapełnić tak w 100% ... Moja praca to 8h przed komputerem +1,5h na dojazdy (ale nie jeżdzę codziennie). Chciałabym od tego kompa odpocząć trochę dla zdrowia... W ogóle to nie wyobrażam sobie, że z brzuchem zimą dam radę odśnieżyć i obdrapać auto Teraz ledwo sięgałam środka szyby.... |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także robię to, co normalnie robiłabym w domu i przy okazji widzę się z ludźmi. A dojeżdżam 10 min w jedną stronę. Martwi mnie jedynie to, że już może być śnieg i za kierownicą będę się po prostu bała...A co do środka szyby, to nie dosięgałam nawet bez brzucha
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-10-16 o 22:01 |
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w zeszłym roku kupiłam sobie szczotę do odśnieżania na takiej długaśnej rączce więc ok ale z drapaniem miewam problemy ![]() Sama praca przed komputerem mi nie przeszkadza i się w niej nie przemęczam, no i często z domu pracuję. Nawet na L4 będę przed nim siedzieć edukując się, kupując wyprawkę itp Ale o dojazdy się boję bardzo... jeżdzę mega niebezpiecznymi drogami... lekki deszcz i na mojej trasie jest co najmniej kilka wypadków... już nie wspominając o gołoledzi i śniegu... Zawsze miałam obawy ale teraz mam podwójne |
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu na szczęście nie ma rożków bo wg mnie to strasznie nieporęczne. Jak ktoś nie ma wprawy w noszeniu dziecka to ono może wypaść z tego rożka, reszta uważam ze jest za gruby. Anyway, kocyki wystarcza i mam otulacze i będę zawijać na krokieta
oby mu sie podobało.
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też właśnie boję się tej gołoledzi i śniegu... Jeżdżę tylko po mieście, ale nasi drogowcy nigdy nie są przygotowani, więc czasem tak, jakbym po leśniej drodze jechała
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę mam dziś na policzkach takie 2 czerwone plamy, nigdy nie miałam problemów z cerą
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem będę mieć 2 lata laby w domu z dzieckiem ![]() Jak dziś wpadłam w szał internetowych zakupów to myślałam, że nie skończę 😃 Kupiłam komplet minky+rożek, 2 pościele do łóżeczka, otulacz z Oh Tully, kocyk z ColorStories, prześcieradła do wózka i łóżeczka Normalnie szał! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zuzkka Czas edycji: 2016-10-16 o 23:17 |
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.modenex.pl/?page=shop&cat..._8&product=269 http://allegro.pl/show_item.php?item...c3M2Q0OWEyMg== (szare) http://allegro.pl/show_item.php?item...NiNjRjMDIzNg==. (fale i szare groszki) http://allegro.pl/show_item.php?item...Y2M2U0OTljYQ== (Picasso+ rożek taki sam) Otulacz Tully Geometric Mint http://allegro.pl/show_item.php?item...NlMTA5YzFlZA== (też szare) Kocyk tkany CottonClassic Zamglony róż Chyba wszystko ![]() Nie wiem jakie będą te prześcieradła ale chciałam koniecznie gładkie bez żadnych wzorów, bawełniane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zuzkka Czas edycji: 2016-10-16 o 23:36 |
|
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Te plamki dwie o których wczoraj pisałam mi nie zeszły, czym mam je potraktować? Nie chcę takich plam czerwonych mieć na policzkach ![]() Wczoraj jak już leżałam w łóżku, przy przewracaniu na drugi bok, tak mnie co zabolało po lewej stronie na wysokoci jajnika, że bałam się ruszyć, normalnie jakby kto mi szpilę wielkš wbił, maluchy całš noc się wierciły, mało spałam hehh jeszcze 13 tyg Cytat:
![]() Super zakupy, zaszalała Ja dzi muszę wydać ok 600 zł na drugi fotelik 0-13 kg, będzie taki sam, jak mam teraz po córce
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry, my dziś po ciężkiej nocce, mały co chwile plakal... : Mam nadzieje, ze chociaz obudził tych sąsiadów co w pt do rana siedzieli
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

tak... na krokieta 

;D
o kurcze. Muszę iść zobaczyć