Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać" - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-17, 13:57   #1921
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Listopad 2016 cz. IX "Zaczynamy się rozpakowywać"

Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to jak będzie wyglądało Wasze życie po narodzinach maluszka zależy przede wszystkim od Was samych. My po wyjściu córki ze szpitala jezdzilismy do pracy na zmianę przez miesiąc (choć faktycznie tż częściej) a potem tak jakoś wyszło, że jeździliśmy z małą, ogarnia w pracy co trzeba i wracaliśmy do domu spontaniczne wyjazdy były od początku, jak miała 4 mies. byliśmy na Węgrzech, jak pół roku to wymyślilismy dziki wyjazd do Chorwacji, kąpalismy małą po drodze w misce, wieczory spędziliśmy na uroczych plażach, jak mała zasypiala to piliśmy winko i cieszylismy sobą Tak naprawdę to niewiele zmieniło sięna naszym życiu, wszystko można dopasować do sytuacji a nasza córka należy raczej do tych trudniejszych dzieci...
ale super Mała ma fajne zycie z wami

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Wasze dzieciaczki też potrafią się jeszcze obrócić z jednego boku na drugi?
Ja np wczoraj cały dzień czułam Małego kopniaki z prawej strony brzucha a dzisiaj rano już z lewej czułam jego nóżki.
ja czuje raz z prawe raz z lewej. Myslalam, ze jest poprzecznie a gin powiedzial, ze glowka u dolu, takze tez ruchy malo co mówiły. Zobaczym co w piatek powie, bo dalej ruchy czuje z obu stron.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Tz pojechał po rzeczy i będziemy rodzic 3cm a że nie mam skurczy to zaraz mi będą przebijać wody cieszę sie jak głupia! Normalnie z takim bananem jeszcze nikt na porodowke nie szedł

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Trzymamy kciuki !!!!
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:59   #1922
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

miałam dziś okropną noc, wszystko przez Teżeta , strasznie chrapał , prawie wcale nie spałam

właśnie skończyłam pakować torbę do szpitala

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 13:59   #1923
domek_z_piernika
Zadomowienie

Kaga, trzymaj się jakoś w tym szpitalu

Sent from my iPhone using Tapatalk
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:00   #1924
Anettt87
Zadomowienie

Dziewczyny, pytanie poza konkursem bo główkuję i nie mogę nic wymyślić - mam taki kosz, dostaliśmy w nim słodycze na ślub: https://wiklina.files.wordpress.com/...likatesowy.jpg chciałabym coś do niego włożyć i żeby stał jako ozdoba na komodzie w salonie, ale za cholerkę nie mogę wpaść, co ciążowy brak weny... Bliżej świąt to może ustawię w nim świeczki ozdobne, mam takie typowo świąteczne, zimowe, ale póki co - pustka w głowie! Może coś doradzicie?
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:00   #1925
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Wstała na chwilę, zapytała czy coś pomóc, po czym wróciła do pokoju z tekstem "obudź mnie koło 14"

Brawo dla męża 😊 niestety, teściowej się nie wybiera. Najlepiej takie gadanie jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać.

ona nie śpi po nocach czy ma depresje ?
Stary 2016-10-17, 14:03   #1926
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pytanie poza konkursem bo główkuję i nie mogę nic wymyślić - mam taki kosz, dostaliśmy w nim słodycze na ślub: https://wiklina.files.wordpress.com/...likatesowy.jpg chciałabym coś do niego włożyć i żeby stał jako ozdoba na komodzie w salonie, ale za cholerkę nie mogę wpaść, co ciążowy brak weny... Bliżej świąt to może ustawię w nim świeczki ozdobne, mam takie typowo świąteczne, zimowe, ale póki co - pustka w głowie! Może coś doradzicie?
bym napisałą że jajka na wielkanoc ale to nie te święta może kup wrzos? ładnie by w takim koszu wyglądał
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:04   #1927
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
może jakąś jesienną dekoracje teraz... wrzosy w doniczkach + jakieś kolorowe liście, jarzębina, szyszki, kasztany... nie wiem... :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:06   #1928
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
dla mnie jeszcze za wczesnie tydzien pozniej spoko
a przypomnij na kiedy masz tp? bo nie widzę Cie na 1str.
29 października

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a czemu cc? i ktory tydz u Ciebie?

mi tu
Dzisiaj 38t2d. Jestem po pierwszej cesarke, wiec mogę zdecydować jak chce rodzic.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A z jakich wskazań cc? Na pewno pisałaś, przepraszam że nie kojarzę.

KarolinaNL w końcu! To teraz pójdziesz jak burza! Pokaż im jak się rodzi!😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Po pierwszej cesarke, mogę zdecydować jak chce rodzic. Od cięcia minęło 1,5 roku i boje sie, ze zacznie sie rozchodzic blizna przy porodzie sn.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:08   #1929
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
29 października

Dzisiaj 38t2d. Jestem po pierwszej cesarke, wiec mogę zdecydować jak chce rodzic.

Po pierwszej cesarke, mogę zdecydować jak chce rodzic. Od cięcia minęło 1,5 roku i boje sie, ze zacznie sie rozchodzic blizna przy porodzie sn.
aa to blizej niz dalej to już zaraz!
Stary 2016-10-17, 14:11   #1930
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Przebili mi wody, i podlaczyli małemu przyssawke do główki która kontroluje tętno. Teraz czekam na oxy. ]
Dzieje się dzieje😊 ale nie potrafię sobie wyobrazić takiej przyssawki

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala...obserwacja w kierunku stanu przedrzucawkowego... zaraz Was nadrobie a potem padne z nudów...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
O kurczę trzymaj się tam i oby to nie było to!

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
A to chyba że tak😊 dla mnie przyszły tydzień to jeszcze za wcześnie, ale tak za 2 to mogłoby coś się ruszać 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:12   #1931
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

domek teraz uświadomiłam sobie że wprowadziłam Cię w błąd
to co pisałam o warsztatach to było o "mama wie" a nie "mamo to ja"
także na tych "mamo to ja" nie byłam i nie pomogę

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-17, 14:12   #1932
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
może jakąś jesienną dekoracje teraz... wrzosy w doniczkach + jakieś kolorowe liście, jarzębina, szyszki, kasztany... nie wiem... :P
Cytat:
bym napisałą że jajka na wielkanoc ale to nie te święta może kup wrzos? ładnie by w takim koszu wyglądał
Dzięki, nad wrzosem pomyślę o tych jesiennych liściach, kasztanach myślałam, ale to chyba nie to, o co mi chodzi. Sama nie wiem hehehe niech żyje kreatywność w ciąży
Stary 2016-10-17, 14:15   #1933
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Kup gąbkę do kwiatów i mozesz jakieś ładne sztuczne kupić i powpinac na druciki potem zawsze ta gąbkę mozesz wykorzystać do innych kwiatów np sztuczna gwiazda betlejemska i Mikołaje świąteczne i inne ozdoby

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

No właśnie czytałam o tych warsztatach Mama wie i akurat juz nie było miejsc ale wyglądało mi na to ze o tym piszesz :p ale z racji ze nie byłam ani na jednych ani na drugich to co sie bede odzywać, moze program maja taki sam :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:16   #1934
Listopadowaa
Zakorzenienie

bosheeee usypiam na siedzaco a obiad trzeba robic
Stary 2016-10-17, 14:17   #1935
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Spoko podejrzewam że te wszystkie warsztaty na jedno kopyto i tak. Ale w sumie na żadnych jeszcze nie byłam, więc i tak nie będę mieć wielkiego porównania.

Stary 2016-10-17, 14:18   #1936
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
niee nie mieszkamy, nawet nie w tym samym miescie no ale daleko to nie jest bo z 20 minut... tak ma ze wtyka nos wszedzie, oni mieszkaja w domku z siostrami i rodzinami tż i tam przyjete ze wszyscy o wszystkim, ze sie wpierdziela. Ale ja sobie nie dam, w zyciu bym z nimi nie zamieszkala, ch j by mnie strzelił- i tak strzela jak sie wpierdziela. Nie wiem czy ma mnie za jakas nie ogarnieta...;/ juz chce kupowac ciuszki na wieksze rozmiary a przeciez nie wiem jaka Basia bedzie, zreszta mi sie te ciuchy nie podobaja wiec po co ma wydawac jak i tak w te rzeczy małej nie ubiorę a wczesniej mowila ze bedzie nam tylko dawala kase bo ja mam inny gust itp. no ale jej sie zmienilo. ten typ tak ma:/
O tyle dobrze, że nie mieszkacie razem.
Dziwnie układy mają, ale pewnie już się przyzwyczaili do tego typu "teściowej" :P
Moja teściowa z ciuszkami ma podobnie, kupiła jak jeszcze nie byliśmy pewni płci dwa kombinezony jeden w rozmiarze 68 a drugi w 74 i oby dwa na dziewczynkę bo były w promocji a w razie chłopca można założyć bo są białe... nie dodała tylko, że mają różowe dodatki na stopkach i kapturze... no typowo dziewczęce są, w życiu tego Małemu nie założę i jak kupiliśmy sami kombinezon to wielce zdziwiona była po co skoro mamy już dwa heh
Sprzedać też nie pozwolił mąż bo "co będzie jak przyjedzie i zobaczy, że nie mamy".
Olewam już to bo szkoda nerwów.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Witam się ze szpitala...obserwacja w kierunku stanu przedrzucawkowego... zaraz Was nadrobie a potem padne z nudów...

Przykro mi... mam nadzieję, że to tylko podejrzenia.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:18   #1937
MotylekwBalerinkach
Raczkowanie

Dzień dobry
KarolinaNL- powodzenia
Kurczę, w ogóle nie mam energii dzisiaj. Czuję się strasznie ospała ale nie zasnę w dzień
Mam zamiar jeszcze raz przepatrzeć moją torbę do szpitala, bo wydaję mi się że strasznie dużo tego naładowałam. U mnie w szpitalu trzeba mieć swoje ubranka i właśnie nie wiem co brać ;/ body + pajace? Siostra mówiła że u niej w innym szpitalu trzeba było mieć wyłącznie kaftaniki i śpiochy bo położne nie chciały ubierać w body więc naładowałam wszystkiego po kilka sztuk
MotylekwBalerinkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:19   #1938
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Nie dziwie Ci sie z tym bananem !! Pamietam jak byłam koedys na IP i laski do porodu przywozili i tak sie zastanawiałam czemu one nie wyglądają na bolące rodzące tylko taki zaciesz na twarzy kurczę, teraz to jednak widac różnice w naszych TP, mi został ponad miesiąc jeszcze..

Za wcześnie dla mnie :p

U mnie tez ten etap i dziecko sie wierci jak szalone. Jakaś aplikacja mi mowi ze dziecko głownie śpi ale oj nie nie, nie moje dzisiaj nawet o 7 ramo bawiła sie z mężem i wystawiała co chwila nóżki, on ja gilgotal, ona chowała i znowu wystawiała.. I tak sie bawili i nie dali matce pospać :p

Znalazłam! Sa! Kupiłam ale tylko pol kg bo były za 24 zeta. I mam mandarynki na które Majwija zrobiła mi smaka
My robimy identycznie, smyramy po stópkach, które wystawia a Mały co chwilę chowa i z powrotem
Aż w końcu się mu chyba nudzi bo przestaję :P

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ale super Mała ma fajne zycie z wami

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

ja czuje raz z prawe raz z lewej. Myslalam, ze jest poprzecznie a gin powiedzial, ze glowka u dolu, takze tez ruchy malo co mówiły. Zobaczym co w piatek powie, bo dalej ruchy czuje z obu stron.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Trzymamy kciuki !!!!
Myślę, że nadal jest główką do dołu a czujesz Jej nóżki, które przerzuca z jednej strony na drugą
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:22   #1939
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Sorry ale ja nie czuje się wyrodną matką tylko dlatego że tęsknię za jakimś spontanicznym życiem. Za wyjściem, za winem, za koncertem.
Co więcej jak Marta będzie już z nami to nadal mam zamiar korzystać z życia. I nie nie będzie zostawać z dziadkami.
Nadal będziemy spontanicznie wyjeżdżać. Tylko zmienią się priorytety na tych wyjazdach. No i dłużej mi zejdzie na spakowanie nas.

I naszemu dziecku nic się nie stanie, że będziemy żyć normalnie.
u mnie podobnie
nawet rozmawiałam nie dawno z Teżetem i to on mnie prosił bym mu obiecała że dziecko nie będzie nas ograniczać że bedziemy żyć jak do tej pory i właśnie nie zostawiać małej po rodzinie tylko wyjeżdźać i wychodzić z nią gdzie tylko się da, spełniać swoje plany i marzenia , jakoś to wszystko pogodzić
a mała żeby nie była ograniczeniem tylko wręcz motywacją do częstszych wyjazdów, wypadów weekendowych
wiadomo że tak samo to nie będzie wyglądało z czegoś będzie trzeba zrezygnować coś zorganizować inaczej itp.
a napic sie wina czy wyjść z kolezankami to chyba normalna rzecz, nie trzeba siedzieć zamkniętym na 4 spusty w domu

choć ja podejrzewam ze będe siedziała wpatrzona w moją kruszynkę

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-17, 14:22   #1940
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Kup gąbkę do kwiatów i mozesz jakieś ładne sztuczne kupić i powpinac na druciki potem zawsze ta gąbkę mozesz wykorzystać do innych kwiatów np sztuczna gwiazda betlejemska i Mikołaje świąteczne i inne ozdoby
Dzięki fakt, taka gąbka się przyda. Coś pokombinuję

Cytat:
Moja teściowa z ciuszkami ma podobnie, kupiła jak jeszcze nie byliśmy pewni płci dwa kombinezony jeden w rozmiarze 68 a drugi w 74 i oby dwa na dziewczynkę bo były w promocji a w razie chłopca można założyć bo są białe... nie dodała tylko, że mają różowe dodatki na stopkach i kapturze... no typowo dziewczęce są, w życiu tego Małemu nie założę i jak kupiliśmy sami kombinezon to wielce zdziwiona była po co skoro mamy już dwa heh
Sprzedać też nie pozwolił mąż bo "co będzie jak przyjedzie i zobaczy, że nie mamy".

Może teściowa popiera gender
Stary 2016-10-17, 14:24   #1941
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MotylekwBalerinkach Pokaż wiadomość
Dzień dobry
KarolinaNL- powodzenia
Kurczę, w ogóle nie mam energii dzisiaj. Czuję się strasznie ospała ale nie zasnę w dzień
Mam zamiar jeszcze raz przepatrzeć moją torbę do szpitala, bo wydaję mi się że strasznie dużo tego naładowałam. U mnie w szpitalu trzeba mieć swoje ubranka i właśnie nie wiem co brać ;/ body + pajace? Siostra mówiła że u niej w innym szpitalu trzeba było mieć wyłącznie kaftaniki i śpiochy bo położne nie chciały ubierać w body więc naładowałam wszystkiego po kilka sztuk

mysle ze to moze chodzic o body takie wkładane przez główkę, ja wzielam takie kopertowe na napy wszędzie. Mi tesciowka nakupowała chybaz 3-4 kaftaniki, i sa gładkie białe albo różowe ale i tak mi do niczego nie pasująI też właśnie poprosiłam koleżankę która rodziła ok. rok temu i też miała cc w tym szpitalu gdzie ja sie wybieram o weryfikację i mi poda listę co zabierała
Stary 2016-10-17, 14:25   #1942
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

i nad ranem jeszcze zasnęłam i wiecie co mi sie snilo? że pojechałam na swoją 1 w życiu depilacje brazylijską będąc na tym poziomie ciąży co jestem, tylko bez żadnych rozstępów na rzuchu i był przystojniak który wykonywał zabiegi. Kazał mi usiaść na krześle żeby miał lepszy dostęp i mnie podrywał hahahah ja do niego że mam męża a on że to nic i też się do niego śliniłamb ył tak bardzo przystojny ahhh nie pytajcie o szczegóły
no nie źle

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-17, 14:27   #1943
domek_z_piernika
Zadomowienie

Zazdroszczę, że wiecie gdzie są stopki, gdzie rączki, a gdzie dupkę wypina. Ja nie mam pojęcia... może to tez kwestia tego, że młoda prawie przytulona do kręgosłupa. No ale fajnie by było posmyrać po stopach i wiedzieć, że to stopy

Stary 2016-10-17, 14:29   #1944
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
O tyle dobrze, że nie mieszkacie razem.
Dziwnie układy mają, ale pewnie już się przyzwyczaili do tego typu "teściowej" :P

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Przykro mi... mam nadzieję, że to tylko podejrzenia.
hahaha to tyle ze moja czekala az plec poznala- dobrze ze nie szaleje i tylko kaftaniki od niej mamy- ale i tak pewnie ich nie założę a np. te ciuszki co moja mama małej kupuje to kupiła cały komplecik w zarze spodniczka tiulowa sweterek i bluzeczka koronkowa- co prawda na 74r. ale nie mogla sie powstrzmac i wiem że to założymy bo jest CUDNE i nie rushofe
Stary 2016-10-17, 14:30   #1945
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry
KarolinaNL- powodzenia
u nas tak jest nie chca body bo trudniej sie ubiera ja wzielam body ale kopertowe i polspiochy

Cytat:
u mnie podobnie
nawet rozmawiałam nie dawno z Teżetem i to on mnie prosił bym mu obiecała że dziecko nie będzie nas ograniczać że bedziemy żyć jak do tej pory i właśnie nie zostawiać małej po rodzinie tylko wyjeżdźać i wychodzić z nią gdzie tylko się da, spełniać swoje plany i marzenia , jakoś to wszystko pogodzić
a mała żeby nie była ograniczeniem tylko wręcz motywacją do częstszych wyjazdów, wypadów weekendowych
wiadomo że tak samo to nie będzie wyglądało z czegoś będzie trzeba zrezygnować coś zorganizować inaczej itp.
a napic sie wina czy wyjść z kolezankami to chyba normalna rzecz, nie trzeba siedzieć zamkniętym na 4 spusty w domu

choć ja podejrzewam ze będe siedziała wpatrzona w moją kruszynkę
my zawsze co roku jezdzimy w gory w tym roku tylko dla odmiany bulo morze ze wzgledu na jod i to ze z brzuchem ciezko sie wspinac ale za rok jedziemy z niunia w tatry i chcemy jej wpoic nasza pasje od malego i jakos tez specjalnie nie zamierzamy rezygnowac z zycia oczywiscie wszystko z rozsadkiem
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:32   #1946
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie źle

no hahah

wlasnie! bo mi wcielo jak wczesniej cytowałam jak odpowiadałyście.
No więc tak, był ciąg dalszy i brakuje tego 3s ale u mnie nie ma nawet żadnego s bo na nic ochoty i siły nie mam hahaha
sen nie powiem, przyjemny ale jak się obudziłąm to się czułam napalona i jakbym conajmniej zdradziła tż a to przeciez sen
Stary 2016-10-17, 14:32   #1947
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
KarolinaNL- powodzenia
U mnie w szpitalu ubierają właśnie w kaftanik i spioszki i dają dzieciaki w rozku.
Karolina szybkiego i bezbolesnego porodu.
Kaga, powodzenia w szpitalu i oby to nie bylo to. Trzymaj się !

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-17, 14:38   #1948
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Czemu totalne uzależnienie od matki?
Wiesz, to mama zostaje w domu z dzieckiem, to ona na początku karmi dziecko i większość czasu z nim spędza. Mnie to dobiło, że nagle musiałam swoje plany uzależniać od małej istotki. I tak tato ma obowiązki, lecz jak wraca do pracy to i tak większość obowiązków spada na jedną osobę. Im starsze jest dziecko tym jest łatwiej.
Przynajmniej tak u mnie było.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

W szpitalu, gdzie będę rodzić dziecko jes ubierane w szpitalne rzeczy. Mam mieć tylko ciuszki na wyjście. I nie pozwalają mieć swoich. Rozmawiałam ze swoją lekarką o szpitalu, w któym rodziłam wcześniej i była zdziwiona, że można było mieć własne. Skwitowała to tym, że im to nawet sanepid nie pozwala na takie rzeczy.
Stary 2016-10-17, 14:39   #1949
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a bierzecie ciuszki dla dziecka jeżeli szpital je zapewnia? Wiadomo że pewnie te co my kupiliśmy sa ładniejsze etc ale czy to ma znaczenie? Czy lepsza wygoda ze szpital da swoje a nasze beda czyste, nie zgubia sie etc? Ktos ma doświadczenie w jakim stanie sa te ciuszki szpitalne?
mój szpital nic nie zapewnia dla maluszka od tetry, przez ubranka po gaziki jałowe muszę brać swoje

w sumie to chyba i lepiej wolę ubrać malutką w swoje ciuszki które przygotowałam, dlaczego miało by mi coś zginąć? jak się zabrudzi to schowam do torby by Teżet zabrał do prania , nikomu nie mam zamiaru ich dawać

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-10-17, 14:43   #1950
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Zamiast Was nadrabiać to marudze. Mój synek był u babci a ona pracuje w ośrodku zdrowia i lekarz zbadał jego stopkę i musi mieć zrobione przeswietlenie... A my w szpitalu. Teściowa ściąga teścia z pracy i będą jechać z nim do szpitala a ja mam wyrzuty sumienia, ze mnie przy nim nie ma

Mam nadzieje ze zaraz doczytam ze wszystko ok...

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości