|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Do ucha woda utleniona!!!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
To jeszcze spróbuj odespać
i zebrać siły. Kciuki! Karolajna, u mnie się sprawdza zawsze na ucho olejek kamforowy, a na zatoki Sinupret, inhalacje i płukanie zatok (nieprzyjemne, ale pomaga). To jednak decyzja o cc zapadła? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4863 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co ja się czuje coraz słabiej. Prawa noga tak mi puchnie ze ani trzymanie do góry ani żele nic nie pomaga... dłonie mi puchna momentami tak ze masakra. Często głowa mi cmi okropnie choć niby ciśnieniomierz pokazuje że tych magicznych 140/90 nie przekracza... bo brakuje 2 czy 3 jednostek do granicy. A dzisiaj tomek w brzuchu tak szaleje ze aż położna zdziwiona co się dzieje.. mnie głowa napierdala. .. i częściowo pewnie zatoki bo i nos a częściowo ciaza. Wiec czekam na dr na odczyt ktg i będę z nim rozmawiać co załatwiamy do cc. Boje się owszem. Ale z drugiej strony to może być bezpieczniejsze rozwiązanie biorąc pod uwagę ciśnienie i zdrowie. No i moja psyche bo już nie daje rady. Choć nie powiem ze mi ulżyła decyzja an te rozwiązanie.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
KC Karolajna myślę, że jak już wszystko sobie ustalisz z CC to się uspokoisz. Najważniejsze, że się zdecydowałaś
ja teraz czekam na ten poród jak na zbawienie i sobie myślę, ze jeśli mają mi wywoływać to wolałabym CC kiedy wiedziałabym kiedy, co i jak. Dziewczyny po CC ślicznie się goją i dochodzą do siebie, więc uszy do góry i daj znać co ustaliłaś z doktorkiem ![]() paula1010 możesz mnie tam dokleić obok siebie
|
|
|
|
#4865 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, taki psychiczny komfort też jest ważny. Dużo lepiej wiedzieć kiedy rozwiązanie, niż siedzieć teraz jak na bombie, tym bardziej że masz jeszcze inne dolegliwości.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
Ciśnienie u dr 150/96 z drugiego pomiaru. Mały hiperaktywny. Jeśli nie spadnie mi ciśnienie w przeciągu kilku godzin to mam wracać i dzisiaj tną. Bo nie wiadomo czy to nie z nerwów. Reaguje na tzw biały kite.l Mam się położyć w domu i odpocząć. Jeśli uda się uspokoić je to w środę cc.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
KCKAROLAJNA trzymam kciuki za Was!
My wracamy do domku dziewczyny! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolajna ja tez 3mam kciuki za Ciebie i Tomka!!
|
|
|
|
#4869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do srody dużo czasu, moze akurat sam wyjdzie. Ja tez sie boje oxy ale czuje, ze tak skończę. Ja sama nie wiem co bedzie ze mną. Karolin i blue girl-3 mam kciuki !
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie z tą koleżanką bardzo nie chciałyśmy CC, a obie możemy tak skończyć. Ja przez małą ilość wód, a u niej mała postanowiła znowu się przekręcić głową do góry. Ale cóż, jak trzeba to trzeba. |
|
|
|
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przynajmniej mój.. tak mi zwisa taki fałdzioch nad blizną.. i mimo, że waga leci w dół jak szalona, nawet nie wiem kiedy, to ten brzuch mam wrażenie, że wygląda cały czas tak samo fatalnie i nawet wciąganie go nic nie daje. Smaruje Ziają balsamem specjalnie dla mam po porodzie i olejkiem migdałowym też. Pearl, ja bym słuchała lekarza. Jeśli uważa, że trzeba pomóc naturze, to bym nie dyskutowała... natomiast trzymam kciuki, żeby się samo zaczęło!!! Nie mogę uwierzyć, że leci już 4ty tydzień życia mojej Kluseczki teraz młodą wietrzyłam na balkonie i mam już godzinę spokoju! I nagle niewiadomo co z tą godziną robić - umyć zęby, zjeść coś, pozmywać stertę naczyń, uczesać się, ugotować coś??? Olałam wszystko i leżę z kompem jest cudownie!
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka, powodzenia! Żeby się szybko rozkręciło i poszło jak u Fasolki!
Karolajna, kciuki! Postaraj się nie denerwować. Tyle juz przeszłaś, to wytrzymaj te ostatnie godziny/dni. Może spróbuj rozgrzać to ucho ciepłym okadem. Jak nie przejdzie do lekarz. Ja nie wiem czy nie da sie przespać oznak porodu. Miałam zalajkowany ciążowy funpage na FB i niektóre dziewczyny pisały, że docierały na ostatnia chwile, bo nie wiedziały, czy to już, czy jeszcze nie. Stronę odlajkwałam, bo było pełno hejtu, ale doszłam do wniosku, ze lepiej dmuchac na zimne i pojechać na IP sprawdzić. Oni mają tam takich panikar na pęczki, więc nie ma się co martwić, ze wezma nas za idiotki. Ja mam wizytę w piątek, ale pójdę do mojego gina jutro. Mam dosyć tego siedzenia w napięciu. Niech mi powie, co tam się dzieje. |
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Najchętniej bym nikomu nie mówiła, jak pojadę rodzić. No ale starszą trzeba którejś babci podrzucić!
![]() Już i tak mi wystarczy, że wszyscy się dopytują co chwilę, czy urodziłam. Do terminu to jeszcze jakoś dotrwałam, bo raczej spodziewałam się, że przenoszę, ale teraz to już mam serdecznie dość... 4 dni po terminie z OM, wczoraj miałam termin z USG i nic. Ja planowałam rodzić jutro, bo córka też jest z osiemnastego... zobaczymy ![]() Ja jadę do szpitala jak tylko stwierdzę, że się coś dzieje. Ale to dlatego, że boję się odesłania do innego szpitala z powodu przepełnienia. A jeszczedo tego mają mi antybiotyk podać. I to drugi poród, więc teoretycznie może być szybciej...
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2016-10-17 o 14:47 |
|
|
|
#4875 | |
|
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dziekuje za rady. Mam jeszcze cicha nadzieje,ze samo sie zacznie. Właśnie odbyłam 4km spacerku z psem
![]() Cytat:
Mowil,ze dziecko "w sam raz", ni za małe, ni za wielkie, tylko sie cieszyć, bo łatwiej bedzie urodzić - to jego słowa. U mnie tez dziwne sa te pomiary, bo dwa tyg temu wyszło,ze przybrał zaledwie 300g w miesiąc, a teraz po dwóch tyg rownież 300g, ale w dwa tyg. Wiec ja juz w ogóle na to nie patrze i sie nie przejmuje. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Tez miałam plan nikomu nie mowić, gdy sie cos zacznie. Po drodze musimy zostawić pieska u tesciow wiec w sumie jak oni bedą wiedzieć to bedą wiedzieć wszyscy wkurza mnie,ze znajomi co chwile dzwonią i sie dopominają,ze koniecznie chca wiedzieć jak będziemy jechac do szpitala. Słyszę nawet pomysły,ze mam sobie w roboczych ustawić SMS,ze jedziemy mam wrażenie,ze chcą jakis emocji, wrażeń z mojego nieszczęścia i bólu... Jakoś normalniejszy jest dla mnie SMS, ale to jak juz sie urodzi!
Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-10-17 o 15:17 |
|
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
33t - 1700g 35t - 2600g (!) Jakoś nie chce mi się wierzyć ze przez dwa tyg przytył 900g ![]() 37t- 3000g Czyli +400g w 2tyg. Jutro mam wizyte to się dowiem ile waży w 39tyg. Ale dlla mnie to jest dziwne bo niby mało przybierał na wadze do 33tyg a po 33tyg to tak wystrzelił... moim zdaniem to usg w ogóle prawdy nie mówi i będzie ważył przy porodzie zupełnie inaczej no ale zobaczymy. |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jest miło, że się interesują. Widzę natomiast, że jedna koleżanka, którą uważałam za bliską zupełnie olewa sprawę i nawet nie zapyta czy żyję. A jak się odezwała dwa tyg. temu to gadała tylko o sobie. także wyszło szydło z worka.
Pytanie techniczne: czy wody płodowe mogą być białawe? Zauważyłam u siebie wydzielinę w takim kolorze, o wodnej konsystencji. Co do pomiarów wagi, to one bazują na pomiarach długości części ciała, a te mają dosyć duży błąd. Wystarczy, że dr źle zmierzy główkę i już wychodzi inna waga. Także chyba nie ma co się tak martwić.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-17 o 15:24 |
|
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest żywy przykład błędów pomiarowych :p 3440 a 4200 to trochę różnica
czyli jeśli w 36 tc ważył 3000 a w 41 tc 3440, czyli wychodzi na to ze w 5 tygodni 440 g wiec mało...Mamusie, od kiedy można kłaść szkraba na brzuch? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!! A ja dziś 1 dzień po terminie...
Kurczę, ja też lada dzień w psychiatryku wyląduję przez to że nic się nie posuwa do przodu Dominika miałam to samo w nocy, bóle okresowe całą noc, chyba do 5 rano aż nie usnęłam... Już myślałam, że to te, a teraz wydaje mi się, że to po prostu zasługa pełni była chyba... Bop u mnie teraz cisza, a u Ciebie? Cytat:
Mówisz, że natłok był w zeszłym tygodniu? To trochę mnie uspokoiłaś, bo obawiałam się, że w tym tygodniu będą mieli sajgon i mnie odeślą.... Cieszę się, że jesteś chociaż zadowolona z opieki poporodowej i że położne pomagały Ci przy karmieniu A, i co do opieki dla dzieciątka jest faktycznie tak jak słyszałam - że nie trzeba nic brać ani pieluszek, ani kosmetyków i ubranek?bluegirl i aanuuulaa trzymamy kciuki!! |
|
|
|
|
#4880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chwila i nie zdążyłam do szpitala ... bo wydawało mi się ze jeszcze dużo czasu przez ta bliznę na szyjce ne sądziłam ze rozwarcie może się zrobić tak szybko Cytat:
Dlatego zdziwiłam się jak w środę powiedziała ze ok. 3200 ... no i pomyłka pomiaru się wkrada bo wyszedł duży chłopak ![]()
|
|
#4881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pojadę sobie na IP, tylko zrobię naleśniki
|
|
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Miraya u mnie tez sie uspokoiło :/ w środe mam wizyte u ginekologa na NFZ wiec pewnie mnie docipnie zbada, wiec zobaczymy co powie.
Marzy mi sie porod jak z amerykańskiego filmu, gdzie odchodza wody płodowe i nie trzeba sie zastanawiać czy to skurcz czy cos innego ;/ Dobra, sprobuje wam opisać co czułam w nocy a wy mnie prosze zdiagnozujcie równo co 5min czułam taki ucisk w dole brzucha, w tym samym czasie zaczynałam czuć jak mały sie rusza i cisnie, potem takie chwilowe napięcie i szczypanie, a potem przechodziło. Skurcz czy nie-skurcz? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4884 | ||
|
Raczkowanie
|
Karolajna jak masz ciśnienie wysokie i puchniesz, to lepiej że cc. I nie przejmuj się ewentualnymi hejtami, przecież chodzi przede wszystkim o zdrowie dzieciątka i Twoje!! Moja kuzynka strasznie puchła w ciąży, zwłaszcza na końcu, aż tak że nie mogła szklanki utrzymać w dłoni, jej mama aż płakała na to wszystko, a lekarz ją olewał i tylko zapisywał na kolejną wizytę. Zmieniła gina w 41 tc i od razu dostała skierowanie do szpitala na cc. Także nie bój się tej cesarki!! Trzymam kciuki!!
Megula91 gratulacje!! W domku jednak lepiej, co?Cytat:
Pierworódka zaznaczam Cytat:
|
||
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
Megilla jeśli myślisz ze to mogły byc wody to zrób naleśniki, podrzuć mi po drodze i jedz na IP
na SR mówiła nam ze wody maja słodkawy zapach - cokolwiek to znaczy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4886 | |
|
Rozeznanie
|
Haha to smacznego! Ja się wczoraj objadlam nalesnikami
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmn.... Ja mam podobne odczucia. Tylko,ze u mnie to jakoś regularnie nie wstępuje. Wieczorami cześciej. Przy tym bardzo spina sie brzuch, właśnie takie napięcie i często mnie przy tym na dole zaszczypie. Ogolnie nie jest to jakoś mega bolesne, ale nieprzyjemne. Czasami jak zakłuje to mocno. Podsumowując uwazam,ze to Maluch sie przeciąga i rusza, a nie sa to skurcze. Ale mogę sie mylić. Tez za każdym razem sie zastanawiam co to i czy to może ten skurcz. Mam to juz od jakis dwóch tygodni.
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
jesteśmy z moją kotką w domu, wyrwali jej 4 zęby, ale to dopiero początek pewnie za jakiś czas będę musiała usunąć wszystkie
![]() Biedactwo jest wystraszona i ma wenflon w łapce za 2 dni kontrola.U mnie dzień taki dzień, że dzwonili wszyscy, kuzynka, rodzice, bratowa i 2 koleżanki się pytały jak tam. Mnie to wkurza ![]() Ja mam teraz mega duży śluzu ale on wygląda tak samo jak przez całą ciąże więc chyba to nie wody. Miraya ja mam dziś TP z usg i nic się nie dzieje, oprócz tego, że mnie mega ciśnie na "dwójkę".
|
#4889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzucam naleśnikami, łap ![]() Cytat:
Cytat:
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-17 o 16:18 |
|||
|
|
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Moje skurcze to czuje jak takie ściskanie brzucha raczej na dole i uderza mnie fala goraca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

i zebrać siły. Kciuki!
ja teraz czekam na ten poród jak na zbawienie i sobie myślę, ze jeśli mają mi wywoływać to wolałabym CC kiedy wiedziałabym kiedy, co i jak. Dziewczyny po CC ślicznie się goją i dochodzą do siebie, więc uszy do góry i daj znać co ustaliłaś z doktorkiem 
26.11.2015 

przynajmniej mój.. tak mi zwisa taki fałdzioch nad blizną.. i mimo, że waga leci w dół jak szalona, nawet nie wiem kiedy, to ten brzuch mam wrażenie, że wygląda cały czas tak samo fatalnie i nawet wciąganie go nic nie daje. Smaruje Ziają balsamem specjalnie dla mam po porodzie i olejkiem migdałowym też.
teraz młodą wietrzyłam na balkonie i mam już godzinę spokoju! I nagle niewiadomo co z tą godziną robić - umyć zęby, zjeść coś, pozmywać stertę naczyń, uczesać się, ugotować coś??? Olałam wszystko i leżę z kompem 

wkurza mnie,ze znajomi co chwile dzwonią i sie dopominają,ze koniecznie chca wiedzieć jak będziemy jechac do szpitala. Słyszę nawet pomysły,ze mam sobie w roboczych ustawić SMS,ze jedziemy
mam wrażenie,ze chcą jakis emocji, wrażeń z mojego nieszczęścia i bólu... Jakoś normalniejszy jest dla mnie SMS, ale to jak juz sie urodzi!
czyli jeśli w 36 tc ważył 3000 a w 41 tc 3440, czyli wychodzi na to ze w 5 tygodni 440 g wiec mało...
No i źle wspominam okres po, bo zabrali mnie do jakiejś sali przechodniej, czułam się źle, samotnie, cała się trzęsłam i chciałam zobaczyć Malutką. Potem spędziłam ok. godziny na pooperacyjnej i dopiero potem wpuścili do mnie Męża, który na szczęście zdążył już zobaczyć Małą (oczywiście nie zdążył dojechać na koniec cesarki). I dopiero potem mi Ją przynieśli do tulenia i karmienia. 

równo co 5min czułam taki ucisk w dole brzucha, w tym samym czasie zaczynałam czuć jak mały sie rusza i cisnie, potem takie chwilowe napięcie i szczypanie, a potem przechodziło. Skurcz czy nie-skurcz?