|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Mąż naslal na mnie cała swoją rodzinkę, którzy po pracy wszyscy spanikowani mi wtoczyli się na chatę. Ja tu zanim zorientowałam się, że przy drzwiach coś się dzieje bo pies ujada to otwieram oczy i patrze a tu teść, teściowa i siostra męża. Yh.
Swoją drogą mierze sobie ciśnienie po powrocie jak się kiepsko czułam i było 138/84. Myślę dziwne.. no ale ok. Mierze teraz 138/86. Dawaj mierzyc teściowej bo mowie ze może jakieś dziwne baterie się wyczerpują czy coś no bo jak do licha ciężkiego czy ja miminalnie lepiej się czuje czy gorzej to ciśnienie prawie takie samo. A u niej 138/na chyba 78 . I wiecie co? Juz ja sama nie wiem czy ten ciśnieniomierz dobrze mierzy czy nie... wydawało mi się, że ona mi mówiła kiedyś ze zawsze niższe ciśnienie ma.. a teraz nic nie skomentowała. I weź tu człowieku bądź mądry. .. na dodatek ucho co raz bardziej boli. Idę szukać termofor z pestek wiśni dla małego i jak go podgrzać i poleze na nim a po 18 kazałam mężowi w aptece coś do ucha na bol ucha kupić bo nie do zniesienie się robi... Z innej beczki - jak juz wiadomo ze pewnie najpóźniej w środę o 13.30 idę pod nóż ... to już przyjaciel męża sobie urlop załatwia i przyjeżdża to olać od razu. No kurde... ja wiem ze tradycja.. ale jakoś nie podoba mi się, żeby od razu ledwo mnie pochlastają to żeby oni pili... myślałam bardziej, że mój trzeźwy mąż będzie tam ze mną dłużej dopóki nie padne ze zmęczenia spać czy coś. .. i będzie ogarnial czy wszystko ok. Albo to ja już przewrazliwiona tym wszystkim. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Megilla kurde nie doleciał ten naleśnik
Co do tych moich boli to tak, sa one bolesne, ale miałam takie hardcoreowe miesiączki, ze bol porównywalny wlasnie do tego okresowego, ze stwierdzam ze to na bank nie sa porodowe skurcze :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4893 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Dostałam 3h temu balonik. Mam bóle jak na okres. Czasem większe czasem mniejsze. Jak się nie przerodzą w konkretne skurcze to jutro oxy. Balonik nie boli ani szczegolnie nie dokucza, wiec sie go nie bojcie jakby co.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby samo ruszyło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka ja dziś po globulce i obserwacji podobno wszystko gotowe i czeka na malucha a maluch sie złapał i nie chce wyjsć. Tak ze czekamy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Tak mi sie tu nuży jeszcze żebym cokolwiek wiedziała a nie trzymają nas w napięciu ciagle i ukrywają przed nami co planują ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Macie jakieś spirale lub przywieszki do wózka / nosidełka ? Pochwalcie się
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Ja nic nie mam . póki co dziecko jest za małe na takie rzeczy.jak zacznie kojarzyć,to wtedy coś kupię😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Szukam sobie zajęcia
czyli przeglądanie różnych dzieciowych rzeczy co by głowę od spraw przyziemnych odwrócić Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewula, szkoda mi Twojego kociaka. Nie da się uratować reszty zębów? Położyłam się na trochę i brzuch boli jakby mniej. Ale nie wiem czy sobie nie wkręcam. Tak jak mówi Dominka, chciałabym żeby to wyglądało jak n filmach. Chlust i juz. Przypomniała mi się scena z sex and the city jak miranda rodziła. Cały czas zastanawiałam się czy Carrie udało się uratować jej cudne buty. |
|
|
|
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam pluszowe misie. Zrobię pózniej fotkę. Do wózka kupiłam jeszcze trzymadelko na napój/butelkę. Megilla- lekarz mowi ze ma szyjki zębowe odsłonięte i tam sie zbiera osad i niestety wy niego za pare lat znowu trzeba bedzie kilka usunąć szkoda mi jej bo leży i sie patrzy w ścianę
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Konsultacja z anestezjologiem w ciągu dnia zaliczona. Obejrzała mój kręgosłup, rotacja kręgów widoczna gołym okiem, ale trochę pokręcą, pobujają mną i powinno się rozejść dobrze znieczulenie.
Robione miałam też Ekg. Już 5 razy byłam dziś na WC, nie mam już siły latać.
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, biedna. Pies teściowej ma podobny problem. Cześć zębów chwieje się jak pianino, jeden wypadł. Ale póki co nie usuwają.
Pannazwanny, kciuki. |
|
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie wymagają mokrych chusteczek do pupci ![]() No nic, cały czas na samą myśl mi się robi przykro, ale najważniejsze, że już jesteśmy w domku, czasu nie cofniemy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Zadzwonili właśnie do mnie z kliniki. Jak tylko załatwię papiery jutro rano pomyślnie to dr nie chce zwlekać po dzisiejszym skoku i zapisie ktg na którym ruchy Tomka to jedna długa czarna linia. O 15 mam się stawić do kliniki na przygotowanie i ok 16 na cc...
Teraz to mi ciśnienie skoczylo. Jestem przerażona i nie czuje się gotowa na małego i na cc. Ja nie będę wiedziała nawet jak go trzymać! Ani co z nim robić! Po co mi to było ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Stres i panika to normalna sprawa. Też mam mnóstwo obaw, ale piersza przyświeca mi troska o maleństwo i na tym się skupiam. Reszta sama przyjdzie.
Myślę że u mnie samo by ruszyło niebawem. W sobote 2 razy WC, niedziela - 2, dziś już 6. Organizm chyba faktycznie się oczyszcza. Do tego z piersi mi się sączy po kilka kropli.
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Karolajna i bardzo dobrze! Tak to chodzilabys dłużej postresowana, a tak jutro juz bedzie po wszystkim
dobrze, ze wzięli Cie z zaskoku. A obawy przed maleństwem w domu sa czyms normalnym. Bardzo mocno trzymam kciuki ![]() Bluegirl mam nadzieje, ze cos u Ciebie zaczyna sie dziać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja coraz słabiej czuję ruchy, młody ostatnie dni naprawdę mało się rusza i zaczynam się nakręcać. |
|
|
|
|
#4910 | ||||
|
Raczkowanie
|
A ja po wizycie u gina. Dziecko waży ponoć aż 3800-3900 g (!!) ( Styska mam nadzieję, że u mnie też będzie błąd pomiaru, bo ta waga mnie przeraża), także sporo przypakował.... No i zero rozwarcia, cudownie.... Do końca tygodnia mam go wygonić, a jak nie to w niedzielę idę do szpitala. Mam nadzieję, że w tygodniu coś samo ruszy....
Cytat:
A tak na serio, irytujące to czekanie, co nie? A dzieciaki nie chcą współpracować z nami....Cytat:
Cytat:
Co do samego porodu - nie myśl już o tym, nie warto. Jasne, że jest przykro, bo faktycznie źle Cię potraktowali, ale nie ma sensu złe wspomnienia przywoływać.... Skup się na chwili obecnej i że już masz dzieciątko przy sobie Zazdroszczę Ci, też bym już chciała mojego szkraba tulić...Cytat:
|
||||
|
|
|
#4911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to samo, coraz mniej ruchów. No ale dopóki przynajmniej kilka razy dziennie coś czuję, szczególnie po jedzeniu i piciu, to się pocieszam że chyba jest ok.
|
|
#4912 |
|
Zadomowienie
|
Karolajna- nie martw sie! Zobaczysz ze wszystko samo przychodzi. Szczególnie jak mały zdany jest tylko na ciebie to dodatkowa motywacja do działania. Tez miałam dużo obaw i w ogóle a na razie radzę sobie całkiem dobrze. Od początku sama przebierałam, karmiłam, położne tylko raz mi pokazały co i jak. Będziecie sie uczyć z maleństwem siebie nawzajem, zobaczysz ze dasz radę i będzie super
Miraya- o jeju to duży ten twój klocuszek! Chociaż mój tez miał być duży a tu suprise musiałam pampersy 1 dokupować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4913 |
|
Rozeznanie
|
U moje juz nawet słodkie słabo działa, teraz zjadłam snickersa i zero odzewu.
|
|
|
|
#4914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam iść do szpitala 27go jak coś.Co planujesz robić aby wykurzyć lokatora?
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które macie wstawić sie do szpitala po tp. Czy to na obserwacje? Czy bedą wam od razu wywoływać?
Ja sie umówiłam z moim gin, twierdził,ze dostanę od razu w dzien wstawienia sie w szpitalu kroplówkę. Mam nadzieje,ze nie robi mnie w jajo i nie wyladuje na patologii... Jak to u was ma wyglądać ?
|
#4916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem. Mój lekarz nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzic wiec pewnie 1 dzień badań a w kolejnym dniu dopiero wywołanie cos czuje, ze urodze 1 go listopada a to chyba najgorszy dzień ever ma rodzenie.
|
|
#4917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale zdecydowanie mniej niz zawsze... Jutro mam wizyte to sie dowiem co i jak.
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zadomowienie
|
Tomek znowu szaleje. Ciśnienie 148/101. Ale nie jestem pewna czy to nie z nerwów. . Bo godzinę temu jak dostałam info to miałam 142/96 czy jakoś tak..
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze to zależy od szpitala i twoich warunków i czy bedzie miejsce na porodówce. Ja przyjechałam ze skierowaniem po terminie i niby ze skośnym ułożeniem. Podobno mały sie ułożył główkowy i juz tu kibluje 10 dni tak ze wszystko zależy od szpitala. Moj jest pro rodzimy naturalnie i tak mnie męczą trochę ale wątpię ze jest wiele takich szpitali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4920 |
|
Wtajemniczenie
|
I tak za wysokie. To dobrze, że już jutro masz cc. Po pierwsze jeden dzień mniej stresu dla Ciebie, po drugie to ciśnienie jest naprawdę niebezpieczne. I my wszystkie tu mamy swoje lęki i obawy, ale nie można pozwolić, żeby nami całkiem owładnęły.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

3440 a 4200 to trochę różnica
czyli jeśli w 36 tc ważył 3000 a w 41 tc 3440, czyli wychodzi na to ze w 5 tygodni 440 g wiec mało...

równo co 5min czułam taki ucisk w dole brzucha, w tym samym czasie zaczynałam czuć jak mały sie rusza i cisnie, potem takie chwilowe napięcie i szczypanie, a potem przechodziło. Skurcz czy nie-skurcz?