|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66480341]Jestem po diabetologu i padam...
Ponad 4h czekałam w kolejce, dopiero do domu weszłam, bolą mnie plecy, brzuch, głowa, byłam głodna jak wilk (choć wzięłam drugie śniadanie, potrzebowałabym jeszcze obiadu), zapchałam się teraz na szybko waflami ryżowymi serowymi zanim zrobię obiad, oby mi cukier po tym nie skoczył za bardzo... U diablo tak sobie, wyniki mogłyby być lepsze wg niej, ale jakiegoś strasznego opierdzielu nie było. Dostałam niestety insulinę ![]() ![]() Nie słyszałam jeszcze o insulinie po posiłku, ale to ciekawe, bo jak nie przekroczysz, to po prostu nie podasz. ![]() Jesteś pewna, że insulina źle wpływa na Małą? A nie jest właśnie odwrotnie, że jej pomaga? ![]() Teraz Ty bedziesz naszym insulinowym ekspertem ![]() Cytat:
![]() Pokaż fotki mieszkania jak się już zadomowicie. ![]() Jutro idę na warsztaty z Mlekoteki dotyczące faktów i mitów kp, a o 17:20 spotkanie z Bartkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4442 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66480341]Jestem po diabetologu i padam... Ponad 4h czekałam w kolejce, dopiero do domu weszłam, bolą mnie plecy, brzuch, głowa, byłam głodna jak wilk (choć wzięłam drugie śniadanie, potrzebowałabym jeszcze obiadu), zapchałam się teraz na szybko waflami ryżowymi serowymi zanim zrobię obiad, oby mi cukier po tym nie skoczył za bardzo... [/QUOTE] 4h :O masakra, współczuję... Zdążyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do rzygania... ja do dzisiaj ani razu, ale nie kraczę, nie kraczę! ![]() Dziewczyny chustonoszące - nie wiem czy pamiętacie, mówiłam Wam, że przywiozłam sobie z tropików chustę 1.80m. Chusty w Polsce widzę zaczynają się od ok 3.5m, więc te moje 1.80m brzmiało mi jak żart... ale patrzcie co znalazłam (przewińcie sobie do 1:20 a potem do 2:10): https://www.youtube.com/watch?v=qLw2f61MCxs Co wy na to? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to wiązanie chyba jest ok ale nie dla noworodków z tego co zdążyłam się zorientować ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4444 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jako pocieszajkę, kupiłam modelinę i robię sobie ładne rączki na szydełka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O extra to i w szal od Baczyńskiej zawinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy furę dla małego! Padło na Tako Dalga ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia, boskie są. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66487476]Nie wczytywałam się jeszcze w kwestię wpływu insuliny na dziecko, ale nie bez powodu insulinę rzadko stosuje się w ciąży... Boję się czytać o tym. ![]() Jako pocieszajkę, kupiłam modelinę i robię sobie ładne rączki na szydełka ![]() Ja też się nie wczytywałam ![]() Czy rzadko dają? Mam wrażenie że większość dziewczyn na grupach fb ją ma i nie raz pisały, że ta insulina nie szkodzi dzieciom. ![]() Główka do góry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4448 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66480341]Jestem po diabetologu i padam... Ponad 4h czekałam w kolejce, dopiero do domu weszłam, bolą mnie plecy, brzuch, głowa, byłam głodna jak wilk (choć wzięłam drugie śniadanie, potrzebowałabym jeszcze obiadu), zapchałam się teraz na szybko waflami ryżowymi serowymi zanim zrobię obiad, oby mi cukier po tym nie skoczył za bardzo... U diablo tak sobie, wyniki mogłyby być lepsze wg niej, ale jakiegoś strasznego opierdzielu nie było. Dostałam niestety insulinę ![]() ![]() Nie zamawiaj się. Insulina jej nie zaszkodzi, gorsza byłaby cukrzyca i złe wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wiązanie jest dość podobne do pozycji z kolkowej, ale brak tam jednego patentu i nie wiem, jak to wpływa na ułożenie malucha - tzn.na lalce wydaje się ok (jest otulenie, pupowkladka i nogi na zabkę) Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wózek superowy! Cytat:
Po co przerabiać na kółkową? Nie lepiej zostawić tak jak jest? Dzięki za info, już się jaram na noszenie Franka noworodka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny staram się nadrobić, ale się jakoś pogubiłam! No nic, teraz już będę na bieżąco
![]() Byłam dziś u lekarza prowadzącego, 26t6d synuś ma 900 gram ![]() ![]() ![]() Z drugiej strony mamaginekolog przytaczała badania nt. przedwczesnego porodu, że nie ma żadnych dowodów na to, że leżenie zatrzymuje skracanie szyjki albo powstrzymuje skurcze! Ba wręcz osłabia mięśnie, utrudnia poród, no i generalnie ruch w ramach życia codziennego jest wskazany. Sięgnę jeszcze rady trzeciego lekarza, takiego któremu w sumie ufam najbardziej. Hehe a poza tym dziś były teściowej urodziny, pokłóciłam się z mężem, no i zaklinam się że ja już do rodzinnego miasta nie mam zamiaru przyjeżdżać na weekendy, bo to nie na moje nerwy!!! Już wolę samotność z psem ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylam na spotkaniu z fizjoterapeuta nt ciazy,porodu, pologu ostrzegala aby zaraz po porodzie nie siadac, macica i wszystkie narzady musza dojsc do siebie a siedzac obciazamy dolne partie. Jak bedziemy wstawac mamy przekrecac sie na bok i bokiem wstac a nie na wprost nadwyrezajac znowu brzuch. Z tym nie siadaniem to serio wazne i nawet jak przyjdzie doradca laktacyjny w szpitalu to prosic o lezace pozycje do karmienia a nie ze kaze siadac i my siadamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-10-17 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Raczkowanie
|
Witam, nie było mnie tu może z tydzień i tyle do nadrobienia! Jutro idę na warsztaty "Mamo to ja" i doczytałam się, że wierszyki mile widziane-dzięki!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby po porodzie mozemy sie dobrze czuc i miec to w nosie ale moga sie pojawic problemy w wieku 50+ typu nietrzymanie moczu, wypadanie macicy itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle zaczęłam przez ten ból chodzić jak kaczka kiwając się lekko na boki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Konto usunięte
|
Dżem dobry
![]() Idę dziś na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale szczerze mówiąc bardzo mi się nie chcę, jestem nadal zmęczona po wczoraj i źle spałam w nocy. Aaale się przemogę, może będzie coś ciekawego... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;66497116]Dżem dobry
![]() Idę dziś na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia, ale szczerze mówiąc bardzo mi się nie chcę, jestem nadal zmęczona po wczoraj i źle spałam w nocy. Aaale się przemogę, może będzie coś ciekawego...[/QUOTE] Dzien dobry 🙂 ja wlasnie po pierwszych zajęciach z SR. Zbyt wiele ciekawostek nie było. Pani położna rozdawała m.in. plan porodu itp. Oprowadziła nas po oddziałach, które za ok. 3 miesiące bedą nas interesowały. Niby nic takiego, a z TŻtem bylismy przerażeni. Bo wszystko pięknie, po remoncie, a jakos ta nieodzowna strona związana ze szpitalem, zmusza do myślenia o bólu i tej znienawidzonej szpitalnej rzeczywistości ![]() ![]() Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-10-18 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
Furjatka odnośnie tych bakterii w moczu to zawsze zaleca się baaaardzo dużo pić (woda+cytryna) żeby mechanicznie wypłukiwać te bakterie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny po prawie 3 tygodniach mamy zmywarkę!!!!! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
furjatka Hurra! Ja się nie mogę doczekać swojej, płytki na stelażu są, teraz czekamy 2 dni, fugi i montujemy kibelek i chyba w czwartek się wprowadzimy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Raczkowanie
|
Ta glukoza do wypicia nie jest taka straszna. Da się. Ale siedzieć i czekać, dodatkowo nie zwymiotowac to dopiero wyczyn...
Blee nigdy więcej! Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Orlica bardzo mi przykro z powodu tej insuliny, ale jak mówisz - dla Małej wszystko. Fajnie, że Ona daje Ci takiego kopa i siłę ![]() Zielona super ten wózek!! Świeci się jak nówka ![]() NiEBiE Kciuki za dzisiejszą wizytę! Oby dziś bez niespodzianek było ![]() Odebrałam wyniki i złe jakoś specjalnie nie są, więc się cieszę. Mam co prawda kilka podwyższonych elementów, ale niespecjalnie się przejmuję, bo nas obowiązują inne normy ![]() Dziś postanowiłam, że się nigdzie nie ruszam, bo byle wiertarki i młoty pneumatyczne nie będą mnie z własnego domu wyganiały!! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zadomowienie
|
Iwona to dobrze wiedzieć! Ja teraz juź ledwo się mogę podnieść bokiem
![]() Furjatka bardziej przez mojego męża... Ja miałam w pon lekarza na 15.30, wcześniej na 11.30 byłam na uczelni po dyplom. A on nas umówił na 18 na kolację ze swoją mamą :/ Byliśmy u nich w niedzielę, to nie wystarczy jako urodziny? Szkoda słów, jak wyszłam i tej 11 to wróciłam o 22, bez lekarstw bo nie zdążyłam do apteki, z takim bolącym brzuchem że płakałam, a mąż z tekstem "Co, poryczysz się teraz?".... Bez komentarza. Dzisiaj od rana miałam iść na tą krzywą jak najwcześniej, ale w nocy z głodu, z tego brzucha, nerwów i jeszcze synek kopał nie mogłam spać. Więc na krzywą poszłam 9.30... A glukozę wypiłam 30 min temu. I już padnę chyba tutaj ostatecznie. Jeszcze mąż mi robi awantury że moja mama odłoźyła jakieś najlepsze ciuszki po mojej siostrze i zaoferowała się że przywiezie mi pokazać. A on sobie nie źyczy żeby jego syn chodził w ubraniach po swojej ciotce i wgl to obrzydliwe... A nie ma problemu żebym coś kupiła w lumpie, z resztą ja od niego 1zł nie dostałam na wyprawkę. Używasz zmywarki? To szacun ![]() ![]() Itsybitsy chyba fajnie zobaczyć wcześniej oddział ![]() ![]() Julia wcześnie zaczynasz składanie, ja jeszcze ciuszków nie mam ;D |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Muffi trzymaj się tam!! Jeszcze chwilka i będziez mogła wyjść z laboratorium
![]() Mam wrażenie, że niektórzy faceci bardziej przeżywają te skoki hormonalne niż my ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry Wam
![]() Ja juz po wizycie u poloznej. Cisnienie w normie, siuski zdrowe w kazdym calu, brzuchol rosnie zgodnie z pomiarami, dzidziusiowe serduszko zdrowo puka ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#4470 | |
Zadomowienie
|
L na XL wzrost 175, a co? za długa?? na zajęciach na takiej się uczyliśmy kieszonkę i przy krótszej by się nie wyrobił...
Cytat:
![]() Tak mnie bolą pachwiny i ledwo chodzę. Ehhh...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.