|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Karolajna współczuję choroby! Ja się dziś obudziłam z mega bólem gardla i pewnie się rozkręci w coś gorszego akurat na poród
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie!!
![]() ![]() Trzymam kciuki za lunus, pannazwanny, karolajna, oby i was było dziś po wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Moje dziecko to anioł ![]() ![]() ![]() ![]() Karolajna- najgorzej z tymi zatokami będzie po cc, bo na początku cieżko jest sie wysmarkac, śmiać, nawet ja jak za dużo rozmawiałam to mnie bolało. A teraz wypłucz sobie nos w soli fizjologicznej, bo ona nie będzie przeszkadzać w żadnym znieczuleniu itp. Kciuki dziewczyny, a ty Lunus sie nie dziw ze u Ciebie cisza chciałaś rodzic w grudniu to masz :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zadomowienie
|
Kazałam mężowi vicks kupić jak będzie wracał. Bo obawiam się ze więcej szkody to będzie z zatkanego nosa i braku możliwości oddychania niż samo zastosowanie sprayu. Zaraz na szybko robie dwa prania co by to było ogarnięte. W miedzy czasie gorąca herbata bo tylko do 11 mogę pić. A potem chyba drzemka, kąpiel i pakowanie się.
Właśnie. .. nie wiem co tam wziąć ze sobą oprócz przyborów toaletowy, kapcie, klapki,ręcznik, koszula... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
Stokrotko super poszło
![]() Lunus dla mnie jestes pewniakiem skoro nie siedzisz w domu na walizce czekając az cos sie zacznie, tylko juz cos sie dzieje, wiec oby szybko poszło ![]() Anulko trzymaj sie, moze lada moment sie zacznie ![]() Styska super, ze ze Stasia taki aniołek ![]() ![]() Karolajna trzymam kciuki! Wszystko bedzie dobrze, mysle, ze jak w szpitalu powiesz o swoich dolegliwościach to cos doradza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co kojarzę pisałaś, że oaza spokoju nie? Moja to istny diabeł wcielony ciekawa jaka będzie po urodzeniu ![]()
![]() |
#4957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie po wizycie. Dostalam skierowanie do szpitala na obserwacje bo troche za male tetno malego. Do tego w szpitalu powiedzieli ze dziecko za male na ten tydzien ciazy... Wazy 2750g (390d) wg szpitala. A wg mojego gin w jego gabinecie 3100g. No i znowu szpital mowi o hipotrofii plodu ehh ryczec mi sie chce... Do tego te tetno,jak bedzie spadac to w kazdej chwili zrobia cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Karolajna- mi po cc przydały sie super te takie majtki siateczkowe, to nie są takie poporodowe tylko jednorazowe siateczkowe i można je tak wysoko zaciągnąć ze nie zawadzają o ranę i w pierwszej dobie tez super były pampersy dla dorosłych większy komfort i woda w małych butelkach sie przydaje i reczniczki.
Ewula- tak w brzuchu tez był bardzo grzeczniutki, nigdy nie szalał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez styska1551 Czas edycji: 2016-10-18 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konwalia, koleżanka urodziła synka 2300. Wszystko z nim w porządku, błyskawicznie dogonił większe dzieciaczki. Edytowane przez morrigan1986 Czas edycji: 2016-10-18 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Konwalia najważniejsze, ze jestes pod obserwacja. Uszy do gory, to juz ostatnia prosta
![]() A ja dzisiaj chciałam dac nauczkę mojemu mezowi i mnie bardzo zaskoczył. Godzina 8:30 dzwonię do niego, a ten nie odbiera! Dzwoniłam jeszcze 2razy i tez nie odebrał. Myslalam ze mnie rozniesie, bo tyle razy go prosiłam zeby był pod telefonem i mnie nie stresował tym, ze na wypadek porodu nie odbierze! Minela godzina a on nawet nie oddzwonił. Po jakimś czasie telefon - Mężuś. No to sobie mysle: 'przeciągnę Cie i zobaczymy czy sie postresujesz'. Dzwonił chyba z 15 razy, mieszkamy chwilowo u mojej babci ktora ma telefon stacjonarny, wiec dzwonił tez na domowy (babcia całe szczęście wyszła, wiec nikt nie odebrał). Postanowiłam, ze tak go pomęczę poł godziny i dopiero odbiorę zeby dac mu nauczkę i oczywiście mu powiem, ze na porod go nie biorę bo nie bede sie stresować czy odbierze czy nie. Po 28minutach moj maz wbiega do domu i krzyczy 'tak bardzo Cie przepraszam!' Nie miałam sumienia mu mówić, ze ba porod go nie biorę ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Dominika Ty sadystko!!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Paula nie sądziłam, ze az tak zareaguje
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Na świecie 8.45
![]() |
#4965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież to normalne,ze dzieciaczki rodzą sie z waga 2700, a skąd od razy hipotrofia? Jestem w szoku... Mamy podobne tp, a moj wazy zaledwie 100g wiecej i gin twierdzi,ze waga super, nie za duży, nie za mały... Nie przejmuj się! Myśle,ze ktoś ostro przesadził z diagnozą, nie stresuj sie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2016-10-18 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
gratulacje! Napisz coś więcej jak odpoczniesz
![]() Dominika no to pojechałaś po bandzie ![]() ![]() ![]() ![]() Karolina wrzucam fotkę mojej zawieszki na wózek ![]()
#4968 |
Zadomowienie
|
Witamy na swiecie❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Ewula gdyby oddzwonił zaraz to byłby uratowany, ale po godzinie to ja juz na porodówce mogłam byc, wiec kara sie należała :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- blue girl - gratulacje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
Morrigan- w dodatku nazwałaś Zośka wiec sie szykuj, nasza Zośka to tez niezły urwis a tylko 5 dni starsza od Stasia
![]() Dominika- No niezle męża załatwiłaś haha, ale ma nauczkę :p Bluegirl - gratulacje ![]() Dziewczyny co to ta metoda 5s? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez styska1551 Czas edycji: 2016-10-18 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Blue girl gratulacje
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Gratulacje dla nowych mamus, buziaki dla dzeciaczkow i kciuki za wszystkie jeszcze nierozpakowane.
U mnie brak czasu i nawet nie probuje nadrabiac. Od 2 dni Adas zmaga sie, prawdopodobnie bo przy Michale ne mialam z tym do czynienia, z kolkami. Biedak prezy sie, jeczy, steka, podkurcza nozki, dzis juz nawet plakal a ja razem z nim bo nie wiem jak mu pomoc. W dodatku jak tak sie prezy robi sie az siny a wczraj nawet zwymiotowal. Jak robil kupki praktycznie po kazdym jedzeniu tak od nocy z niedzieli na poniedzialek zrobi 2 na dzien i to jeszcze w ratach... Na jutro jestesmy umowieni u lekarki, zobaczymy co powie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Styska, wiem, uprzedzali mnie o Zosiach. Dwie koleżanki z pracy mają Zośki. Ale cóż, zawsze chciałam tak córkę nazwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny... próbuje ściągnąłem pokarm i leci mi krew.. co mam robić? Piersi bola
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4975 |
Zadomowienie
|
Morrigan- ja tez zawsze chciałam Zochę, ale brat mi ukradł i została mi tylko Marysia :p ale Stasiu miał być Zosią na początek a Zosia Stasiem- żeby było śmieszniej
![]() Megula- próbowałaś Maltan na sutki? Taka maść. U mnie zdziałała cuda, juz mnie prawie w ogóle sutki nie bolą, a jak zabolą to bol jest mały a nie jak wcześniej :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
Ja już nie wiem co robić, by Młodego pogonić... Teraz jak jestem po tp, to moja frustracja wzrasta z każdą godziną
![]() ![]() Mam czarne myśli, że skończy się to tak, że będę rodzić sama ![]() bluegirl gratulacje!! Witamy ![]() ![]() ![]() Dominika masz rację, przydała się nauczka mężowi ![]() ![]() ![]() Ewula ile Ty tego wiesiołka zjadasz dziennie (masz Oeparol w tabletkach)? Bo ja raz czytałam że 2 tabl. na dzień, a potem że 3x2 i zgłupiałam... Karolajna powodzenia dziś na cc! Lunus a Ty w końcu kiedy rodzisz? ![]() pannazwanny eeeh, co za przeboje... może po tym masażu w końcu u Ciebie coś ruszy, bądź dobrej myśli |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Miraya Twoja frustracja jest zrozumiała, ale chyba nie ma sprawdzonej metody na wygodnienie dzieciaczka z brzuszka. Ja jak była pełnia próbowałam schodów, sprzątania, piłki, seksu i masowania sutków to tylko mnie przez 1,5h straszyło a potem wszystko ustało. Jutro mam wizyte na NFZ i zastanawiam sie czy poczekać do jutra po wizycie co mi powie, czy moze juz dzisiaj umyć okna i zorobic sobie lewatywę, a moze cos ruszy :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Ja od masażu sutków mam tak obolałe cycki, jakbym karmiła piersią
![]() Co do oleju z wiesiołka, ja łykam 3x2 tabletki. Ale właśnie mi sie skończył i nie wiem czy opłaca się kupować kolejne opakowanie. Liście malin tez mi się kończą, krem na rozstępy również... Wiec Młody wyłaź!
#4979 |
Wtajemniczenie
|
Miraya skończył mi sie oeparol i teraz mam z innej firmy. Łykam ze 3 -4 szt na dzień. Nie ma reguły jak mi sie przypomni to biorę
![]() ![]() ![]()
#4980 |
Rozeznanie
|
Bluegirl gratulacje!
Dominika zainspirowalas mnie i tez postraszylam dziś tż że rodze. Zadzwoniłam żeby się zbierał bo do szpitala szybko musimy jechać bo rodze, ale po chwili powiedziałam że żarcik i ze raz w tej ciąży musiałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.