|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
ja już zaczęłam tyć, walczę z moimi zachciankami. pocieszam się, że ponad połowę ciąży nic nie przytyłam, a kiedys musiało się zacząc. chciałabym w 10 kg się zmieścic. zobaczymy jak będzie. gin się ze mnie śmieje, bo ja się nie mogę doczekać porodu - jestem ciekawa co będzie wtedy jak to powiedział ze śmiechem mój gin - prawo debiutanta
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak będziemy robić dla spokoju, to ona nam będzie zwozić śmieci i się potem chwalić czego to nam nie załatwiła ![]() choćbym miała osiwieć, to ją nauczę, że nasz dom to nie śmietnik. dobra dziewczyny, na następny odcinek afery MATERACYKGATE zapraszam w ostatni weekend października
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba powinnyśmy założyć klub: Trudne przejścia z teściową 😃
Moja też nie jest fajna! 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zapisalam się do takiego programu. Wisiało ogłoszenie na patologii ciąży. Ciężarna do porodu i bodajże rok po nim jest pod opieką zespołu dietetyków (i ich studentów) dieta jest indywidualnie dobierana. A z moją cukrzycą ciążową i hashimoto i tym, że wielu rzeczy nie lubię ciężko jest znaleźć cos do jedzenia. poza tym też mam dużo ciałka, więc każda pomoc się przyda. Wróciłam ze sklepu i jestem zmęczona a poszłam tylko po jakieś drobiazgi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz nie pamietam kto, ale ktos wspomniał o pączku jak tylko wroce do domu to go zjem
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no ja byłabym świnia jakbym powiedziała, że moja T jest zła
ogólnie jest spoko, dobrze gotuje stara się pomóc, ale.....czasem właśnie nadgorliwie, ma dziwne pomysły np. jeśli chcesz używany wózek to szukaj w takich a takich dzielnicach bo wtedy na pewno będzie porządny OMG zostawię to bez komentarza. Ogólnie to typ osoby, która uważa się za guru czasem (zresztą sama to potwierdziła jak wspominała, że nawet szef słuchał jej decyzji jako kierowniczki bo zawsze były trafione ), jedno słowo NIE nie wystarcza dla mnie sposobem jest nieporuszanie tematów pt. ja i moje dziecko, wyprawka.Mój maluszek dziś jakiś taki spokojny siedzi...dobrze, że jutro wizyta u gina
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
sunny_eyes gratuluje ekspresowego porodu
Moja mama też rodziła ekspresowo Gdy urodziła mnie, to był 34tc i była w szpitalu na podtrzymaniu. Ok 20tej siedziała na świetlicy z innymi ciężarówkami i chciała obejrzeć film "Czas dojrzewania", tak bardzo chciała, że ignorowała coraz to częstsze skurcze Gdy dziewczyny z sali, w końcu doniosły na nią położnej okazało się że rodzi. O 21.20 ja byłam na świecie a moja mama po czyszczeniu, poszła sobie na świetlice ale załapała się już tylko na napisy końcowe Z kolei jak rodziła mojego młodszego brata i o godzinie 7 rano odeszły jej wody, poszła sobie do szpitala na nogach zahaczając po drodze o piekarnie "bo w szpitalu jej jeść nie dadzą" a o 10tej młody był na świecie
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mną ostatnio chodził smalec robiony, swojski - dostałam od teściowej a ze słodkich (bronię się jak mogę) jabłecznik i sernik
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie myślę, że już tyle czasu za nami, czasami mam go ochotę udusić na miejscu, ale nie wyobrażam sobie życia bez tego głupola. Ach chyba się starzeje i jeszcze hormony ciążowe bo sentymentalna się strasznie robię |
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio smacznego!!!
ja jak mam na coś chęć to cisnę to ze 3 dni, a potem mi się zmienia i coś innego bym wkoło jadła ![]() tylko ochota na sushi jest częsta i niezmienna ![]() dziś przychodzi z h&m wymieniony rozmiar ciuszka mojego bobasa i dla mnie koszula na guziki (wysyłałam wam linka) juz nie moge sie doczekac
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-10-18 o 13:18 |
|
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sunny, ekspresowy poród ![]() Moja koleżanka np. Byla bardzo zdziwiona, ze juz urodzila, bo 'nawet nie zdazyla sie zmeczyc"...
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
weź zrozum babe w ciąży
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak mam. Dzisiaj mi sie przypomnialo, ze na poczatku jadlam tylko kanapki z maslem i pomidorem, a pozniej mialam faze na paprykarz
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam na śniadanie jadłam sernik
![]() Ale zaraz odgrzeję sobie obiad
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skurczy to ja praktycznie poczułam dopiero parte, wcześniej bolał mnie tylko brzuch i kręgosłup jak na okres. A na tekst do położnej, gdy mi zakładała wenflon, że muszę jeszcze chyba kupe, to był tylko popłoch w oczach "proszę natychmiast pomóc żonie iść na pokój i założyć szybko koszulę" i wołanie do drugiej położnej, że ma dzwonić na pediatrie, a ona idzie na porodówke już. Koszule zakładałam mając parte i zanim dotarłam do fotela to po drodze były 2 przystanki na przejście 20m bo akurat były skurcze. Ogólnie jeśli któraś zastanawia się jak wyglądają skurcze parte to opisałabym je jako muszę na tron teraz już natychmiast... |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole wczoraj odebralam spodnie ciazowe (moje pierwsze) i sa meeeeeeeega wygodne
![]() Tylko nie moge plaszcza zimowego znalezc
|
#837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardziej sie obawiam tego, że po porodzie zostanę tam w szpitalu sama, bez TŻ zdana na siebie dzięki Bogu nigdy nie musiałam być w szpitalu i tego sie najbardziej boję. Że bede wykończona, obolała a dzieciaczek bedzie zdany tylko na mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Też chcesz próbować naturalnie? Ja się boję ale chcę bardzo być sprawna zaraz po porodzie.
Chcę go odnowić, w kolejce czeka jeszcze krzesło i komoda

inaczej by ich nie produkowali... A że trafiły się takie przypadki, to na pewno efekt zaniedbania na etapie produkcji lub użytkowania.... Nie ma co panikować 
bo juz nie pamietam kto, ale ktos wspomniał o pączku
jak tylko wroce do domu to go zjem

dzięki Bogu nigdy nie musiałam być w szpitalu i tego sie najbardziej boję. Że bede wykończona, obolała a dzieciaczek bedzie zdany tylko na mnie