..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-19, 22:26   #3511
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

Cytat:
Napisane przez hkmghmkghkmgkghkghkgkg
sama? ;> czyżbyś także miała i na to przepis? ;> ale to chyba dużo pracy przy tym, prawda?
Kiedyś tylko samemu się robiło makaron. Pamiętam jak spędzałam wakacje u mojej babci na wsi i tam kroilam taka maszynką na korbkę, albo brałam placki z ciasta i piekłam na piecu kaflowym mmmm wspomnienia sa piękne, moja mama też często robiła, no fakt z normalnej mąki, ale można kupić mąkę razową, lub żytnią, ogólnie te wszystkie maki z pełnego przemiału mają oznaczenie 2000 (biała to 500), no i dodajesz jajka, wodę, wyrabiasz ciasto, wałkujesz, kroisz, wrzucasz na wrzątek i masz swojski makaron. Zapytaj mamy

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:28   #3512
onaella
Zakorzenienie

hej Wszystkim Plażowiczkom. ja już wracam na plaże.
moje dzisiejsze jedzonko to omlet na sniadanko i salatka na obiad - wiem wiem malutko ale po moich ostatnich przezyciach to i tak dobrze.

jutro jadę odiwedzić tesco na konkretne zakupy bo mi sie już wszystko dozwolone pokończyło. Pokupuje różności jakieś i będę eksperymentować ile sie da

a co do patatów czyli słodkich ziemniaków, to one nie wszystkim smakują, gotuje je sie jak normalne kartofelki, a potem maja taki marchewkowy kolor i w zasadzie smakują jak marchewka. takie nijakie jak to moja Mama mówi

pozdrawiam
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:31   #3513
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Kiedyś tylko samemu się robiło makaron. Pamiętam jak spędzałam wakacje u mojej babci na wsi i tam kroilam taka maszynką na korbkę, albo brałam placki z ciasta i piekłam na piecu kaflowym mmmm wspomnienia sa piękne, moja mama też często robiła, no fakt z normalnej mąki, ale można kupić mąkę razową, lub żytnią, ogólnie te wszystkie maki z pełnego przemiału mają oznaczenie 2000 (biała to 500), no i dodajesz jajka, wodę, wyrabiasz ciasto, wałkujesz, kroisz, wrzucasz na wrzątek i masz swojski makaron. Zapytaj mamy
Moja mama jest zbyt leniwa na to ale za to moja babcia zawsze robi swój makaron, nigdy nam nie podaje kupnego, kochana kobieta
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:33   #3514
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Onaella ale już wszystko ok? Organizm już się nie buntuje? No i na pewno staraj sie jeść więcej Witaj z powrotem!

Cytat:
Napisane przez hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Moja mama jest zbyt leniwa na to ale za to moja babcia zawsze robi swój makaron, nigdy nam nie podaje kupnego, kochana kobieta
No to podrzuć babci mąkę i już masz spaghetti, ale te babcie to kochane

Stary 2008-02-19, 22:39   #3515
onaella
Zakorzenienie

Ahcak no chyba sie już uspokoił , tzn. mam taką nadzieję. ale do tej pory nie wiem co to było, ehhh...tak to już ze mną bywa

a moje najwieksze osiągnięcie to 1,5 litra wody dziennie - wszyscy są pod wrażeniem
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 22:44   #3516
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość

No to podrzuć babci mąkę i już masz spaghetti, ale te babcie to kochane
ooo widzisz jakie Ty dobre pomysły masz jak tylko przejdę w II fazę to długo się nad tym nie będę zastanawiała szczególnie, skromnie powiem, że robię genialny sos do spaghetti kiedyś podrzucę przepis, na samych naturalnych składników, a ostry..! Ale pyszny!
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-19, 23:30   #3517
ghostdog
Raczkowanie

Ahcak...slodkie ziemniaki sa przepyszne...ja nawet jadlam do ryb...po prostu wkladasz do mikrofalowki i po 4 min na kazdej stronie...jak twardawy to jeszcze 2 min na jedenej ze stron...ale to zalezy od jego wielkosci...potem go obierasz ze skorki kroisz i dajesz ciut maselka...oj mniam mniam
ghostdog jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 06:44   #3518
Agneska
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny,

już jestem po półgodzinnym spacerze z psem Teraz jakieś śniadanko - chyba jajecznica na pomidorze, a potem do pracy na 8.30. Na szczęście mam zajęcia tylko do 10.30, więc na 11.00 skoczę sobie na basen Odezwę się koło 13-tej jak już będę po basenie. To lecę się pakować i szykować sobie śniadanko. Miłego dnia

Stary 2008-02-20, 06:46   #3519
cukiereczeQ
Rozeznanie

dzis moj drugi dzien plazowania dziewczyny co zabieracie ze soba do pracy/ na uczelnie ? Ja wczoraj wzielam tylko jogurt naturalny bo w domu zdazylam zjesc zupe ale i tak straszni bylam glodna a nie moge zabierac tak jak wczesniej jablka czy chlebkow ryzowych hmmmmmmmmmm

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 07:27   #3520
white coffee
Raczkowanie

poprosimy o przepis na sos do spagetti (ja jestm na II fazie i chętnie już wypróbuje)

Ja na uczelnie gotowałam np. brokuły i pierś z kurczaka w kosteczki smażona z ziołami na oliwie, pakowałam do pojemnika i później jadłam gdzieś w zacisznym kątku, gwarantuje że po takim czymś spokojnie wytrzymasz dzień, oczywiście zabierz ze sobą orzechy i jakiś jogurt naturalny oraz WODĘ. Powinno spokojnie wystarczyć. A do pracy biorę różnie, ale to napiszę później bo mała mi tu piszczy

Będę zaraz robić omlet z serkiem naturalnym, mam nadzieję że mi pysznie wyjdzie
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:06   #3521
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej plażowiczki Kochane
Przez tą naszą diete do pracy sie spóźniłam a właściwie przez pysznego omleta.

Ahcak Ufając Twojemu geniuszowi kulinarnemu napisz proszę jak Ty Twoją owsiankę robisz.
PriV Ah widzialam Cie na wątku Pokarz Brzuch - Normalnie cudnie wyglądasz. A ta szarlotka to mnie w myślach nie opuszcza.
Co prawda jestem na II fazie ale ostatnie 2 dni miałam karę za grzeszny weekend i wskoczyłam do I fazy.

Wczoraj na kolacje zrobiłam kapuste z grzybkami (mniam), a dla mojego TZ ugotowałam makaron i miał łazanki

Miłego dnia wszystkim
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:21   #3522
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzień Dobry Plażowiczki!

Lece zrobic pyszny omlet na sniadanko, dzis z rzodkiewka, posmarowany serkiem i posypany szczypiorkiem

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 08:45   #3523
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Dzień dobry Kobiety

Wow dziś już 50 dzień na plaży, ale to szybko minęło, więc mam dziś taka okrągłą rocznicę hehehe

Cytat:
Napisane przez telik
Ahcak Ufając Twojemu geniuszowi kulinarnemu napisz proszę jak Ty Twoją owsiankę robisz.
Tak jak czasami kombinuje z jedzeniem, tak owsiankę kocham taka najzwyklejszą na świecie 5 łyżek zwykłych płatków owsianych zalewam rano wodą równo z płatkami, i lecę się myć, składać łóżko i takie pierdoły by dać im trochę sie namoczyć, potem gotuje aż do wrzenia wody i dolewam szklankę mleka, no i sobie mieszam i czekam, aż się zrobi taki kleik, ale nie za gęsty, dosypuje cynamonu, 2 tabletki słodzika i do miseczki i zajadam Więc najzwyklejsza owsianka. Za to jak poczytasz wątek owsiankowy na wizażu to zobaczysz jak dziewczyny kombinują z budyniem, owocami, serem, jogurtem, warzywami i rożnymi dodatkami, jeszcze nie próbowałam tak jak one, ale na pewno już niedługo

Tylko zauważyłam, że jak zjem ją na śniadanie to szybciej jestem głodna niż po omlecie z warzywami, ale to samo zdrowie, więc sobie nie odmawiam.

Miłego dnia mimo, że znowu pochmurny... tęsknię za słońcem okrutnie chlip chlip

Stary 2008-02-20, 08:58   #3524
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej plażowiczki Kochane
Przez tą naszą diete do pracy sie spóźniłam a właściwie przez pysznego omleta.

PriV Ah widzialam Cie na wątku Pokarz Brzuch - Normalnie cudnie wyglądasz. A ta szarlotka to mnie w myślach nie opuszcza.
Co prawda jestem na II fazie ale ostatnie 2 dni miałam karę za grzeszny weekend i wskoczyłam do I fazy.

Wczoraj na kolacje zrobiłam kapuste z grzybkami (mniam), a dla mojego TZ ugotowałam makaron i miał łazanki

Miłego dnia wszystkim
ja jak wskocze juz niedlugo na II faze to te obie zrobie
teraz jem omleta z serkiem turek naturalnym ale nie na slodko na slodko cos zjem pozniej bo teraz nie mialam ohoty a tego "nalesnika"zjem jutro:P z porannych cwiczen dzis zrezygnowalam dodam je do popoludniowych bo cce isc kupic spodnie a jak cwicze to potem mam zwiekszona objetosc ud przez 2-3 godzinki i niedpoasuje dobrze spodni

Acha , zwazylam sie dzis i zmiezylam:P i waga wraca do normy dalej jest 55 ,5 a udo ma niecałe 53 cm Wiec albo ztrzymanie wody w otganizmie chwilowe albo cwiczenia moze cos daja,wkoncy 3 razy dziennie z TLII do tego bez grzeszkow w doecie..... No niewiem ale itak wiem ze niedlugo znowu spuchne bo okrtes:P chyba ze cwiczenia to powstrzymaja:P
Stary 2008-02-20, 09:05   #3525
dorinka30
Zakorzenienie

Ahcak ja także do Ciebie z komplementem kulinarnym , wczoraj zrobiłam omleta według Twojego przepisu i powiem Ci, że to był najlepszy omlet jaki jadłam do tej pory

Serdeczne dzięki
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 09:19   #3526
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

dziendobry dziewczątki a ja dziś pierwszy dzień ś i jestem już dawno po pierwszym śniadanku zjadłam omlecik z dwuch roztrzepanych jajek z duszonymi pieczarkami i cebulką na wierzchu posypany mozzarellą (czy jak tam się to pisze) mniami mam tylko pytanko... można jeść w pierwszej fazie keczap??? hmm..
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 09:32   #3527
styska
Rozeznanie

Witam, ja tez wczoraj szamalam omleta na obiad i wkoncu zrobilam go pierw bez nadzienia i faktycznie wyszedl duzy,nierozwalony placek ale za to go przypalilam troche:P bo akurat wtedy jak sie smazyl lecialam szukac w tv swojego serialu
Dzis powtorka z rozrywki na słodko dorzuce tylko jeszcze migdaly i wiorki.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 09:35   #3528
white coffee
Raczkowanie

ketchup niet wg książki.
white coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 09:35   #3529
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
mam tylko pytanko... można jeść w pierwszej fazie keczap??? hmm..
Niestety NIE , w I fazie wykluczona a w ogóle najlepiej unikać bo to sam cukier , lepiej przerzucić się na musztardę

Wiecie co , ja już chyba więcej na tej diecie nie schudnę - waga stoi i nawet nie drgnie, ale cóż i tak na Sb już jestem z przyzwyczajenia i tak zostanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 09:46   #3530
cukiereczeQ
Rozeznanie

a ja dzis na drugie sniadanko zrobilam sobie chipsy selerowe zjadlam je maczajac w serku homogenizowanym naturalnym z przyprawami. Usmazylam je na nie malej ilosci oleju ale potem odsaczylam. Mam pytanie- czy jest ograniczenie co do ilosci spozywanego oleju? np. 1 lyzka dziennie ?w koncu 100g selera to 21kcal wiec mozna troche oleju dolac

Stary 2008-02-20, 09:49   #3531
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

to dobrze nie zjadłam z , zastanawiałam się i stwierdziłam ze nie wiem czy wolno więc nie jem z szkoda a czy np można chrzan??? bo lubie jajko z chrzanem a zaraz idę sobie jeść pyszny serek wiejski na drygie śniadanko a potem na obiadek sobie zszamam sałatę z tuńczykiem i jajkiem i pomidorkami tymi malunimi i z papryczką i sosikiem czosnkowym nie wiem jakie to będzie w smaku ale sprubuję
Stary 2008-02-20, 09:55   #3532
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
to dobrze nie zjadłam z , zastanawiałam się i stwierdziłam ze nie wiem czy wolno więc nie jem z szkoda a czy np można chrzan??? bo lubie jajko z chrzanem a zaraz idę sobie jeść pyszny serek wiejski na drygie śniadanko a potem na obiadek sobie zszamam sałatę z tuńczykiem i jajkiem i pomidorkami tymi malunimi i z papryczką i sosikiem czosnkowym nie wiem jakie to będzie w smaku ale sprubuję
moim zdaniem jak zjesc 1 mala lyzeczke ketchupu to nic sie nie stanie przeciez dieta nie moze sie kojarzyc tylko z wyrzeczeniami !

Stary 2008-02-20, 10:01   #3533
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
moim zdaniem jak zjesc 1 mala lyzeczke ketchupu to nic sie nie stanie przeciez dieta nie moze sie kojarzyc tylko z wyrzeczeniami !
Ale było pytanie czy można w I FAZIE ? I nie można. Ja uważam, że zasad się trzeba trzymać szczególnie w I FAZIE, ale oczywiście każdy robi jak chce
Stary 2008-02-20, 10:05   #3534
kala2505
Zakorzenienie

Ahcak : gratuluję 50 dnia na dietce!!!! Bravooo!!!

Witam wszystkie plażowiczki,chciałam Wam się spytać po pierwsze o co chodzi z tym słodzikiem?!?!?!?! Że ten niby można a tamten nie??

A po drugie: Czy bez książki o SB dam radę korzystając tylko z neta?? Czy na tych stronkach o SB jest wszystko zawarte?? Buziaczki i pozdrawiam Was cieplutko w ten brzydki dzień...
kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 10:11   #3535
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

ja mam książkę ale jakoś z niej nic nie rozumiem a z dziewczynami na plaży napewno dasz radę zawsze super pomocne odpowiadają na każde pytanie a zresztą poczytaj wątek chociaż od połowy to już będziesz wiedziała baaardzo dużo życzę powodzenia i trzymam kciuki

dorinka30 też tak uważam że jak się trzymać zasad to na maxa bez żadnych tam malunich ilości nie dozwolonych rzeczy
Stary 2008-02-20, 10:12   #3536
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ale było pytanie czy można w I FAZIE ? I nie można. Ja uważam, że zasad się trzeba trzymać szczególnie w I FAZIE, ale oczywiście każdy robi jak chce
Zgadzam sie z Tobą Dorinka, na pierwszej fazie potrzebna jest lekka psychoza na punkcie restrykcji, żeby w pełni skorzystać z diety. Jeśli ktoś będzie sobie tu pozwalał na to, tu na tamto, to schudnie dlatego, że na SB trudno jest zjeść za dużo kalorii. Przestrzeganie ścisłe, zwłaszcza na pierwszej fazie daje efekty w postaci przemian metabolizmu i w sposobie w jaki organizm traktuje zapas tkanki tłuszczowej.

Ale każdy robi jak chce
Stary 2008-02-20, 10:15   #3537
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Tobą Dorinka, na pierwszej fazie potrzebna jest lekka psychoza na punkcie restrykcji, żeby w pełni skorzystać z diety. Jeśli ktoś będzie sobie tu pozwalał na to, tu na tamto, to schudnie dlatego, że na SB trudno jest zjeść za dużo kalorii. Przestrzeganie ścisłe, zwłaszcza na pierwszej fazie daje efekty w postaci przemian metabolizmu i w sposobie w jaki organizm traktuje zapas tkanki tłuszczowej.

Ale każdy robi jak chce
Dokładnie tak, uczciwe podejście do I FAZY nie rodzi też frustracji- dlaczego schudłam tak mało, bo przynajmniej wiadomo, że człowiek dał z siebie wszystko ... W końcu to tylko 14 dni, a np. taka ciąża która trwa wiadomo ile....i człowiek też musi zmienić nastawienie, myslenie i odżywianie....ja zawsze to sobie porównuję i na diecie jednak więcej można
Stary 2008-02-20, 10:17   #3538
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

kochane ale co z tym chrzanem gdzieś tu wyczytałam że można ale nie wiem czy w pierwszej fazie odpowiadać mi tu raz dwa moje panienki hihihi
Stary 2008-02-20, 10:40   #3539
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez glizdka
kochane ale co z tym chrzanem gdzieś tu wyczytałam że można ale nie wiem czy w pierwszej fazie odpowiadać mi tu raz dwa moje panienki hihihi
Można można

Stary 2008-02-20, 10:46   #3540
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Właśnie zajrzałam na słoiczek chrzanu, który stoi w mojej lodówce i szok - zapchany jakimiś zagęszczaczami, spulchniaczami, kwaskami i słodzikami (sacharynian sodu i coś tam jeszcze)... W sumie 15 g węglowodanów w 100 gramach O.O

A ja naiwna myślałam że chrzan tarty składa się z .. tartego chrzanu

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości