![]() |
#1681 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mąż ogląda mecz a ja leżę z cycem na wierzchu bo córcia poraniła mi brodawkę aż krew się puściła ![]()
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo dla tz. Ty Go chwal jak najwięcej i korzystaj z okazji do przewietrzenia głowy ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Australia, co do spiworkow... trzeba słuchać starszej koleżanki bo jeszcze na poczekalni zachwalalam Wam, że to cudowny wynalazek jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Sliweczka od czwartku do niedzieli bedziemy i uwaga uwaga jedziemy z tesciami i brat meza z zona i ich 2 letnia córka. Nigdy jeszcze z tesciami nigdzie nie wyjezdzalam ani tyle czasu nie spedzilam z nimi na raz, zobaczymy jak bedzie 😀
Zgadzam sie z tym ze spiworek to super wynalazek tez je polubilam bardzo od dluzszego juz czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
|
Wysle wam te karteczki w przyszlym tygodniu (część juz wysłana) a z ta kasa za znaczki to nie bedziecie mi przelewu na 2zl robily
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wy bliżej do Wisły macie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Radena;66518971]Ojoj,zdrówka życzę. I dobry kmin,żebyś Ty brała antybiotyk. My po szczepieniu, pierwsze uklucie -Basia nawet nie zauważyła. Przy drugim trochę płaczu było. U nas też oczko słabo,aż się pani doktor przerazila,ale oczywiście dostaliśmy następne krople. A już się czerwona obwodka zrobiła:-/ Teraz mamy floxal,a jak po 3 dniach nie będzie poprawy,to mamy jeszcze maść dokupić. Też już zaczynam chcieć tego przetykania, bo ile można dziecko mordować tym przecieraniem,masowaniem, zakrapianiem,heh[/QUOTE] Aneta my mieliśmy od okulisty 4 inne krople (pamiętam Biodacynę. Floxal, Tobrex i jeszcze coś co i Wy miałyście ostatnio ) i maść na literkę D. Dodatkowo stoowałam świetlika, rumianel, srebro koidalne. Wszystko o kant dooopy potłuc. Masowanie, przemywanie solą fizjo. Wszedzie tzn w każdym pokoju i aucie amułki soli fizjo. Oczko non-stop czerwone i mokre. Rano sklejone od ropy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2 fiolki kropelek ze świetlikiem zużyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Miszko śpiworki to rewelacyjny wynalazek. Hania śpi w nich odkąd z rożka wyrosła i był problem bo kocyk skopywała a mnie cierpliwości brak wstawać i okrywać :P Ile czasu starszak spał w śpiworkach? Ja Grobag'a 2 sztuki w lumpku kupilam, 2 z Tesco mam nowe, i ze 2 Disenya też z ciucha ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja z kolei w czwartk rano jadę z Hanią i psem do rodziców TŻ. TŻ do Nas w sobotę nad ranem dojedzie. Jest teraz w SZczecinie w delegacji i kolega z ktrym pojechał i tak jedzie przez jego rodzinną miejscowśc więc tak ustalilismy. Mama TŻ nacieszy się wnuczką a ja spokojnie pozalawtiam ostatnie sprawy urzedowe TZ w miejscu gdzie był poprzednio zameldowany ![]() Dziewczynki polecicie mi nianię elektro? Mamy montior oddechu bez działającej niani. Hania śpi w sypiali Naszej, a kuchnia i salon na innym poziomie. Czasem jak zapłacze i nie zareguję w pore to sie rozbudzi i rrryk ![]() Lepiej z kamerką czy bez? Czekam na rady ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Pomocy! W poniedzialek przylatuje brat z córami, w tym z moją chrześnicą. Muszę jej dać spóźniony prezent na roczek, coś nie duzego, najlepiej 'z jajem' i coś co mogę szybko kupić.
Myslalam o skrzynce na wino z winem i napisem otworzyc na 18urodziny, ale wsumie teraz nie wiem. Pomocy!
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Madzia9999;66532751]Ciekawy sposób działania jeśli chodzi o Ciebie i dziecko. Niech się obędzie bez szpitala bo żal Was normalnie
![]() Suuper! Wyjazdy są fajne ![]() Wy bliżej do Wisły macie ![]() Zazdroszczę spaceru z TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Madzia, Patowa sytuacja bo tutejsi lekarze uważają, że samo na pewno się odblokuje i jak zwykle zostawiają to naturze. I właśnie najgorsze, że już do pół roku na pewno nie zdążymy przetkac a potem właśnie narkoza ![]() A Starszak spał do ponad 2 lat w śpiworu. Grobag ma takie duże rozmiary. Potem już nie, bo przenosilismy Go do innego pokoju na duże łóżko i bałam się żeby nie upadł jak się zapomni porozpinac. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-10-18 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=miszkaaa;66533141]
Cytat:
![]() Disney też ma takie śpiworki 18-24m-ce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
A nianie mamy z kamerką Motorola.
Z kamerką jest rewelacyjna. Nie musisz za każdym razem biec do pokoju jak dziecko zakweka. Nieraz jest tak, widze że Kuba niby się budzi, włącza się szumis i znów zasypia. Pewnie gdybym poszła do pokoju bo uslyszalabym że już nie śpi to nue było by szans na dospanie ![]() A tak, to masz wszystko pod kontrolą. Przedtem mieliśmy bez kamery więc mam porównanie. Przydaje się również dla Starszaka. W nocy jest u niego w pokoju i jak w nocy czasami marudzi to można podejrzeć czy to przez sen czy trzeba biec i uspokajać. A z tym antybiotykuem tak lekarz powiedział. Okaże się za kilka dni czy działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Próbowałam nadrobić, ale jak zobaczyłam ile się nazbierało przez ten czas co nie pisałam to się poddałam i pisze nawet nie wiedząc co u Was. Wstyd mi strasznie i obiecuję poprawę.
U nas jak już większość pewnie wie idą zmiany. Za 5 tygodni zaczynam nową pracę i teraz nerwowo szukam niani. Na razie pocztą pantoflową , jak to nic nie znajdę to będę inaczej kombinować. Prócz tego muszę też rozszerzyć dietę mojego dziecka i przynajmniej częściowo przyzwyczaić go do mm - chce karmić go piersią dalej w nocy i po powrocie z pracy. Powiem wam, że mega się tym wszystkim stresuje 😥ale musi być dobrze - innego wyjścia nie widzę. Byłam też z Wojtkiem u alergologa. Ma podejrzenie skazy białkowej i AZS . Dostał maści i Fenistil. I prawie mu wszystko ze skóry zeszło i już się nie drapał, a nad morzem wszystko wróciło i nawet gorzej bo drapie się już nie tylko po głowie ale i po brzuchu 😠pewnie coś kuźwa nad tym morzem zjadłam czy coś. Wściekła jestem strasznie Podejrzewam też że moje dziecko ma od dwóch tygodni skok. Zaczęło się jeszcze przed wyjazdem - jak zazwyczaj dobrze spał tak zaczął się budzić co 2-3 h i to z płaczem. I tak płakał mi w środku nocy - jak nigdy. Teraz idzie spać koło 19.30 a karmimy się już o 23.00 😖 ma też tak, że nagle zaczyna płakać i tak sobie płacze. W sobotę u mojej siostry na urodzinach darł się przez prawie godzinę- ale krzyczał tak, jak bym go co najmniej biła. Nawet cyca nie chciał, nic nie działało. Po 30 min płakałam razem z nim a po 45 dałam przeciwbólowe. Po 15 min się uspokoił, ale chyba to nie zasługa leku. Sorry za ten elaborat . Teraz będę próbować czytać was bardziej regularnie, choć wiem że może być ciężko. Spróbuję też coś nadrobić, bo tak głupio mi, że nawet nie wiem co u Was. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1692 |
Rozeznanie
|
U nas po karmieniu nr 1 ale spac cos noe chce moje dziecko a to dziwne.całe szczescie lezy przy zgaszonym swietle. Pokój mamy razem, raczej bym tak szybko noe usłyszała ze nie śpi jak by byla za sciana a tak to ledwo zaczyna kwekac i wiem ze czas na cyca
![]() Chudziaszku nie możesz sie stresować bo Wojtuś to odczuje. Jestem pewna ze wszystko sie ulozy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz obudziło mnie stekanie i lekki płacz. Pobiegłam do kuchni po mleko, wracam Hania śpi. Hm po raz pierwszy dałam na pół spiocha butle. Od paru dni pięknie zjadła na raz 120ml i dalej śpi ![]() Tylko martwi mnie, że moze w pieluszcw siku a mie będę budzić i grzebać ![]() Mnie chodziło o to czy na,wyjeździe macie razem z,treściami nocleg tzn np jeden domek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spokojnie Kochana! Teraz u Ciebie wielkie zmiany i to wymaga dużo uwagi i skupienia. Wizazowe koleżanki poczekają. Pisz po prostu czasem jak znajdziesz chwilę co u Ciebie ![]() Biedny Wojtuś z AZS ![]() Na jakie mm się zdecydowalas? Powodzenia w szukaniu niani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Miszkaa podasz mi jaki model Motoroli macie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
Witam ja powoli klimatyzuje sie w domu. Powoli bo troche przeziebiona jestem niewyspana i zmeczona.
Haneczka wspolczuje ![]() Miszka wspolczuje chorob, a co do przetykania, to nie mam zielonego pojecia. Nikt ze znajomych nie mial takiego problemu. Zadaj pytanie w jakies grupie na fb napewno ktos cos bedzie wiedzial. ---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ---------- Przepraszam ze praktycznie nie pisze, ale nie mam narazie chwil na odpoczynek. Jak to po urlopie, pranie sprzatanie, zalatwianie spraw. Do tego Gabrys marudzi. Tzn jak sie zabawi to lezy i sie bawi na macie czy cos, a tak to jeczy, steka placze. Uspic go na dniu to teagedia, tylko z cyckiem w buzi bo inaczej ryczy jakby go ze skory obdzierali i wyguna sie w kazda strone, ze trudno go utulic. Przy karmieniu tez podobnie. Na poczatku ladnie ciagnie, a potem ryk i wygibasy. Nocki sa straszne najpierw pospi 3 h potem cyc i zaczyna sie jazda, naje sie przysnie przy cycku, chce go odlozyc, on poczyje ze cycka obok nie ma to zaraz ryk. A nawet jak jakos sie utuli i powoli usnie to za pol godziny i tak sie budzi i jeczy i kweka. Nie wiem o co mu chodzi, czy cos z brzuszkiem ale mi na to nie wyglada, czy zeby. Jak mu posmaruje zelem od dziaselek to jest troche lepiej. Tylko nie wiem czy to ze zeby i dziala ten zel, czy po prostu czuje smak slodkiego i sie uspokaja. Przed chwila lezki mi polecialy, juz 3 h nie spie bo mlody napierw karmienie, potem lekko przysnol, zaczelo sie kwekanie, potem placz i teraz znowu przysnol przy cycku. Od razu mowie spac z nim na lozku nie lubie i nie potrafie, bo ja zasypiam w roznych pozycjach i krece sie strasznie i nie ma szans abym mogla usnac majac go przy sobie. Jestem zoombi :/
#1695 |
Zakorzenienie
|
U nas po karmieniu nr 2, czekam aż panna zaśnie
![]() Chudziaszku, gratuluję pracy! Bo rozumiem, że to ta z rozmowy kwalifikacyjnej o której tu pisałaś? Podziwiam też, że Ci się chce iść do pracy, bo ja to mam obecnie lenia w tej kwestii ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Justyna, u nas też masakra w ciągu dnia z zasypianiem... Dlatego lubię wychodzić na spacer, bo wystarczy dziecko wrzucić do wózka i maksymalnie po kilku minutach zasypia, przeważnie bez marudzenia. Więc chociaż jedno lulanie z głowy ![]() ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Echh musiałam iść dorobić mleka, bo cycki okazały się niewystarczające. No ale podjadła i chyba już zasnęła. Oby na jakieś dwie godzinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Witam się z pierwszego karmienia
![]() ![]() Haneczko wszystkiego najlepszego dla Hani ![]()
#1698 | ||
Konto usunięte
|
[QUOTE=Madzia9999;66532751]Ciekawy sposób działania jeśli chodzi o Ciebie i dziecko. Niech się obędzie bez szpitala bo żal Was normalnie
![]() Suuper! Wyjazdy są fajne ![]() Wy bliżej do Wisły macie ![]() Zazdroszczę spaceru z TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz kupilam z motoroli z kamerą, ale glupia nie doczytalam, ze ta stacja z kamerą musi być podlaczona w prądzie. Mamy ją na stałe zainsralowana w sypialni. Kamerka to super rozwiązanie, szczególnie jak się ma dwójkę ![]() Nie wiem czy pomoglam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
![]() Sto lat dla Kingi i Hanusi ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
NO, WSZYSTKO JASNE! Zmierzyłam w końcu moją chustę- jest wąziutka- 50 cm! Teraz muszę wymyslić jaka kupić, żeby była dobra na noszenie plecaka, Beni ma 7,5 kg.
Czy któraś z was ma doświadczenie w noszeniu plecaka? Jaka to chusta, obstawiam że tkana 100% bawełna i widziałam takie na 75 cm szerokie. czy to wystarczy? nie wyrabiam na kregoslup w kieszonce... ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Dziś po raz pierwszy kupuję pieluchy 4. zobaczymy czy to juz czy ni ![]() dzis stwierdzilam,ze to nie zawsze glod go wybudza w nocy. sprobowalam wziac do lozka a nie pchac cycka od razu i wiecie ze spal dalej? kolejna pobudka to juz na jedzenie byla.bede musiala dokladniej sie przyjzec zagadnieniu...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Konto usunięte
|
Chudziaszku współczuję problemów z Wojtkiem. Temat AZS i skazy bialkowej przerabialam i jestem przeszczesliwa ze Hania nie ma takich problemów. Na pocieszenie powiem ci tylko zer moja Zosia wcina wszystko i już tych zmian od daaawna nie ma.
Jak masz chwilę to zerknij na grupę AZS na fb. Tylko ostrzegam ze tam są też dość drastyczne przypadki. Jesli chodzi o takie niemowlaki to diagnoza AZS jest moim zdaniem mocno nadużywana. A skaza białkowa to juzr w ogóle, na mojej pierwszej grupie mamuskowej co drugie dziecko miało skaze. Te maści tak niestety działają. Większość z nich ma sterydy, które łagodzą podrażnienia, ale nie likwidują przyczyny i potem problemy wracają ze zdwojoną mocą. U nas pomagal latopic cala seria łącznie z probiotykiem i peeling z ugotowanych płatków owsianych przed kapaniem |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry, od kilku dni strasznie mi Oliwka ulewa wszczesniej rzadko jej sie to zdarzało ale myślę ze to od zaszybkiego jedzenia.
Ahh ja niedomyslna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66536131]Chudziaszku współczuję problemów z Wojtkiem. Temat AZS i skazy bialkowej przerabialam i jestem przeszczesliwa ze Hania nie ma takich problemów. Na pocieszenie powiem ci tylko zer moja Zosia wcina wszystko i już tych zmian od daaawna nie ma. Jak masz chwilę to zerknij na grupę AZS na fb. Tylko ostrzegam ze tam są też dość drastyczne przypadki. Jesli chodzi o takie niemowlaki to diagnoza AZS jest moim zdaniem mocno nadużywana. A skaza białkowa to juzr w ogóle, na mojej pierwszej grupie mamuskowej co drugie dziecko miało skaze. Te maści tak niestety działają. Większość z nich ma sterydy, które łagodzą podrażnienia, ale nie likwidują przyczyny i potem problemy wracają ze zdwojoną mocą. U nas pomagal latopic cala seria łącznie z probiotykiem i peeling z ugotowanych płatków owsianych przed kapaniem[/QUOTE] A ten probiotyk może pomóc na syfki na buzi? Bo Baś ciągle coś ma na twarzy:-/ Postanowiłam,że robię testy do poniedziałku,jak się z tym oczkiem nie poprawi to przetykam prywatnie,o! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Rozeznanie
|
Agusia, Haneczka najlepszego dla coreczek
![]() ![]()
#1706 |
Zadomowienie
|
Kingusiu i Hanusiu z wszystkiego najlepszego :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Rozeznanie
|
Syn dal mi pospac 3 h, szok. Ale nie jestem tego pewna bo nie pamietam czt sie jeszcze budzil czy tylko mi sie snilo. Padam
#1708 |
Rozeznanie
|
U nas też noc okropna. Maraton o 2 - cyc nr 1 cyc nr 2 znów 1 znów 2. Nie działa. Pielucha - czysta. Lulanie - krzyk. Butla - zjadl (nie wszystko) i poszedł spać i to nawet u siebie w łóżeczku. Ehhh.
Ale żeby nie było zbyt pięknie to o 5:40 powtórka. Czyżby skok nas dopadł? Właśnie Mały usnął więc i ja ide na drzemkę. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Australia, na spacerze nie ma problemu, zasypia w wozku. Tylko chodzi mi o usypianie w domu. A jak przyjda dni ze bedzie tylko lalo to ja nie wiem jak wytrzymam z nim caly dzien w domu.
#1710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas 3 pieluszki. 4 użyłam 2razy i sięgają Hani po biust ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.