Scent Bar LX - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 10:56   #1351
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.gumochłon względnie glonojad

Cytat:
2.jakie in spe , jakie in spe , in statu nascendi !!!
W sumie to racja (a najgorsze, że on faktycznie wierzy w swoje kompetencje i swą nieomylność)
Cytat:
3.ja zdecydowanie dworek , ze starodrzewem jak najbardziej
Szkoda tylko, że ich ceny nie są ciut bardziej plebejskie
Cytat:
4.brzmi podejrzanie
Oj tam, spróbuję to wyprzeć ze świadomości <ommmmm>
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
dzień dobry

nic ciekawego nie napiszę

w domu mam szpital, Fanaberia ma nowotwór kości i było już bardzo nieciekawie, ale trochę wyprostowaliśmy sytuację.
Przykro mi, trzymajcie się... jakoś
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Eee, mnie ta dalsza część właśnie uspokoiła, bo już zwątpiłam kogo czytam (po haśle "dzień w dzień dostaję okres" ).
Ale jednak wszystko bez zmian, uff
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 11:25   #1352
agnyska81
Zakorzenienie

Jesuuuuu, ale mnie moja szefowa wkurza Specjalnie ją uprzedziłam o ciąży jak tylko się dowiedziałam, żeby nie było. Planuję pracować, ale plany planami, a życie czasem zaskakuje. Tak jak teraz, sprawa nagła. A uprzedziłam ją, bo ONA NIE WIE NIC i myślałam, że przyciśnięta do muru wreszcie się ogarnie i zacznie dowiadywać co i jak. Nic z tego, ona chyba myśli, że znajdzie sobie kogoś kto wskoczy na moje miejsce i z moją wiedzą, a to niestety ona będzie musiała tej osobie wiedzę przekazać
A ona do mnie dzwoni z pytaniami:
- gdzie ma szukać dokumentu na temat x (w segregatorze o tematyce x, raczej ),
- co ma zrobić jak się faktura przeterminowała (ooo, rly? nie wpadła na to, żeby ją dać księgowej do zapłaty to teraz Pani musi zadzwonić do wystawcy, żeby prolongował, wish you luck ), - "jak zmienić ten formularz - przecież on jest w Excelu" (szatański program nie do ogarnięcia).
Serio, ja nie mam już głowy do tego, żeby być jednocześnie w trybie "praca" i w trybie "mama". Ja nawet nie wiem czy po moim powrocie cokolwiek będzie w tym miejscu, a jeśli będzie to czy ja będę chciała być osobą, która gasi światło w naszym gimnazjum (szczerze wątpię).
Jakoś szkoda mi się spalać dla niepewnej idei, jak czuję, że muszę oszczędzać siły dla czegoś innego.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:16   #1353
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Mój piesek z licealnych czasów zawieszał kupy na gałęziach, krzewach i czym się dało, jakby mu zależało, żeby ziemi nie dotknęły - w pewnym momencie stał na dwóch przednich łapach, żeby tyłek mieć wysoko

Co do pogody - mnie zawsze huragan dopadał, jak jechałam z obrazem na ASP - więc wiem, o czym mówisz.

Może modela można obudzić? Jakiś smakołyk?

A jeziorko - czekam na foty

Ja się wczoraj poryczałam przy wierszu Różewicza... ale JAK! Nie mogłam się uspokoić
1.
2. jakaś klątwa, nie?
3. wyciągnąć cycek na mrozie A tak serio jak śpi to szkoda budzić. Kiedyś jeszcze będzie słońce... kiedyś... chyba...
4. niestety jeziorko jako takie się nie załapało ze względu na zbyt wąski obiektyw, cyknęłam tylko dżefka, krzaczki i domek.
5. zazwyczaj nie "czuję" wierszy, ale ten mnie przygnębił. Piękny

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ale czy dla takich laików acz amatorów fotografii mogłabyś pokazać przykładowe fotki, co Cię "kręci" co Cię"podnieca". W sensie co jest Twoim celem, przykłady? Jestem zwyczajnie ciekawa.

Czy na Didach się tylko uczysz, czy to Cię serio bierze? Jeśli tak, to mam cichą nadzieję, że będziesz cykać nietuzinkowe, nietypowe ujęcia dzieckie.

Zalinkuję blog, którego o dziwo NIEKTÓRE zdjęcia mi się podobją.

Znajdę to, muszę!
Rejcz, jesteś aż zbyt uprzejma!
No więc nie mam wizji na zdjęcia mhroczne typu stare zamczyska w paprociach - no bo gdzie ja to znajdę, kiedy tam pojadę, po prostu nierealne na obecną chwilę. Skupiam się na tym, co mogę sfotografować bez jeżdżenia po Polsce czy świecie.
Właściwie nie pociągają mnie klimaty wielce mroczne i gotyckie, na zdjęciach wolę melancholię, ciepłe kolory, tematykę sielsko-plenerową.
Jeśli chodzi o dziedzinę, to nie mam ambicji. Nie interesuje mnie reportaż, street, lifestyle czy portrety. Zresztą gdzie i kogo miałabym fotografować... Czasami myślę, że fajnie byłoby podłapać jakiś ciekawy temat i zrobić dla siebie jakby "cykl" zdjęć, ale nie jestem dostatecznie czasowo dysponowana ani ogarnięta technicznie.
Fotografowanie didów mnie o dziwo kręci. Liczyłam, że jesienią uda mi się porobić jakieś klimatyczne foty, ale widać jak jest - deszcz, chmury, drzewa ciągle zbyt zielone, zero mgieł. Może w listopadzie będzie TA pogoda.
Póki co pstrykam w domu, na placu zabaw na odwal, na pamiątkę "do albumu w kompie" i próbuję się w ten sposób uczyć.

Jeśli chodzi o dzieci to inspirują mnie np:
https://500px.com/elenashumilova - zwłaszcza tam niżej w galerii, zdjęcia zimowe
https://500px.com/adrianmurray - te dzieckie
https://500px.com/magdaberny - też niżej, ponure jesienne
https://500px.com/gosia-jurasz
https://500px.com/lisaholloway - te są zbyt słitaśne, ale zachwyca mnie wykorzystanie naturalnego światła
Oczywiście dzieli mnie przepaść od ich poziomu
Że nie wspomnę o warunkach, hmmm, terenowo-mieszkalnych. Nie mam pól, fajnych lasów, drewnianej chaty, drewnianych zabawek, pomostu, wszystkich tych klimatycznych dupereli, nawet światło w mieszkaniu jest słabe, a zachody słońca odbywają się za blokami i na podwórka już światło nie dociera po 15tej. Ale twardo chodzę po okolicy i szukam miejscówek na zaś.
Ponadto modelka (czyli N) nie chce współpracować nad czym wielce ubolewam, nie ma mowy żeby ją jakoś ubrać, ustawić. Pozostaje mi mały.

Poza tym lubię pstrykać jesień, ot tak. Pocztówkowo, kiczowato. Parki, drzewa, badylki. Tematyka bez ambicji, choć chciałabym w miarę zaawansowania wcisnąć w to odrobinę artyzmu.
Jeśli chodzi o badylarstwo, to jaram się poniższymi zdjęciami. Ale nie mam pojęcia jak uzyskać podobne efekty. Fotoszop? Specjalne obiektywy, blendy, światło?
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...rden,p74367139
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...notes,p3705566
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...gled,p50752696
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...tumn,p47399940

Co do cykli (cyklów?) tematycznych, to kręci mnie np. coś takiego:
http://kingataukert.com/projekty-per.../brussel-gent/
http://kingataukert.com/projekty-per...ojects/berlin/
ale to też za wysokie progi.

Hmm, w sumie potem podeślę Ci linka do swoich wypocin. Od razu uprzedzam, że to nędza jest, coś tam tylko próbuję podpatrywać. A niektóre fotki są całkiem zwyczajne, ino że jesienne, więc je lubię i trzymam.

Przejrzałam sobie instagram tej, którą podlinkowałaś. Jednak nie w moim stylu te zdjęcia, wolę cieplejszą i bardziej intensywną kolorystykę. Tak bardziej na bogato Niemniej takie chłodnawe, mało kontrastowe zdjęcia są chyba szalenie modne.
Może o tym zdjęciu pisałaś? https://www.instagram.com/p/BJ7VB-xBnrX/

Uff, się rozpisałam.

Wrzucam okolice jeziorka i wymarzony dom - zdjęcia z rodzaju "pocztówki"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP2837.jpg (389,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2823v.jpg (432,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2844.jpg (379,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2861.jpg (645,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP2796b.jpg (560,2 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2016-10-18 o 12:26
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 12:27   #1354
Redhaired Witch
Nindżopesz

Flo Trzymam kciuki.

Stary 2016-10-18, 12:51   #1355
aileenn
Mother of Cats

Flo

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Red, a masz konto na Instagramie?

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:00   #1356
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Red, a masz konto na Instagramie?
Nie. Anonimowo zaglądam co najwyżej

Stary 2016-10-18, 13:11   #1357
tricolor
Wtajemniczenie

Flo

Miłego dnia całemu Baru

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Fidzeu Agnyskę
Stary 2016-10-18, 13:35   #1358
agnyska81
Zakorzenienie

Znad obiadowych zapachów (bynajmniej nie róż)

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Fidzeu Agnyskę
No jest, maruda, jest

Stary 2016-10-18, 13:39   #1359
Parabelka
Panaroja

Cytat:
dzień dobry

w domu mam szpital, Fanaberia ma nowotwór kości i było już bardzo nieciekawie, ale trochę wyprostowaliśmy sytuację.

Cytat:
Moja Halina codziennie nad ranem MUSI iść zrobić dwójeczkę, a potem namiętnie ją zakopuje. Czasem trwa to kopanie tak długo, aż się M wkurza, wstaje i jej pomaga dowód zlikwidować
Poprzedni kot kopał tak energicznie i tak wielkie ilości żwiru łapą zabierał, że brzmiało to, jakby łopatą przerzucał
Nie ma wyjścia, musimy mieć kuwetę zamykaną

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

W sumie to racja (a najgorsze, że on faktycznie wierzy w swoje kompetencje i swą nieomylność)

Szkoda tylko, że ich ceny nie są ciut bardziej plebejskie
1.znowu błont - on nie musi wierzyć, bo on jest nieomylny
2.plebejską cenę to może mieć kurna chata , nie dworek , dworek musi mieć szlacheckom
Cytat:
Jesuuuuu, ale mnie moja szefowa wkurza Specjalnie ją uprzedziłam o ciąży jak tylko się dowiedziałam, żeby nie było. Planuję pracować, ale plany planami, a życie czasem zaskakuje. Tak jak teraz, sprawa nagła. A uprzedziłam ją, bo ONA NIE WIE NIC i myślałam, że przyciśnięta do muru wreszcie się ogarnie i zacznie dowiadywać co i jak. Nic z tego, ona chyba myśli, że znajdzie sobie kogoś kto wskoczy na moje miejsce i z moją wiedzą, a to niestety ona będzie musiała tej osobie wiedzę przekazać
- co ma zrobić jak się faktura przeterminowała (ooo, rly? nie wpadła na to, żeby ją dać księgowej do zapłaty to teraz Pani musi zadzwonić do wystawcy, żeby prolongował, wish you luck ), - "jak zmienić ten formularz - przecież on jest w Excelu" (szatański program nie do ogarnięcia).
Serio, ja nie mam już głowy do tego, żeby być jednocześnie w trybie "praca" i w trybie "mama". Ja nawet nie wiem czy po moim powrocie cokolwiek będzie w tym miejscu, a jeśli będzie to czy ja będę chciała być osobą, która gasi światło w naszym gimnazjum (szczerze wątpię).
Jakoś szkoda mi się spalać dla niepewnej idei, jak czuję, że muszę oszczędzać siły dla czegoś innego.
a może zmień numer telefonu po prostu albo daj telefon małżowi
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

druga kawa mi się skończyła właśnie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 13:47   #1360
agnyska81
Zakorzenienie

Parabel, ale ja tym razem tylko do czwartku na zwolnieniu A ona jak na razie wszystkie terminowe sprawy mi na czwartek przekłada, bo sama nie jest w stanie tego ruszyć (ok, byłabym niesprawiedliwa - tabelę Excelową przerobiła ręcznie na wordowską; da się? da się )

Nareszcie się ogarnęłam i wystawiłam kilka zalegających rzeczy na alle :pękazdumy:

Stary 2016-10-18, 15:48   #1361
gryx82
BAN stały

Znad trzeciej
Cytat:
No w sumie to racja, gimbazy mają zlikwidować za dwa lata
Cytat:
Uff, się rozpisałam
Dwa razy przysnąłem w trakcie

Cytat:
1.znowu błont - on nie musi wierzyć, bo on jest nieomylny
My tu sobie śmichy-chichy, a to w sumie przerażające jest, co się w tej naszej polityce dzieje
Cytat:
2.plebejską cenę to może mieć kurna chata , nie dworek , dworek musi mieć szlacheckom
"Kurna chata owinięta w dym, trędowata przy łóżeczku mym..."

Mam jakąś fiksację ostatnio w temacie Rodowicz

---

Przejścia z elektrykiem zakończone pomyślnie

Mam straszną ochotę na babkę ziemniaczaną, ino boczku mi brak, a kiełba to już nie to, hmmm...
Stary 2016-10-18, 15:52   #1362
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Mnie wczoraj gaz wyszedł, jak już miałam w połowie upanierowane mięso na szczęście dziś mają przywieźć, to jest szansa na obiad ale i tak - od 18-go marca to wytrzymał arcydługo
Stary 2016-10-18, 16:34   #1363
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Dwa razy przysnąłem w trakcie
Pff Ale dobsz, wieczorem zamiast liczyć w myślach drożdżówki przed snem, poczytaj sobie moje wynurzenia

Stary 2016-10-18, 17:53   #1364
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Parabel, ale ja tym razem tylko do czwartku na zwolnieniu A ona jak na razie wszystkie terminowe sprawy mi na czwartek przekłada, bo sama nie jest w stanie tego ruszyć (ok, byłabym niesprawiedliwa - tabelę Excelową przerobiła ręcznie na wordowską; da się? da się )

Nareszcie się ogarnęłam i wystawiłam kilka zalegających rzeczy na alle :pękazdumy:
1.aaaaa , to insza inszość, myślałam, że to tak na dłużej
2.
Cytat:
My tu sobie śmichy-chichy, a to w sumie przerażające jest, co się w tej naszej polityce dzieje

"Kurna chata owinięta w dym, trędowata przy łóżeczku mym..."
Mam jakąś fiksację ostatnio w temacie Rodowicz

Mam straszną ochotę na babkę ziemniaczaną, ino boczku mi brak, a kiełba to już nie to, hmmm...
1.no cóż
2.Trędowata tak, kurna chata stanowcze NIE
3.z kiełbasą to nie to
Cytat:
Pff Ale dobsz, wieczorem zamiast liczyć w myślach drożdżówki przed snem, poczytaj sobie moje wynurzenia

Cieeeemno, ziiiiiimno https://www.youtube.com/watch?v=h8b1aHYDq-U
Zapisz
Zapisz
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2016-10-18 o 18:12
Stary 2016-10-18, 17:58   #1365
tricolor
Wtajemniczenie

Padam na pyszczek...

Miłego wieczoru całemu Baru
Stary 2016-10-18, 19:30   #1366
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
No może Ty wiesz, ale ja nie
A kto Wam drzwi pilnuje ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 20:35   #1367
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj gaz wyszedł, jak już miałam w połowie upanierowane mięso na szczęście dziś mają przywieźć, to jest szansa na obiad ale i tak - od 18-go marca to wytrzymał arcydługo
7 miesięcy?! Nieźle!
Cytat:

Ale to o drożdżówkach było chamskie i nie na miejscu!
Cytat:
2.Trędowata tak, kurna chata stanowcze NIE
Mam tylko nadzieję, że o Stefcię Rudecką Ci chodzi, a nie o jakąś mieszkankę leprozorium
Cytat:
3.z kiełbasą to nie to
Dlatego też odpuściłem Zrobiłem zapiekankę z ryżu, kiełbasy, ogórków kiszonych, cebuli, pomidorów i żółtego sera
Cytat:
Cieeeemno, ziiiiiimno https://www.youtube.com/watch?v=h8b1aHYDq-U
Mnie się z jesienią Klenczon jakoś tak kojarzy
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
A kto Wam drzwi pilnuje ;-)
To Tyyy?! W tym przebraniu kukurydzy jesteś nie do poznania!
Stary 2016-10-18, 20:36   #1368
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
1.no jak to , Opowieści o prawdziwym człowieku Borysa Polewoja nie znasz ???https://pl.wikipedia.org/wiki/Opowie...ie%C5%9B%C4%87) https://pl.wikipedia.org/wiki/Aleksiej_Mariesjew toż to bohater , zestrzelili go faszisty za linią frontu zimą, i rok i niedziel sześc czołgał się przez śniegi i lody do ojczystej znaczy macierzystej jednostki, żywiąc się po drodze mrożonymi żurawinami i mchem czy innymi wiórami , amputowali mu obie nogi znaczy stopy , a on potem faszistow zestrzeliwał i trepaka tańczył w protezach; przecież to była obowiązkowa lektura w podstawówce i na film się chodziło z klasą obowiązkowo
2.
3.skrzynkę dobrze ociepl żeby korzenie nie przemarzły .
4.zawsze tak jest
5.nie dziwię się
Znam i widziałam Los Człowieka, chyba z Bondarczukiem...?
Za moich czasów się nie chodziło ufff, byliśmy jakimś eksperymentalnym rocznikiem

Ocieplić czym? Może styropianem? Zobaczę, czy mi wcześniej nie zemrze... bo ja nie ufam swojej opiece nad roślinami nic a nic, nie znam się na tym

Cytat:
dzień dobry

O rany

Cytat:
wkurzające, ale jakoś wcale mnie nie dziwi

Cytat:
coś ciekawego?

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 21:17   #1369
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Rejcz, jesteś aż zbyt uprzejma!

No więc nie mam wizji na zdjęcia mhroczne typu stare zamczyska w paprociach - no bo gdzie ja to znajdę, kiedy tam pojadę, po prostu nierealne na obecną chwilę. Skupiam się na tym, co mogę sfotografować bez jeżdżenia po Polsce czy świecie.
Właściwie nie pociągają mnie klimaty wielce mroczne i gotyckie, na zdjęciach wolę melancholię, ciepłe kolory, tematykę sielsko-plenerową.
Jeśli chodzi o dziedzinę, to nie mam ambicji. Nie interesuje mnie reportaż, street, lifestyle czy portrety. Zresztą gdzie i kogo miałabym fotografować... Czasami myślę, że fajnie byłoby podłapać jakiś ciekawy temat i zrobić dla siebie jakby "cykl" zdjęć, ale nie jestem dostatecznie czasowo dysponowana ani ogarnięta technicznie.
Nie miałąm zamiaru być uprzejma, po prostu mówię co myślę

I see

Cytat:
Fotografowanie didów mnie o dziwo kręci. Liczyłam, że jesienią uda mi się porobić jakieś klimatyczne foty, ale widać jak jest - deszcz, chmury, drzewa ciągle zbyt zielone, zero mgieł. Może w listopadzie będzie TA pogoda.
Póki co pstrykam w domu, na placu zabaw na odwal, na pamiątkę "do albumu w kompie" i próbuję się w ten sposób uczyć.

Jeśli chodzi o dzieci to inspirują mnie np:
https://500px.com/elenashumilova - zwłaszcza tam niżej w galerii, zdjęcia zimowe
https://500px.com/adrianmurray - te dzieckie
https://500px.com/magdaberny - też niżej, ponure jesienne
https://500px.com/gosia-jurasz
https://500px.com/lisaholloway - te są zbyt słitaśne, ale zachwyca mnie wykorzystanie naturalnego światła
Oczywiście dzieli mnie przepaść od ich poziomu
Że nie wspomnę o warunkach, hmmm, terenowo-mieszkalnych. Nie mam pól, fajnych lasów, drewnianej chaty, drewnianych zabawek, pomostu, wszystkich tych klimatycznych dupereli, nawet światło w mieszkaniu jest słabe, a zachody słońca odbywają się za blokami i na podwórka już światło nie dociera po 15tej. Ale twardo chodzę po okolicy i szukam miejscówek na zaś.
Ponadto modelka (czyli N) nie chce współpracować nad czym wielce ubolewam, nie ma mowy żeby ją jakoś ubrać, ustawić. Pozostaje mi mały.

Poza tym lubię pstrykać jesień, ot tak. Pocztówkowo, kiczowato. Parki, drzewa, badylki. Tematyka bez ambicji, choć chciałabym w miarę zaawansowania wcisnąć w to odrobinę artyzmu.
Jeśli chodzi o badylarstwo, to jaram się poniższymi zdjęciami. Ale nie mam pojęcia jak uzyskać podobne efekty. Fotoszop? Specjalne obiektywy, blendy, światło?
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...rden,p74367139
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...notes,p3705566
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...gled,p50752696
http://www.100ga.pl/portfolio/barbar...tumn,p47399940

Co do cykli (cyklów?) tematycznych, to kręci mnie np. coś takiego:
http://kingataukert.com/projekty-per.../brussel-gent/
http://kingataukert.com/projekty-per...ojects/berlin/
ale to też za wysokie progi.

Hmm, w sumie potem podeślę Ci linka do swoich wypocin. Od razu uprzedzam, że to nędza jest, coś tam tylko próbuję podpatrywać. A niektóre fotki są całkiem zwyczajne, ino że jesienne, więc je lubię i trzymam.
WOW!!! Wooooooow!! Żeby nie spamować, to ujmę to zbiorowo, klasa! Teraz rozumiem. Teraz wszystko rozumiem - nawet didy.
Zdjęcia jednak mówią więcej niż słowa

Widzę wspólny mianownik - BAŚNIOWOŚĆ! Jakbym oglądała kadry z baśni. Bardzo Twój trop, bardzo spójne, bardzo Ci kicicuję.

BTW, najbardziej w moim guście jest Berny (lubię surowość w foto, nie przepadam ososbiście za bajerami) a najbardziej filmowa/baśniowa Shumilova. A pośrodku stoi Murray, wciąż filmowo, ale realistyczniej, równowaga w bajerancji, pomiędzy magią a rzeczywistością. Fajny balans. Zdecydowanie chwyta za serce.

Cytat:
Przejrzałam sobie instagram tej, którą podlinkowałaś. Jednak nie w moim stylu te zdjęcia, wolę cieplejszą i bardziej intensywną kolorystykę. Tak bardziej na bogato Niemniej takie chłodnawe, mało kontrastowe zdjęcia są chyba szalenie modne.
Może o tym zdjęciu pisałaś? https://www.instagram.com/p/BJ7VB-xBnrX/

Uff, się rozpisałam.

1. Rozumiem, ja akurat przypadkiem się zachwyciłam KILKOMA! chłodnymi, zimnymi sztukami, momentami jak ze skandynawskiego filmu wyjętymi. Reszta jest zwyczajna, sztampowa, modna. Ładna po prostu, instagramowa a takiej nie zapamiętuję.

Nie, to nie to zdjęcie. Ono jest dla mnie zbyt bez wyrazu. Tamtego nie ma już. Chyba, że nie potrafię znaleźć, przeleciałam niemal wszystko. Wryło mi się w mózg, i jestem na granicy zapytania babkę o link do niego, ale nie wiem czy warto, bo zapewne dla reszty swiata jest normalne

2. To prawda, z rodzaju pocztówki, ale TAKIE pocztówki kupowałabym! BTW, ja tak robię.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-10-18 o 21:21
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 21:20   #1370
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
coś ciekawego?
Na Ciebie dużo za duże

Zaczęliśmy już dziś trzeci film i coś mi się wydaje, że też go porzucimy w trakcie

Stary 2016-10-18, 21:26   #1371
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ocieplić czym? Może styropianem? Zobaczę, czy mi wcześniej nie zemrze... bo ja nie ufam swojej opiece nad roślinami nic a nic, nie znam się na tym
JA też nie, a ostatnio mam wielką frajdę z gromadzenia i hodowania roślin doniczkowych! Za każdym razem biorę co mnie zachwyca, a potem googlam co i jak z tym robić, jaka ziemia, jakie światło, temp. I tak latam co chwila po torf i ziemię do palm.

Styropian izoluje budynki, więc bluszczowi chyba nie zaszkodzi. Ale to mój laicki wniosek na podstawie izolacji kondygnacji w chacie Na zewnątrz mam tylko iglaki, które jeszcze nie wiem jak potraktuję na zimę. I czy w ogóle, w końcu to iglaki.
Stary 2016-10-18, 21:45   #1372
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Drogi Baru, dzień w dzień dostaję @ o treści "Powiększ swoją męskość!" - zacząć się niepokoić, czy olać?
ja też takie dostaję, olać

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-18, 22:25   #1373
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Na Ciebie dużo za duże

Zaczęliśmy już dziś trzeci film i coś mi się wydaje, że też go porzucimy w trakcie
Podziel się info Może mamy wspólne lipy, a może się ustrzeżemy przed czymś.

Poradnik chyba pozytywnego myślenia był nie do przejścia. Tak sztucznej, wymuszonej gry nie daliśmy rady strawić. Ale to było milion lat temu.

Poza tym no nie mogę tego gościa, uważam, że minął się z powołaniem. Jest tragiczny. I tak, w snajperze też Nawet nazwiska nie pomnę, Ugotowany O, Bradley Cooper Koszmar ekranu.
Stary 2016-10-18, 22:37   #1374
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Widzę wspólny mianownik - BAŚNIOWOŚĆ! Jakbym oglądała kadry z baśni. Bardzo Twój trop, bardzo spójne, bardzo Ci kicicuję.

BTW, najbardziej w moim guście jest Berny (lubię surowość w foto, nie przepadam ososbiście za bajerami) a najbardziej filmowa/baśniowa Shumilova.
O, faktycznie Pociąga mnie baśniowość, ale nie w stylu różowych księżniczek ze skrzydełkami, tylko tak wykreowana codzienność.
Berny ma fascynująco ponury styl, ale moje didy są na to zbyt żywiołowe i uśmiechnięte. Jako melancholijne w duchy w posępnym zagajniku będą sztuczne. Shumilowa i Murray to kierunek, który najłatwiej byłoby mi podpatrywać - zwyczajne dzieci, w miarę zwyczajna okolica wspomagana ciekawym światłem i akcesoriami (te jeżyki np.).
Pisałaś o mrocznych zdjęciach, znasz kogoś, kto fotografuje w tym stylu? Bo nawet nie mam pojęcia jak to mogłoby wyglądać, od razu myślę o tych śmiesznych, gotyckich fotomanipulacjach albo portretach na cmentarzu.
Ogólnie to dzięki

Jestem ciekawa kto inspiruje Polly

Stary 2016-10-18, 23:00   #1375
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
O, faktycznie Pociąga mnie baśniowość, ale nie w stylu różowych księżniczek ze skrzydełkami, tylko tak wykreowana codzienność.
Berny ma fascynująco ponury styl, ale moje didy są na to zbyt żywiołowe i uśmiechnięte. Jako melancholijne w duchy w posępnym zagajniku będą sztuczne. Shumilowa i Murray to kierunek, który najłatwiej byłoby mi podpatrywać - zwyczajne dzieci, w miarę zwyczajna okolica wspomagana ciekawym światłem i akcesoriami (te jeżyki np.).
Pisałaś o mrocznych zdjęciach, znasz kogoś, kto fotografuje w tym stylu? Bo nawet nie mam pojęcia jak to mogłoby wyglądać, od razu myślę o tych śmiesznych, gotyckich fotomanipulacjach albo portretach na cmentarzu.
Ogólnie to dzięki

Jestem ciekawa kto inspiruje Polly
No niestety nie znam. Nie zwracałam dotąd uwagi na autorów, nic mi nie mówią nazwiska. Tyle tego, było mi to obojętne. Nie śledzę, a napotykam. Zapamiętuję - jak tą Veganame.

Przez mrok, nie mam na myśli gotyku, a właśnie cień lasu. Zimną zieleń lub coś na kształt z twojego avka. Brak tej ogólnej wesołości, bajkowości, anielskości, ciepła. Natomiast to nie jest tak, że mi sie podoba tylko mrok Nie nie. Ale mam jakiś głęboki sentyment i szacunek do obrazów które nie krzyczą wszystkim co najlepsze, są nienachalne i tajemnicze. Że nie do końca wiadomo, o jakie emocje tam chodzi. Obrazy nie budzące powszechnego zachwytu. W tej chwili nie sypnę linkami, bo jak pisałam, ot natrafiam na takie. Ale będę pamiętać, i wrzucę przykłady przy okazji. Ten cień i zimna zieleń u Magdaleny Berny jest w sumie najbliższa mojemu "mrokowi". Zdjęcia takie jak u niej sprawiają że zamieram z zachwytu. Dech mi zapiera, zatyka mnie z wrażenia. Poruszają mnie najbardziej.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-10-18 o 23:26
Stary 2016-10-19, 00:45   #1376
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ocieplić czym? Może styropianem?
U młodych roślin korzenie najważniejsze, można nawet doniczkę kilkoma gazetami okręcić Duży ten Twój bluszcz tak w ogóle? Jeśli nie, to całego gazetami owinąć, tj. takiego chochoła gazetowego zrobić
Cytat:
Na zewnątrz mam tylko iglaki, które jeszcze nie wiem jak potraktuję na zimę. I czy w ogóle, w końcu to iglaki.
W gruncie masz, czy w donicach? U nas iglaki to jedyne rośliny gruntowe, które rosną "bez względu na wszystko" (uroki lichej, piaszczystej ziemi)
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ja też takie dostaję, olać

Cytat:
Poza tym no nie mogę tego gościa, uważam, że minął się z powołaniem. Jest tragiczny. I tak, w snajperze też Nawet nazwiska nie pomnę, Ugotowany O, Bradley Cooper Koszmar ekranu.
No weeeź, bez przesady Może faktycznie Paulem Newmanem to on nie jest, ale w filmach "lekkich, łatwych i przyjemnych" bardzo go lubię, taki swój chłop
Cytat:
Pisałaś o mrocznych zdjęciach, znasz kogoś, kto fotografuje w tym stylu?
Popytaj w Prokuraturze, kogoś muszą mieć
Stary 2016-10-19, 09:31   #1377
Parabelka
Panaroja

snad bólu guowy i niewyspania (dziękuję kotecki )
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że o Stefcię Rudecką Ci chodzi, a nie o jakąś mieszkankę leprozorium

Dlatego też odpuściłem Zrobiłem zapiekankę z ryżu, kiełbasy, ogórków kiszonych, cebuli, pomidorów i żółtego sera

Mnie się z jesienią Klenczon jakoś tak kojarzy
1. Stefcia jak Stefcia, ale ordynat
2. uuu , na bogato
3.mnie Klenczon jakoś z wakacjami nie wiem czemu
Cytat:
Znam i widziałam Los Człowieka, chyba z Bondarczukiem...?
Za moich czasów się nie chodziło ufff, byliśmy jakimś eksperymentalnym rocznikiem

1.Losu człowieka z kolei ja nie znam , za to na Opowieści... byłam dwa razy a to dziwne że was do kina nie ciągali na twórczość radziecką
2. styropian , włóknina ogrodnicza , może trochę folii bąblowej na wierzch żeby nie przemakało zanadto .
Cytat:
U młodych roślin korzenie najważniejsze, można nawet doniczkę kilkoma gazetami okręcić Duży ten Twój bluszcz tak w ogóle? Jeśli nie, to całego gazetami owinąć, tj. takiego chochoła gazetowego zrobić

Popytaj w Prokuraturze, kogoś muszą mieć
1.pod warunkiem , że donica nie będzie narażona na deszcz/śnieg , bo jak przemoknie to tym łatwiej przemarznie, chyba że po wierzchu folią jeszcze okręcić troszkę .
2.

ideu ómrzeć

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-10-19, 10:41   #1378
gryx82
BAN stały

Znad śniadania
Cytat:
1. Stefcia jak Stefcia, ale ordynat
Lata całe go nie widziałem, teraz już pewnie siwy jak gołąbek?
Cytat:
2. uuu , na bogato
Nie oszczędzamy na składnikach
Cytat:
3.mnie Klenczon jakoś z wakacjami nie wiem czemu
Mnie, jeśli już, to z końcówką wakacji i początkiem szkoły/studiów
Cytat:
1.pod warunkiem , że donica nie będzie narażona na deszcz/śnieg , bo jak przemoknie to tym łatwiej przemarznie, chyba że po wierzchu folią jeszcze okręcić troszkę
Bardzo słuszna uwaga
Cytat:
ideu ómrzeć
Z nudów?!

---

Leje Kothy pojadły i śpią, święty spokój
Stary 2016-10-19, 10:50   #1379
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Lata całe go nie widziałem, teraz już pewnie siwy jak gołąbek?

Nie oszczędzamy na składnikach

Z nudów?!

---

Leje Kothy pojadły i śpią, święty spokój
1.srebrnowłosy , jak na ahystokhatę przystało https://www.google.pl/search?q=lesze...tbr0je8EkIM%3A
2.burżujstwo normalnie
3.z powodu skutki zachowania kotecków po nocy
4.a u nas piękne słońce co kothy robią nie wiem, ale podejrzewam że też śpią

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-10-19, 10:57   #1380
Vanilla
Zakorzenienie

Hello
Wyłoniłam się znowu
Aktualnie rozpływam sie nad zdjęciami E. Shumilovej, które zapodała Red
Od wczoraj nie mogę dojść do siebie po nich... Dzięki ..ach i och

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości