![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Hejka, ja dzis po wizycie u gina (bylam pierwszy raz u lekarza w Medicoverze bo do mojej starej gin długie terminy na NFZ, a mam jeszcze fajnego lekarza prywatnie ale teraz trochę kiepsko z kaska więc wolalam do medicovera, taki złoty srodek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
![]() jak dla mnie TSH jest za duże. poczekaj na cytologię i usg i zdecydujesz co dalej. zrób badania i wtedy będziesz się zastanawiać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 4
Cytat:
O właśnie to to. Kurde męczy mnie to juz (a to dopiero początek), ze po to skierowanie trzeba iść tu, po to iść a po to tu. No maksara, jestem niecierpliwa. Chyba po wypłacie pójdziemy na badania prywatne i zrobię to FT3, FT4, toksoplazmozę, a Tżta wyślę na badanie nasienia. Jak myślicie, ile trzeba szykować $$$? Ja wiem, ze lekarzowi powiedzieć najłatwiej, ze trzeba czekać. Z tym, ze ja nie mam za dużo czasu. Bo nie wiem czy w maju będę miała jeszcze prace ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-10-18 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
toxo ok 30zł badanie nasienia pełne ok 150zł TSH przy staraniach pomiędzy 1-2 powinno być ![]() Zależy gdzie ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2016-10-18 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Pysia-Tsh za wysokie mi zbijał endo( teraz mam 2,7 i dalej muszę zbijać). Najlepiej od 2,5 w dół by było. Toxo można zrobić ale jak już będziesz w ciąży i tak trzeba powtarzać, co do wagi-też mi mówi gin, że to żadna przeszkoda -jedynie bym drastycznie nie odchudzała się jak już
![]()
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-10-18 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Zakorzenienie
|
na razie idź do endo -z usg i chodź tu gdzie byłaś dziś a potem zobaczysz
![]()
![]() |
#4209 |
Zakorzenienie
|
Usg bede miala dopiero robione po wynikach cytologii. Więc wtedy zapisze się do endo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
mowie o wizycie u endo byś zrobiła sobie usg tarczycy :P do dobrego endo czeka się też sporo
![]() ![]()
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-10-18 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Moderator
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro sie wybieram na toksoplazmoze, cytomegalie i rozyczke- gin mi dała, dla swietego spokoju zrobie. Wlasnie dostalam okres a po nim zaczynamy pierwszy cykl staran wiec prosze mi tu trzymac kciuki bo ktoś pytał " to ktora nastepna?" :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio bylam i wspomialam ze chciałbym zbadać sie na cytomegalie i tak jak dziewczyny wspomniały i tak te badania w ciąży trzeba zrobić ale przepisała mi skierowanie bez jakiejś łaski ![]() ![]() Wazna jest atmosfera w gabinecie, ale ja tam stawiam na doświadczenie i kompetencje. Teraz czekam na @.... I nie chce przyjść ;( Zaciskam mocno kciuki!!
![]() |
#4215 |
Konto usunięte
|
Pysia a jest podgląd jacy lekarze przyjmują a tym Medicoverze? Zawsze możesz sobie poczytać opinie i wybrać
![]() Ja mogę Ci polecić 2 ginów, prywatnie ale nie zdzierających, tzn nie wiem jak ten drugi. Jeden z Siemianowic, drugi z Tarnowskich Gór. Z tego co pamiętam to ja z Tż daliśmy łącznie 380 zł za badania krwi (hormony, tsh), badanie nasienia 150zł. A tak w temacie Medicoveru to szukałam ostatnio info o porodzie prywatnym i tam najlepszy pakiet kosztuje 18 tys ![]() A taki standardowy 8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
ja mam genialnego gina w Bytomiu
![]() ![]() ![]() a mieszkam w siemianowicach sl. ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Schmett jestes ze slaska ? ![]()
#4218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj malz raz robil seminogram w lux medzie, sami sie tam wybralisny a 2x w klinice Ab ovo-tu juz gin skierowal zeby sprawdzic w innym labo. Cenowo jest podobnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pierwsza ważna data 27.06.2009r ![]() Aniołek[*] 7tc, 07.2016 ![]() Edytowane przez Siva5 Czas edycji: 2016-10-18 o 23:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Przerażają mnie te wszystkie badania Oo tzn nie że się boję ale jestem w gorącej wodzie kąpana i szczerze mowiac nie wiedzialam, że zajście w ciążę jest takie skomplikowane :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale w tym mieście jest ciężko z lekarzami... więc jeżdżę sobie na Śląsk ![]() (Na monitoring cyklu też jeździłam 60 km ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez nikt nie miał problemow ale wydaje mi sie ze tez jest tak, ze nikt na prawo i lewo nie opowiada jakie miał/ ma problemy i za ktorym razem sie udalo itp. A madrze jest siebie przebadac, poznac swoj cykl itp bo jesli tfu tfu sie nie uda to jestesmy bogatsze w doswiadczenia. Mialam dzisiaj tyyyyle zrobic, badania, dowod odebrac, prawo jazdy zrobic i brzuch mnie tak bolal nad ranem i w nocy ze zdychalam. Ledwo sie zwleklam teraz z lozka, siedze i staram sie zebrac:/ A co do Medicovera i i innych ubezpieczeń prywatnych to fajna sorawa w ciazy, bo nawet badanie usg genetycznie jest w pakiecie( kolezanke mąż wciaganal w pracy). Duzo zaoszczedzonej kasiorki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
fakt, fajne te ubezpieczenia. Ja nawet za rezonans nie płaciłam
miesięcznie nam pobiera stówkę z pzu a mam praktycznie wszystkie badania w pakiecie -jedyne co to właśnie lekarz musi wypisać skierowanie na badania
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-10-19 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Pysi, cierpliwość sobie spraw
![]() ![]()
#4226 |
Zakorzenienie
|
Pysia spokojnie, nie od razu Kraków zbudowano. Ja proponuje Ci żebyś poszła do endokrynolog ale wczesniej zrób ft3, ft4 i anty-tpo zeby nie iść z samym tsh bo niewiele Ci pomoże. Jestem zdziwiona że ginekolog tak poszedł do sprawy. Moja ginka sama mi pierwsze hormony przepisała, potem endo podniosła dawkę ale zanim do endo się dostałam to już zaczęłam leczenie.
Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#4227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Racja, lepiej zbadać niż potem pluć sobie w brodę, że mogło się to zrobić wcześniej i wcześniej rozpocząć leczenie. Mnie mąż podczepił pod swój pakiet w Medicoverze, bo u mnie w pracy takich rzeczy nie ma. Płaci za mnie 50 zł/mc, a swój ma opłacany przez pracodawcę. Jak dla mnie to super sprawa. Bez problemu dają skierowanie na badania, czasem wystarczy online do lekarza napisać i wystawia skierowania elektronicznie. Umawianie wizyt online też jest bardzo wygodne i terminy nie są odległe. No i sporo kaski już na tym zaoszczędziliśmy, bo na NFZ i tak chodziłam tylko do lekarzy I kontaktu, a resztę obskakiwałam prywatnie.
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skoro możesz mieć problem z tarczycą ja bym szukała takiego 2w1 bo często ginekolodzy nie przywiązują dużej uwagi do tarczycy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
trafić na dobrego gina-endokrynologa moim zdaniem trudno-albo miałam pecha
![]() |
#4230 |
Przyczajenie
|
Jakie mialyscie objawy w pierwszych tyg ciazy??? czy w ogole cos mialyscie? kiedy najlepiej wykonac test?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.