Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 15:37   #2791
Madlen__18
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D

Dzięki, to w takim razie poczekam.

Jeszcze pytałam o tonik i AD - można to razem stosować, czy albo, albo?
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:40   #2792
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że 2 tygodnie na oczyszczenie nie wystarczą...

hania, przepraszam, ale muszę...już wczoraj chciałam, ale ostatkiem sił się powtrzymałam, a dzisiaj muszę! Zaskórników!!! są za skórą! Zaskórniaki to takie drobne uciułane są......
Heh, też o tym myślałam, ale się powstrzymałam i tylko czaiłam kto się nie powstrzyma
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:40   #2793
mekintoszek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
A kiedy masz ślub? Bo jeśli za miesiąć , to bym nie ryzykowałą (a co jeśli twoja skóra zacznie sie oczyszczac i będzie wysyp?). Do słońca mozna wystawic sie po całkowitym wygojeniu naskórka p kwasach, czyli z reguły taki cykl trwa 28-30 dni

No na filtry - makijaż. Ja akurat nakłądam co mi się podoba (filtry Avene, czasem LV LRP)
Jeśli chodzi o ślub, to spokojnie, dopiero w przyszłym roku planujemy. Myślałam tutaj o Madlen.
Ja odkąd powiedziałam tak, postanowiłam zabrać się za cerę, żeby spokojnie doprowadzic ja do idealnego stanu

Ja narazie próbuję różnych filtrów-dzisiaj był chyba LRP. Jeszcze nie doczytałam dokładnie co można na nie nakładać, także wolałam nałożyć tą skrobię. Zaraz idę się edukować i może jutro nie będę tak trupio wyglądać.
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:41   #2794
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Dzięki, to w takim razie poczekam.

Jeszcze pytałam o tonik i AD - można to razem stosować, czy albo, albo?
Można, jeśłi skóra będzie dobrze reagowałą na obydwa preparaty. No i nie obydwa na raz.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:44   #2795
Madlen__18
Zakorzenienie

A krem dove jest dozwolony? Dzisiaj zauważyłam, że jestem trochę wysuszona na policzkach i się posmarowałam, bo nic innego teraz nie mam.

M
Stary 2008-02-20, 15:49   #2796
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że 2 tygodnie na oczyszczenie nie wystarczą...

hania, przepraszam, ale muszę...już wczoraj chciałam, ale ostatkiem sił się powtrzymałam, a dzisiaj muszę! Zaskórników!!! są za skórą! Zaskórniaki to takie drobne uciułane są......
hahahahah....
no widzisz jaka ja głupia jestem

P.S Ja tam cale życie na to robaki mówię
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:50   #2797
dorinka30
Zakorzenienie

Madlen ja bym z twarzą na Twoim miejscu już nic nie eksperymentowała, masz naprawdę mało czasu...Może zafunduj sobie wizytę u kosmetyczki i jakąś maskę - coś raczej pielęgnacyjnego przed samym ślubem

Hehe ja tam Hanię rozumiem, przecież ona w życiu zaskórnika nie widziała na swojej twarzy to skąd ma wiedzieć
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 15:51   #2798
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
hahahahah....
no widzisz jaka ja głupia jestem

P.S Ja tam cale życie na to robaki mówię

człowiek się uczy przez całe zycie..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 16:07   #2799
aga2111
Raczkowanie

Hehehe czytam i czytam, może i ja się na te filtry skuszę Nigdy nie miałam

Kiedyś dawno temu, jakieś 7-8 lat temu używałam Effaclar K Zdziałał cuda na mój niekończący się trądzik, od tamtej pory mam spokój. Używałam prawie całej serii, jesienią, zimą, aleeeeee żadnych filtrów Dzięki Bogu, że nic mi się z twarzą nie zrobiło żadnych przebarwień na szczęście nie mam...Mam zamiar na jesień znowu rozpocząć kurację, zacznę we wrześniu, październiku, żeby na czerwiec 2009 wyglądać bosko

Wczoraj kupiłam sobie LRP Active C i filtr 50 w sztyfcie na moje blizny po laserze

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 16:09   #2800
dorinka30
Zakorzenienie

Ja już zbzikowałam, marzę aby byc już w domu zmyć makijaż i nałożyć Acne Derm - wiążę z tym nadzieję na poprawę ....
Stary 2008-02-20, 16:21   #2801
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Hehehe czytam i czytam, może i ja się na te filtry skuszę Nigdy nie miałam

Kiedyś dawno temu, jakieś 7-8 lat temu używałam Effaclar K Zdziałał cuda na mój niekończący się trądzik, od tamtej pory mam spokój. Używałam prawie całej serii, jesienią, zimą, aleeeeee żadnych filtrów Dzięki Bogu, że nic mi się z twarzą nie zrobiło żadnych przebarwień na szczęście nie mam...Mam zamiar na jesień znowu rozpocząć kurację, zacznę we wrześniu, październiku, żeby na czerwiec 2009 wyglądać bosko

Pewnie dlatego że przeprowadzałaś kurację jesienią i zimą
Stary 2008-02-20, 16:22   #2802
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie dlatego że przeprowadzałaś kurację jesienią i zimą
Aha, czyli późna jesień, zima nie jest aż tak szkodliwa przy kwasach? Z tego co wyczytałam to wszyscy piszą, że filtry przy kwasach należy stosować niezależnie od pory roku.

Na cudowną kosmetyczkę wtedy przypadkiem trafiłam, naprawdę, a ja wtedy zielona byłam i nie wierzyłam, że jakiś kremik może takie cuda zdziałać

Stary 2008-02-20, 16:27   #2803
dorinka30
Zakorzenienie

Ja patrząc na siebie zaczynam żałować, że się wpakowałam w to wszystko Boję się, że duuużo czasu minie zanim będę wyglądać normalnie a wcześniej źle nie wyglądałam. Czy ja na lipiec będę wyglądała jak człowiek ????
Stary 2008-02-20, 16:27   #2804
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Aha, czyli późna jesień, zima nie jest aż tak szkodliwa przy kwasach? Z tego co wyczytałam to wszyscy piszą, że filtry przy kwasach należy stosować niezależnie od pory roku.

Na cudowną kosmetyczkę wtedy przypadkiem trafiłam, naprawdę, a ja wtedy zielona byłam i nie wierzyłam, że jakiś kremik może takie cuda zdziałać

Tak, filtry przy kwasach zawsze. ALe skoro Ty nie uzywałaś filtrów (bo nie wiedziałąś). to dobrze ze twoja kuracja wypadła akurat w zimie
Stary 2008-02-20, 16:29   #2805
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ja patrząc na siebie zaczynam żałować, że się wpakowałam w to wszystko Boję się, że duuużo czasu minie zanim będę wyglądać normalnie a wcześniej źle nie wyglądałam. Czy ja na lipiec będę wyglądała jak człowiek ????

A dlaczego boisz się, że tak nie będzie? twoje zabiego nie są dratsyczne. Ludzie tutaj w weekend złuszczają się np 15% migdałem, a w pon dreptają spokojnie do pracy. Dorinka, luzik.

Z autposji - effaclar i retin w uzyciu, mysle o dorzuceniu AD - zero wysypu, zero podraznien, grunt to mądrze to wszystko ustawic i nie przesadzac.
Stary 2008-02-20, 16:38   #2806
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Ciasto czeka, w pojemniczku ladnie zapakowane ze mna w pracy A jako prezent kubek z naszym zdjeciem i napisem" Me serce na zawsze Twoje i dla Ciebie bic bedzie"
Satysfakcja Tż-ta gwarantowana. Ależ go rozpieszczasz ...

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
nie no oczywiście że się nie opłaca jak się kupuje jeden kremik, ale tak jak pisze hihi, jak jest większe zamówienie to sporo się oszczędza nawet jak trzeba zapłacić parę złotych za przesyłkę
Ja też zwykle robiłam zapasy Avenkowych żeli do mycia twarzy i Diacnealu na internecie, do czasu kiedy poszłam do apteki, i zobaczyłam, że w aptece jest taniej...
Nie wiem jakim cudem, bo na internecie zawsze wyszukałam najlepszej oferty, a ci mi pod nosem potrafili lepszą zeserwować...

Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
A czytałaś co ja napisałam wczoraj? Jak w metrze zobaczyłam kobitke z takimi porami jak gejzery! I już już chciałam ja zaczepić i zrobić wykład o kwasach i filtrach
To pewnie mnie widziałaś w takim razie . Ja mam nos jak truskawka. Jak stary żul pod sklepikiem alkoholowym. Same kwasy mi nie pomogłyby, bo mam strasznie głębokie wągry (fuj). Ale powolutku, robię od czasu do czasu mechaniczne oczyszczanie, i na taką czystą skórę serwuję sobie Glyco-A. Wtedy ładnie sie złuszczam, i z czasem coraz płytsze te moje zakamarki . Ale nie wierzę, by do końca życia udało mi się je wyrównać...

Tym bardziej, że robiłam sobie w zeszłym roku peeling glikolowy u dematologa, i ona mi powiedziała, że nosa smarować tym nie wolno. Ale i tak mi posmarowała .
Stary 2008-02-20, 16:48   #2807
Madlen__18
Zakorzenienie

Właśnie : jaki peeling do ciała polecacie?
Albo może ktoś używa rękawicy peelingującej?
Słyszałam od koleżanki, że nic jej tak nie pomaga jak rękawica właśnie.

Sama czasem robię sobie domowy peeling kawowy : (sól + kawa średnio zmielona + żel pod prysznic i 15 minut intensywnego nacierania)

M
Stary 2008-02-20, 17:11   #2808
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Albo może ktoś używa rękawicy peelingującej? Słyszałam od koleżanki, że nic jej tak nie pomaga jak rękawica właśnie.
Ja używam bardzo szorstkiej rękawicy do mycia na codzień od dobrych czterech lat. Na pryszcze na pewno nie pomaga, ale na jędrność skóry chyba tak. Ogólnie ja nie wiem co to cellulit... i nawet nie chcę odkrywać, by nie dorabiać sobie jakiś kompleksów.

A co do wyboru filtra do rodzaju skóry na twarzy, polecam ten wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=192112. Dziewczyny opisują swoją cerę, a później wypisują filry które testowały, i ich wrażenia, oraz swój filtr numer jeden i filtr-tragedię.
Stary 2008-02-20, 17:31   #2809
kaska87
Zakorzenienie

o kurcze ja do twarzy używam tylko mleczko i wodę i nie mam zadnych niedoskonałości swojego czasu uzywałam clinigue wspanilły po prostuy TZ mi z usa przywiózł a pozniej na urodziny dostalam, ale mowie Wam cudo ja mam sklonnosc do wagrow na a po tym nicostatnio we Wro patrzylam to kosztował chyba 99zł drogo ale warto
to było cos takiego
http://www.cosmeticamerica.com/skinc...otion---1.html

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 17:49   #2810
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Tak, filtry przy kwasach zawsze. ALe skoro Ty nie uzywałaś filtrów (bo nie wiedziałąś). to dobrze ze twoja kuracja wypadła akurat w zimie
Aha, dziękuję za odpowiedz Widocznie te 8 lat temu kosmetyczka może nie wiedziała dokładnie o tych filtrach, albo nie wiem ale przynajmniej dobrze, że doradziła mi robić to jesienią, zimą

Stary 2008-02-20, 18:16   #2811
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
do czasu kiedy poszłam do apteki, i zobaczyłam, że w aptece jest taniej...
Nie wiem jakim cudem, bo na internecie zawsze wyszukałam najlepszej oferty, a ci mi pod nosem potrafili lepszą zeserwować...
ja się rozglądam, ale jeżeli chodzi o kremy to jeszcze nie wynalazłam jakiejś korzystnej apteki, zawsze ceny wyższe o jakieś kilka zł na kremie

Cytat:
To pewnie mnie widziałaś w takim razie . Ja mam nos jak truskawka. Jak stary żul pod sklepikiem alkoholowym. Same kwasy mi nie pomogłyby, bo mam strasznie głębokie wągry (fuj). Ale powolutku, robię od czasu do czasu mechaniczne oczyszczanie, i na taką czystą skórę serwuję sobie Glyco-A. Wtedy ładnie sie złuszczam, i z czasem coraz płytsze te moje zakamarki . Ale nie wierzę, by do końca życia udało mi się je wyrównać...
rany! piszesz o moim nosie !!! najgorsze właśnie mam nos, cały w czarne kropeczki których nie mogę się pozbyć, nawet kosmetyczka mi powiedziała że te cholery są głębokie, ale teraz będę regularnie stosować kwasy i może się polepszy stan nochala,
jutro skocze do apteki po AD, nie będę czekać do zamówienia z internetowej apteki ....

Cytat:
Właśnie : jaki peeling do ciała polecacie?
Albo może ktoś używa rękawicy peelingującej?
Słyszałam od koleżanki, że nic jej tak nie pomaga jak rękawica właśnie.

Sama czasem robię sobie domowy peeling kawowy : (sól + kawa średnio zmielona + żel pod prysznic i 15 minut intensywnego nacierania)
ja tam stosuję tylko kawowy, moim zdaniem najlepszy, ale dodaje trochę miodu - fajna skóra jest po tym,
rękawice też używam...
a wiecie kiedyś wpadłam na genialny pomysł i zrobiłam peeling kawowy rękawicami... chyba nie muszę pisać do czego się potem nadawały

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 18:31   #2812
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wpadam w kompleksy.

Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 18:52   #2813
pollynema
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6656877]Wpadam w kompleksy.

Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.[/quote]

Ja w sumie oprocz mleczka do demakijazy, toniku i kremu nie uzywam innych rzeczy...
pollynema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:26   #2814
lemoorka
Zakorzenienie

dubel
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:26   #2815
lemoorka
Zakorzenienie

Witam,

nie mam nawet Wa ssiły czytac, nogi mi dziisja do pupci właża. Zaliczyłam dwie rozmowy w sprawie pracy, wizyte na uczelni, zakupy, gotowanie obiadu. Czuje się jak wypluta.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6656877]Wpadam w kompleksy.

Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.[/quote]

Ja tez nie wiem, co to sa owe kwasy i jak to działa. Filtrów tez nie stosuje Mam zaskórniki i za choine nie umiem sie ich pozbyć, coś tu dziewczyny pisały o jakimś toniku. ale za skomplikwane jak dla mnie, nigdy z chemii dobra nie byłam
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:27   #2816
rav12345
Wtajemniczenie

Ja mam trądzik ponad 10 lat już... z przerwą kiedy brałam tabletki. Twarz mydłem przestałam myć dopiero ze 3-4 lata temu. Mydła, za poradami kosmetyczek, stosowałam wszelakie - ale głównie szare, siarkowe i Protex. Nic mi to nie pomagało. Później przerzuciłam się na żel do mycia twarzy >>Avene<<, i poczułam różnicę. Teraz ze względu na niedostępność Avenki w USA przerzuciłam się na coś innego, i w sumie uważam to za lepszą rzecz niż Avenka. Ale jedno wiem - do mycia twarzy (BA - nawet ciała) mydłem nie wrócę . Jak i mogę sobie robić z twarzą co tylko chcę - tak długo jak mam hormony rozwalone, to ta pielęgnacja cudów nie zdziała. Ale wiem, że bez niej wyglądałabym 10x gorzej.
Stary 2008-02-20, 19:32   #2817
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No ja specjalnych problemów nie mam. Twarz co prawda nie jak tyłek niemowlęcia Czasem coś mi tam wyskoczy, jakiś obcy, ale nie jest tragicznie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 19:40   #2818
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego boisz się, że tak nie będzie? twoje zabiego nie są dratsyczne. Ludzie tutaj w weekend złuszczają się np 15% migdałem, a w pon dreptają spokojnie do pracy. Dorinka, luzik.

Z autposji - effaclar i retin w uzyciu, mysle o dorzuceniu AD - zero wysypu, zero podraznien, grunt to mądrze to wszystko ustawic i nie przesadzac.
Heeh no ja to niby wiem Ale argument, że się złuszczają i do pracy idą jakoś do mnie nie trafia...ja też chodzę do pracy, pomijając jak wyglądam Po prostu zaczynam panikować, bo dawno tak tragicznie nie wyglądałam, i nie chodzi tu o zluszczanie naskórka, bo na to byłam przygotowana ale te zaskórniki....ten wysyp-mnie zmasakrował ...
Stary 2008-02-20, 19:49   #2819
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn ze co masz na tym nosie? Takie dziurki? Bo ja na nosie mam raczej ciagle jeszcze wągry czy zaskórniki.. Ciagle się zastanawiam czy kiedykolwiek znikna całkiem? I czym jeszcze mogę je przegonic?

Cytat:
Ja mam trądzik ponad 10 lat już... z przerwą kiedy brałam tabletki. Twarz mydłem przestałam myć dopiero ze 3-4 lata temu. Mydła, za poradami kosmetyczek, stosowałam wszelakie - ale głównie szare, siarkowe i Protex. Nic mi to nie pomagało. Później przerzuciłam się na żel do mycia twarzy >>Avene<<, i poczułam różnicę. Teraz ze względu na niedostępność Avenki w USA przerzuciłam się na coś innego, i w sumie uważam to za lepszą rzecz niż Avenka. Ale jedno wiem - do mycia twarzy (BA - nawet ciała) mydłem nie wrócę . Jak i mogę sobie robić z twarzą co tylko chcę - tak długo jak mam hormony rozwalone, to ta pielęgnacja cudów nie zdziała. Ale wiem, że bez niej wyglądałabym 10x gorzej.
Ja mam próbkę tej Avenki o której piszesz i raz uzyłam nie widziałam praktycznie efektów.. Możesz opisać swoje wrażenia?

Odnosnie kosmetyków to ja dostałam dziś do testowania dwa kolejne filtry w wymiarowych opakowaniach Trzeba zacząć testy bo mam 3 rózne i jeśli będą złe dla mnie może ktos inny skorzysta

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-20, 21:14   #2820
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn ze co masz na tym nosie? Takie dziurki? Bo ja na nosie mam raczej ciagle jeszcze wągry czy zaskórniki..
Mam strasznie rozszerzone pory - dziurki to mało powiedziane. Ktoś inny nie wychodziłby z domu z takim nosem... Ale ja to mam w nosie . Pory są strasznie szerokie, bo zapychają się w niesamowitym tempie. Żeby mieć czysty nos musiałabym mocno oczyszczać go co tydzień, a jak go oczyszczę, to wygląda jak sitko - dziurki są głębokie i nie zwężają się .

Idealnie chciałabym pozbyć się wągrów, i później na czysty nos zrobić mocną kurację zdzierającą naskórek... Bo na takim zapchanym nosie walka kwasami średnie rezultaty daje.

Cytat:
Ja mam próbkę tej Avenki o której piszesz i raz uzyłam nie widziałam praktycznie efektów.. Możesz opisać swoje wrażenia?
Pierwsze co zauważysz to pewnie zapach - mi się podoba. Taki lekko apteczny. Żel jest wydajny, dobrze się pieni, nie szczypie w oczy, dobrze zmywa makijaż. Mi po nim twarz przestała się tłuścić, i miałam znacznie mniej niespodzianek. No a sam żel do mycia twarzy za krótko jest na twarzy, by mógł coś wiele zdziałać dobroczynnego. Ma dobrze zmywać i nie podrażniać. Ten jest ok.

Za butelkę płaciłam niecałe 40zł, i wystarczała mi na ok. 3 miesiące. Jak mąż się do niej dokleił to tylko na miesiąc .

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości