|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Dzięki, to w takim razie poczekam.
Jeszcze pytałam o tonik i AD - można to razem stosować, czy albo, albo?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja odkąd powiedziałam tak, postanowiłam zabrać się za cerę, żeby spokojnie doprowadzic ja do idealnego stanu ![]() Ja narazie próbuję różnych filtrów-dzisiaj był chyba LRP. Jeszcze nie doczytałam dokładnie co można na nie nakładać, także wolałam nałożyć tą skrobię. Zaraz idę się edukować i może jutro nie będę tak trupio wyglądać. |
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
A krem dove jest dozwolony? Dzisiaj zauważyłam, że jestem trochę wysuszona na policzkach i się posmarowałam, bo nic innego teraz nie mam.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz jaka ja głupia jestem P.S Ja tam cale życie na to robaki mówię
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Madlen ja bym z twarzą na Twoim miejscu już nic nie eksperymentowała, masz naprawdę mało czasu...Może zafunduj sobie wizytę u kosmetyczki i jakąś maskę - coś raczej pielęgnacyjnego przed samym ślubem
![]() Hehe ja tam Hanię rozumiem, przecież ona w życiu zaskórnika nie widziała na swojej twarzy to skąd ma wiedzieć
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
człowiek się uczy przez całe zycie..
|
|
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
Hehehe czytam i czytam, może i ja się na te filtry skuszę
Nigdy nie miałam ![]() Kiedyś dawno temu, jakieś 7-8 lat temu używałam Effaclar K Zdziałał cuda na mój niekończący się trądzik, od tamtej pory mam spokój. Używałam prawie całej serii, jesienią, zimą, aleeeeee żadnych filtrów Dzięki Bogu, że nic mi się z twarzą nie zrobiło ![]() Wczoraj kupiłam sobie LRP Active C i filtr 50 w sztyfcie na moje blizny po laserze
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zbzikowałam, marzę aby byc już w domu zmyć makijaż i nałożyć Acne Derm - wiążę z tym nadzieję na poprawę
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego że przeprowadzałaś kurację jesienią i zimą |
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Aha, czyli późna jesień, zima nie jest aż tak szkodliwa przy kwasach? Z tego co wyczytałam to wszyscy piszą, że filtry przy kwasach należy stosować niezależnie od pory roku.
Na cudowną kosmetyczkę wtedy przypadkiem trafiłam, naprawdę, a ja wtedy zielona byłam i nie wierzyłam, że jakiś kremik może takie cuda zdziałać |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patrząc na siebie zaczynam żałować, że się wpakowałam w to wszystko
Boję się, że duuużo czasu minie zanim będę wyglądać normalnie a wcześniej źle nie wyglądałam. Czy ja na lipiec będę wyglądała jak człowiek ????
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, filtry przy kwasach zawsze. ALe skoro Ty nie uzywałaś filtrów (bo nie wiedziałąś). to dobrze ze twoja kuracja wypadła akurat w zimie |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego boisz się, że tak nie będzie? twoje zabiego nie są dratsyczne. Ludzie tutaj w weekend złuszczają się np 15% migdałem, a w pon dreptają spokojnie do pracy. Dorinka, luzik. Z autposji - effaclar i retin w uzyciu, mysle o dorzuceniu AD - zero wysypu, zero podraznien, grunt to mądrze to wszystko ustawic i nie przesadzac. |
|
|
|
|
#2806 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Cytat:
![]() Nie wiem jakim cudem, bo na internecie zawsze wyszukałam najlepszej oferty, a ci mi pod nosem potrafili lepszą zeserwować... Cytat:
. Ja mam nos jak truskawka. Jak stary żul pod sklepikiem alkoholowym. Same kwasy mi nie pomogłyby, bo mam strasznie głębokie wągry (fuj). Ale powolutku, robię od czasu do czasu mechaniczne oczyszczanie, i na taką czystą skórę serwuję sobie Glyco-A. Wtedy ładnie sie złuszczam, i z czasem coraz płytsze te moje zakamarki . Ale nie wierzę, by do końca życia udało mi się je wyrównać...Tym bardziej, że robiłam sobie w zeszłym roku peeling glikolowy u dematologa, i ona mi powiedziała, że nosa smarować tym nie wolno. Ale i tak mi posmarowała .
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie : jaki peeling do ciała polecacie?
Albo może ktoś używa rękawicy peelingującej? Słyszałam od koleżanki, że nic jej tak nie pomaga jak rękawica właśnie. Sama czasem robię sobie domowy peeling kawowy : (sól + kawa średnio zmielona + żel pod prysznic i 15 minut intensywnego nacierania)
|
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wyboru filtra do rodzaju skóry na twarzy, polecam ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=192112. Dziewczyny opisują swoją cerę, a później wypisują filry które testowały, i ich wrażenia, oraz swój filtr numer jeden i filtr-tragedię.
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze ja do twarzy używam tylko mleczko i wodę i nie mam zadnych niedoskonałości swojego czasu uzywałam clinigue wspanilły po prostuy TZ mi z usa przywiózł a pozniej na urodziny dostalam, ale mowie Wam cudo ja mam sklonnosc do wagrow na a po tym nic
ostatnio we Wro patrzylam to kosztował chyba 99zł drogo ale wartoto było cos takiego http://www.cosmeticamerica.com/skinc...otion---1.html
|
#2810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widocznie te 8 lat temu kosmetyczka może nie wiedziała dokładnie o tych filtrach, albo nie wiem ale przynajmniej dobrze, że doradziła mi robić to jesienią, zimą |
|
|
|
|
#2811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się rozglądam, ale jeżeli chodzi o kremy to jeszcze nie wynalazłam jakiejś korzystnej apteki, zawsze ceny wyższe o jakieś kilka zł na kremie ![]() Cytat:
jutro skocze do apteki po AD, nie będę czekać do zamówienia z internetowej apteki .... Cytat:
rękawice też używam... a wiecie kiedyś wpadłam na genialny pomysł i zrobiłam peeling kawowy rękawicami... chyba nie muszę pisać do czego się potem nadawały
|
|
|
#2812 |
|
Konto usunięte
|
Wpadam w kompleksy.
Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać. |
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6656877]Wpadam w kompleksy.
Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.[/quote] Ja w sumie oprocz mleczka do demakijazy, toniku i kremu nie uzywam innych rzeczy... |
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
nie mam nawet Wa ssiły czytac, nogi mi dziisja do pupci właża. Zaliczyłam dwie rozmowy w sprawie pracy, wizyte na uczelni, zakupy, gotowanie obiadu. Czuje się jak wypluta. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6656877]Wpadam w kompleksy. Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.[/quote] Ja tez nie wiem, co to sa owe kwasy i jak to działa. Filtrów tez nie stosuje Mam zaskórniki i za choine nie umiem sie ich pozbyć, coś tu dziewczyny pisały o jakimś toniku. ale za skomplikwane jak dla mnie, nigdy z chemii dobra nie byłam
|
|
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6656877]Wpadam w kompleksy.
Czy jest tu ktoś, kto używa do mycia twarzy mydła? Kto nie stosował żadnych kwasów? Ja pierniczę, przy was to jak maszkara muszę wyglądać.[/quote] Ja mam trądzik ponad 10 lat już... z przerwą kiedy brałam tabletki. Twarz mydłem przestałam myć dopiero ze 3-4 lata temu. Mydła, za poradami kosmetyczek, stosowałam wszelakie - ale głównie szare, siarkowe i Protex. Nic mi to nie pomagało. Później przerzuciłam się na żel do mycia twarzy >>Avene<<, i poczułam różnicę. Teraz ze względu na niedostępność Avenki w USA przerzuciłam się na coś innego, i w sumie uważam to za lepszą rzecz niż Avenka. Ale jedno wiem - do mycia twarzy (BA - nawet ciała) mydłem nie wrócę
|
#2817 |
|
Konto usunięte
|
No ja specjalnych problemów nie mam. Twarz co prawda nie jak tyłek niemowlęcia
Czasem coś mi tam wyskoczy, jakiś obcy, ale nie jest tragicznie.
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale argument, że się złuszczają i do pracy idą jakoś do mnie nie trafia...ja też chodzę do pracy, pomijając jak wyglądam Po prostu zaczynam panikować, bo dawno tak tragicznie nie wyglądałam, i nie chodzi tu o zluszczanie naskórka, bo na to byłam przygotowana ale te zaskórniki....ten wysyp-mnie zmasakrował ...
|
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odnosnie kosmetyków to ja dostałam dziś do testowania dwa kolejne filtry w wymiarowych opakowaniach Trzeba zacząć testy bo mam 3 rózne i jeśli będą złe dla mnie może ktos inny skorzysta
|
|
|
#2820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pory są strasznie szerokie, bo zapychają się w niesamowitym tempie. Żeby mieć czysty nos musiałabym mocno oczyszczać go co tydzień, a jak go oczyszczę, to wygląda jak sitko - dziurki są głębokie i nie zwężają się Idealnie chciałabym pozbyć się wągrów, i później na czysty nos zrobić mocną kurację zdzierającą naskórek... Bo na takim zapchanym nosie walka kwasami średnie rezultaty daje. Cytat:
Za butelkę płaciłam niecałe 40zł, i wystarczała mi na ok. 3 miesiące. Jak mąż się do niej dokleił to tylko na miesiąc .
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

Dzięki Bogu, że nic mi się z twarzą nie zrobiło

. Ale nie wierzę, by do końca życia udało mi się je wyrównać...
Widocznie te 8 lat temu kosmetyczka może nie wiedziała dokładnie o tych filtrach, albo nie wiem