|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Przyczajenie
|
[quote=lesyeux;6648278]chcesz warzyc 50 KG
hmm.. a nie bdziesz za chuda 55 przy Twoim wzroście byłoby cudownie nie wychudzaj sie bo to nie zdrowe ![]() pozatym WItaj w Naszym Gronie ale chociaż 10 ![]() buziaki ja zmykam. Będę przeszczęśliwa, gdy tylko uda mi się osiągnąć na tym forum 55 kg! Właściwie to chodzi mi bardziej o wymiary, gdyż wszystkie spodnie pękają w szwach, nie mówiąc o "motywacyjnych", które muszą poczekać zanim nie będę miała tych 90 cm w biodrach. Moje obecne wymiary to: Biodra: 97 cm Pas: 78 cm Biust:97 cm Udo 58 cm Łydka 39 cm (Ledwo się zmierzyłam, bo kotu spodobała się zabawa z centymetrem) W 1 etapie chciałabym osiągnąć: Biodra: 92 cm Pas: 72 cm Wiem, że to realne, bo takie wymiary miałam przy wadze 59 kg. Co do biustu się nie wypowiadam, gdyż on chudnie jak chce, już się pogodziłam, że muszę nosić co najmniej rozmiar więcej u góry ![]() Mój plan to siłownia (rowerek, bieżnia plus plan treningowy) łączone z fitnessem 4 razy w tygodniu, sauna i zamiast jeżdżenia tramwajami - rower. Od następnego tygodnia dołączam basen 1 x w tygodniu. Oprócz tego zdrowe odżywianie oparte na zasadzie niełączenia pokarmów, dużo owoców i warzywa no i kolacja co najmniej 2,5 godziny przed spaniem. Wykluczam też słodycze i alkohol, białą mąkę i przetworzone pokarmy (oczywiście za małe odstępstwo nie zamierzam się surowo karać). Świetnie mi się to sprawdziło do tej pory, ale całkowicie straciłam uważność co, kiedy i jak jem, kiedy poznałam mojego obecnego chłopaka - niby miłość odchudza a w moim przypadku wieczorne wypady na kolacje i piwko zaowocowały dodatkowymi kilogramami i opamiętałam się przy 66 kg (bo zrzuciłam już 1 kg). Mam nadzieję, że wspólnie na zieloną trawkę pójdzie kolejne 10 kg! Jestem Tak więc - do dzieła - dziś byłam już na siłowni, rowerek, bieżnia i seria brzuszków za mną. Ale mam motywację do zdrowego życia po tej porannej serii! Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie - razem nam się uda! |
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie
Cytat:
Kurde sama nie wiem, jakoś tak samo zleciało. Wiesz jak się zobaczy, że nagle 7kg wleciało spowrotem to się dostaje takiego kopa Dużo, dużo ćwiczyłam!:P Aż sama z siebie dumna jestem heheJejku, podziwiam Cię, ja nie nawidze skakać Za szybko się męczę No, a dzisiaj już byłam na treningu I jeszcze po południu idę. Może wieczorkiem dorzucę rowerek, mam jakiś dzień sprzyjający ćwiczeniom Ten mój rowerek to już kurzem obrósł
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj wybieram się na pilates;D a później od razu na siłownie. Wypiłam już kilka czerwonych herbat i powoli biorę się za szykowanie obiadku<mniam> chyba mi odbiło z tą dietą<mysli>
Oto mój nowy wątek ciuszkowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=236187 ODPISUJCIE U MNIE W WĄTKU ![]() _________________________ _______________________ 10kg w dół do wakacji!! zaczęłam od 11 lutego. |
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie może na co jest dokładnie ta czerwona herbata??
Też ją piję (jest niedobra ) ale niewiem w sumie na co ona tak naprawdę wpływa :P ??
|
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj jeździłam znów na rowerku
Godzinke tylko Teraz wypadalo by zjesc jakis obiadek... Chociaż nie chce mi sie zbytnio...
|
|
|
|
#4116 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie schowałam przed wami chyba
W tym tyg wogóle mi nie idzie tak jakbym chciała. Motywacji nie tracę o nie! ale troszkę odstępstw się porobiło. Dzisiaj śpię u koleżanki...to mówi somo za siebie hehe. No ale potem będzie dobrze mam nadzieję. No to zmykam.
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po to jesteśmy żeby się wspierać i być przy sobie w tych ciężkich momentach!!! Miłej nocki u koleżanki-tylko bez chipsów mam nadzieję Czekamy na recenzję :P
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
We Wrocławiu piękna wiosna
![]() Nie ma co, trzeba być dzielnym, żeby pięknie wyglądać w wiosennych ubrankach :mysli: Witam wszystkie nowe dziewczyny ![]() U mnie z dietą chyba ok, nie jej słodyczy, już parę dni ![]() kroliczku gratuluje zawziętości Strasznie dużo jeździsz na rowerku. Ja dziś planuje popedałować 30 minut po ćwiczeniach wildkatze masz bardzo ambitny plan Trzymam kciuki, żeby sie udało ![]() Idę zrobić sobie warzywa na patelnie
|
#4119 |
|
BAN stały
|
U mnie wszystko stoi w miejscu- nie ma o czym pisać. Tak jak pisałam wcześniej musze porobić badania a dopiero po mysleć o odchudzaniu. Na piątek mam USG tarczycy i TSH. Może po tych badaniach cos będe więcej wiedzieć . Diete stosuje nadal , co bym nie rozbestwiła sie na całego !!
Życze wszystkim wielu sukcesów w postanowieniach i staraniach !!!!
|
|
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni mnie tutaj nie było ale mam spore problemy i nie siedziałam na kompie.Już 3 dzien nie ćwicze -GRYPA i to cała rodzinka razem z dzieciakami.Wagi nadal nie kupiła ,mam teraz wazniejsze wydatki i nie wiem ile waze na dzień dzisiejszy.Dużo nie jem ale brakuje mi ćwiczeń,niestety nie moge sie przemęczać bo sie bede kurowała miesiac.A czeka na mnie praca.Gratuluję wszystkim wytrwałym, moze juz za kilka dni cos poskaczę.Cały czas was obserwuję.Nie wiem dlaczego ale jem ok.1000 kalorii,ćwiczyłąm i nie widze duzej różnicy w masie ciała.Moze cos robie zle?
Dziś:Sniadanie:4 kromki chleba czarnego dietetycznego z masłem roslinnym i pomidorem Obiad:Szklanka żurku,2 jajak gotowane,Kromka chleba z żółtym serem i kilka lekarstw podwi:3 ciasteczka herbata czerwonaNa kolacje zjem serek biały i herbata z cytryna i miodem i leki. Moze być???
|
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
monika733, przypomnij mi, jak ty diete stosujesz?
Mniam wlasnie zjadlam pycha salatke na snadanie
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pzdr.
|
|
#4123 |
|
Zadomowienie
|
i zółty ser na redukcji niet.
![]() gdzie 2śniadanko? i te ciasteczka... ![]() no ale niech się wypowie ekspert, bo ja to taki amatorek mały (ok, duży ) jestem
|
#4124 |
|
Raczkowanie
|
To o której wstałaś, że dopiero jesz śniadanie?
![]() Ja już po kawce, nastawiam się psychicznie na naukę, ale strasznie mi sie nie chcę
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Wstalam o 8.45, wypilam szklanke cieplej wody z cytryna, wyszlam na godzine z psem i po 10 jadlam sniadanie Mam jeszcze tydzien laby, pozniej znow wstawanie o 6.30. A na snadanie zrobilam mieszanke salat+gruszka+ogorek+orze szki i kilka rodzynek, polane sokiem z cytryny+miod+olej lniany+ocet jablkowy. Pycha. Do tego pol duzej bulki z ziarnami, pasztetem, chrzanem smietankowym i rzodkiewka. Moze byc? Doszlam do wniosku ze ja to za duzo jem
|
|
#4126 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Śniadanie : chlebek Warsa z chudą wędlinką z ogórkiem lub pomidorem, Cherbata (1 łyżeczka cókru) lub sok owocowy. 2 Śniadanie: (nieraz o nim niestety zapominam) owoce lub jogurt nieraz sucharek z dżemem. Obiad: jakieś mięso gotowane lub smażone na beztłuszczowej patelni , warzywa na parze albo gotowana marchew lub sałata. Podwieczorek:najczęściej serki waniliowe, jogurty i takie tam. Kolacja:kromeczka z serkiem wiejskim lub żułtym i jakieś zielsko. Musze jakąś ksiązke kupić o przepisach dietetycznych bo nie mam pomysłów na swoje dania !!! |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śniadanie........... plus ser biały lub wędlina Podwieczorek..........jog urt naturalny np z ziarnami plus owoce Obiad...............żurek plus chleb z żółtym serem chyba zdecydowanie odpada........... dodałabym warzywa zamiast chlebków Kolacja.................. plus warzywa Proszę nie odebrać tego złośliwie ale to jest moja ocena ;-) Nie chodzi o to żeby jeść mało i co za tym idzie spowolnić sobie przemianę materii ale żeby jeść zdrowo Pozdrawiam ;-) _________________________ _________________________ _ 63...62...61...60...59...58...57...56...55...54 ...53...52 |
|
|
|
|
#4128 |
|
Raczkowanie
|
Kochane
mi idzie całkiem ok, chociaż muszę wreszcie zacząć systematycznie ćwiczyć. Ale piszę z ważnym pytaniem - lepiej zjeść kolację przed czy po bieganiu? |
|
|
|
#4129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pocwiczyłam godzinke, wziełam prysznic, nasmarowałam się kremem przeciw celulitisowi, i teraz jem pyszna sałtke z kurczakiem
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny.Wiem że za zdrowo to nie było ale to tylko przez te ostatnie 3 dni.Tak to jem duzo owoców i warzyw ale przy tej krtani cos mi nie podchodzą.Właśnie zjadłam serek biały z cebulką.Idę spać z reguły pózno.Kiedy mam jeść serek żółt?Ja nie jem tego wszystkiego na raz tylko w odstępach ok.2-3 godzin(żurek i kanapka)Nie zawsze mam ta sama pore jedzenia bo to wizyta u lekarza to szkoła syna itp.Nie lubie warzyw gotowanych wole duszone moge?I kiedy?
|
|
#4131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te ciasteczka to zadośćuczynienie za moje cierpienia ![]() Więcej nie będę.Ale były pyszne
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
gosiczka, nie przejmuj się, lepiej zjeść trochę, niż odmawiać sobie - przy ogromnej ochocie - np. cały tydzień i później... zjeść 2 paczki
![]() zresztą, czasem można sobie odpuścić
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właściwie to chętnie pożarłabym wszystko co słodkie ale zapijam tą ochotę czerwoną herbatą.
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, ależ ja Was zaniedbuję
![]() Mam mało czasu i od czasu do czasu zaglądam, żeby poczytać co tam u Was, a mało czasu na samo pisanie... Walczę dalej z Wami jakby co ![]() Przesyłam buziaki
|
#4135 |
|
Zadomowienie
|
w zasadzie chodziło mi o paczki, a nie pączki, ale... głodnemu chleb na myśli
![]()
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
baty poprosze pochłonelam biszkopty
![]() ![]()
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak czytam o tych ciasteczkach, biszkoptach i pączkach i innych słodkościach i o dziwo wogóle mnie to nie rusza Hehe |
|
|
|
#4138 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was!!!Ja też mogę się przylączyć?????????,bo juz nie mogę patrzeć na siebie,a wakacje już tuż,tuż.Moja waga to:93,9 przy wzroście 164 cm.Przydalo by się zrzucić 25kg.Kiedys sie już odchudzalam,ale z mniejszej wagi i udalo mi sie schudnąć 20 kg w ciągu nie calego roku.A teraz wiele razy zaczynalam i po jednym dniu mi przeszedl zapal.Nie mam już takiej silnej woli jak kiedyś.Mam nadzieje ,że mi pomożecie?????? Asia
Edytowane przez Asik00 Czas edycji: 2008-02-20 o 21:03 |
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
No pięknie! Wróciłam z biegania - 5 kilometrów i powiem Wam że wcale się tak bardzo nie zmęczyłam ... teraz wsuwam kolację - pomidorki!
Buziaki |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede pisala co jadlam a czego nie i nie mam pojecia czy waga spadla ale dzis 3 klientow w mojej pracy stwierdzilo ze chudne z dnia na dzien
to mnie cieszy . Zaczelam jesc kolacje ok 18 wafelek ryzowy z dzamem bo lubie i z dzamu nie rezygnuje . ![]()
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

hmm.. a nie bdziesz za chuda
55 przy Twoim wzroście byłoby cudownie
ale chociaż 10

Za szybko się męczę