|
|
#1741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
![]() A film widziałaś? Cytat:
![]() A że kupił książkę... No właśnie, to mnie napawa nadzieją. Bo może tylko tak marudzi na pasję Gasty - ot tak, żeby gadać ![]() Ano witaj ![]() Późno do nas dotarłaś jak na swój "staż" wizażowy ![]() Cytat:
![]() Ja dziś ze zgrozą zobaczyłam, że powoli kończy mi się miejsce na ikeowskim regale Tzn. nie tak całkowicie - książki na razie stoją w ładnych i równiutkich rzędach - ale niedługo będę je już musiała kłaść jedna na drugą ![]() Aaa, no i chwalę się, że Pratchetty doszły I wczoraj z Podaja dostałam "Błękitną sukienkę: Chevalier oraz "Cedry pod śniegiem" Gutersona. Dzisiaj zdjęć nie będzie
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale z całego serca polecam "Trzy wiedźmy" - na razie okazała się najgenialniejsza ze wszystkich (no, na razie tyko siedmiu ) Pratchettów, które czytałam.Co do wyprzedaży książek byle tylko zwolnić miejsce, to ja bym tak nie mogła. Owszem, pozbywam się na Podaju tytułów, które mi się wybitnie nie podobały, albo które jakimś cudem miałam podwójnie - jednak poza tym nie miałabym serca. Każda książka, która sprawiła mi choć odrobinę przyjemności podczas czytania, jest dla mnie ważna i nie mogłabym się z nią rozstać ![]() Edit: Ana, nie krzycz za post pod postem
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
a może pomysł z wyprzedażą nie jest taki zły...? buziaki[/quote]
Dzięki wyprzedaży gromadzę fundusze na nowe książki. Jak rocznie kupuję 40-60 nowych książek to bankrutuję , a tak trochę się zwraca, dokładam i kupuję nowe
|
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Elianka witaj
ja jak na razie nie mam problemu, bo zostało mi miejsce jeszcze na tak 20-30 książek, a potem to już pewnie niestety będę układać jedną na drugą...![]() Germini... a tego mojego TŻta to ja nie rozumiem , może rzeczywiście marudzi byle marudzić ... no ale mniejsza z tym... jak mu kiedyś przejdzie to się pochwalę
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Germini, dziękuję za polecenie - zapisałam tytuł.
Dziewczyny, jak robicie, że wyświetla wam się taka fajna rameczka z inną wypowiedzią. Dałam cytuj, ale coś pochrzaniłam bo nie wyszło... :-( |
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
Protka ja też dużo kupuję... rok i parę miesięcy temu miałam tylko 150
na dzień dzisiejszy mam ponad 350... nie wiem jakim cudem![]() Mam nadzieję, że kiedyś dobrnę do tysiąca
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej póxno niz wcale
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś usiłowałam policzyć i wyszło mi ok. 600
|
|
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahh zazdroszczę
Ja skrupulatnie zapisuję moje książki, dlatego wiem zawsze ile mam. Jak kiedyś wygram million to kupię peełno książek.. ![]() No i oczywiście się z Wami podzielę
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoich nie policzyłam nigdy ale chyba nie byłabym w stanie
rozrzucam je jak sroka.... troche ze mna na stancji, cale mnóstwo w dwóch domach moich rodzicow, u babc, u znajomych....
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Witaj elianko, protko.
Podobnie jak germini , nie potrafię sie rozstawac z ksiażkami, chyba ze były kompletną pomyłka, ktoś mnie chciał uszczęśliwić i ..niezbyt dobrze to wyszło. Od dawna juz brak mi miejsca. Każdy mozliwy kąt zapchany ksiażkami, na półkach w regałach ukadane podwójnie , poza tym oddałam kolezance na przechowanie kilka kartonów. Nadal kupuje, a miejsce juz tylko chyba na meblach, no i jeden wiszący regał mogę dorzucić. Nie liczę , ile mam ksiażek.Bardzo duzo. Germini, widziałam film , ale ja zawsze wolę ksiażkę. Nie przepadam za adaptacjami filmowymi, irytują mnie wprowadzane zmiany. Myśle, ze "Pamiętnik" Ci sie spodoba. I znów sie wzbogaciłaś w ksiażeczki.Gratuluję. "Cedry pod śniegiem" , czytane jakieś 4-5 lat temu . I znów będe ciekawa, jak tę ksiazke odbierzesz. gasta, gratuluje nabytków. "List Vivero" czytałam," Imprimatur"też. marthinisa , czy książki przez Ciebie polecane sa juz wydane po polsku? |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
[Jak kiedyś wygram million to kupię peełno książek..
]Tak się czasem zastanawiam czy mi życia nie braknie na przeczytanie tego wszystkiego... Muszę się bardziej ograniczać.Germini, widziałam film , ale ja zawsze wolę ksiażkę. Nie przepadam za adaptacjami filmowymi, irytują mnie wprowadzane zmiany. Ja również I jeszcze nie było filmu, który by mi się bardziej podobał niż książka, a na odwrót to bardzo często. Dlatego wolę czytać ![]() Coś mi nie idzie to cytowanie Jak to robicie?
Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2008-02-21 o 15:26 Powód: post po poście! |
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Ondine ja Błękitną sukienkę mam. Kupiłam ją chyba za 4zł w KKKK. Podobała mi się. Naprawdę jej nie można dostać?
![]() Protka rację masz... nie starczy nam życia, żeby przeczytać to co się chce
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
protko musisz kliknac pod postem , do którego chcesz sie odnieść, slowo "cytuj" , a potem pisac .Zawsze możesz zobaczyć na podgladzie, czy wszystko jest ok
Gasta, za 4 złote?!! No nie możan dostac . Próbowałam. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-02-20 o 21:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Protko, zajrzyj jeszcze tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=cytowanie
A co do ekranizacji, to ja też z reguły wolę książki od filmów - są o niebo lepsze, wiadomo ![]() Mam jednak dwa wyjątki Choć niewykluczone, że kiedyś jeszcze spróbuję.)Edit: no właśnie, serio nie można nigdzie "Błękitnej sukienki" dostać? I też macie takie poczucie, że chcecie kupić teraz jak najwięcej interesujących Was książek, bo gdy zostaną wycofane z księgarni, to już ciężko będzie je dostać? Ja mam tyle tytułów na liście-to-buy i niektóre owszem, bywają na Allegro, ale nie wszystkie niestety. A niektóre osiągają takie ceny... - jak "Obca" czy Sparks przed wznowieniem.Edit2: Ondine, a Allegro Cię nie interesuje? Bo jest kilka sztuk ![]() Edit3: A tutaj jest nówka: http://www.dr333.nazwa.pl/product_in...oducts_id=1356
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na razie ksiażka Chevalier nieosiągalna.Nie wiem, czy wszedzie próbowałam.Do mnie bardzo przemówiła"Dziewczyna z perłą", interesująca była tez "Dama z jednorożcem". Dlatego tak pytam o "Błękitną...". Tak, kupuję jakby na zapas, z kilku powdów- starchu,że mi zabraknie , nie wznowią, ceny pójda drastycznie w góre i nie będę mogła kupic, tego , czego pragnę .To takie najważniejsze. germini zaraz Cię wirtualnie wycałuję .Dzieki!!!!!!(brak mi emotikonki..) Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-02-20 o 21:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1757 |
|
Wtajemniczenie
|
Też sprawdzałam i rzeczywiście na all "Błękitna sukienka" jest
![]() Więc chyba po problemie ![]() Sprawdzałam czy "Obca" jest u mnie w bibliotece, ale niestety nie ma
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczyny jesteście niezawodne Hurrraaa, umiem |
||
|
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
Brawo, protko.
|
|
|
|
#1760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo sie z tego ciesze. Moze do bibliotek "Obcej" nie kupowali ? Nie wiem. A szkoda, bo naprawde dobrze się czyta. |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
Protko, elianko - witajcie wśród książkomaniaczek
.Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z dedalusa:
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
basilisso , gratuluję nabytków. Do dyskusji na temat książek Austen bedzie przygotowana doskonale
.Nie ma to jak własna ksiażka!A ciekawe, jaką tym razem zagadkę major Kamieńska będzie musiała rozwiązać?
|
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No cóż ksiązeczki do autobusu się skończyły, więc wybrałam sie na łowy: The Kite Runner (Chłopiec z latawcem) by Khaled Hosseini (z przyczyn wcześniej opisanych) The Book Thief (Złodziejka książek) by Markus Zusak (dobre recenzje, no i słowo "książka" w tytule) Notes from an exhibiotion (z tego coo mi wiadomo nie ma poslkiego przekładu) by Patrick Gale ("malarska tematyka", powiesć nagrodzona British Book Awards 2008) No i dodatkowo, z związku zbliżającym się urlopem i zaległą podróż poślubną: Mapa Rzymu oraz Italian phrase book
|
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Może też znajdziesz coś dla siebie.Lubię mieć własne książki w czasie dyskusji - zawsze jest okazja, by pozaznaczać celne autorskie sformułowania, powtórnie przeczytać niektóre fragmenty. Jeżeli chodzi o Marininę - to polubiłam bohaterkę. Gdzieś czytałam narzekania czytelników, że wydawnictwo nie wydaje książek tej pisarki w kolejności powstawania, a są aluzje do wcześniejszych spraw. Zresztą, ja i tak nie czytam po kolei i jakoś sobie radzę ze zrozumieniem.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, postanowiłam urozmaicić nasze małe forum o dodatkowy podwątek "zabawne książki", ciekawe co wy na to...?
Jakie śmieszne książki polecacie? Te, które już czytałyście i wiecie, że są zabawne, pogodne i takie milutko optymistyczne :-D Sporo czytam, a takich naprawdę wesołych książek nie ma aż tak wiele i chętnie bym coś takiego dodała do schowka a następnie mojej biblioteczki. Czasem mam ochotę na coś zabawnego a tu akurat same smęty leżą, albo sensacje.Dziewczynki do dzieła ;-) Ja poszperam w pamięci i jutro coś wstawię |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja tą książkę ubóstwiałam w podstawówce.
Za to "Pięć lat kacetu" i "Na marginesie życia" kolejne części trylogii biograficznej już nie są do śmiechu. Z wesołych książek polecam te autorstwa Helen Fielding i Michal Viewegh. Jak sie wyśpię pomyślę nad kolejnymi.
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

Tzn. nie tak całkowicie - książki na razie stoją w ładnych i równiutkich rzędach - ale niedługo będę je już musiała kłaść jedna na drugą 

, a tak trochę się zwraca, dokładam i kupuję nowe
ja jak na razie nie mam problemu, bo zostało mi miejsce jeszcze na tak 20-30 książek, a potem to już pewnie niestety będę układać jedną na drugą...

Muszę się bardziej ograniczać.
Jak to robicie?
- jak "Obca" czy Sparks przed wznowieniem.