Jestem próżna - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 22:55   #151
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: Jestem próżna

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
z doświadczeń znajomych to nie stereotypy.do ciebie mówić,to jak walic grochem o ścianę.
Dopiero powoli dochodzimy do tych doswiadczen

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 22:57   #152
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dopiero powoli dochodzimy do tych doswiadczen
tak,tak.doświadczenia te były wymienione już w jednym z pierwszych moich postów w tamtym wątku.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 09:16   #153
leuwen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że bycie materialistą oznacza, że dobra materialne są najważniejsze, nimi "delikwent" kieruje się w życiu. A osoba, która dba o swój dobry byt, ale nie przypisuje temu naczelnej roli w swoim życiu materialistą nie będzie. To nie naciąganie - to logika Dodam, że "kierowanie się" to tutaj "działanie pod wpływem czegoś", czyli pobudek materialnych. Zatem materialista w życiu działa pod wpływem chęci gromadzenia dóbr materialnych, temu przypisuje największą wartość.
Poza tym ja nie pisałam o ocieraniu się o materializm tylko o cechach, które można by z materializmem mylić a nim nie są.
Czy "otarciem" się o kradzież nie byłaby zwalczona pokusa ukradzenia czegoś ?
Ja z pewnością jestem materialistą, bo wrecz kocham pieniądze i mało rzeczy sprawia mi wiekszą radość niz zrobienie dobrego "dila". Z pewnością też pieniadze nie są dla mnie najwazniejszą rzeczą w zyciu bo to poprostu było by zbyt nudne

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Doprecyzowałam w porzednim poscie, w edycji.

Tutaj padały wielkie słowa o tym, ze jesli ktos patrzy na laptop, to jest materialistą.
Ale jesli juz patrzy "tylko" na to czy przyszły partner bedzie dobrze zarabiał, to znaczy, ze jest rozsadny ale materialista.. gdziez tam.
Ja widzę tu pewną sprzeczność i usiłowanie "wcisnięcia" nam, ze nie jest się materialistą.

Uważam, ze wybór partnera jest wyborem życiowym. Jesli przy tym kierujemy sie patrzeniem na przyszłe wpływy to jest to kierowanie sie w życiu względami materialnymi. Wręcz książkowy przykład

Już własciwie nie potrafie jasniej wyjaśnić. I dalej mi się nie chce "tłuc" tego samego. Kto chce to zrozumie a kto nie, to nie
zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość

żeby prowadzić z nim interesujące wielogodzinne konwersacje??
masz rację, psy nadają się do tego na pewno lepiej niż faceci
Pies jest swietny bo jest w stanie wszystkiego słuchać Nawet jak nawalony coś bełkoczę do mojej suni to ona i tak przekrzywia główkę i słucha z zainteresowaniem jak student na wykłdzie Bartoszewskiego
Beni jak spotkałas w zyciu samych idiotów to współczuję. albo masz pecha, albo nie najlepiej to o Tobie świadczy

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
jakby był tekst "cośtam jest jak kobieta- musi zmywać gary" albo "cotam jest jak kobieta- musi robić loda"to byoby pewnie feministyczne oburzenie a tą reklamą mało kto się oburza..

Mało się oburza bo tak niestety jest. Facet powinien zarabiać Facet który nie zarabia jest załosny.

Cytat:
Tak, tak, teraz jeszcze naród oświćcie, od których to marek mozna już być próżnym, materialistą czy snobem. No, po prostu czekam z zapartym tchem na to, żeby mnie objasniły osoby, które przecież na marki uwagi najmniejszej nie zwracają.
ale Adidas to dla nich śmiech na sali.

Popatrz ufcio, Ty to wcale materialistką w takim razie nie jestes, bo te marki to są takie zwyczajne i na nikim wrażenia nie robią

Czekamy na nastepnych co to: nie, nie, ja nie jestem materialistą ani snobem, ale Dior to dla mnie śmierdziuch jest

I na koniec: Tak jest, nie wariujmy. Bo właśnie świat nie jest czarno biały. Nie jest podzielony na materialistów i takich co to nigdy w życiu... Każdy czasami wybierze zysk. Osobiście wolę być bogata niż biedna. I czekam na ten las rąk, kiedy zapytam kto woli byc biedny? Kto woli mieć faceta który nie zarabia, siedzi ci na karku i pije piwo? Kto chce sie zakochac w Fredku?
Oczwiście, widze te odpowiedzi: ja wole sama zarobić itd. Ja też wolę. Ale jednocześnie wolę też być z kims " w parze" i z cała odpowiedzialnością twierdzę, że "wolę" to, ze on też zarabia. A nie tylko ja.
No właśnie też jestem ciekaw tych odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Dla każdego "ekskluzywne" będzie co innego. W Krakowie dodatki z Ikei to wśród średnio zarabiających ludzi jest styl nad style, u amerykańskich prawników rzeczy z Ikeii to ostatnia wiocha, lepsze już meble po babci z lat 70-tych (tak czytałam).

Natomiast to co napisała Ufcio - dla mnie dziewczyna która patrzy u chłopaka na to czy ma buty adidas, koszulke nike i majtki atlantic to nie jest materialistka, dla mnie to jest "dziwna istota", bo na prawdę co jak co, ale to są bardzo popularne marki handlowe i zazwyczaj ani ich jakość, ani cena nie jest oszałamiająca. To troche jakby coca-cola była wyznacznikiem luksusu. Może 20, 30 lat temu tak, ale teraz?
No właśnie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Bo tak naprawdę w zyciu nies jest istotne czy mamy samochód porsche czy syrenkę, ale ile mamy w porównaniu do innych. Dla człowieka jest wazna pozycja w społecznosci w której żyje. Ponieważ sa rózne społecznosci to i wyobrażenia o bogactwie są rózne. Kiedys czytałem chyba w lodołamaczu Suworowa o agencie ruskim który uciekł do stanów. Dali mu tam dom piekny samochód (o którym w ZSRR mógł tylko pomarzyć) . Facet wrócił do Rosji mimo ze miał swiadomosć co mu grozi. Poprostu nie mógł zyc w stanach. Bo w ZSSR miał Ładę mieszkanie w moskwie i był kims. Był elitą. a w stanach wszyscy sąsiedzi mieli to co on i facet niczym się nie wyróżniał.

Kobiety które patrzą na to czy facet ma ładny ciuch i furę nie są wcale materialistkami tylko są poprostu głupie. Mam kumpli którzy czują oddech komornika na karku, sa bankrutami i gołodupcami, a mimo to maja gdzieś na dalszą rodzine przepisany samochodzik BMW czy Audi bo swiadomość ze musieliby zrezygnować co piątek z innej blachary jest dla nich przygnebiajaca. znam również ludzików którzy zapieprzają na garach 4-5 lat za granicą tylko po to by kupic sobie szpanerskie auto. taki gosć groszem nie śmierdzi i rzadko mu sie zdaza ze tankuje to autko do pełna.
Ciuchy i auto nie są zadnym wyznacznikiem zamożnosci. Mam klienta który na codzień wyglada jak dziad. Chodzi w gumofilcach w starej czapce obsranej przez gołebie. Wyglada jak cep z PGRu. Facet ma spółkę notowaną na giełdzie i jeszcze wiele innych inwestycji o których nie chce mi sie pisać. Ludzie którzy mają naprawdę duze pieniądze nie ubierają się w ometkowane rzeczy. Zazwyczaj ciezko ich poznać w tłumie. Tylko ktos kto ma wprwne oko, moze ocenić ze garnitur jest z materiału swietnej jakości leży idealnie co swiadczy ze był szyty na zamówienie. Człowiek który ma bardzo duzo pieniędzy nie potrzebuje się reklamować i chwalic
leuwen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 17:55   #154
Śnieżka
Zakorzenienie

Ja jestem próżna,nie uwazam sie za osobe głupią no ale jestem dość leniwa,zwracam uwage na markowe ciuchy,fajne samochody itd.
Przywiazuje uwage do spraw materialnych ale tez nie moge powiedziec ze umawiam sie z chlopakami przy kasie po prostu zwracam uwage na to i tyle...ale zeby umawiac sie z kims tylko dlatego?w zyciu!zazwyczaj(nie zawsze no ale czest)tacy faceci sa chamscy,nadęci i ogolnie co mi po jego aucie skoro nie mam o czym z nim gadac?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 18:04   #155
calkiem-spoko
BAN stały

Leuwen, masz rację, że naprawdę bogaci ludzie nie latają ometkowani od góry do dołu.
Miałam okazję pracować u arystokracji na Wyspach. Ciuchy firm generalnie nam nieznanych nosili - szyte na miarę koszulę londyńskich krawców.

Bo oni nie muszą niczego nikomu udowadniać.

Nie to, co polski burak, który doskonale wie, że lachony patrzą na samochody i bamberskie ciuchy adidasa czy nike - które się nadają do uprawiania sportu raczej.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 18:06   #156
Chii1986
Zakorzenienie

A jak kobieta nie zarabia to też jest żalosna? Ja tu nie widzę żadnej różnicy. Dlaczego jak kobieta utrzymuje faceta to już jest oburzenie a facet to zarabiać na kobietę musi?
Ok niech sobie każdy zarabia(to nawet dobrze bo przecież każdy chce zarabiać na siebie czy rodzine) ale w tej reklamie chodzi o to, że facet ma zarabiać na zachcianki tej kobiety co to nie ruszy tyłka tylko ma wymagania.

Facet to nie koń pociągowy, a jak kobieta chce spełnić zachciankę to niech nie liczy wiecznie na faceta tylko sama ruszy tyłek i zarobi. Nikt nic nie musi ...a tym bardziej facet nie musi zarabiać na kobiece zachcianki... jeśli facet robi jak wół a kobieta siedzi i nic nie robi i tylko ciągnie od niego kasę to moim zdaniem właśnie ten facet jest żałosny znam paru takich naiwniaków...

z tymi bogatymi to racja- naprawdę bogaci ludzie do ubrań często nie przywiązują wagi-cenią wygodę, mają samochody domy ale nie wyróżniają się z tłumu na ulicy. Więc nie ma co mylić polskich nażelowanych lamusów-lanserów w markowych ciuchach z zamożnymi ludzmi.... jak ktoś ma łeb na karku to wie,że z prawdziwym bogactwem nie opłaca się w Polsce wychylać....
Stary 2008-02-21, 18:16   #157
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Leuwen, masz rację, że naprawdę bogaci ludzie nie latają ometkowani od góry do dołu.
Miałam okazję pracować u arystokracji na Wyspach. Ciuchy firm generalnie nam nieznanych nosili - szyte na miarę koszulę londyńskich krawców.
No wlasnie... kwestia eksluzywnosci - marki takie nie sa nawet znane przez ludzi, gdyz sa tak eksluzywne.

Z tym patrzeniem na samochody to mnie rozwala po prostu

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 18:22   #158
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Bo oni nie muszą niczego nikomu udowadniać.

Nie to, co polski burak, który doskonale wie, że lachony patrzą na samochody i bamberskie ciuchy adidasa czy nike - które się nadają do uprawiania sportu raczej.
Oficjalnie Cię zawiadamiam, że jestes druga osobą na wizazu, która ma u mnie "ignora"
Własciwie nie po to tu przychodzę, zeby czytac cos tam o "lachonach" (nawet nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, ze pośrednio obrażasz tutaj pare osób, które pisały o tym, ze zwracaja uwage na sportowe buty u faceta) i inne takie. Troche snobizmu przydałoby Ci się, jesli chodzi o słownictwo.

Cytat:
No wlasnie... kwestia eksluzywnosci - marki takie nie sa nawet znane przez ludzi, gdyz sa tak eksluzywne.
Nie sa znane przez ludzi... Tylko przez kogo?
Dajcie już spokój, bo aż żal czytać

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 18:28   #159
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Oficjalnie Cię zawiadamiam, że jestes druga osobą na wizazu, która ma u mnie "ignora"
Dziękuję, miło mi, to wyłącznie Twoja strata.

Cytat:
To po co ciągle wchodzisz i czytasz

Aha, zapomniałam, spotkał mnie zaszczyt w postaci ignora
Stary 2008-02-21, 18:34   #160
Rena
Zakorzenienie

Nie wiem czy patrzenie na marki to przejaw proznosci. To raczej koncetracja na tym co pewne i sprawdzone. Szukanie podobienstw, jakas forma komformomizmu.
To trzymanie sie czegos co dac ma wrazenie poczucia bezpieczenstwa.

To lek przed nieznanym. Ucieczka przed ryzykiem. Patrzenie na to co tutaj i teraz. To dobrowalna rezygnacja z poszukiwan.

To w koncu zaslanianie sie nie swoim nazwiskiem, unifikacja.
Koncerny tylko zacieraja rece. Gratuluje.... specom od marketingu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 18:38   #161
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

Nie sa znane przez ludzi... Tylko przez kogo?
Nie znane prze ogol/szeroka widownie ze tak sie wyraze. Takie osoby nie nosza np. koszul jakiejkolwiek marki, tylko maja szyte na miare i inskrypicja tj. wlasnym nazwiskiem/inicjalami. Tobie moze akurat zal czytac, ale mi sie zdazylo z paroma takimi osobami spotkac...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 18:40   #162
calkiem-spoko
BAN stały

Reno, chyba zbyt ambitną ideologię budujesz do patrzenia na marki...
Stary 2008-02-21, 19:30   #163
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znane prze ogol/szeroka widownie ze tak sie wyraze. Takie osoby nie nosza np. koszul jakiejkolwiek marki, tylko maja szyte na miare i inskrypicja tj. wlasnym nazwiskiem/inicjalami. Tobie moze akurat zal czytac, ale mi sie zdazylo z paroma takimi osobami spotkac...
Teraz to Ty mnie zadziwiłes. Bo ja naprawdę byłam do tej pory przekonana, że kazdy, średnio inteligentny człowiek wie takie rzeczy:
Że sa na świecie ludzie, którzy wszystko (łącznie z majtkami) szyja sobie na miare i ozdabiaja inicjałami (ręcznie, bo tylko tak sie liczy ).
Serio, byłam przekonana, że ludzie to wiedzą. A okazuje się, ze to jakas wielka tajemnica, znana tylko wybrańcom. Nawet nie wiedziałam, że należę do "klubu wiedzących"

Stary 2008-02-21, 19:40   #164
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to Ty mnie zadziwiłes. Bo ja naprawdę byłam do tej pory przekonana, że kazdy, średnio inteligentny człowiek wie takie rzeczy:
Że sa na świecie ludzie, którzy wszystko (łącznie z majtkami) szyja sobie na miare i ozdabiaja inicjałami (ręcznie, bo tylko tak sie liczy ).
Serio, byłam przekonana, że ludzie to wiedzą. A okazuje się, ze to jakas wielka tajemnica, znana tylko wybrańcom. Nawet nie wiedziałam, że należę do "klubu wiedzących"
To sie nie zrozumielismy - nie chodzi o fakt szycia na miare, tylko kto to robi... tj. chodzi mi o to, ze nazwisko krawca ktory szyje na miare nie bedzie raczej szeroko znane, czy ktos od razu taka koszule odrozni. To ze sa ludzie szyjacy/ubierajacy sie w skrojnone specjalnie ciuchy, to zadna tajemnica chyba...

Stary 2008-02-21, 19:45   #165
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Jak ma złote koronki to bogacz?
Jak w ogóle ma zęby Przy dzisiejszych cenach dentystycznych...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 19:46   #166
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dubel.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 19:46   #167
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
To sie nie zrozumielismy - nie chodzi o fakt szycia na miare, tylko kto to robi... tj. chodzi mi o to, ze nazwisko krawca ktory szyje na miare nie bedzie raczej szeroko znane, czy ktos od razu taka koszule odrozni. To ze sa ludzie szyjacy/ubierajacy sie w skrojnone specjalnie ciuchy, to zadna tajemnica chyba...
Aaa, to zwracam honor
Rozczarowanie. Nie należę do klubu

Ale wiesz, nazwisko krawca jest bardzo dobrze znane... w odpowiednich kręgach
A koszule można bardzo łatwo odróznic, tak samo jak buty czy inne ubranko. Na pierwszy rzut próznego, snobistycznego, materialistycznego oka
Jak ktos zwraca uwagę na jakość ubrania to zobaczy róznicę miedzy takim zwykłym a "niezwykłym".

Stary 2008-02-21, 19:58   #168
benito_mruffkolini
BAN stały

Leuwen
ponieważ z niewiadomych przyczyn nie mogę Cię zacytować (no popatrz, nawet moja przeglądarka nie chce czytać tego co gryzmolisz )
to odpowiem Ci to samo, co napisałam koledze Wyraczkowi

to nie moja wina, że większość współczesnych facetów w odpowiadającym mi wieku i o odpowiednim stanie cywilnym to lekko upośledzeni umysłowo i mocniej niedorozwinięci emocjonalnie kretyni
no cóż ja biedna na to poradzę

Cytat:
czuj się jak elita

w ogóle to coraz bardziej śmieszą mnie wszyscy quasi - nie - materialiści tutaj
bo jakoś wyśmiewają nike i adidas, za to z pełnym poważaniem i bijącym z daleka szacunkiem piszą o prywatnych krawcach i poduszkach z wyszywanymi inicjałami
i twierdzą przy tym, że WCALE i ANI TROCHĘ nie zwracają uwagi na marki
a to dobre

jest takie piękne słowo na osoby piszące co innego, myślące co innego i robiące jeszcze coś innego
słowo zaczyna się na "h"
drobna podpowiedź: używałam go już w tym wątku
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:04   #169
Fresa
Zakorzenienie

Uważam, że w próżności nie ma niczego złego.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○
Cytat:
Proszę o przetłumaczenie:
- polski burak
- lachony
- bamberskie ciuchy
bo nie rozumiem, o co chodzi?

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 20:18   #170
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
- polski burak
- lachony
- bamberskie ciuchy
Nie chce mi się tłumaczyć, bo uważam, że rozumiesz, o co chodzi
Stary 2008-02-21, 20:20   #171
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
to nie moja wina, że większość współczesnych facetów w odpowiadającym mi wieku i o odpowiednim stanie cywilnym to lekko upośledzeni umysłowo i mocniej niedorozwinięci emocjonalnie kretyni
no cóż ja biedna na to poradzę
No i widzisz biedaczko, na staropanienstwo i zwiedniecie niechybnie bedziesz skazana Jaka strata dla ludzkosci, ze tak doskonaly material genetyczny nie zostanie przekazany.

Cytat:
w ogóle to coraz bardziej śmieszą mnie wszyscy quasi - nie - materialiści tutaj
bo jakoś wyśmiewają nike i adidas, za to z pełnym poważaniem i bijącym z daleka szacunkiem piszą o prywatnych krawcach i poduszkach z wyszywanymi inicjałami
i twierdzą przy tym, że WCALE i ANI TROCHĘ nie zwracają uwagi na marki
a to dobre

jest takie piękne słowo na osoby piszące co innego, myślące co innego i robiące jeszcze coś innego
słowo zaczyna się na "h"
drobna podpowiedź: używałam go już w tym wątku
Taka super inteligentna i w ogole blyskotliwa jestes (tj. Tobie sie wydaje) a masz problemy ze zrozumieniem. Nie zwracam na takie rzeczy specjalnie uwagi (co nie zmienia sprawy ze akurat wiem ze ktos ubiera to czy tamto i co z tego? Nie wynika to bynajmniej z wielkiej uwagi temu poswiecanej), a juz na pewno nie jest to dla mnie zadne kryterium doboru towarzystwa.

Wysmiewanie sie nie z nike i adidasa, tylko raczej z podejscia "jestem snobka itd. bo patrze czy ktos ma buty, ktore sa dla kazdego dostepne".

Stary 2008-02-21, 20:21   #172
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi się tłumaczyć, bo uważam, że rozumiesz, o co chodzi
Powiedzmy, że jestem z pokolenia, które nie zna znaczenia tych słów, no więc ??

Cytat:
No i widzisz biedaczko, na staropanienstwo i zwiedniecie niechybnie bedziesz skazana Jaka strata dla ludzkosci, ze tak doskonaly material genetyczny nie zostanie przekazany.

Taka super inteligentna i w ogole blyskotliwa jestes (tj. Tobie sie wydaje) a masz problemy ze zrozumieniem.
Wyrak, a regulamin Ty czytał?
Chyba jednak nie, bo w przeciwnym razie byś wiedział, że wycieczki osobiste, zwłaszcza te pod adresem inteligencji rozmówców są tu niemile widziane.

Edytowane przez cheer
Czas edycji: 2008-02-23 o 09:55 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-21, 20:29   #173
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jednak nie, bo w przeciwnym razie byś wiedział, że wycieczki osobiste, zwłaszcza te pod adresem inteligencji rozmówców są tu niemile widziane.
Czytal czytal, ale jakie wycieczki? Wycieczki to ta pani uprawia przez sugerowanie ze ktos jest hipokryta. W dodatku jest przy tym niezmiernie arogancka. Pozniej wychodzi na to, ze ja wycieczki uprawiam

Stary 2008-02-21, 20:30   #174
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Powiedzmy, że jestem z pokolenia, które nie zna znaczenia tych słów, no więc ??
O maj gad...dobrze wiem, że ściemniasz
To nie są słowa znalezione na tabliczce z wykopalisk.

Cytat:
Chyba jednak nie, bo w przeciwnym razie byś wiedział, że wycieczki osobiste, zwłaszcza te pod adresem inteligencji rozmówców są u nas niemile widziane/
No nie byłabym tego taka pewna, bo dzisiaj jakaś osobniczka takim oto postem (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=513 ) mnie uraczyła, oczywiście nie odmówiłam sobie przyjemności wciśnięcia złego postu, i co? I NIC

Poza tym uważam, że Wyrak ma rację w swoim poście, a że fajnie podsumował błyskotliwy przynajmniej z zamierzenia post benito, to już inna kwestia.
Stary 2008-02-21, 20:42   #175
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Wysmiewanie sie nie z nike i adidasa, tylko raczej z podejscia "jestem snobka itd. bo patrze czy ktos ma buty, ktore sa dla kazdego dostepne".
nie dla kazdego.
watpie, zeby ktos kto zarabia wspolnie z małzonkiem jakies 2000zł i mial na utrzymaniu dzieci rzucil sie na adidasy za 400 zł.

heh, w sumie to ja powinnam sie cieszyc, ze ty nie uwazasz mnie za materialistke/snobke/prożną. kłocic sie nie bede, bo nie ma sensu w wmawianiu innym ze jestem be.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:45   #176
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
O maj gad...dobrze wiem, że ściemniasz
To nie są słowa znalezione na tabliczce z wykopalisk.
Może i nie z tabliczek z wykopalisk, za to ja czasami mam wrażenie, jakbym była z jakiejś prehistorycznej epoki: nic nie rozumiem.

Ok, kończąc żarty.Oczywiście wiem, co miałaś na myśli, jednak uważam, że aż tak pogardliwy ton nie był tu potrzebny, zwłaszcza (chyba o tym zapomniałaś), że też jesteś z tego samego pola, co i inne polskie buraki, jak to 'pięknie' ujęłaś.

Cytat:
No nie byłabym tego taka pewna, bo dzisiaj jakaś osobniczka takim oto postem (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=513 ) mnie uraczyła, oczywiście nie odmówiłam sobie przyjemności wciśnięcia złego postu, i co? I NIC
Czekaj cierpliwie, moderator nierychliwy, ale sprawiedliwy.

Cytat:
Poza tym uważam, że Wyrak ma rację w swoim poście, a że fajnie podsumował błyskotliwy przynajmniej z zamierzenia post benito, to już inna kwestia.
Akurat post Wyraka, który zacytowałam, jest obraźliwy, no chyba, że nie przeszkadzałoby Ci, żeby ktoś o Tobie tak napisał, a to zwracam honor.

Stary 2008-02-21, 20:49   #177
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ufcio Pokaż wiadomość
no. przyznaje sie bez bicia, że jestem cholernie próżna jeśli chodzi o relacje damsko-męskie.
zdałam sobie z tego niedawno sprawę.
18tka, która patrzy na ubiór, czasami na metki, na wygląd domu, samochodu, komórki. na wygląd zewnętrzny.
nikt mnie nie zmusi,żebym zaczęła się spotykać z kimś, kto mnie nie zachwyci swoim wyglądem. nie bo nie.
dopiero gdy facet spełni, że tak powiem "wymóg zewnętrzny" zaczynam sie nim interesować od środka.
jestem sama. miałam kilku chłopaków. jakby kto pytal :P

a ty, wizazanko, przyznasz sie do tego? jesteś próżna czy tak na serio wszystko, co materialne nie ma dla ciebie znaczenia?

-nie, nie ułatwia mi to życia, czasami mi je psuje, ale to silniejsze ode mnie.
może kiedyś dojrzeję.
Wcale nie jesteś próżna to normalne, przecież nie zmusisz siebie do chodzenia z jakimś łachmytą, któremu cieknie gil z nosa Dojrzałaś już dawno, kiedy stworzyłaś ten wątek p.s. za 4 miechy też będę 18-stką

Cytat:
- polski burak
- lachony
- bamberskie ciuchy
Hahah nie martw się ja też pierwszy raz spotykam się z określeniem "bamberskie ciuchy" xD hahahah

Hahahah a w ogóle to się wciągnęłam w ten wątek, widzę "rozmowy niekontrolowane" xD a miałam nad historią pracować, ehhh xD
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-21, 20:49   #178
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ufcio Pokaż wiadomość
nie dla kazdego.
watpie, zeby ktos kto zarabia wspolnie z małzonkiem jakies 2000zł i mial na utrzymaniu dzieci rzucil sie na adidasy za 400 zł.
Różne ludziska mają w życiu priorytety i znajdą się tacy, co kupią sobie te buty za 400 zł, chociażby dzieci nie miały co jeść. Łatwo można przyuważyć, jak w hipermarketach troskliwy tatuś kupuje sobie fajki i browary, a dziecku dropsy na pocieszenie.

Cytat:
Ok, kończąc żarty.Oczywiście wiem, co miałaś na myśli, jednak uważam, że aż tak pogardliwy ton nie był tu potrzebny, zwłaszcza (chyba o tym zapomniałaś), że też jesteś z tego samego pola, co i inne polskie buraki, jak to 'pięknie' ujęłaś.
.
Ja tam zwracanie uwagi na firmowe adidasy uważam za buractwo i tyle
Stary 2008-02-21, 20:53   #179
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Różne ludziska mają w życiu priorytety i znajdą się tacy, co kupią sobie te buty za 400 zł, chociażby dzieci nie miały co jeść. Łatwo można przyuważyć, jak w hipermarketach troskliwy tatuś kupuje sobie fajki i browary, a dziecku dropsy na pocieszenie.
A może raczej: troskliwy?
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar słodyczy szkodzi.

Cytat:
Ja tam zwracanie uwagi na firmowe adidasy uważam za buractwo i tyle
A ja uważam to za kompleks.

Stary 2008-02-21, 21:04   #180
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
akuat staropanieństwo niesamowicie mnie cieszy

no i pewnie zburzę Ci światopogląd ale można się rozmnażać bez posiadania balastu w postaci męża - ale to już temat dla dużych chłopców, więc wytłumaczę Ci może kiedyś

Cytat:

Taka super inteligentna i w ogole blyskotliwa jestes (tj. Tobie sie wydaje) a masz problemy ze zrozumieniem. Nie zwracam na takie rzeczy specjalnie uwagi (co nie zmienia sprawy ze akurat wiem ze ktos ubiera to czy tamto i co z tego? Nie wynika to bynajmniej z wielkiej uwagi temu poswiecanej), a juz na pewno nie jest to dla mnie zadne kryterium doboru towarzystwa.

wiesz, kto się w co ubiera ale nie zwracasz uwagi na to w co się kto ubiera
niesamowicie logiczne, zaprawdę

i nie oceniasz marek, ale jakoś te "dla każdego dostępne" wydają Ci się śmieszne, za to o prywatnych krawcach piszesz w tonie hymnu pochwalnego
to również aż bije logiką wypowiedzi

i coś jeszcze
owszem, jestem błyskotliwa
a że ktoś Twoje podejście (i całkiem-spoko na przykład) nazwał po imieniu tym czym jest - hipokryzją, i że Cię to zabolało - to już nie mój problem

Cytat:
Fresiak
spokojnie

każdy może zazdrościć, niech chłopak wyładuje gdzieś frustrację
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości