![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem próżna
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
tak,tak.doświadczenia te były wymienione już w jednym z pierwszych moich postów w tamtym wątku.
![]() |
#153 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Beni jak spotkałas w zyciu samych idiotów to współczuję. albo masz pecha, albo nie najlepiej to o Tobie świadczy ![]() Cytat:
Mało się oburza bo tak niestety jest. Facet powinien zarabiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kobiety które patrzą na to czy facet ma ładny ciuch i furę nie są wcale materialistkami tylko są poprostu głupie. Mam kumpli którzy czują oddech komornika na karku, sa bankrutami i gołodupcami, a mimo to maja gdzieś na dalszą rodzine przepisany samochodzik BMW czy Audi bo swiadomość ze musieliby zrezygnować co piątek z innej blachary jest dla nich przygnebiajaca. znam również ludzików którzy zapieprzają na garach 4-5 lat za granicą tylko po to by kupic sobie szpanerskie auto. taki gosć groszem nie śmierdzi i rzadko mu sie zdaza ze tankuje to autko do pełna. Ciuchy i auto nie są zadnym wyznacznikiem zamożnosci. Mam klienta który na codzień wyglada jak dziad. Chodzi w gumofilcach w starej czapce obsranej przez gołebie. Wyglada jak cep z PGRu. Facet ma spółkę notowaną na giełdzie i jeszcze wiele innych inwestycji o których nie chce mi sie pisać. Ludzie którzy mają naprawdę duze pieniądze nie ubierają się w ometkowane rzeczy. Zazwyczaj ciezko ich poznać w tłumie. Tylko ktos kto ma wprwne oko, moze ocenić ze garnitur jest z materiału swietnej jakości leży idealnie co swiadczy ze był szyty na zamówienie. Człowiek który ma bardzo duzo pieniędzy nie potrzebuje się reklamować i chwalic ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem próżna,nie uwazam sie za osobe głupią no ale jestem dość leniwa,zwracam uwage na markowe ciuchy,fajne samochody itd.
Przywiazuje uwage do spraw materialnych ale tez nie moge powiedziec ze umawiam sie z chlopakami przy kasie po prostu zwracam uwage na to i tyle...ale zeby umawiac sie z kims tylko dlatego?w zyciu!zazwyczaj(nie zawsze no ale czest)tacy faceci sa chamscy,nadęci i ogolnie co mi po jego aucie skoro nie mam o czym z nim gadac? ![]()
![]() |
#155 |
BAN stały
|
Leuwen, masz rację, że naprawdę bogaci ludzie nie latają ometkowani od góry do dołu.
Miałam okazję pracować u arystokracji na Wyspach. Ciuchy firm generalnie nam nieznanych nosili - szyte na miarę koszulę londyńskich krawców. Bo oni nie muszą niczego nikomu udowadniać. Nie to, co polski burak, który doskonale wie, że lachony patrzą na samochody i bamberskie ciuchy adidasa czy nike - które się nadają do uprawiania sportu raczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
A jak kobieta nie zarabia to też jest żalosna? Ja tu nie widzę żadnej różnicy. Dlaczego jak kobieta utrzymuje faceta to już jest oburzenie a facet to zarabiać na kobietę musi?
Ok niech sobie każdy zarabia(to nawet dobrze bo przecież każdy chce zarabiać na siebie czy rodzine) ale w tej reklamie chodzi o to, że facet ma zarabiać na zachcianki tej kobiety co to nie ruszy tyłka tylko ma wymagania. Facet to nie koń pociągowy, a jak kobieta chce spełnić zachciankę to niech nie liczy wiecznie na faceta tylko sama ruszy tyłek i zarobi. Nikt nic nie musi ...a tym bardziej facet nie musi zarabiać na kobiece zachcianki... jeśli facet robi jak wół a kobieta siedzi i nic nie robi i tylko ciągnie od niego kasę to moim zdaniem właśnie ten facet jest żałosny ![]() z tymi bogatymi to racja- naprawdę bogaci ludzie do ubrań często nie przywiązują wagi-cenią wygodę, mają samochody domy ale nie wyróżniają się z tłumu na ulicy. Więc nie ma co mylić polskich nażelowanych lamusów-lanserów w markowych ciuchach z zamożnymi ludzmi.... jak ktoś ma łeb na karku to wie,że z prawdziwym bogactwem nie opłaca się w Polsce wychylać....
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym patrzeniem na samochody to mnie rozwala po prostu ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własciwie nie po to tu przychodzę, zeby czytac cos tam o "lachonach" (nawet nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, ze pośrednio obrażasz tutaj pare osób, które pisały o tym, ze zwracaja uwage na sportowe buty u faceta) i inne takie. Troche snobizmu przydałoby Ci się, jesli chodzi o słownictwo. ![]() Cytat:
![]() Dajcie już spokój, bo aż żal czytać ![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
BAN stały
|
Cytat:
To po co ciągle wchodzisz i czytasz ![]() Aha, zapomniałam, spotkał mnie zaszczyt w postaci ignora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy patrzenie na marki to przejaw proznosci. To raczej koncetracja na tym co pewne i sprawdzone. Szukanie podobienstw, jakas forma komformomizmu.
To trzymanie sie czegos co dac ma wrazenie poczucia bezpieczenstwa. To lek przed nieznanym. Ucieczka przed ryzykiem. Patrzenie na to co tutaj i teraz. To dobrowalna rezygnacja z poszukiwan. To w koncu zaslanianie sie nie swoim nazwiskiem, unifikacja. Koncerny tylko zacieraja rece. Gratuluje.... specom od marketingu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Nie znane prze ogol/szeroka widownie ze tak sie wyraze. Takie osoby nie nosza np. koszul jakiejkolwiek marki, tylko maja szyte na miare i inskrypicja tj. wlasnym nazwiskiem/inicjalami. Tobie moze akurat zal czytac, ale mi sie zdazylo z paroma takimi osobami spotkac...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Reno, chyba zbyt ambitną ideologię budujesz do patrzenia na marki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że sa na świecie ludzie, którzy wszystko (łącznie z majtkami) szyja sobie na miare i ozdabiaja inicjałami (ręcznie, bo tylko tak sie liczy ![]() Serio, byłam przekonana, że ludzie to wiedzą. A okazuje się, ze to jakas wielka tajemnica, znana tylko wybrańcom. Nawet nie wiedziałam, że należę do "klubu wiedzących" ![]()
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Konto usunięte
|
Dubel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozczarowanie. Nie należę do klubu ![]() Ale wiesz, nazwisko krawca jest bardzo dobrze znane... w odpowiednich kręgach ![]() A koszule można bardzo łatwo odróznic, tak samo jak buty czy inne ubranko. Na pierwszy rzut próznego, snobistycznego, materialistycznego oka ![]() Jak ktos zwraca uwagę na jakość ubrania to zobaczy róznicę miedzy takim zwykłym a "niezwykłym".
![]() |
![]() |
#168 | |
BAN stały
|
Leuwen
ponieważ z niewiadomych przyczyn nie mogę Cię zacytować (no popatrz, nawet moja przeglądarka nie chce czytać tego co gryzmolisz ![]() to odpowiem Ci to samo, co napisałam koledze Wyraczkowi to nie moja wina, że większość współczesnych facetów w odpowiadającym mi wieku i o odpowiednim stanie cywilnym to lekko upośledzeni umysłowo i mocniej niedorozwinięci emocjonalnie kretyni ![]() no cóż ja biedna na to poradzę ![]() Cytat:
![]() w ogóle to coraz bardziej śmieszą mnie wszyscy quasi - nie - materialiści tutaj ![]() bo jakoś wyśmiewają nike i adidas, za to z pełnym poważaniem i bijącym z daleka szacunkiem piszą o prywatnych krawcach i poduszkach z wyszywanymi inicjałami i twierdzą przy tym, że WCALE i ANI TROCHĘ nie zwracają uwagi na marki ![]() a to dobre ![]() jest takie piękne słowo na osoby piszące co innego, myślące co innego i robiące jeszcze coś innego słowo zaczyna się na "h" ![]() drobna podpowiedź: używałam go już w tym wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Uważam, że w próżności nie ma niczego złego.
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ Cytat:
- polski burak - lachony - bamberskie ciuchy bo nie rozumiem, o co chodzi?
![]() |
![]() |
#170 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysmiewanie sie nie z nike i adidasa, tylko raczej z podejscia "jestem snobka itd. bo patrze czy ktos ma buty, ktore sa dla kazdego dostepne". ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Powiedzmy, że jestem z pokolenia, które nie zna znaczenia tych słów, no więc
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba jednak nie, bo w przeciwnym razie byś wiedział, że wycieczki osobiste, zwłaszcza te pod adresem inteligencji rozmówców są tu niemile widziane.
Edytowane przez cheer Czas edycji: 2008-02-23 o 09:55 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() To nie są słowa znalezione na tabliczce z wykopalisk. Cytat:
![]() Poza tym uważam, że Wyrak ma rację w swoim poście, a że fajnie podsumował błyskotliwy przynajmniej z zamierzenia post benito, to już inna kwestia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
watpie, zeby ktos kto zarabia wspolnie z małzonkiem jakies 2000zł i mial na utrzymaniu dzieci rzucil sie na adidasy za 400 zł. heh, w sumie to ja powinnam sie cieszyc, ze ty nie uwazasz mnie za materialistke/snobke/prożną. kłocic sie nie bede, bo nie ma sensu w wmawianiu innym ze jestem be. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, kończąc żarty ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hahahah a w ogóle to się wciągnęłam w ten wątek, widzę "rozmowy niekontrolowane" xD a miałam nad historią pracować, ehhh xD
![]() |
![]() |
#178 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar słodyczy szkodzi ![]() ![]() A ja uważam to za kompleks.
![]() |
![]() |
#180 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() no i pewnie zburzę Ci światopogląd ale można się rozmnażać bez posiadania balastu w postaci męża - ale to już temat dla dużych chłopców, więc wytłumaczę Ci może kiedyś ![]() Cytat:
niesamowicie logiczne, zaprawdę ![]() i nie oceniasz marek, ale jakoś te "dla każdego dostępne" wydają Ci się śmieszne, za to o prywatnych krawcach piszesz w tonie hymnu pochwalnego to również aż bije logiką wypowiedzi ![]() i coś jeszcze owszem, jestem błyskotliwa ![]() a że ktoś Twoje podejście (i całkiem-spoko na przykład) nazwał po imieniu tym czym jest - hipokryzją, i że Cię to zabolało - to już nie mój problem ![]() Cytat:
spokojnie każdy może zazdrościć, niech chłopak wyładuje gdzieś frustrację ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.