|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() Byleby poczta nie nawaliła...
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na innym forum robimy wspólną akcję zakupową ekstraktu z Eclipta Alba ( w Australii
![]() Jesli ktos jest chętny to zapraszam, 'wolne' jest jeszcze niecałe 3kg ekstraktu: http://laboratoriumurody.pl/forum/wl...aj,t10619.html http://laboratoriumurody.pl/forum/ek...ia,t10725.html mam nadzieję, ze mod mnie nie zje za bezczela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Kika, przypominam się nieśmiało
![]() A co do Twojego "problemu" - może doczekałaś się efektów swojej kuracji w postaci pogrubienia łodygi włosa ![]() Grubsze włosy wyglądają na ciemniejsze ![]()
#606 |
Raczkowanie
|
Cześć , jestem tu nowa, ale swoje z wypadaniem włosów przeszłam, jak na mnie kosmetyki dermena nie działają, wax kiedyś działał ale potem wywoływał wypadanie i nie mówię tu o początkowym wypychaniu przez nowe włosy starych, zauważyłam, że sposób ze spaniem z cebulą działa, co do tabletek to wypróbowałam chyba wszystkie i nic nie pomagała, wybrałam sie więc do dermatologa, który powiedział po zrobieniu wywiadu uświadomił mnie, żę wypadanie objawia sie od 6-8 mc po stresowym wydarzeniu, którym w moim przypadku był pobyt w szpitalu, i tego wypadania nie zahamuje choćbym niewiadomo co robiła,przepisał alpicort e ale tak jak sam mówił nic to nie dało, ale kiedy minął okres przewidziany przez dermatologa a włosy nadal leciały postanowiłam zainwestować w analizę pierwiastkową włosy i po pewnym czasie zastosowania się do ich zaleceń pomogło, pomocny w moim przypadku jest tez płyn z apteki-wcierka-seboren. Czytając wasz wątek zastanowiło mnie, czy duża część tych leków które stosujemy,nie mówię tu o płynach z soku pokrzywy itp nie działa na nas uzależniająco? i nie mam na myśli tylko aspektu psychologicznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rok temu, dokłądnie 8 miesiecy temu miałam stersowy okres w zyciu, zwiazany z obrona pracy magisterskiej i z zyciem osobistym (moze nie był to bóg wie jaki sters ze nie mogłam jesc i spac ale jednak był i troche trwał) i nie zauwazyłam zeby po tych kilku miesiacach zaczeły gwałtownije wosy wypadac... mam wrazenie ze jakby sie nawet poprawiło pozatym stres stresowmi nierówny...to co dla inych "jest pestką" dla drugich powoduje ogromny stres.. co to aspektu psychologicznego...nie sadze ze działaja uzalezniająco...predzej mysle ze wiele dziewczyn w walce o piekne włosy moze raczej przedobrzyc i przesadzic ale czy uzaleznic....choc teraz od wszystkiego mozna sie uzaleznic. mysle ze nie nalezy przesadzac z iloscia tebletek, czytaąłm ze podczs picia pokrzywy powinno je sie całkowicie odstawic uwazam, ze raczej zdrowa, rozsądna dieta bedzie tu najbardziej pomocna, a efekty same przyjda, w koncu nie bez powodu zdietetyce zalecaja spozywanie 5 razy dzienie warzyw i owoców..a tak naprawde czy tego przestrzegamy? Mysle ze we wszystkim trzeba miec umiar...nawet niepozorną pokrzywe nalezy odstawic na miesiac po 3 miesiachch picia... pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Przyczajenie
|
Nawiążę do tego gluta z poprzednich stron. otóż miałam okres w życiu kiedy go nakładałam na włoski i wiecie co suszyłam suszarką z dyfuzorem i miałam taką zajefajną trwałą
![]()
#610 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jaki jest skład Seborenu? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Codziennie by jadła cynamon...
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Maria!
Wiem, że ten endokrynolog to debil. A raczej debilka. Z tą babą nigdy nie mogłam się dogadać, a wszelkie informacje musiałam wyciągać od niej siłą... Kiedy powiedziałam, ze sporo przytyłam, powiedziała tylko, że musze uważac z dietą ![]() Jestem z Piotrkowa i najbliższe większe miasto to Łódź, tylko nie wiem czy mogę tak po prostu się zapisać. I fajnie by było wiedziec do kogo warto. Chociaż obawiam się, że Ci najlepsi przyjmują tylko prywatnie... ![]() Moja mama zna tą babę, ona była kiedys u niej w pracy lekarzem zakładowym, a potem zrobiła sobie specjalizacje z endokrynologii. Jest w sumie jeszcze jedna babka, tylko do niej trzeba się umawiac na termin, dosyć długi. I nie mam pojęcia czy jeśli tam pójde i zapytam czy mogą mnie przepisac to tej drugiej to czy to zrobią... W sumie, nie zaszkodzi pójść i zapytać, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia- u mnie ze stresem jest niestety związane wypadanie włosów. Tylko u mnie to jest bomba z opóźnionym zapłonem. Dopiero po mięsiącu się zaczyna. Jestem właśnie 3 tyg po sesji i widzę, że wychodzi ich jednak nieco więcej. Mam nadzieję, ze na tym to się skończy.
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Stres to niestety dla większości włosów jest najgorsze co może je spotkać...
Przekonałam się na własnej skórze... ![]()
#615 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Oczywiście, że możesz ![]() ![]() ![]() A z zapisaniem się do państwowego endokrynologa w Łodzi... hmmm na pewno musisz mieć skierowanie (najlepiej jak by na skierowaniu był adres jakiegoś endokrynologa w Łodzi, którego wcześniej już sobie wybrałaś) no i aktualną książeczke ubezpieczeniową. Ale najlepiej zadzwoń tam gdzie chcesz iść na wizytę i wcześniej się upewni czy na pewno nie będzie żadnych problemów. Konkretnego endokrynologa w Łodzi Ci nie polece ![]() Nie pamiętam czy już pisałaś: Robiłaś wszystkie potrzebne badania TSH itp. ![]() ![]() BTW: Cynamon górą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Do Finlora,
W Łodzi to najbliższy, darmowy i na pewno dobry adres to po prostu poradnie przyszpitalne.Musisz poszukać w necie, pojechać i się zapisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||||
Wtajemniczenie
|
O tak, cebula to jest cuuuudo
![]() ![]() Ma tylko jedną, ale za to podstawową wadę: kiedy jest wilgotno, włosy śmierdzą jak siódme nieszczęście. Czyli romantyczne spacery w wiosennym kapuśniaczku raczej odpadają ![]() A tutaj link do wątku dedykowanego cebuli, jakby ktoś miał zacięcie analityczne ![]() Cytat:
Owszem, jest to możliwe... Nie wiem, jakie dokładnie "leki" masz na myśli, ale jeśli chodzi o preparaty witaminowo-mineralne, to od jakiegoś czasu pojawiają się wyniki badań o szkodliwości syntetycznych witamin (zwłaszcza tych działających przeciwutleniająco). Dotyczy to także innych substancji przyjmowanych w postaci suplementów, np. polifenoli. Istnieje teoria, że takie zewnętrzne wspomaganie może ograniczać produkcję wewnętrznych przeciwutleniaczy, takich jak np. dysmutaza ponadtlenkowa (SOD). No ale niezbitych dowodów na to nie ma... Osobiście syntetycznych witamin i minerałów nie tykam bez wyraźnej konieczności - takie moje zboczenie, do którego dopiero niedawno dopisałam sobie podłoże teoretyczne ![]() ![]() Nie ma to jak zdrowa dieta ![]() Jedyny apteczny preparat, jakim się obecnie wspomagam (bardzo nieregularnie ![]() No ale to jest produkt pochodzenia naturalnego... Cytat:
![]() Kumaryna w większych dawkach jest toksyczna dla wątroby i może prowadzić do marskości. O działaniu narkotycznym nie słyszałam, ale jestem w stanie uwierzyć ![]() A wiecie, że to co kupujemy pod nazwą cynamon w większości prawdziwym cynamonem nie jest ![]() Cytat:
Cytat:
(insulina stymuluje jajniki do produkcji androgenów, które - jak wiemy ![]() ![]() Tylko najlepiej, żeby to był prawdziwy cynamon (cejloński), żeby nie dowalić sobie zbyt dużej dawki kumaryny.
![]() |
#618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
SEBOREN płyn 165g Analiza pierwiastkowa to badanie, potrzebne jest mw włosy dł 3cm od skóry wiec jak ktoś farbuje to trzeba poczekać, wysyła się je do biomolu i w ciągu miesiąca otrzymuje się wyniki, w których są nie tylko wskazania żywieniowe, ale też tendencje chorobowe i szczegółowe wyniki zwłaszcza stosunek poszczególnych pierwiastków do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Raczkowanie
|
mam do Was pyt, kiedyś miałam bardzo gęste włosy, teraz mam 1/3 z tego, czy istnieje mozliwosc ze kiedyś bede jeszcze miala takie wlosy ? Bradzo o nie dbam , jedyne co im funduje z niezdrowych rzeczy to rozjasnianie, ale zawsze to robilam, robie to jednak bardzo rzadko ,co 4-6mc
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#622 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh to ja chyba jestem uzależniona psychicznie od tych wszystkich suplementów... Czasem w środku nocy się budzę i przypominam sobie, że jeszcze nie wzięłam i oczywiście muszę wstać i nadrobić suplementacyjne zaległości ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To raczej jest tak, że te środki nie są w stanie zlikwidować podłoża wypadania włosów i działają tylko w momencie stosowania. Po odstawieniu problem wraca. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak całkiem serio: http://www.biomedical.pl/aktualnosci...monie-260.html
![]() |
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj przepraszam, ale dziś dopiero byłam u zielarza ![]() Skład:kwiat lipy, szyszki chmielu, liść brzozy, ziele skrzypu polnego, rumianek pospolity, korzeń mydlnicy i lubczyka, kłącze tataraku, ziele szałwi i tymianku. Oj sama nie wiem jak z tymi włosami bo zaczynają znowu wypadać a ja już tego nie chcę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zadomowienie
|
a tak poza tym drogie dziewczynki to o co chodzi z tą cebulą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Praktycznie o to samo co z rzepą/rzodkwią. Przy czym doznania węchowe chyba jednak mniej przykre przy rzepce
![]()
#629 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdaje się, ze już kiedyś ją stosowałam. Te zioła są pakowane w takie perforowane woreczki foliowe, jak np. ryż ![]() Chodzi o kuracje sokiem cebulowym. Soczek wciera się w skórę głowy np. na noc, a następnego dnia rano myje się włosy. Na koniec wskazana jest jakaś płukanka ziołowa, żeby ograniczyć fetor ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Oj ja też
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale z cebuli zrezygnuje, chociaż miałam na nią ochotę, ale chce mieć jasne kudełki ![]() ![]() una creatura bella też tak myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.