Jesienne Mamy 2007 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 20:37   #4561
ebena
Zadomowienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Wyczytałam że karmiące piersią muszą utrzymywać 5 kg nadwagę dla dobra dziecka, bardzo sie z tego powodu cieszę bo ja własnie tyle jej mam i już mi lepiej
To chyba jakieś głupoty, ja wazę 1 kg więcej niż przed ciążą (właśnie się dziś ważyłam , spadłam poniżej 45, chętnie ze 3 kg przyjmę od którejś mamuśki) a Matylda przybiera dobrze co chyba widać

A jak mam utrzymać tą 5 kg. nadwagę???
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:46   #4562
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Kochane,
byłam dziś z Martą u ortopedy-2 podejście.I co się okazało:Marta zdrowa,bioderka zdrowe,kręczu żadnego nie ma,mała asymetria na buźce skrye się w niedługim czasie,stopy ok,plecki też. i żebyśmy nie starali się uzdrawiać dziecka jak mu nic nie dolega.
Kazał przyjść za 3 m-ce jak już córa będzie siedzieć na dobre i raczkować.
Opowiedziałam mu o tej babie-lekarzu.Przeraził się i w ogóle tego nie skomentował.
A ja jestem spokojna nareszcie.
Kochana ta moja Martusia,choć czasem tak rozrabia,że cierpliwości mi brakuje. ale to chyba kwestia zmęczenia,choć nerwus to też ze mnie od urodzenia niezły.Moja córa za to rozdaje uśmievhy dokoła-choć różki też umie pokazać.

A dziś po raz pierwszy podjęła próby pełzania.Dupencia się podniosła ale rączki i główka ani trochę. Leniwiec urodzony w niedzielę

Maksiu,Piotruś,Mikołaj -
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 20:50   #4563
maatra
Wtajemniczenie

przeczytalam mnostwo negatywnych opinii na temat CERAZETTE . albo mam dzis zly dzien,albo... mam wszystkie skutki uboczne przy braniu tych tab.
Stary 2008-02-21, 20:54   #4564
biankaaa
Zadomowienie

maatra-ja tez po dlugiej, ciazowej przerwie wracam do tab. Biore Harmonet. Mam nadzieje ze nadal bede je dobrze tolerowac i ciaza nic tu nie zamieszala heh
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:00   #4565
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

dziewczynki czy wszystkie dostałyscie już okresu????? Ja nie
Stary 2008-02-21, 21:04   #4566
joli31
Rozeznanie

Przede wszystkim chcę Wam podziekować za cierpliwość i zrozumienie.
Motylek ma rację, wiecznie narzekanie na teściową to przynudzanie.
Lea brak mi słów...
Dziewczyny chciałabym się poradzić. Agatce na nóżkach, dokładnie na kolankach i łydkach z tyłu zrobiła się szorstka skóra. Nie jest zaczerwieniona. Do tej pory uzywałam mydełka bambino, potem parafinka. Kupiłam oillan, uzywamy 3 dni i nie ma poprawy.Co to moze być, dalej czekać, czy iść z tym do lekarza?!!!
Ide spać. Dobranoc
P.S ja tez nie mam jeszcze @. Zwiekszyła sie ilość i konsystencja śluzu.
Gratulacje ze spotkania normalnego lekarza, i dobrych wieści.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 21:35   #4567
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Przede wszystkim chcę Wam podziekować za cierpliwość i zrozumienie.
Motylek ma rację, wiecznie narzekanie na teściową to przynudzanie.
Lea brak mi słów...
Dziewczyny chciałabym się poradzić. Agatce na nóżkach, dokładnie na kolankach i łydkach z tyłu zrobiła się szorstka skóra. Nie jest zaczerwieniona. Do tej pory uzywałam mydełka bambino, potem parafinka. Kupiłam oillan, uzywamy 3 dni i nie ma poprawy.Co to moze być, dalej czekać, czy iść z tym do lekarza?!!!
Ide spać. Dobranoc
P.S ja tez nie mam jeszcze @. Zwiekszyła sie ilość i konsystencja śluzu.
Gratulacje ze spotkania normalnego lekarza, i dobrych wieści.
U mojej niuni też jest skraweczek grubsze szorstkiej skórki na kolanie-na codzień używam oilatum

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 21:59   #4568
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Najlepsze życzenia dla Maciusia, Mikołaja i Piotrusia
Oli waleczny chłopak
Dorka to Klaudunia załatwiła babcię.
Edytkap ja nie mam jeszcze @, choć jak zaczęłam brać ceratette to myślałam, że już wrócił, ale to chyba były takie obfitsze plamienia bo teraz już się nic nie pojawia. Moja bratowa dostała pierwszą @ jak skończyła karmić piersią. Karmiła rok.

Właśnie dziewczyny, które biorą cerazette jak jest u Was?

Zdjęć Blanki nie widziałam, nie chcą mi się wyświetlić

W końcu tu dotarłam na dłuższa chwilę. Maja tyle co zasnęła to chyba skutek naszego dzisiejszego zaspania wstałyśmy o 11:20 Oczywiście nie spałyśmy ciągiem, o 7:30 była pobudka i przed 9 znów zasnęłyśmy. Tak więc później cały dzień w biegu, obiad trzeba było szybko robić, potem miałyśmy odwiedziny dwóch ciotek i Mai kolegi. I tak nam dzień zleciał, a ja nie miałam kiedy wcześniej napisać.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 22:07   #4569
demonik
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia miesięcznicowe dla Maksia, Mikołajka i Piotrusia!

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6661904]Maly lobuziak z rana nikomu nie przepusci, nawet slonikowi [/QUOTE]

Ten Twój łobuziak zawsze ma taki filuterny uśmiech . Kombinator mały!

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Swoja droga ... chcialam wam powiedziec - po dniu spedzonym u mojej kolezanki i jej 7 miesiecznego synka - bedzie masakra! On pelza i raczkuje, jest WSZEDZIE, wlazi nawet tam gdzie nie przyszlo by mi do glowiy ze moze wejsc, on nie ma czasu na buziaki od mamy, na jedzenie, zmiane pieluchy czy jakiekolwiek zabiegi pielegnacyjne... Blanka lezala sobei spokojnie wsrod zabawek na macie, co jakis czas kilibutła sie w jedna to w druga strone i to wszytsko. Natomiast mama Kubusia caly czas za nim biegala i wyciagal z jego buzi najprzerozniejsze pzredmioty, odrywala go od kabli, od otwartej szuflady ...
Trochę się boję wszędobylstwa mojego synka... Już teraz czołga się do tyłu i wokół własnej osi, schodzi z maty, podnosi pupę, wspierając się na kolankach, a dziś nauczył się wreszcie przekręcać z pleców na brzuszek (z brzuszka na plecy przewraca się juz od pewnego czasu). Zawsze rano po przebudzeniu bierzemy Jasia z mężem do łóżka, czasem rozbieramy do pieluchy i baraszkujemy . I dziś, podczas porannych zabaw, przewrócił się dwa razy z pleców na brzuch. Później cały dzień się przekręcał. Chciałam to nagrać, położyłam go na plecach, włączam kamerę, a ten - myk! - i już na brzuchu.

Dziś lekarz po raz kolejny przemycił drobną uwagę, że Jaś jest bardzo ruchliwy...

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Dzis nawiedza nas tesciowa bo sa tz urodziny i przychodzi z tej okazji. Tz tak sie przeja swoim wiekiem ze az wzial urlop. Dzis jest program w TVw ktorym mielismy wystapic...no i w koncu nie pojechalismy.
Sto lat dla męża!
Mój brat skończył dziś 25 lat, jutro nas odwiedzi i dostanie prezent . I czekoladę do picia .

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
i jeszcze glowa boli..............
no tak i Wy przeciwko mnie- nikogo nie ma (bo siebie nie licze)
Nie cierpię remontów!
Powinnaś dużo odpoczywać, a mężowi zaserwować szybkie, kupne danie - na pewno zrozumie .

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
aaa wlasnie sie dowiedzialam ze moj TZ w przyszly weekend zabiera mnie i Blanke do Krakowa )) mamy auto i hotel za free bo ma tam w biurze robic jakis serwer i to delegacja, ale tylko w piatek, reszte czasu mamy dla siebie strasznie sie ciesze bo potzrebuje jakiejkolwiek odmiany w tej pieluchowej codziennosci
Gratuluję!!! I troszkę zazdroszczę...
A dlaczego ja nie mogę obejrzeć zdjęć Blaneczki?

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
Kochane,
byłam dziś z Martą u ortopedy-2 podejście.I co się okazało:Marta zdrowa,bioderka zdrowe,kręczu żadnego nie ma,mała asymetria na buźce skrye się w niedługim czasie,stopy ok,plecki też. i żebyśmy nie starali się uzdrawiać dziecka jak mu nic nie dolega.
Kazał przyjść za 3 m-ce jak już córa będzie siedzieć na dobre i raczkować.
Opowiedziałam mu o tej babie-lekarzu.Przeraził się i w ogóle tego nie skomentował.
A ja jestem spokojna nareszcie.
Kochana ta moja Martusia,choć czasem tak rozrabia,że cierpliwości mi brakuje. ale to chyba kwestia zmęczenia,choć nerwus to też ze mnie od urodzenia niezły.Moja córa za to rozdaje uśmievhy dokoła-choć różki też umie pokazać.

A dziś po raz pierwszy podjęła próby pełzania.Dupencia się podniosła ale rączki i główka ani trochę. Leniwiec urodzony w niedzielę
Edytko, cieszę się, że Martusia wreszcie trafiła do dobrego lekarza . Wymęczyłyście się obie przez tę nieodpowiedzialną babę .

Życzę Ci powodzenia na prawku! Ja też się niedługo wybieram .

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
przeczytalam mnostwo negatywnych opinii na temat CERAZETTE . albo mam dzis zly dzien,albo... mam wszystkie skutki uboczne przy braniu tych tab.
Muszę i ja poczytać o tych tabletkach, bo waga doszła do tej sprzed ciąży i ani drgnie, choć racjonalnie jadam i ruszam się trochę, poza tym jestem strasznie drażliwa .

Cytat:
Napisane przez edytkap Pokaż wiadomość
dziewczynki czy wszystkie dostałyscie już okresu????? Ja nie
Ja miałam raz, pod koniec pierwszego opakowania Cerazette, czyli ok. 2 miesiące po porodzie. Krwawienie trwało 8 dni. Potem długo, długo nic, a dwa tygodnie temu miałam jednodniowe, a w zasadzie jednorazowe krwawienie... Cały czas karmię piersią.

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Joli, mój Jaś ma nie tyle szorstką skórę, co szorstkie, zaczerwienione placki (schodzą mu już na szczęście), więc nie wiem, czy to jest to samo?
Ma natomiast bardzo szorstkie, zaczerwienione policzki i żaden krem mu nie pomagał. Produkuje hektolitry śliny, więc może jest to z tym związane. W każdym razie dziś zabrałam do lekarza swój krem Elo-baza i zapytałam, czy mogę mu tym smarować buzię, powiedział, że jak najbardziej, jest to tłusty krem bez sterydów o dość ubogim, co jest istotne, składzie.

* * *

Nie mogłam zacytować Katarzynki .
Jestem wściekła na mojego męża, po raz czwarty od narodzin Jasia jest chory! Laryngolog w zeszłym miesiącu stwierdził u niego przewlekłe zapalenie zatok i co? I nadal chodzi z gołą głową, nosi cienkie ubrania i ma w d..., że zarazi małe dziecko i mnie. A przez te zaatakowane zatoki łatwiej łapie wirusy. No i zdaje się, że mnie jakimś poczęstował . Boli mnie gardło, mam katar i nieco podwyższoną temperaturę.

* * *

Na prośbę spostrzegawczej Sylwii założyłam nowy wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238114, bo ten przekroczył 5000 postów. Już napisałam do AgiZ w sprawie zamknięcia tego wątku. Szkoda...

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-22, 07:17   #4570
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Zapraszam Jesienne Mamy na wątek nr II

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...64#post6670964
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby

Edytowane przez AgaZ
Czas edycji: 2008-02-22 o 09:41
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości