|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Wypuszczaja mnie dziś!!!
Ale moj lot mi dzisiaj przepada, a w czwartek muszę tu przyjsc na kontrole i badania. Dostanę leki. Takze może pod koniec tyg albo na początku przyszłego wylecę do domu. Dziękuje za wszystkie dobre myśli i kciuki. Skurcze czasem dalej sa, tak jak poprzednio, ale nie regularne. Jedna z pielęgniarek mowila nawet ze może taka moja uroda bo jestem szczupła i mały nie ma duzo miejsca w brzuch i sie rozpycha. |
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
Ból zadka ogromny, kość ogonowa, krzyż masakra Brzuch nagle zrobił się taki ogromny, nieporęczny ( +7kg ), ciągnie mnie w pachwinach, czuje ucisk w spojenie łonowe i każda próba wstania ( w sensie podniesienia mnie jak żółwia ze skorupy) kończy się naciskiem i wręcz bólem pęcherza ... do łazienki powłóczę jak zombiak zgięta w pół... aaa wspomniałam o skurczach łydek? okrutne skurcze , nie wiem jakim cudem przy takiej ilości pochłanianego magnezu tragedia i to wszystko nagle na raz w weekend Ja bez cbuszki, życia sobie nie wyobrażam teraz. Zawijam ją w gniazdko i kładę się na niej boczkiem by krzyż i kość ogonową odciążyć, inaczej ogromny "ból dopy" jak już któraś stwierdziła ... Jeszcze wyskoczył nam nieplanowany remont, okazało się że nasz salon naszła inwazja zakamuflowanego grzyba i wilgoci, przy wymianie ogrzewania okazało się że za meblami, kaloryferami i listwami przypodłogowymi jest po prostu masakra, a panele to wręcz stoją w wodzie... 3 miesiące do rozwiązania a nas czeka zrywanie ścian i podłogi ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
trzymają człowieka, cholera wie po co, faszerują nic nie działającymi lekami, by po kilku dniach stwierdzić że po prostu najwidoczniej tak masz ewentualnie zgadywali "pani z plamieniami, tak? " tyle dobrze że Cię wypuszczają, dużo spokoju, odpoczynku, swoi ludzie i swoje miejsce, na pewno bardziej ci pomogą niż taki szpital
|
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, że te skurcze nie są już regularne. teraz będzie już coraz lepiej ![]() a mnie łapy bolą jakbym w ogródku 2 godziny chwasty wyrywała. zagnieść kruche ciasto z mąki gryczanej, oleju kokosowego i 3 jajek to nie miodowy miesiąc idę poddusić jabłuszka z cynamonkiem
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny!!!
Mnie tez lekarze pytali z czym przyszłam!!! Masakra jakaś. Wróżą z fusów.
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale damy radę, kobiety są silne, ja się zawsze śmieje z mojego męża, i mówię mu, że gdyby on się tak czuł, to całą ciążę by pod kroplówką przeciwbólową w szpitalu przeleżał ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Ja też nie lubię szpitali, w depresje tam wpadam.
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2016-10-24 o 12:56 |
||
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
A to nie dobre
![]() Cytat:
![]() Coś w tym jest... Hahahah komu jeszcze, komu? Cytat:
swoją drogą... to by było COŚ ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym ze u nas to bylo planowane, ale sie troche przeciaglo. Niestety wilgoc to cholerstwo i trzeba sie pozbyc chocby nie wiadomo co. Zaraz oszaleje, od 5 nie śpie a Michal chyba dzis nie zamierza miec popołudniowej drzemki i ma taaaaka marude ![]() A tu zaraz obiad musze robic, pranie wstawione, a maly domaga sie 100% uwagi, bo juz sam nie wie czego chce... |
||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też mam takie wrażenie
![]() Cytat:
Zapraszam Masz do mnie całkiem niedaleko Cytat:
Ale już się przemęczę. Szkoda tylko że potem tak na szybko będziemy wszystko układać ![]() Pochłonęłam 4 krówki Czuję się cudownie z lekkimi wyrzutami sumienia |
||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja co prawda dziś posprzątałam,ale za parę dni możesz wpaść ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Przez Was MUSZĘ kupić sobie dziś jakieś cukierki czekoladowe albo krówki
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam gulasz z kaszą i buraczkami, teraz mam ochotę na tort czekoladowy z wiśniami którego nie mam
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dopiero zaczynam robic gulasz... Nue moglam sie wczesniej zmotywowac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mam duuuuza podzielnosc uwagi i praktykantów Cytat:
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam ochotę na brownie z cukinii ... Mniam. Mam nadzieje ze krzywa wyjdzie w porządku i bede mogła dalej jeść ciastka
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co prawda podzielił sobie to na 3 posiłki ale zjadł ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Opiumalfa trzymaj się, w domu będzie o niebo lepiej
![]() a lotu nie możesz przebukować? Axn te duże krówki z biedry to takie wyzwanie mordoklejkowe ![]() Justkonev proszę o dopisanie wózka camarelo carera ![]() ![]()
|
|
|
|
#1732 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja na szybko, bo Asia mi się rozchorowała (wirusówka
![]() Cytat:
albo źle trafiam, albo mam za duże wymagania co do wina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do L4...to ja bym tam chętnie jeszcze pracowała ale krótka szyjka + poprzednia trudna ciąża = szybkie L4 Niby praca biurowa, 8h przy kompie, ale dla szyjki z problemami takie siedzenie jest niewskazane niby mogłabym mieć te 4h zamiast 8, ale mam taką pracę, że się w 4 nie wyrobię za chiny ludowe, a tego nie da się podzielić na 2 osoby - albo ogarniam całość albo nic...Zdrówka życzę dla reszty dziewczyn z twardnieniami i bólami
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Opuimalfa dobrze, że Cie puszczają
ciekawe co Twój lekarz powie.Mam mega lenia, nawet nie wymyśliłam co na obiad zrobię..
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że cie wyszpuczaja, oby cie juz skurcze nie meczyly ![]() zmykam na wizyte dziewczyny, mam nadzieje, ze jutro sie wyspie
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam
Generalnie myślałam, że gorzej zniosę krzywą cukrzycową, ale nie było aż tak źle Glukoza (do której wcisnęłam sok z małej cytryny) smakowała dla mnie jak tania lemoniada Wielki kubek tego wypiłam, bo pielęgniarka mi powiedziała, że lepiej wypić mniej słodkie niż się męczyć na dwa łyki z ulepkiem i potem czuć ten smak w ustach ![]() Pierwsze 20 minut było spoko. Potem się zaczęły uderzenia gorąca, czułam gulę w gardle i robiło mi się słabo. Na szczęście byłam w Diagnostyce gdzie jest klimatyzacja, więc co chwilę siadałam na innym krześle, żeby się ochłodzić i tak dotrwałam do drugiego pobrania po godzinie. Jak wyszłam z gabinetu, to druga godzina to był już pikuś. Wszystko mi przeszło i czułam się super, tylko byłam na maxa głodna ![]() No i pielęgniarka zbadała mi cukier glukometrem na czczo - 70 i po 2 h - 128, także wynik z krwi też powinien pokazać, że nie mam cukrzycy ciążowej ![]() Opium, cieszę się, że Cię wypuścili - pewnie zaraz lepiej się czujesz poza murami szpitala
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz sie ogarniam na wizyte, juz nie moge się doczekac podgladania |
||
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę i MałaMi za Twoją też
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka ja nie jestem chojraczka i nie wsiądę do samolotu jak mi lekarz mowi ze mam przyjsc na kontrole. Te skurcze mam od 14stego tygodnia i nie sadze ze mnie opuszcza do porodu. Poczekam i zobaczę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

Brzuch nagle zrobił się taki ogromny, nieporęczny ( +7kg ), ciągnie mnie w pachwinach, czuje ucisk w spojenie łonowe i każda próba wstania ( w sensie podniesienia mnie jak żółwia ze skorupy) kończy się naciskiem i wręcz bólem pęcherza ... do łazienki powłóczę jak zombiak zgięta w pół... aaa wspomniałam o skurczach łydek? okrutne skurcze , nie wiem jakim cudem przy takiej ilości pochłanianego magnezu
tragedia i to wszystko nagle na raz w weekend 
ewentualnie zgadywali "pani z plamieniami, tak? "

Psychika w szpitalu nigdy nie ma się najlepiej... Wierzę, że dobrze sprawdzili wszystkie potencjalne zagrożenia i mam nadzieję, że wszystko kompletnie przejdzie jak wrócisz już do domu
idę poddusić jabłuszka z cynamonkiem
Ale damy radę, kobiety są silne, ja się zawsze śmieje z mojego męża, i mówię mu, że gdyby on się tak czuł, to całą ciążę by pod kroplówką przeciwbólową w szpitalu przeleżał 

swoją drogą... to by było COŚ 
Czuję się cudownie z lekkimi wyrzutami sumienia 

od rana dzwonia do mnie z administracji, ze albo my, albo sasiad zalewamy restauracje pod nami. A ja zadnej wody czy awarii nie widze. Jest to mozliwe? Jezeli to faktycznie my? 
albo źle trafiam, albo mam za duże wymagania co do wina 
ciekawe co Twój lekarz powie.
za wizyty