|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
z babcia zostanie takie male a my w tango a tam to bedziemy miec wlasny koncert na zywo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- w ogole zostawmy bobaski i na impreze zostawmy zbiorowoCytat:
on jakies jaja sobie robi... sluchaj a dal Ci namiary na jakiegos gina czy sama masz szukac? ja bym poszukala na wlasna reke i poszla na usg zeby sprawdzic dla samej siebie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() dobrze ze sie opamietala ![]() ja juz mezowi mowila ze przez 2 tyg nikt nas nie odwiedza bo chcemy sie soba nacieszyc i ja chce odpoczac ![]() pewnie tescie przyjda ale mysle ze na chwile i won do siebie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-10-24 o 13:44 |
|||
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha, oczywiscie ze dal mi namiar na gina, ktory przyjmuje w tej przychodni prywatnie, Piotr o nim mowi, wiec oczywiscie sie znaja. Co prawda ja i tak w planach mialam zamiar isc prywatnie na usg i nawet rozwazalam tego kolesia, ktorego polecil. Fakt ten moj gin to jakies jaja sa :/
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Dal mi zdjecia usg tej sciany macicy i notatke do tego lekarza.
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Znajdź innego lekarza prywatnego , masz zdjecia tym lepiej, bo bedziesz mogła pokazać o co tamtemu chodziło. Z tego co mi wiadomo usg 3/4d nie ma funkcji diagnostycznej - to taki bajer dla rodzicow , bo ładniej widac i nagrywają na płytkę. Jak ja byłam na takim i zapytałam ile dziecko wazy to mi powiedział gin ze na tym usg sie nie da sprawdzić. Wiem ze juz zmieniałas lekarzy ale tego chyba tez odpuść bo nic dobrego z niego nie bedzie Dziękujemy ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-24 o 14:04 |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na podłodze to taki dywan??
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja sie czuje juz jak debil, bez kitu.
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
super wygląda ! zawsze mi się takie pokoje podobały z takim wykończeniem podłóg
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na cmentarz się nie wybieram, zwykle jest paskudna pogoda a dodatkowo dziękuję bardzo latac miedzy tymi nierównymi ścieżkami.
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.vubu.pl/product-pol-66911...iem.html#close
co myślicie o tej na wesele? Pisałam do nich wiadomość i przekonują, że zmieszczę się w nią z brzuszkiem ciążowym
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Laski czy macie jakas grupe na fb grudniowek?
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Mamy
musisz do Justyny bapisac imie i nazwisko![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Wogole wlasnie sie zczailam, ze u mnie w pracy na kompie dziala wizaz na google chrome teraz moge zdjecia w czasie pracy podgladac jak wrzucacie cos Widzialam pokoj Kubusia. Ja chcę taki dywanik dla Lili! Klor i chyba miekki jest... no napatrzec sie bie moge. Podloga bedzie w bieli-deski wiec na srodek dywan zrobi fajny efekt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamawiałaś już coś od nich?? już mam 2 rzeczy które bym chciała zamówić
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Lucky.
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Moze zapytaj o dokladne wymiary po delikatnym rozciagnieciu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też wkurza jak mówią niektórzy "wyśpijcie się teraz bo potem..." "zobaczycie jak się urodzi". W szkole rodzenia jedna para (już parę tygodni po porodzie) też tak jojczyła, że jak sie uda wziąść szybki prysznic to cud, że teraz to już my kobiety możemy się pożegnać z ładnymi torebkami i pokazała taką brzydką torbę z wózka 😒 A kto tak im każe? Jak się tak nakręca, że się wykąpac nie można to już ich wybór. Torebka? Nie mogła sobie kupić ladniejszej? A kto jej zabronił nosic super wypasionej małej listonkszki? Ja pierdziele jak mnie to irytuje. Albo, że teraz już nie mają życia towarzyskiego... No sorry ale ktos nie jest gotowy na rezygnację z ciągłych imprez i bez tego żyć nie może to potem niech się nie dziwi. A iść pod prysznic to takie wyzwanie? To nie można się wykąpać jak dziecko akurat zasnęło?
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Monia masz absolutną rację!! Moja koleżanka bała się zostawiać swoją córeczkę samą nawet jak spała w początkowych miesiącach, więc brała prysznic przy otwartych na całego drzwiach
poza tym kto niby zabrania dbać o siebie po porodzie? Bycie mamą wcale nie oznacza chodzenia z tłustymi włosami, nieogolonymi nogami i brzydką torebką, bez przesady!! Na ulicach widzi się (przynajmniej u mnie) wiele zadbanych i szczęśliwych mamusiek małych brzdąców
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolor bym wybrała inny bo nie przepadam za bordowym ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
no!---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Ide robić lasagne wg przepisu (o ile dobrze pamiętam) PaniMigdałek
|
||
|
|
|
#2693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz napisać do Justyny ![]() Cytat:
do tego beda białe meble i chce niebieskie polki na ścianie i biała firanka w niebieskie wzory Jak skończymy wrzucę fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisałam Cytat:
Brzydkich rzeczy nie oglądać, jakiś potworów itd. Zapatrywać się na ładne osoby, przeglądać się dużo w lusterku i podziwiać się jaka to jestem piękna. No i jeszcze wiele wiele innych Śmiech na sali Cytat:
Cytat:
Mi dziś przyszła sukienka, którą zamówiłam na wesele ze strony pieknamama i ogólnie spoko ale zamówiłam najmniejszy rozmiar i to jakaś większa rozmiarówka i trochę luźna ta kiecka i za długa. No ale mam babcię krawcową więc już szpileczkami poszczepiała, jak mężuś przyjedzie to musi zaakceptować, bądź nie i w sobotę dam babci do przerobienia bo jak mi brzuszek jeszcze urosnie to co wtedy ? Jakiś zapas mały zostawię ale ja strasznie nie lubię jak mi jest za luźno gdzieś ![]() No a tak poza tym to uprałam dywan, i teraz leżę bo strasznie ciężko mi się oddycha;/ |
||||
|
|
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Hejo
Czytam Was na bieżąco, ale ta apka na telefonie tak czasami świruje, że się odechciewa pisać a już cytować tym bardziej ![]() kociulek Dzielny Kubuś Trzymam aby ładnie przybierał Emosz Gratuluje i życzę szczęścia ![]() DoDoo Z tym Twoim lekarzem to są jaja jak nic Idź prywatnie na USG. Tylko nie wiem sama czy na Twoim miejscu wybrałabym tego "kolegę" Z jednej strony poszukałabym kogoś innego, ale z drugiej ten Twój gin może być jeszcze bardziej zlewający po tym "bo przecież on Ci polecał" TAAAK, chodźmy wszystkie na Sylwestra w tym roku, zostawmy dzieci z dziadkami ![]() Cytat:
Z tym prysznicem to już w ogóle przegięcie ![]() Z tą torbą tak samo Ja znam mnóstwo świeżo upieczonych mam, które są zadbane, mają ogarnięte mieszkania i czas dla siebie mimo małego dziecka i mam zamiar wziąć z nich przykład I się da, kwestia organizacji jak mniemam. Szkoda, że dużo osób ma takie podejście i co gorsza biadoli o tym ciężarnym ![]() Ostatnio też miałam o tym na sr, że osoby z takim podejściem, że im się wręcz życie jako jednostki skończyło i teraz jest ważne tylko dziecko to częściej cierpią na depresje poporodową. I tu się zgadzam bo oczywiście dzidzia najważniejsza, ale przecież zadbana mama bez poczucia rezygnacji z siebie to szczęśliwa mama a to się równa szczęśliwe dziecko itstoolatex3 Super kiecka, bierz Jak nie będzie dobra to zwrócisz szybko Ale obstawiam, że będzie świetnie leżeć bo ma elastan w składzie ![]() Ostatnie pranie bejbikowe mi się suszy Jeszcze przyjdzie wózek i finito Co nie oznacza Amela, że masz się już rodzić
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-10-24 o 17:59 |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie po wizycie (34t5dni)
Gin mówi ze wszystko super, mała nadal głową w dół i ponoć ma tą głowę tak wpasowana, ze ciężko juz będzie żeby się odwróciła 😁 a mówił ze jak juz ma taka pozycję od dawna to mozliwe, ze łatwiej wyjdzie 🙌 Pokazała tylko kawałek nosa i pipke w całej okazalosci jak zwykle 🙈 Iza waży juz 2100, wiec przybrała 600g w 3 tyg ![]() Ja w tym czasie przytylam 0,5 kg i tym samym osiagnelam wagę 69 kg (+11 od poczatku), ahh te ciastki Szyjka zamknięta i długa, na razie brak oznak wcześniejszego rozpakowania. ✌ Tylko bakterie w moczu wróciły, a objawów zero 😥 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ze mała prawidlowo ułożona
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od któregoś tygodnia ciąży dzieciaczki tyją po ok 200 g tygodniowo 😊 a niektóre to potrafia i ponad 1kg w ciągu m-ca
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Na to ip jedzie sie na szpital czy jak?
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Tak, jedziesz na szpital, na izbę przyjęć wchodzisz i na rejestracji mówisz co jest nie tak. Nadal te twardnienia czy cos doszło dodus?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

zostawmy zbiorowo

A kto tak im każe? Jak się tak nakręca, że się wykąpac nie można to już ich wybór. Torebka? Nie mogła sobie kupić ladniejszej? A kto jej zabronił nosic super wypasionej małej listonkszki? Ja pierdziele jak mnie to irytuje. Albo, że teraz już nie mają życia towarzyskiego... No sorry ale ktos nie jest gotowy na rezygnację z ciągłych imprez i bez tego żyć nie może to potem niech się nie dziwi. A iść pod prysznic to takie wyzwanie? To nie można się wykąpać jak dziecko akurat zasnęło?

aby ładnie przybierał
Z jednej strony poszukałabym kogoś innego, ale z drugiej ten Twój gin może być jeszcze bardziej zlewający po tym "bo przecież on Ci polecał"

Jak nie będzie dobra to zwrócisz szybko