|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
Cytat:
Będziemy je musiały tego oduczyć U mnie z bakteriami identycznie, co drugą wizytę je mam a objawów zero ![]() I tak jem ten żurawit całą ciąże w kółko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-10-24 o 16:16 |
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje skończenia prania ![]() Cytat:
a z bakteriami walcz, my tez z małym walczymy od jakiegoś czasu---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- buuuuuu
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2704 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ale fajne te ciuszki upolowałaś! ja nie mam daru do szukania ubrań w lumpkach
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to całe gadanie to chyba niezła wymówka... Cytat:
![]() pij żurawinke na te bakterie jedz to sprawdzic i daj znać! |
|||||
|
|
|
#2705 | ||
|
Zadomowienie
|
Kaziowa gratulujemy wagi Izuni i Twojej tez
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dla siebie tez nie umiem nic znalezc ale dzieciowych kupiłam sporo
|
||
|
|
|
#2706 | |||
|
Zadomowienie
|
Daj znać co i jak
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
taaa, ja latam z gołym tylkiem po osiedlu 🙌😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na ip, zbadal mnie lekarz i ide na patologie ciazy, mam rozwarcie na palec, dostane leki na pluca gdyby porod mial sie wczesniej zaczac. Masakra bo nie bylam na to przygotowana :/
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ten konował mógł Cie wypuścić z gabinetu??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jest chyba weterynarzem a nie ginekologiem żart !!! Dobrze ze pojechalas na ip !!! Trzymaj sie tam Dziewczyny wiem ze mi pisalyscie na pw ale odczytam na kompie wieczorem bo na tel nie umiem odczytac..
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pomyśleć że ty dzisiaj miałaś wizyte! co za beznadziejny lekarz!! dobrze ze posluchalas swojej intuicji! |
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno! Trzymam kciuki 👍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?! Dobrze, że miałaś nosa, aby jechać na IP. Trzymaj się Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze Ale wyobrażam sobie, że nie byłaś an to przygotowana Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć, że moja ciotka jak była w ciąży to chodziła od 20 tc z rozwarciem na dwa palce i urodziła w terminie Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest możliwe, że tamten "lekarz" parę godzin temu nie zauważył, że coś się dzieje?! Serio, teraz najważniejsza jest mała, dobrze, że będziesz pod opieką i na razie się tym nie denerwuj, ale powinnaś interweniować w tej sprawie bo to jest niedopuszczalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-10-24 o 18:01 |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie kochana moja szwagierka miesiąc czasu chodziła z rozwarciem na 2 palce i urodziła po terminie, więc jeszcze nic nie jest przesądzone trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze
|
|
#2715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze przenosisz ciaze;*Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2716 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Laski musimy się nie dać stereotypom o nieszczęśliwych matkach-polkach. Przy okazji polecacie jakąś fajną torbę do wózka?Mam chęć na tą ze Skip Hop, ale one są niesamowicie drogie. Myślicie że warto 270 zł zainwestować? Dałam radę poprasować wszystkie te tetrowe Adamowe pieluchy i padam na pysk. Ale tak sobie myślę, że już wszystko mamy, no chyba że nie jestem czegoś świadoma... Jedynie jeszcze kombinezon do nosidełka by się przydał.Cytat:
![]() DoDoo ty lepiej jedź jak Cię coś niepokoi O kurcze, doczytałam że pojechałaś. To teraz wszystkie trzymamy kciuki, a tego twojego lekarza prowadzącego to będzie dzisiaj męczyła co najmniej czkawka, chyba że Monika rzuci na niego czar - ja proponuję zgagę i biegunkę, za tą jego diagnostykę :/ Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-10-24 o 18:21 |
||
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Coek4awe jak tam mamusia trojeczki
jakos teraz miala planowana cesarke. Dobrze mówię? Koncem października???Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz pewnie jest po |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz musi wypoczywać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dodo, trzymaj sie. Ja mam twardnienia od 3 tyg co 10 minut icaly czas i ciagle leze, ale szyjka trxyma. Bylam na ip w sobote i byla 2cm. Jutro mam wizyte wiec bede wiedziec.
a na ktg masz skurcze? Co ile minut? |
|
|
|
#2722 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje ciśnienie przez cały dzień oscyluje pom. 130-140 /90. Rozmawiałam z kumpela farmaceutka to nakrzyczala że powinnam jechać na IP. Ale ja nie miałam takiej wiedzy ... Dziś pakuję torbę, bez jaj ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Teraz to wiem...
|
|
#2723 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, trzeba napisać do justynia, jest to napisane na pierwszej stronie ![]() Cytat:
Torebka to też kwesia gustu, przecież można mieć stylową i ładną torbę do wózka ![]() Smacznego! ![]() Cytat:
I piękna waga mamusi Cytat:
![]() Z rozwarciem można do terminu trzymać, więc nie stresuj się. Najważniejsze, że jesteś już pod odpowiednią opieką
|
|
|
#2724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
było nas 3 pary i w sumie fajnie wyszło bo raz, że nie siedzieliśmy sami w domu a dwa, miło spędziliśmy sylwestra. Ja bym tam nie rezygnowała jeśli oczywiście maleństwo od początku nie pokaże, że może rządzić rodzicami bo wtedy może lepiej w domku hehe![]() Cytat:
ja w tygodniu jak nie muszę nigdzie wychodzić to włosy w koka i wygodne ciuchy. Jak odprowadzam małego do przedszkola to tylko korektor pod oczy na sińce i tusz na rzęsy i lecę;D pierwsze moje prysznice to były z maluchem w bujaczku w łazience a torba, no cóż, pierwsze dwie miałam typowo od wózka ale teraz zaszaleję hehehe żeby nie było, jak jadę w miasto to zawsze makijaż, włosy i ubranko lepsze
|
|
|
#2725 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mi to nie przeszkadza w sumie bo i tak lajtowo do tego podchodzę ![]() pochwal się sukienką jak już będzie tak jak trzeba ![]() Cytat:
piękna waga i małej i mamy ja to słonica przy was normalnie mam już 16 kg na plusa z bakteriami sobie poradzisz ja zauważyłam, że jak przed pobraniem próbki wejdę tylko tak szybko się ogarnąć pod prysznic i wycieram ręcznikiem to potem coś w tym moczu pokazuje za nieprawidłowości (lekkie ale jednak). Ostatnio wypucowałam się tuż przed jak ta lala i mocz idealny Ręcznika chyba też wtedy nie użyłam bo musiałam szybko szybko siusiuuuuCytat:
w 31 tygodniu ważyła już 2090g teraz na pewno nieźle jej dobiło dekagramów bo i te ruchy są już masakryczne. Jak trzaśnie piętą to aż się wyginam czeka mnie jeszcze ostatnie usg coś w okolicach 37 tygodnia więc to już takie przed porodem ostatnie pomiary i zobaczymy ile klusia waży![]() Cytat:
zaciskam żeby się nic z tego nie rozwinęło... a lekarz prowadzący Cytat:
ja wypatrzyłam na fb u "moje misz masz" takie fajne pikowane podobają mi się i tak sobie myślę, że może sama sobie uszyję taką;D no ale zobaczymy, na razie to etap planowania
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie kolezanka obok jest pod ktg, czekam na swoja kolej. Mam kolejna nie przespana noc za soba i juz prawie odjezdzam
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
DoDoo, bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechalas. Pewnie już cię wzięli pod kroplowki i rozgonia sytuację. Rozwarciem się nie przejmuj. Z takim możesz jeszcze przenosić. To te skurczybyki teraz najgorsze bo to właśnie przez nie u mnie wszystko się zaczęło. Ale twoje na pewno rozgonia. Trzymam kciuki.
Emoszku, doczytałam, gratulacje kochana!!! Cieszę się razem z tobą, że wszystko udało się że ślubem. A ja wczoraj miałam dzień euforii, a dziś dzień doła. Nawet się już poryczalam. Hormony jak widać szaleją. Muszę się uspokoić bo za 1,5 godziny idę do synka i lepiej żeby matki w takim stanie nie widział. Dołuje mnie pobyt tutaj i wyprosilam o wypis. Wstępnie powiedziano mi, że w środę. Na dodatek będę wychodzić samą. Nawet nie ma mi kto tej ciężkiej torby choćby do taksówki zanieść. I jak tu nie wyć?
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ceny bo nie mogłam nigdzie kartki znaleźć ale fajne były miały pokrowiec w gwiazdki ja muszę takich zwykłych jeszcze dokupić a te fajnie się prezentują pomyślę o nich![]() fajne te zakupy i jakie ładne pajacyki dorwałaśCo do blizny to mam wrażenie, że w ciąży mi tam wszystko spuchło i jest delikatniejsza niż zawsze i jak się myję czy wycieram to czuję w którym miejscu jest dokładnie. Na szczęście jakoś szczególnie poza tym nie dokucza
|
|
|
#2729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie się, Ty i maluszek Cytat:
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bylam w polskim sklepie i usmiechnal sie do mnie piekny kg ciasta toffi... ide na uczte!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Gin mówi ze wszystko super, mała nadal głową w dół i ponoć ma tą głowę tak wpasowana, ze ciężko juz będzie żeby się odwróciła 😁 a mówił ze jak juz ma taka pozycję od dawna to mozliwe, ze łatwiej wyjdzie 🙌
Będziemy je musiały tego oduczyć

Jak nie będzie dobra to zwrócisz szybko 

taaa, ja latam z gołym tylkiem po osiedlu 🙌😁

?! Dobrze, że miałaś nosa, aby jechać na IP. Trzymaj się Kochana, na pewno wszystko będzie dobrze
spokojnie kochana moja szwagierka miesiąc czasu chodziła z rozwarciem na 2 palce i urodziła po terminie, więc jeszcze nic nie jest przesądzone

Z tym prysznicem to już w ogóle przegięcie 
Jedynie jeszcze kombinezon do nosidełka by się przydał.

Ręcznika chyba też wtedy nie użyłam bo musiałam szybko szybko siusiuuuu