|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
jesli mowa o farbach (kolorowych ) do scian, to moi rodzice malowali ze 3 lata temu mieszkanie troche tego było, bo jak pisałam nasz dom ma ponad 400m2
i wiecie oni bari wtedy jakąs zagraniczną firmę bardzo drogą, farby sa ok . ale do Hotelu jak tez tam ostatnio malowali wzięli firme polską i.. efekt dokładnie ten sam. dlatego stwierdzili ze nie ma co przepłacac i etraz beda brali tylko polskie
|
|
|
|
#3272 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze mieszkanie nie było kupione, a ja już firanki wieszałam A później znowu zaczęłam swoje, łazienka, kuchnia, sypialnia Ostatnio go zaciągnęłam płytki wybierać itp... Tż: a po co tak wcześnie oglądać??? Ja:jakie wcześnie? Półtora miesiąca mamy. Tż:ano tak ![]() i pojechaliśmy Wiecie on z tych co to zawsze, wszędzie i ze wszystkim zdąży, najlepiej w ostatniej chwili.... Cytat:
Wiadomo, że jak kobieta siedzi w domu z dzieckiem to większość obowiązków należy do niej. Mąż jak wraca o 19 to już w sumie mało do robienia jest, ale do czytania bajki chociaż bym zagoniła No i w weekendy mógłby się popisać przy kąpieli i zmianie pieluszek![]() Co do niani....to w życiu bym nie chciała |
||
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
madziu, czytałąm przed chwilą o slubie konkordatowym i Zuza ma chyba rację. Coś mi się porąbało. Z informajcji wynika, ze licencji potrzebujesz, jesli nierzesz ślub w parafii innej niz króregos z narzeczonych. Czyli w Twoim przypadku tylko zapowiedzi. |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój proboszcz też jest z gatunku "niełatwych" i obawiałam sie różnych rzeczy ale przyszłam dałam kartkę na zapowiedzi, wziął kasę (i spiął z tą kartką żeby potem mieć pewność że dałam kase co do kolorów na ścianach - bo mi migneło że rozmawiacie o tym- my mamy duluxa kolory świata - bardzo fajne farby pamiętam że zanim mogliśmy podziałać na mieszkanku też oczami wyobraźni wieszałam firanki, a jak przyszło co do czego to rok czasu nie mieliśmy karniszy
|
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie pamietam kto jeszcze.. Najwazniejsze ze zakochaniCytat:
czasem mam problem z interpretacja, ale ogolnie sobie radzeJezeli o tym rozmawiamy to Tz tez mowi ze bedzie mi we wszystkim pomagal, opiekowal sie dzieckiem razem ze mna.. Nawet ja czasem panikuje, ze nie bede wiedziala jak dziecko przewinac, wylkapac itp...bo najmlodsza z rodzenstwa jestem Czasem sie boje wziac takie malenstwo na rece zeby mu krzywdy przypadkiem nie zrobic a Tz odpowiada: Skarbie kiedy bedziemy mieli dziecko to obydwoje sie nauczymy, bede ci pomagal, to nasze dziecko![]() Gold fish
|
||
|
|
|
#3276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
był bardzo energicznym chłopcem (teraz tez taki jest) , ze nawet krople na uspokojenie mu lekarz przepisał zresztą on juz w wieku 7 miesięcy chodził a 9 miesiący biegał![]() Cytat:
dzięki
|
|||
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
a jest w ogole sens stosowac to wszystko (effaclar K, serum z wit C,kwas BHA itp) a potem zrobic przerwe (Dluga) i opalac sie.
bo wiecie chce przed slubem i poprawic cere ale nie chce byc biala. a znajac zycie to w wakacje sie przyjaram wszedzie a twarz jak u corki mlynarza zostanie
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nos i policzki czerwone hehe
|
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie - zależy kto co lubi - mi blada cera nie przeszkadza, bo wystarczy odrobina bronzera, marchewki i można wyglądac zdrowo, a czystą cerę chce mieć okrągły rok
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Nie nadrobiłam nic dziewczynki, bo dzisiaj od rana mam zamieszanie w pracy. Spotkania służbowe itp... Haniu znaleźliście już mieszkanko ? I pytanie do L_V i HIHI - czy możecie polecić jakiś krem pod oczy -przeciwzmarszczkowo pielęgnacyjny, ja nie mam cieni pod oczami a jedynie czasem mam lekko podpuchnięte oczy, cera mieszana. Polećcie coś Kochane ? Aha i najważniejsze- moja cera wydobrzała i wyglądam już prawie ładnie |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
p.s. wczoraj minęło 5 miesięcy od zaręczyn na które tyle czekałam
najlepsze jest to, ze ja się z Wami zgadzam w 100 %. I inaczej sobie wyobrażam szczęście rodzinne (ale za chwilę pojawia się myśl: nikogo lepszego od mojego TŻ jeszcze nie poznałam... i tak wiele kobiet żyje złudzeniami: znajdę lepszego, bo ten jest bee bo np. nie zamyka klamy od sedesu, i szukają przez lata , a potem stwierdzają: co ja zrobiłam?! zmarnowałam taki fajny związek... nie chcę tak |
|
|
|
#3283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewna jestem rownie ze moge na niego liczyc w każdej sytuacji Cytat:
![]() Znaleźlismy... ale umowa przedwstępna jeszcze nie podpisana więc nie ma sie co cieszyć. No i jeszcze mój tato budowlaniec musi jutro pojsc obejrzeć ten budynek i ocenic czy wszystko jest zrobione jak trzeba...moze się jeszcze okazac ze materiały sa 2 kategorii i istnieje mozliwosc ze budynek się zawali za rok ...jezuuuuu zeby NIE.W kazdym razie tesciu architekt juz był i na jego oko jest wszystko gites. Jak mój tato zatwierdzi to kupujemy Cytat:
Tym bardziej ze ja lubię kontrast więc dobór koloru jest bardzo wazny
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gold ja 4,5 roku byłam w niedobrym związku, bo myślałam tak, jak Ty teraz... a okazało się, że miłość mojego zycia, Mężczyzna, który myśli tak jak ja i tak jak ja chce życ jednak był...
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
haniu to jak już będzie zaklepane przyklepane to napisz coś więcej, jakie duże ile pokoi itp. itd
![]() a jakie kolorki z duluxa Cię kuszą?
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O dziwo mój mąż w te sprawy jest tak samo jak ja bardzo wczuty. Tez juz snuje wizje .W głowie to juz nawet posadził drzewko w naszym mini ogródku
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmazynowy przypływ , Mexican 4, Cocoa Blush 5 +biały.
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstałas pewnego dnia i myślisz: nie! to koniec! ![]() Cytat:
no ręce opadają... |
||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu: jesteśmy na tym samym etapie w takim razie. Tyle, że my już wszystkie sprzęty mamy.
zostały nam tylko do wybrania kolory farb i zakup (wybranych) paneli.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego zapytaj sie go o wizje waszej przyszłosci i powiedz aby potraktował te pytanie jak nabardziej powaznie
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
L_V ale chyba pisalas zeby sie zaopatrzyc i w jedno i w drugie. chyba ze zle zrozumialam
bo jak tak to wystarczy tonik z BU(przynajmniej jest tanszy).chodzi tylko o to zeby przed slubem isc ze 2-3 razy na solarium, zeby delikatna opalenizne miec, ewentualnie wakacyjna wyrownac. ale przy kwasach nie mozna wiec jaka musialabym zrobic przerwe zeby plam nie miec ja tez czasem slysze taki tekst jak Gold (ze ja bede siedziec z dzieckiem a TZ wiecznie zmeczony po pracy wracal). ale z drugiej strony on tak zawsze o wszystkim gada zeby mnie wkurzyc,taki jego charakter a potem powaznie podchodzi do spraw, dba o wszystko itp. no i jak widze jak sie bawi z dziecmi, i ciagle mowi ze juz sie nie moze doczekac az bedziemy mieli wlasne... wiecie ze ostatnio ciagle kaze robic nam zdjecia z dziecmi a potem oglada i mowi: kotku pasuje nam takie, moze sie postaramy ![]() Madziu ja tez po sloncu wygladam jak apacz. i pewnie zostane zjechana ale praktycznie nigdy nie uzywam kremow z filtrem, nie tylko do twarzy ale i do calego ciala ![]() a w ogole to pochwale sie ze doszlismy do porozumienia z projektem itp. i zaczynamy budowe domu w tym roku zalejemy tylko fundamenty, w zimie kupimy materialy i na przyszla wiosne ruszamy dalej. mam nadzieje ze do tego czas uznajde normalna prace (wiem, mam motywacje) i bede mogla troche grosza dokladac. a na razie wlacze dalej z sesja. nei zaliczylam egzaminu, poprawa dopier ow polowie marca a jeszcze na jedne wyniki czekam,czarno to widze
|
#3295 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sklepie jest tyle ładnych rzeczy, ale będzie trzeba na czymś zaoszczędzić pewnie Płytki raczej lepsze, bo się szybko nie wymieni, ale będzie trzeba pomyśleć na czym można oszczędzić
|
||
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te pozostałe idę oglądać ![]() edit: mexican ciekawy, fajnie by z brązem wyglądał
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Ty chcesz być z Tżem tylko chcesz aby się zmienił tak ?Gold może jesteś zbyt pobłażliwa dla Tża i za mało od niego wymagasz ? Nawet w sensie rozmowy...,mój też ma takie ironiczne zapędy żeby się obśmiac itp. ale wtedy obrażam się i koniec albo robię wykład o funkcji poważnej rozmowy w związku |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Wy juz za 1,5 miesiąca się wprowadzacie??? Mieszkanko juz odebrane?? Cytat:
Generalnie w planie mam zestawinie czerwieni, pomaranczy i szarości.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

i wiecie oni bari wtedy jakąs zagraniczną firmę bardzo drogą, farby sa ok . ale do Hotelu jak tez tam ostatnio malowali wzięli firme polską i.. efekt dokładnie ten sam. dlatego stwierdzili ze nie ma co przepłacac i etraz beda brali tylko polskie

A później znowu zaczęłam swoje, łazienka, kuchnia, sypialnia 
Wiadomo, że jak kobieta siedzi w domu z dzieckiem to większość obowiązków należy do niej. Mąż jak wraca o 19 to już w sumie mało do robienia jest, ale do czytania bajki chociaż bym zagoniła 
Nie pamietam kto jeszcze.. Najwazniejsze ze zakochani
a Tz odpowiada: Skarbie kiedy bedziemy mieli dziecko to obydwoje sie nauczymy, bede ci pomagal, to nasze dziecko

gold ja 4,5 roku byłam w niedobrym związku, bo myślałam tak, jak Ty teraz... a okazało się, że miłość mojego zycia, Mężczyzna, który myśli tak jak ja i tak jak ja chce życ jednak był...
a jeszcze na jedne wyniki czekam,czarno to widze