![]() |
#2071 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Chudziaszku kciuki za nianię, wszystko sie ulozy. Poczatki zawsze najtrudniejsze, ale bedzie dobrze.
Oliwia spala dzis 7 godzin bez przerwy na cyca no chyba ze bylam nieprzytomna jak ja karmilam i nie pamietam 😉 Musze chalupe posprzątać, niby przed wyjazdem bylo ogarnięte ale takie koty kurzu i moich włosów sa na podlodze jakby ze dwa tygodnie nie było odkurzane 😉 a wieczorem znajomi jeszcze maja przyjsc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Zabcia udanego spotkania z btatem
![]() Chudziaszek, jasne ze damy rade ![]() Dzanet, warunkiem powrotu do pracy jest to ze z mezem bedziemy sie wymoeniac. On bedzie mial trzy dni wolne i ja wtedy do pracy. Jak wykombinujemy cos z czwartym dniem to by szwagierka zostala na jeden dzien na trzy lub cztery godzinki. Ania ja spowiadalam sie gdzie indziej niz byl chrzest i nic o spowiedz sie nie pytali. Haneczka, 6,6 kg to duzo, gratulacje i zazdroszcze. Ja jak stanelam w miejscu to nic dalej nie rusza ale tez i diety nie trzymam i nie cwicze :/
#2073 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Rozeznanie
|
Kasia, pewnie zmeczona po podrozy.
Moje dziecko znowu sie zepsulo ze spaniem. :/ juz tak ladnie szlo. Zasypial ok 20-21 i pierwsza pobudka 2-3 w nocy, kolejna miedzy 6-7 i wstawal ok 9. Druga noc z rzedu pobudki co 2-3 h, i zaczyna dzien o 6 rano :/ Jak mu o 5 posmarowalam dziosla to probowal usnac przez godzine w koncu sie poddal i zaczol gadac. Podpowiedzce mi czy isc z nim do lekarza, bo przy cycku poplakuje i sie prezy- na poczatku ladnie ciagnie, a potem zaczyna sie. Czasami pomaga zmiana cycka, czasami chwilowa przerwa w jedzeniu. Slychac jak mu jezdzi w brzuchu, tzn od urodzenia to slyszalam, ale tetaz wodze ze sprawia mu to dyskomfort bo czasami sie krzywi. No i te kupy. Kiedys to byla jajecznica teraz to zoltopomaranczowa plynna maź, czasami bardzo smierdzaca. Jest tak plynna, ze jak zrobi kupe trzymajac co w pionie na rekach to jak sie go polozy to wszystko wycieka z pampersa. Nie ma goraczki, nie jest otepialy, a wrecz bardzo zywotny. Nie ma oznak odwodnienia. Kup jest ze trzy na dzien. Nie wiem czy to normalne czy nie. No i te baczki, czesto je slychac i czasami bardzo czuc, ze od razu sprawdzam pieluche czy tam cos nie narobil. Jak myslicie, normalne to? ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Lena, w irlandii taki krotki. Ale kiedys w polsce tez tak bylo.
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, i zauważyłam, że po tej herbatce idą piękne koopy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Rozeznanie
|
Oj, wysłałam zanim zdążyłam się pochwalić. Wyszlam dziś rano zrobić małemu mleko, a on w tym czasie hyc na brzuszek
![]() ![]() Kiedyś kilka razy się obrócił ale przypadkowo a od dłuższego czasu wcale i dziś znów, ciekawe czy umyślnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||||
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry. Marysia zdrowa, wg lekarki to jednak problemy brzuszkowe, nie zęby. Zębów ani śladu
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że się chyba tableta dorobiłaś, bo częściej piszesz, fajnie ![]() Cytat:
Dzisiaj pediatra się nas pytała czy Marysia już się na bok obraca, a ja do niej, że ona już na brzuch - mina lekarki bezcenna! Stwierdziła, że to bardzo szybko. Więc, tak jak mówisz, wszystko w swoim czasie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety te okazję tak się trafiają.😑 Cytat:
Mnie to sama przeraża - jak damy radę później, jak przyjdzie do żłobka czy przedszkola a mam jedno🙄 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2079 |
Rozeznanie
|
Australia oby juz skonczylo sie testowanie mlek
![]() Krochmal jest z maki ziemniaczanej. Zagotowujesz wode w garczku i wlewasz rozmieszana mąke ziemniaczana z niewielka iloscia wody. Zagotowujesz, powstaje Ci kisiel szarawy. To jest krochmal. Jak przestygnie wlewasz do wody do kapieli.
#2080 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Człowiek to się jednak całe życie uczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kilka no name , tych pierwszych i w każdym ta ocieplinka w środku skulkowala się tzn.zrobily się takie galgany jak czasami w poduszce czy koldrze. W grobagu (również mam kilka) wszystko jest na swoim miejscu równomiernie rozłożone. Nie kupilabym już nigdy no name. Tylko grobag bo przetrwa jeszcze nie jedno dziecię. Cytat:
I re kartki dodajesz później księdzu. To jest warunek żeby ochrzcił dziecko. I jeszcze chrzestni potrzebowali zaświadczenia ze swojej parafii, że nadają się i mogą byc chrzestnymi. A i jeszcze u nas proboszcz zdzierca każe zakupić butelkę oleju do dużej świecy. Fajnie się ustawia, co? Od każdego chrzczonego dziecka butelkę i ma zapas na cały rok ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chudziaszku, Justynko na pewno świetnie dacie sobie radę i pogodzicie rolę msmy z pracą ![]() Fajnie, że Wojtkowi ulżyło po kąpieli ![]() Australia krochmal to ugotowana skrobia ziemniaczana ![]() Lena gratuluję obrotu Franusia ![]() Mojej też jeszcze rączka przeszkadza ale widzę, że mega dumna jest jak jej się uda przewrócić więc raczej celowo działa ![]()
#2083 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I glupi umiera ![]() A najwięcej można się dowiedzieć z wizazu i to nie tylko o macierzyństwie ![]() Dzięki dziewczyny. Zosia ma katar okropny i poki co 37st więc włączamy inhalacje, olbas i nasivin. Eh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zadomowienie
|
No tak bo kisiel to w zasadzie nic innego jak sok zagęszczony mąką ziemniaczaną
![]()
#2085 | ||||
Konto usunięte
|
A mój leniuch się jeszcze w ogóle nie obraca... Co więcej dzisiaj tak jęczy że mam już dość. Nie wiem o co mu chodzi. Marudzi nawet na rękach...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krochmal to woda zagotowana z mąką ziemniaczaną, u as 2 takie kąpiele i skóra idealna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Muszę pochwalić mojego męża
![]() Opowiadam to mężowi ... Jeszcze nie zdążyłam dokończyć a mąż mówi, ze codziennie. No więc odpowiadam mu, że powiedziałam koleżance, że mogę codziennie po 17-ej. A on mnie pyta dlaczego po 17 skoro on kończy pracę po 16 i już wtedy mogę iść. Tak więc mój mąż nie dość, że zostaje kiedy chodzę grać na badmintona, to jeszcze wygania mnie popołudniami na kawę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Zaraz idziemy na szczepienie. Całą noc deszcz i nie przestaje, dobrze że mąż auto mi zostawił. Mam jeszcze starszaka odebrać i chyba po dziadka do pomocy zadzwonię bo nie chce moczyć synow, zanim jednego wsadzę to drugi mokry bedzie
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
Maks ma grzybicę w buźce po antybiotyku
![]() A do tego znów (nadal ) czerwone gardło i coś z uszkiem. Bidulek, przeplakal nam cala niedziele. A jak nie płakal to leżał i jeczal, że w buźce boli... Byli wczoraj u lekarza, dał zawiesine coś jak nasza Nystatyna na te ranki w buźce i w razie gdyby choroba się rozwinęła to antybiotyk. Póki co nie dajemy. Muszę zrobić zapas probiotykow bo tutaj nie dają żadnych osłonek do antybiotyku. Mój mąż, oczywiście dziwił się, po co daje Maksiowi probiotyk. Stwierdził, że to wymysły i sam nie brał. Wczoraj trochę się przestraszył jak lekarz potwierdzil, skulil uszy i mam mu zrobić wykaz probiotykow i kupi na zapas jak będzie na zakupach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66763551]Chce coś
![]() ![]() Hahaha, no właśnie chyba nie. Z tutejszymi kolegami raczej nie wybierze się nigdzie bo aż tak nie przepada za ich towarzystwem. Po prostu kocha swoją żonkę, zna ją i wie, że potrzebuje oddechu od codzienności bo inaczej kąsa...sesese ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Albo ma mnie po prostu dość. Haha ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 |
Konto usunięte
|
Miszka fajnie masz... Ja tez bez problemu mogłabym sobie wyjść ale u mnie na zadupiu nie ma gdzie, a zanim dojade do miasta, znajdę parking to zostanie mi maksymalnie godzinka... No i nie wiem z kim by się tu spotkać 😲
To się Maksiu nameczy 😞 Oby szybko przeszlo bez antybiotyku! |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie na razie nie ma co marzyć. Ale szczerze mówiąc jakoś mi nie żal. Matka wariatka i tak bym długo bez moich dziolch nie wytrzymała ![]() Zdrówka dla Maksa ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Justynka mialam się odnieść do kup. U nas też teraz takie bardziej wodniste i śmierdzące. Pediatra powiedziała że to normalne przy samym kp. Na potrzeby dzieci sklad mleka matki ciągle się zmienia i te kupki mogą być różne. Jak dziecko przybiera, kupy bez śluzu i nie ma ich dużo, to mamy się nie przejmować. U nas też zwykle są trzy (z czego jedna w nocy, eh) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Miszka! Zazdroszcze! Jak tak dalej będziesz chwalić to Ci męża zabierzemy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | ||
Ania
|
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66757676]Tak właśnie robilam krochmal. Fajny też kisiel owocowy z tego można zrobić I glupi umiera ![]() A najwięcej można się dowiedzieć z wizazu i to nie tylko o macierzyństwie ![]() Dzięki dziewczyny. Zosia ma katar okropny i poki co 37st więc włączamy inhalacje, olbas i nasivin. Eh[/QUOTE] Zdrówka! Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Maksa ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 19 spotkanie W kościele :/ ciekawe czego się dowiem.
Spacer zaliczony. Koleżanka się tu przeprowadziła więc mam z kim spacerować ![]() A z tz kłótnie zazwycZaj O prace i o to że mało opiekuje się Maja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Dziewczyny te zaświadczenie z spowiedzi mają mieć tylko rodzice chrześni? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Ania
|
Cytat:
u nas (gdybyśmy spowiadali się u innego księdza) musieli mieć i rodzice i rodzice chrzestni.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mnie plecy bolą ze nie jestem w stanie Mai długo nosić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Dziewczyny okres trwał u mnie tylko 3dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.