![]() |
#4981 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() Brakuje tylko nowej koleżanki julia, która ostatnio dość aktywnie uczestniczy w wątku ![]() ![]() Tak mnie boli brzuch dzisiaj. Nietypowo, bo na środku, tak jakby na grypę żołądkową. Ogólnie jest mi niedobrze, słabo... Dobrze że wizyta w czwartek bo stresuję się :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4982 |
@}-,-'-
|
Jesteście bezczelne... 10 000 wiadomości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zadomowienie
|
Konkardia super nowy wątek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz chce rodzić w sąsiednim mieście, bo jest nowa porodówka i oddzial poporodowy. Pokoje 2-osobowe z łazienką, a nie taki moloch jak poprzednio! Do obu szpitali dzieli mnie 12-15 km, więc podobna odleglość.... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
To co, jeszcze kilka postów i się przenosimy na nowy wątek
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zadomowienie
|
czyli robimy wykończeniówkę
![]()
#4987 |
Zadomowienie
|
Wybaczcie dziewczyny że ja się na pierwszą stronę nie wpiszę
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66782036]Jak szukalam kuchni to się zakochaliśmy w czarnych meblach w połysku. Ale to dopiero byłaby masakra z czyszczeniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie to dzisiaj - na chłopski rozum - zaczynam 8 miesiąc (termin ostatniej miesiączki 25 marca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Oby Wam tak zostało do końca
![]() Cytat:
Te zdjęcia to z sali porodowej, a nie przedporodowej? Masakra. Jak te krzesła działają? Cytat:
Cytat:
Szczerze - ciężko mi powiedzieć - widywałam i torby w rodzaju na siłownię, jak i wielkie walizy na lot transatlantycki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ładnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Lux medzie niestety są one droższe niż na NFZ. Cytat:
![]() Rozumiem, że jest Ci ciężej, masz dolegliwości, do tego stres. Inna sprawa, że możesz być bardziej rozkojarzona - ja to widzę po sobie. Co do sesji - była w studio. Polecam tę opcję, choć ostatnio widuję dużo pięknych brzuszkowych ujęć w długich sukniach w plenerze ![]() Odnośnie torby szpitalnej - polecam Wam spakować ją wcześniej, a nie wtedy, kiedy zaczynają się skurcze. U mnie torba z rzeczami dla mnie w pierwszej ciaży leżała od 30 tygodnia - ryzyko wczesniejszego porodu, pobyty szpitalne. Nie musiałam nic dopakowywać, TŻ wiedział, gdzie jest. A do porodu wystarczyło zabrać również torbę z rzeczami dla noworodka. Z prywaty - upolowałam kurtkę zimową na olx w bardzo fajnej cenie - http://www.elpasa.pl/kurtka-ciazowa-lisa-id-111.html - zapowiada się nieźle. Leciutka, ale zakrywa brzuszek. Powiedziałam o ciąży jednej koleżance i zaczęło się niefajne insynuowanie wpadki. "Bo wiesz, mogłabym być w twojej sytuacji, wcześnie dostałam okres po porodzie". Kurka, informuję, a nie proszę o zrozumienie... ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Do poczytania: Najnowsze zalecenia pediatrów dotyczące uniknięcia śmierci łóżeczkowej: http://dziecko.siostraania.pl/jak-un...zalecenia-app/ O współspaniu w tym kontekście: http://www.wymagajace.pl/wspolspanie/
![]() |
#4993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zadomowienie
|
Koniecznie pochwal się efektami sesji! Ja też bardziej zwracam uwagę na wygląd sali tej po porodzie niż samego bloku porodowego. Ja do tej pory myślałam że nie jest tak źle ale po waszych reakcjach widzę ze chyba u was ładniejsze te porodowki :/ no cóż trudno wyboru za bardzo nie mam...
Fotele są w pełni regulowane polozna mówiła ze większość kobiet rodzi w kucki tak na polsiedzaco. Nie za bardzo jest jak na stojąco rodzic bo położne nie miałyby miejsca żeby "zajrzeć" Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- A koleżanka - ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#4995 |
Zakorzenienie
|
Furjatka - specjalnie dla Ciebie zdjęcie z mojej porodówki - to sala z traktu porodowego. Ponoć gdzieś tam istnieje sala do porodów rodzinnych, ale nie była dostępna.
Kyiia - w pierwszej ciąży na tym etapie skracala mi się szyjka, byłam po sterydach na rozwój płuc. Stąd ta torba juz była spakowana. Teraz pewnie też zacznę ka szykować w grudniu.
#4996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już z 2 miesiące temu wysłałam do założyciela wątku info o nas. To nadrobimy. Julia 28 lat 1 dziecko od 18.06.2016 mężatka (ślub planowany od roku nie z względu na ciążę). Data porodu 12 styczeń, synek Grzegorz. Bardzo dobrze czuję się na tym forum. Wy dziewczyny jesteście normalne! Na tych fcb forach to jakieś nieporozumienie(kobiecie wyszły 2 kreski na teście i pierwszą rzecz co robi?Zapisuję się do grupy mamy 2017), dlatego zaczęłam szukać, aż trafiłam tutaj ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Niebie Przeliczyłam się chyba z tym prawkiem i zastanawiam się poważnie nad zawieszeniem kursu. Mam już 21 h praktyki, a wczoraj jeździłam jakbym dopiero wsiadła do auta, nawet instruktor to przyznał. Ciężko mi się skupić, jak mi coś nie idzie, to mam kompletną pustkę w głowie i nie wiem co robić. ![]() Strasznie mnie to stresuje, mam za każdym razem rewolucję w brzuchu, oblewa mnie pot i jestem cała mokra, chociaz nigdy takich problemów nie miałam. Tyle tu piszemy o stresie i jej wypływie na Bąble, a ja mojemu codziennie taki stres funduję. I jak myślę o tych jazdach, to mi po prostu źle. ![]() Wcale Ci się nie dziwię, ja zdawałam 5 lat temu i bardzo dużo stresu mnie to kosztowało, a nie byłam w ciąży. Teraz sobie tego nie wyobrażam, żeby robić kurs w tym stanie. Nie szło mi to kompletnie też odbiło się to na mojej zdawalności. Powiem tyle, że było tego dużo, za dużo. Ale się udało ![]() ![]() Edytowane przez julia1612 Czas edycji: 2016-10-25 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to nie chce mi się brać za prasowanie tych małych ubranek, a jednak byłabym spokojniejsza jakbym już część miała za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Rozeznanie
|
Ja chce do końca listopada mieć spakowana torbę. Wiadomo ze pozniej to juz nic nie wiadomo a nie chciałabym pozniej denerwowac sie czy wszystko mam ;-)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#4999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki lecę na nowy wątek! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 |
Zakorzenienie
|
Koniec
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.