Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-25, 20:26   #4981
Moniczi
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Już zrobiony! Nowy wątek, ale najpierw wykończmy ten Jak by co - piszcie PW, bo nie pamiętam wszystkich imion Waszych dzieci Po za tym nie wiem, czy każda z Was chce się tym dzielić na pierwszej stronie [COLOR="Silver"]
Bardzo ładnie!
Brakuje tylko nowej koleżanki julia, która ostatnio dość aktywnie uczestniczy w wątku julia napisz coś o sobie

Tak mnie boli brzuch dzisiaj. Nietypowo, bo na środku, tak jakby na grypę żołądkową. Ogólnie jest mi niedobrze, słabo... Dobrze że wizyta w czwartek bo stresuję się :/
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 20:35   #4982
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Jesteście bezczelne... 10 000 wiadomości
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 20:40   #4983
Lidka99
Zadomowienie

Konkardia super nowy wątek ja na pw później napiszę Ci naszą brykę i imię, no właśnie mamy dylemat niby było wybrane a już sami nie wiemy
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 20:58   #4984
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Moja koleżanka rodziła w szpitalu gdzie odwiedziny były 14-18. Pojedynczo. Ona po cesarce, ruszyć się nie mogła, a położne kompletnie niechętne do pomocy. To ja dziękuję za takie coś. Wole od 10 do 20 tak jak będzie tutaj, choćby mi miał ktoś od współlokatorki non stop siedzieć. Ostatecznie przecież rozumiem ze każdy bliski chce dziecko jak najszybciej zobaczyć. A przynajmniej nie będę sama non stop. Będzie mąż który pomoże np z prysznicem itp.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

A na nfz niby tylko 3 usg a mój robi na każdej wizycie..

Ja poprzednio rodziłam w szpitalu, gdzie nie ma odwiedzin i nie bylam zadowolona. Jakoś było mi przykro, że mój mąż nie może spędzać tych pierwszych dni z nami. Do tego wizyty pod drzwiami, pokój odwiedzin był poza oddziałem i dziecko trzeba było zostawić w pokoju Lipa straszna! Za to teraz są odwiedziny! I to jest dopiero masakra. Sala 6-osobowa i ledwie nam koło łóżek wchodziły te wózki z dziećmi, a gdzie tu goście? Po prostu standard w tym szpitalu jest taki sam jak wtedy, kiedy rodziła mnie tam moja mama
Teraz chce rodzić w sąsiednim mieście, bo jest nowa porodówka i oddzial poporodowy. Pokoje 2-osobowe z łazienką, a nie taki moloch jak poprzednio! Do obu szpitali dzieli mnie 12-15 km, więc podobna odleglość....

Cytat:
Ja mam matowe góry i też się palcują A specjalnie chcieliśmy matowe, żeby nie było widać

Taaak Tak na pewno było

No właśnie myślałam o uniwersalnym - i do wózka i do samochodu, ale tu słyszę że bez sensu do samochodu

Zabił mnie ten tekst

Już zrobiony! Nowy wątek, ale najpierw wykończmy ten Jak by co - piszcie PW, bo nie pamiętam wszystkich imion Waszych dzieci Po za tym nie wiem, czy każda z Was chce się tym dzielić na pierwszej stronie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Aha! Jak sprawdzić ile która napisała postów?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dobra, znalazłam!
Ja mam matowe dolne fronty, ale to jest płyta z fakturą drewna 3d i nic a nic na niej nie widać A wyglądają jak prawdziwe drewniane fronty Polecam

Cytat:
Jak my robiliśmy kuchnie to gościu dał nam do porównania mat i połysk i własne powiedział żeby sobie porównać brudzenie paluchami. I mat się palcowal duzo szybciej. I początkowo chciałam mat ale własne gościu nas przekonał ze dużo prostszy w utrzymaniu jest połysk. Ja zawsze wycieram płynem do szyb z lidla i jest git

Jak szukalam kuchni to się zakochaliśmy w czarnych meblach w połysku. Ale to dopiero byłaby masakra z czyszczeniem

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Jesteście bezczelne... 10 000 wiadomości
:brzyda l:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 20:58   #4985
Kyiia
Zakorzenienie

To co, jeszcze kilka postów i się przenosimy na nowy wątek
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 21:04   #4986
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
To co, jeszcze kilka postów i się przenosimy na nowy wątek
czyli robimy wykończeniówkę
Stary 2016-10-25, 21:23   #4987
muffi24
Zadomowienie

Wybaczcie dziewczyny że ja się na pierwszą stronę nie wpiszę Tak jakoś

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-25, 21:28   #4988
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie!
Brakuje tylko nowej koleżanki julia, która ostatnio dość aktywnie uczestniczy w wątku julia napisz coś o sobie

Tak mnie boli brzuch dzisiaj. Nietypowo, bo na środku, tak jakby na grypę żołądkową. Ogólnie jest mi niedobrze, słabo... Dobrze że wizyta w czwartek bo stresuję się :/
Dziękuję! Ale to zasługa Orlicy, że tak ładnie poprzedni zrobiła Nie dawaj się chorobie!!!! Co to za pobolewanie? Na wizycie będzie super, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Konkardia super nowy wątek ja na pw później napiszę Ci naszą brykę i imię, no właśnie mamy dylemat niby było wybrane a już sami nie wiemy
Dzięki! Właśnie o imieniu Twojej Małej pamiętam, ale nie wiedziałam czy chcesz żeby było na 1 stronie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66782036]Jak szukalam kuchni to się zakochaliśmy w czarnych meblach w połysku. Ale to dopiero byłaby masakra z czyszczeniem [/QUOTE] O losie! Dobrze, że się powstrzymaliście, bo wtedy latałabyś ze ścierką bez przerwy My mamy właśnie doły takie drewniane - na nich nic nie widać A z górą jakoś przeżyjemy. Są tak ładne kolorystycznie, że narzekać nie będę Za to moja koleżanka zrobiła białą kuchnię (Ikea) i cholerka po dwóch latach widać, że trochę już zmieniły kolor... Mają białe "rączki" w szafkach i one są faktycznie białe, a fronty jakieś takie... mniej białe

Cytat:
czyli robimy wykończeniówkę
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 21:28   #4989
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Wybaczcie dziewczyny że ja się na pierwszą stronę nie wpiszę Tak jakoś

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem jak reszta, ale ja wybaczam bycie in cognito
Tylko z wątku nie ucieknij hehe
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 21:32   #4990
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję! Ale to zasługa Orlicy, że tak ładnie poprzedni zrobiła Nie dawaj się chorobie!!!! Co to za pobolewanie? Na wizycie będzie super, zobaczysz

Dzięki! Właśnie o imieniu Twojej Małej pamiętam, ale nie wiedziałam czy chcesz żeby było na 1 stronie

O losie! Dobrze, że się powstrzymaliście, bo wtedy latałabyś ze ścierką bez przerwy My mamy właśnie doły takie drewniane - na nich nic nie widać A z górą jakoś przeżyjemy. Są tak ładne kolorystycznie, że narzekać nie będę Za to moja koleżanka zrobiła białą kuchnię (Ikea) i cholerka po dwóch latach widać, że trochę już zmieniły kolor... Mają białe "rączki" w szafkach i one są faktycznie białe, a fronty jakieś takie... mniej białe

A my nadal nie mamy imienia, a do tp zostały nam 2 miesiące. W sumie nikomu nie mówiliśmy jakie mamy typy i dobrze, bo znowu nam się odmieniło i nie ma między nami zgody :p

W sumie to dzisiaj - na chłopski rozum - zaczynam 8 miesiąc (termin ostatniej miesiączki 25 marca )
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 21:35   #4991
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak reszta, ale ja wybaczam bycie in cognito
Tylko z wątku nie ucieknij hehe
Ja innych danych też nie chcę podawać. Nie mam pojęcia który to cykl starań bo w pewnym momencie przestałam liczyć... Imię nie jest potrzebne na ogólnym. A płci nie znamy Także kinder niespodzianka
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2016-10-25, 21:43   #4992
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
MrsDorota, pequenina, jesteśmy bezrzygowa trójca
Oby Wam tak zostało do końca

Cytat:
Jejku jakież ja mam sexy wymiary teraz! 90-90-90, tożto ideał... boilera
You've made my day.

Cytat:
Polska, kurde! za to położnictwo jest bardzo fajne, tyle dobrze.
Te zdjęcia to z sali porodowej, a nie przedporodowej? Masakra. Jak te krzesła działają?
Cytat:
ehhh fajnie rodzic w prywatnej sali, nie ukrywam że by mi się to marzyło, ale wolę 1000zł zostawić sobie w kieszeni i nie jechać ze skurczami do katowic. Ehhh ta moja częstochowa...
Rodziłam na trakcie porodowym. Jednak z perspektywy czasu najbardziej doceniam wsparcie położnicze, niż to, czy w sali było ładnie. I warunki na poporodowych salach, wsparcie położnych co do laktacji, dobra neonatologia.

Cytat:
A tu jeszcze na rozmiar 68 coś wypadałoby kupić, chociaż podstawy... A wózek, kosz jeszcze
68 możesz się załapać z grudniowymi wyprzedażami - choć nie wiem, czy będą lżejsze ciuszki na lato.
Cytat:
Muszę kupić torbę do szpitala, a nie mam pojęcia jaka ona ma być duża
Szczerze - ciężko mi powiedzieć - widywałam i torby w rodzaju na siłownię, jak i wielkie walizy na lot transatlantycki.
Cytat:
A sale to jakieś wieloosobowe, jeszcze każdy ma dziecko przy sobie więc już wgl straszny tłok podobno. Ale można wykupić jednoosobową salę, no i to mi się marzy.
U Was jakieś super te warunki!
Sale wieloosobowe po porodzie nie są aż takie złe - zawsze ktoś rzuci okiem na dziecko, jak pójdziesz na chwilę do łazienki. Niektóre położne kręcą nosem na opiekę nawet na 5 minut Wszystko zalezy, na ile kobiet jedna łazienka, czy są odwiedziny - brak odwiedzin dla mnie przekreśla szpital, ale też zbyt długie przesiadywanie i nawiedzenia całej rodziny to już trochę za dużo.

Cytat:
Dziś przechodząc po targu stara babka popatrzyła na mój brzuch i skomentowała 'Jeeeeezu'. Normalnie nie wiedziałam, czy się śmiać czy płakać ale trochę przykro mi się zrobiło, nie powiem
Młodo wyglądasz, dorobiła sobie teorię o nastolatce z brzuchem

Cytat:
Wow, nieźle! ale się spięłaś z wyprawką co do sudocremu! Dziewczyny, które będą mieć córki! Nie używamy go, bo zawiera cynk który może sklejać błony śluzowe! Sprawdzajcie składy kosmetyków, żeby unikać tego cynku.
Sudocrem jest generalnie ciężki i zapychający, nie użyliśmy go ani razu. Na problemy z zadkiem lepiej sprawdzał się Bepanthen i Linomag zielony.

Cytat:
Znalazłam taki śpiworek do auta: KLIK. Opłaca się takie coś kupować, czy jest to zbędny gadżet?
Ja jestem dużą zwolenniczką śpiworków - są otwory na pasy, można część wierzchnią odpiąć na podróż.

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Oto foteczka
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Podkłady poporodowe (podpaski) 3 zł za 10 szt to dobra cena? Bo widziałam takie w Biedronce i nie wiem czy kupowac?
Cena dobra.

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, ale tu gwarno ;-)
My z tż byliśmy wczoraj oglądać szpital, który i tak z góry wybrałam ze wzgledu na bezpieczeństwo dzidzi w razie "w";-)
Warunki zapowiadają się naprawdę fajnie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Tż znalazł wszystkie szczepienia w pakiecie Lux Med - 5 tysięcy

No i udało mi się coś wygrać.
Gratki wygranej
W Lux medzie niestety są one droższe niż na NFZ.
Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Przeliczyłam się chyba z tym prawkiem i zastanawiam się poważnie nad zawieszeniem kursu.
Nie obwiniaj się Sporo zależy od instruktora. Mój teść prowadzi naukę jazdy - choć mam prawko już 10 lat, to jeden raz za kierownicą przy nim wystarczył, żebym zeszła z tego świata.
Rozumiem, że jest Ci ciężej, masz dolegliwości, do tego stres. Inna sprawa, że możesz być bardziej rozkojarzona - ja to widzę po sobie.

Co do sesji - była w studio. Polecam tę opcję, choć ostatnio widuję dużo pięknych brzuszkowych ujęć w długich sukniach w plenerze Pochwalę się, zdjęcia powinnam mieć do 2 tygodni.

Odnośnie torby szpitalnej - polecam Wam spakować ją wcześniej, a nie wtedy, kiedy zaczynają się skurcze. U mnie torba z rzeczami dla mnie w pierwszej ciaży leżała od 30 tygodnia - ryzyko wczesniejszego porodu, pobyty szpitalne. Nie musiałam nic dopakowywać, TŻ wiedział, gdzie jest. A do porodu wystarczyło zabrać również torbę z rzeczami dla noworodka.

Z prywaty - upolowałam kurtkę zimową na olx w bardzo fajnej cenie - http://www.elpasa.pl/kurtka-ciazowa-lisa-id-111.html - zapowiada się nieźle. Leciutka, ale zakrywa brzuszek.

Powiedziałam o ciąży jednej koleżance i zaczęło się niefajne insynuowanie wpadki. "Bo wiesz, mogłabym być w twojej sytuacji, wcześnie dostałam okres po porodzie". Kurka, informuję, a nie proszę o zrozumienie...

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Do poczytania:
Najnowsze zalecenia pediatrów dotyczące uniknięcia śmierci łóżeczkowej: http://dziecko.siostraania.pl/jak-un...zalecenia-app/
O współspaniu w tym kontekście:
http://www.wymagajace.pl/wspolspanie/

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 21:44   #4993
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Odnośnie torby szpitalnej - polecam Wam spakować ją wcześniej, a nie wtedy, kiedy zaczynają się skurcze. U mnie torba z rzeczami dla mnie w pierwszej ciaży leżała od 30 tygodnia - ryzyko wczesniejszego porodu, pobyty szpitalne. Nie musiałam nic dopakowywać, TŻ wiedział, gdzie jest. A do porodu wystarczyło zabrać również torbę z rzeczami dla noworodka.
Teraz też tak wcześnie ją pakujesz? Ja myślałam żeby gdzieś w grudniu naszykować rzeczy i że mąż spakuje. No i to będzie gdzieś po 34 tygodniu

Stary 2016-10-25, 21:47   #4994
furjatka
Zadomowienie

Koniecznie pochwal się efektami sesji! Ja też bardziej zwracam uwagę na wygląd sali tej po porodzie niż samego bloku porodowego. Ja do tej pory myślałam że nie jest tak źle ale po waszych reakcjach widzę ze chyba u was ładniejsze te porodowki :/ no cóż trudno wyboru za bardzo nie mam...

Fotele są w pełni regulowane polozna mówiła ze większość kobiet rodzi w kucki tak na polsiedzaco. Nie za bardzo jest jak na stojąco rodzic bo położne nie miałyby miejsca żeby "zajrzeć"

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

A koleżanka - ehhh chciałoby się paskudnie odpowiedzieć...

Stary 2016-10-25, 21:56   #4995
cornflower_girl
Zakorzenienie

Furjatka - specjalnie dla Ciebie zdjęcie z mojej porodówki - to sala z traktu porodowego. Ponoć gdzieś tam istnieje sala do porodów rodzinnych, ale nie była dostępna.

Kyiia - w pierwszej ciąży na tym etapie skracala mi się szyjka, byłam po sterydach na rozwój płuc. Stąd ta torba juz była spakowana. Teraz pewnie też zacznę ka szykować w grudniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1477428785528.jpg (80,8 KB, 30 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:22   #4996
julia1612
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładnie!

Witam,
Już z 2 miesiące temu wysłałam do założyciela wątku info o nas. To nadrobimy. Julia 28 lat 1 dziecko od 18.06.2016 mężatka (ślub planowany od roku nie z względu na ciążę). Data porodu 12 styczeń, synek Grzegorz. Bardzo dobrze czuję się na tym forum. Wy dziewczyny jesteście normalne! Na tych fcb forach to jakieś nieporozumienie(kobiecie wyszły 2 kreski na teście i pierwszą rzecz co robi?Zapisuję się do grupy mamy 2017), dlatego zaczęłam szukać, aż trafiłam tutaj Pozdrawiamy aha, a my mamy wózek Mutsy Sports w kolorze jak to powiedział mój mąż "czerwień ferrari"

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Niebie
Przeliczyłam się chyba z tym prawkiem i zastanawiam się poważnie nad zawieszeniem kursu.
Mam już 21 h praktyki, a wczoraj jeździłam jakbym dopiero wsiadła do auta, nawet instruktor to przyznał. Ciężko mi się skupić, jak mi coś nie idzie, to mam kompletną pustkę w głowie i nie wiem co robić.
Strasznie mnie to stresuje, mam za każdym razem rewolucję w brzuchu, oblewa mnie pot i jestem cała mokra, chociaz nigdy takich problemów nie miałam.
Tyle tu piszemy o stresie i jej wypływie na Bąble, a ja mojemu codziennie taki stres funduję.
I jak myślę o tych jazdach, to mi po prostu źle. [/QUOTE]

Wcale Ci się nie dziwię, ja zdawałam 5 lat temu i bardzo dużo stresu mnie to kosztowało, a nie byłam w ciąży. Teraz sobie tego nie wyobrażam, żeby robić kurs w tym stanie. Nie szło mi to kompletnie też odbiło się to na mojej zdawalności. Powiem tyle, że było tego dużo, za dużo. Ale się udało Odpuść sobie, napewno można zawiesić kurs. Zajmiesz się tym po porodzie, ważne żebyś miała wszystko opłacone bo będzie dodatkowa motywacja do kontynuacji z myślą, że przepadną Ci pieniądze.

Edytowane przez julia1612
Czas edycji: 2016-10-25 o 22:10
julia1612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:28   #4997
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Teraz też tak wcześnie ją pakujesz? Ja myślałam żeby gdzieś w grudniu naszykować rzeczy i że mąż spakuje. No i to będzie gdzieś po 34 tygodniu
Ja mam plan spakować torbę jakoś w podobnym terminie.

Za to nie chce mi się brać za prasowanie tych małych ubranek, a jednak byłabym spokojniejsza jakbym już część miała za sobą
Stary 2016-10-25, 22:43   #4998
camilla21
Rozeznanie

Ja chce do końca listopada mieć spakowana torbę. Wiadomo ze pozniej to juz nic nie wiadomo a nie chciałabym pozniej denerwowac sie czy wszystko mam ;-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-25, 22:55   #4999
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Furjatka - specjalnie dla Ciebie zdjęcie z mojej porodówki - to sala z traktu porodowego. Ponoć gdzieś tam istnieje sala do porodów rodzinnych, ale nie była dostępna.

Kyiia - w pierwszej ciąży na tym etapie skracala mi się szyjka, byłam po sterydach na rozwój płuc. Stąd ta torba juz była spakowana. Teraz pewnie też zacznę ka szykować w grudniu.
Ehhh mogliby robić jakieś przyjemniejsze te porodówki, jak normalne pokoje

Dziewczynki lecę na nowy wątek!
Stary 2016-10-25, 23:09   #5000
NiEBiE
Zakorzenienie

Koniec

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości