Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-26, 14:27   #1981
Krysilla
Rozeznanie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

ja zamawiałam u tego sprzedawcy wszystko i to prześcieradło
http://allegro.pl/polskie-przesciera...799212386.html
O! Dzięki. Właśnie też zastanawiałam się nad materiałem.

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak sobie teraz pomyślałam, czy Wy czytacie jakiekolwiek książki o ciazy? ja wypożyczyłam jedna jaka była w bibliotece "Szkoła rodzenia", całkiem niezła, ale nie wiem czy ta wiedza przyda mi sie po urodzeniu dziecka
Ja mam "W oczekiwaniu na dziecku" Heidi Murkoff wersję papierową i pdf. Tak samo mam jej "Pierwszy rok życia dziecka". Od siostry też dostałam "Ciężarówkę.."
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja dzis bezsenna noc. Idę cos zjeść i sie spowrotem kładę spać. Jutro ta kontrola! Mam nadzieje ze będę mogła wracać do siebie!!
Oby wszystko sie dobrze skonczylo
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ale wycieraja z tej mazi chyba na mokro prawda? bo na sucho by nie bardzo chyba sie dało?
więc dlaczego typowa kąpiel ma zmyć ta flore bakteryjna naturalna a wycieranie na mokro nie?

bez zmywarki zyc to rozumiem, bo mase lat tak funkcjonowałam, ale bez pralki to jak prać ręcznie? ktoś tak jeszcze robi?

ja nic nie czytam, jakoś nie ciągnie mnie do kupowania ksiązek, a powinnam, bo jestem zielona...

daj przepis jak jestem w domu to chetnie bym zrobila cos innego niż zawsze

Dziewczyny można pić soki niepasteryzowane?

Bo ja już nie wiem czy nie świruje... zawsze kupowałam takie w szklanych buteleczkach w biedrze czy kauflandzie i one byly pasteryzowane, wczoraj kupilam w lidlu i patrze w domu, że nie są.
Zdrowy rozsądek mówi pij, ale jak zaczęłam w necie czytać to odradzają. Poradzcie, bo oszaleje
Ja chyba wolałabym, żeby umyli. Jakoś mnie takie mazie czy inne brzydzą.

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Hejo, witam się przy kawie.

Wlasnie zrobiłam zamówienie na Gemini, mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam. nawet smoczki wrzucilam do koszyka 😀

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O! Muszę skoczyć po żel usg. Do gemini. Wizaż przypomina.

Ja po usg. Dalej nerki bez zmian. Mała waży 576g. Dostalam piekne zdjęcia 3d.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-26, 14:33   #1982
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry z samego rana

To od czego dziewczyny mam zacząć tą wyprawkę? Ja tak serio...zielona w tym jestem. Macie jakąś listę? Czy coś takiego?

I najważniejsza kwestia, jaki rozmiar kupuje się takiemu maleństwu do szpitala? 56 o ile dobrze słyszałam od przyjaciółek?

Zapytam Was jeszcze jak to u Was jest ze spaniem w nocy. Nie ukrywam, że dobija mnie powoli wstawanie kilka razy do WC, rano nie mogę się zwlec z łóżka, a i jeszcze w ciągu dnia bym spała. Chyba za dużo tego.

Miłego dnia
Jeśli chodzi o spanie to wstaję w nocy 2 razy na siku, ale od razu zasypiam. Idę spać ok. 23 (po całym dniu z małym dzieckiem po prostu padam). Wstajemy wyspani o 7. W ciągu dnia nie śpię, bo nie mam kiedy 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:33   #1983
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Same takie nieznane i których nigdy nie widziałam
ecover, almacabio,garden ekologiczny proszek, orzechy piorące, Bio-D, ECOS, Sonett, Sodasan kompaktowy, Biovie ekologiczny, Lerutan
nie znam żadnego...
Wszystkie inne normalne które są w sklepach według tej listy są na nie dziwne to dla mnie
Ja używałam jelp, lovela i dzidziuś. Czyli polecaja jakieś nieznane, które pewnie przez neta kosztują bajonskie sumy... Dziwne
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:36   #1984
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Jeszcze Cię to dziwi?
Hehe, ja tak miałam w pierwszej ciąży, żyć nie umierać,zero problemów, dolegliwości 😊

Myślę, ze to w dużej części zasługa Twojego zdrowego, sportowego trybu życia ☺

2017 - synek
Stary 2016-10-26, 14:40   #1985
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Ja używałam jelp, lovela i dzidziuś. Czyli polecaja jakieś nieznane, które pewnie przez neta kosztują bajonskie sumy... Dziwne
też mi się to nie podoba... poza tym chcę podjechać do rossmanna albo do marketu i kupić normalnie proszek, a nie znów wystawac na kuriera zeby mi jakieś orzechy przywiózł do prania...
moje obie szwagierki używały loveli i wszystko z dziećmi ok. ja zacznę od loveli, jak nie będzie reakcji alergicznych to nie będę zmieniać na jakieś wynalazki, chyba że mus będzie to co innego...
Stary 2016-10-26, 14:40   #1986
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
O ja ostatnio bobini kupiłam i piorę. Ale płyn doprania bo proszków nie lubię. Jeszcze o lovelli myślałam.

Ja na sikanie wstaje 2-3 razy.. koszmar
Ja właśnie kupiłam ostatnio w rossmanie 3 butelki płynu do prania loveli (promocja była &#128518. Używałam przy pierwszym dziecku, w sumie to nie patrzyłam nigdy na skład.

2017 - synek
Stary 2016-10-26, 14:41   #1987
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja po usg. Dalej nerki bez zmian. Mała waży 576g. Dostalam piekne zdjęcia 3d.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Ale ważne ,że się nie pogorszyło z nerką

Cytat:
ja używałam na początku lovela, a potem bobini i czasem jeszcze córce w nim piorę. Też mi sie dziwna ta lista wydaje...

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-26 o 14:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 14:44   #1988
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszej stronie jest cos o wyprawce ja zaczęłam kupować od 50, ale tylko kilka szt., to co udało mi sie na ciuchach dostać, bo nowych ubranek bym w takim rozmiarze nie kupiła resztę powoli dokupuje, ale mało co mam. Wybraliśmy juz wózek, łóżeczko i wanienkę, tylko trzeba pojechać i kupic nie chce tez sobie zagracac mieszkania teraz.

Co do spania, to raczej nie jest zle, ale meczy mnie to ze idąc spac po północy budzę sie miedzy 5-7 i nie moge spac. A potem musze wstac o 8 i jestem nie do życia. Na siku raczej sie nie budzę, jak wstaje, to ide do wc bo wypada

Ja chciałam kupic wszystko z firmy dzidziuś, Polska marka, a nie ma jej w zestawieniu

Ide dzisiaj na wizytę o 18, trzymać kciuki oby dziewczynka pozostała dziewczynką i zapytam sie lekarki czy te bóle jak na okres sa normalne czy niekoniecznie :/
Kciuki za wizytę!

2017 - synek
Stary 2016-10-26, 14:50   #1989
MartaMagda
Zakorzenienie

Ja to bym się bała, że jak zaczne od orzechów piorących to potem skóra będzie źle reagować na proszek. Może nie alergicznie, ale podrażnienie też niefajna sprawa.

Będę prac w Loveli, a potem zobaczę.

Idę odgrzać domowa pizzę :ślina:

Stary 2016-10-26, 14:52   #1990
justkonev
Zakorzenienie

Escorpio kciuki za wizyte!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:01   #1991
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
byłam pewna, że w loveli będziemy prać, a tu nagle wysyp super proszków haha. nie róbcie mi tego ja kiedyś sama prałam w loveli, bo mi dermatolog polecił, myślałam, że mam alergie skórną, a to co innego było, ale lubiłam lovele.[COLOR="Silver"]

Ja o Loveli słyszałam, że położne jej nie polecają (??) i nastawiłam się na płyny Jelp, a tu niespodzianka. Ale chyba na początek kupię jeden eko, a pózniej zobaczymy. Wczytuję się w składy. Tak czy siak nawet ze sklepowych, standardowych marek warto wybrać coś ze stosunkowo krótkim składem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
też mi się to nie podoba... poza tym chcę podjechać do rossmanna albo do marketu i kupić normalnie proszek, a nie znów wystawac na kuriera zeby mi jakieś orzechy przywiózł do prania...
moje obie szwagierki używały loveli i wszystko z dziećmi ok. ja zacznę od loveli, jak nie będzie reakcji alergicznych to nie będę zmieniać na jakieś wynalazki, chyba że mus będzie to co innego...

To chyba nie chodzi o spisek, tylko o to, że produkty eko nie są sprzedawane w hipermarketach, bo są zwyczajnie droższe. I mała eko marka nie ma szans wejść na półkę w jakiejkolwiek sieciówce. Dlatego w sklepach widzimy tylko konkretne "wielkie" marki, które są tańsze, ale także wspomagane jakimiś dziwnymi chemicznymi dodatkami. Dzięki temu są tańsze, a ich składy gorsze. Niestety.

Dlatego najlepiej z ogólnodostępnych marek wybierać te z krótkim składem. To samo dotyczy artykułów spożywczych.

Ogólnie jestem fanką strony Czytaj Skład i bardzo ją polecam.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:02   #1992
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Escorpio, kciuki za wizyte

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:04   #1993
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślałam,że częste sikanie to u każdej
Ja tez nie wstaję w nocy na siku 😀
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj zatkany nos i boli mnie gardło, miód, cytryna i imbir, to mnie ratuje
Mnie jak zwykle uratował czosnek i Wit c.
Cytat:
Na pierwszej stronie jest cos o wyprawce ja zaczęłam kupować od 50, ale tylko kilka szt., to co udało mi sie na ciuchach dostać, bo nowych ubranek bym w takim rozmiarze nie kupiła resztę powoli dokupuje, ale mało co mam. Wybraliśmy juz wózek, łóżeczko i wanienkę, tylko trzeba pojechać i kupic nie chce tez sobie zagracac mieszkania teraz.

Co do spania, to raczej nie jest zle, ale meczy mnie to ze idąc spac po północy budzę sie miedzy 5-7 i nie moge spac. A potem musze wstac o 8 i jestem nie do życia. Na siku raczej sie nie budzę, jak wstaje, to ide do wc bo wypada

Ja chciałam kupic wszystko z firmy dzidziuś, Polska marka, a nie ma jej w zestawieniu

Ide dzisiaj na wizytę o 18, trzymać kciuki oby dziewczynka pozostała dziewczynką i zapytam sie lekarki czy te bóle jak na okres sa normalne czy niekoniecznie :/
kciuki!!

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:05   #1994
s i l v e r
Zakorzenienie

Pojadłam obiadu i brzuch mi teraz tak faluje,że szok chyba Hani smakowało
Stary 2016-10-26, 15:16   #1995
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Pojadłam obiadu i brzuch mi teraz tak faluje,że szok chyba Hani smakowało
Wrrrrr ja umieram z głodu A jeszcze ponad godzina...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:20   #1996
Escorpio
Zakorzenienie

Dziekuje za kciuki juz odliczam do wizyty, dawno sie z córka nie widziałam

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Ktoras kiedys pytala o kopniaki w okolicy pepka. Przyszla pora i na mnieod wczoraj jest jakos inaczejalbo mloda sie odwrocila, albo nie wiem, ale czuje ja wyzej i bardziej po srodku

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Ja kupilam wlasnie dzidziusia po przeczytaniu bloga sroki o. Niby platki mydlane najlepsze, ale balam sie o nowa pralkei wzielam proszki

Ja chyba wezme płyn. Albo i to i to w każdym razie wole zacząć od tego bo jest tańsze niz Lovela czy Jelp, a jesli dziecku nic sie nie bedzie działo to tez nie ma co przesadzać.

Cytat:
Ale wiesz, są eko

Jaka jestem padnięta... jutro mam wolne, leżę do oporu
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:38   #1997
mariea
Zakorzenienie

o rany gość... mąż do mnie dzwonił, ma moje wyniki OGTT i jestem w szoku, czy się w labie im nie pomerdały osoby, bo razem ze mną 3 kobitki robily obciążenie.
moje wyniki: 74-97-86
a jak robiłam w 8 tygodniu to były dużo dużo wyższe, już nie pamiętam dokładnie. ale szok. ciesze się, że sie kłuć tym glukometrem nie będę musiała.
Stary 2016-10-26, 15:39   #1998
Lilotka
Zakorzenienie

Moja siostra prała w jelp, ale ubrania po nim strasznie szarzały i wygladaly okropnie. 😐

20/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:41   #1999
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Ja o Loveli słyszałam, że położne jej nie polecają (??) i nastawiłam się na płyny Jelp, a tu niespodzianka. Ale chyba na początek kupię jeden eko, a pózniej zobaczymy. Wczytuję się w składy. Tak czy siak nawet ze sklepowych, standardowych marek warto wybrać coś ze stosunkowo krótkim składem.

To chyba nie chodzi o spisek, tylko o to, że produkty eko nie są sprzedawane w hipermarketach, bo są zwyczajnie droższe. I mała eko marka nie ma szans wejść na półkę w jakiejkolwiek sieciówce. Dlatego w sklepach widzimy tylko konkretne "wielkie" marki, które są tańsze, ale także wspomagane jakimiś dziwnymi chemicznymi dodatkami. Dzięki temu są tańsze, a ich składy gorsze. Niestety.

Dlatego najlepiej z ogólnodostępnych marek wybierać te z krótkim składem. To samo dotyczy artykułów spożywczych.

Ogólnie jestem fanką strony Czytaj Skład i bardzo ją polecam.

ja wszystko rozumiem i sama w miarę możliwości używam jak najmniej przetworzonych produktów, ale nie chcę przesadzać, bo obawiam się, że jak dziecku bedziemy prać ciuchy w orzechach, kupować mu pościel w sklepie "wszystko dla alergików" i tym podobne, to potem biedaka cokolwiek będzie uczulało. a jednak trzeba jakoś żyć i funkcjonować w tym świecie. spróbujemy z lovelą, jak nie bedzie go uczulało to będzie super.
Stary 2016-10-26, 15:42   #2000
ila26
Raczkowanie

Cytat:
ja wszystko rozumiem i sama w miarę możliwości używam jak najmniej przetworzonych produktów, ale nie chcę przesadzać, bo obawiam się, że jak dziecku bedziemy prać ciuchy w orzechach, kupować mu pościel w sklepie "wszystko dla alergików" i tym podobne, to potem biedaka cokolwiek będzie uczulało. a jednak trzeba jakoś żyć i funkcjonować w tym świecie. spróbujemy z lovelą, jak nie bedzie go uczulało to będzie super.

Prawda, prawda. Dlatego chyba tylko pierwszy proszek/płyn kupię eko, a pózniej wybiorę najmniejsze zło z supermarketu.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 15:43   #2001
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Wrrrrr ja umieram z głodu A jeszcze ponad godzina...
Ja właśnie wcinam mandarynki. Chodziły za mną od wczoraj
Stary 2016-10-26, 15:44   #2002
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie samo podejście. Zawsze można się przerzucić po Loveli na coś bardziej delikatnego a z delikatnego to już potem móc nie zostaje

Gratuluję wyników

Escorpio trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja tam czekam na Święta

Stary 2016-10-26, 15:46   #2003
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Lovela i dzidziuś są ok
Stary 2016-10-26, 15:47   #2004
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja mam takie samo podejście. Zawsze można się przerzucić po Loveli na coś bardziej delikatnego a z delikatnego to już potem móc nie zostaje

Gratuluję wyników

Escorpio trzymam kciuki za wizytę

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ja tam czekam na Święta

Ja też czekałam aż tu nagle umyślało mi się, że chce mandarynki na JUŻ
Stary 2016-10-26, 15:47   #2005
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja od 2 tyg pomarańcza
Stary 2016-10-26, 15:52   #2006
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość

Gratuluję wyników

dziękuję

cieszę się, że sok pomarańczowy z lidla taki z lodówki nie pomieszał mi szyków, bo mam na niego ze 3 tygodnie mega faze
a mandarynki to cisne o kazdej porze nie tyle dnia co nocy

dokładnie, na coś delikatniejszego zawsze można się przerzucić.
Stary 2016-10-26, 15:54   #2007
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Ja po wizycie dalej chłopak wszystko w porządku
23t4d waga 671 g

Stary 2016-10-26, 15:55   #2008
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcinam pomarańcze wlasnie za mandarynkami nie przepadam.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-26, 16:00   #2009
mariea
Zakorzenienie

a co do wyników to najgorzej, że hemoglobina na kolanach... już poniżej 12 spadła pokrzywa i tabletki z buraka działają do dupy zrobiłam ferrytyne, też masakra, norma chyba od 14 do 150, a ja mam 17.... pewnie gin mi już chemiczne żelazo przepisze, a ja nie chcę, bo mi wypróżnienie popsuje i zacznę tyć jak beczka. nie wiem może tego buraka 20 tabletek dziennie powinnam łykać.. ehh

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
23t4d waga 671 g

no i super
Stary 2016-10-26, 16:05   #2010
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

cieszę się, że sok pomarańczowy z lidla taki z lodówki nie pomieszał mi szyków, bo mam na niego ze 3 tygodnie mega faze
a mandarynki to cisne o kazdej porze nie tyle dnia co nocy

dokładnie, na coś delikatniejszego zawsze można się przerzucić.
Który sok?

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
23t4d waga 671 g

Gratulacje!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości