|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
chyba sie skusze ![]() Cytat:
witamwlasnie czasami go uzuwam ale przy zmywaniu go strasznie duzo trzeba sie napracowac i trace duzo wlosow, ale uzywam(wczoraj)
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znienawidzony przeze mnie przedmiot w liceum Ja interesuje się fotografią - głównie przyrodniczą (podobnie jak Ty) kocham długie spacery Ostatnio stawiam pierwsze kroki w fotografii mody, makijażu i reklamy Niestety przydałaby się jakaś zdolna wizażystka, bo ja niestety talentem do wykonywania makijaży nie mogę się pochwalić Lubie bawić się w obrabianie zdjęć w photoshopie. Z fotografią niewątpliwie łączą się podróże, moje następne hobby - lubie odwiedzać nowe miejsca i ... chodzić po górach![]() Z książek bardzo lubie te biograficzne (Waris Dirie), wzruszające powieści (Nostalgia anioła - Alice Sebold Poza tym uwielbiam wszelkiego rodzaju gazety, magazyny - od Focusa, Wiedzy i Życie, Wprost po Twój Styl, Elle itp. - mogę pochwalić się ich sporą kolekcją ![]() No i jak większość kobiet zapewne... mam słabość do zakupów ![]() Kto następny ![]() |
|
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na same końcówki?
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mi glupio powiedziec ze do wlosow!na same tez czasem, ale czytalam ze podobno go trzeba tez w skore?
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Można w skórę, wiele osób zauważyło po tym lepszy porost włosów. Musisz poeksperymentować, przy czym włosy mogą się szybciej przetłuszczać
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Jolie, Milka bardzo ciekawe macie hobby
![]() W moim przypadku wiele się z Wami pokrywa, ale innym razem naskrobię więcej ![]() I kto tu ma wypatrzone myśli
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze wtedy wlasnie ciezej zmyc, no coz, potrenuje ![]() mam jeszcze pytanie co do tych plukanek: czy jak sie juz splucze wlosy nimi to sie je suszy czy trzyma na glowie chwile i splukuje?
|
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) do błyszczyków i kremów do cery naczynkowej![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to sie wlocy nie sklajaja? nie sa suche? a mozna na to odzywke bez splukiwania? przeciez jesli zaloze na nie recznik to one wsiakna?a moze lepiej zostawic je na wlosach przez 30 minut? ale pytan
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Nie skleją się, nie będą suche, spłukujesz włosy ziółkami, możesz wsmarować w skalp, odciskasz nadmiar, a potem w ręcznik. Jeśli chcesz to możesz na to dać odżywę bez spł. ale jakoś za nimi nie przepadami.
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Halo? Czy dobrze trafiłam ?
![]() Kolejna anonimowa PP sie zgłasza ![]() Pytanie do posiadaczek długich włosów ze skłonnością do plątania - co robicie ze swoimi włosami na noc, do spania? Zostawiacie rozpuszczone czy czeszecie w warkocz? Nie mogę spać z rozpuszczonymi bo strasznie się wiercę, a potem bardzo ciężko je rozczesać. Z kolei ułożone w warkocz na drugi dzień są takie pogięte, mają dziwny kształt... Tak, wiem, mam wielkie problemy Ale takie drobnostki mi przeszkadzają
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jolie moja paletka jest uboga Ma o połowe mniej odcieni i do tego przepłaciłam, bo kupiłam w galerii Ale dopóki nie naucze się pożądnie malować, więcej mi nie trzeba
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje splatam w warkocz, w innym wypadku są rano strasznie skołtunione (też się wiercę), a żeby się mniej falowały to robie ten warkocz dość luźny. A jak mimo to są rano pofalowane, to psikam sprayem z proteinami (jenda z moich ostatnich miksturek) rozczesuje i gotowe. A przy okazji fajnie się po tym psikaczu błyszczą
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Dziś wypróbuje koczek, dziękuję Cytat:
![]() Też robiłam luźny, ale i tak sie odkształcały, mam bardzo miękkie włosy. Co to za tajemniczy lotion? Zdradzisz?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że zdradzę
![]() Psikacz to: - ok 50ml wody destylowanej, - po 1ml protein mleka, jedwabiu i keratyny, - po ok 1,5 ml mleczka owsianego i waniliowego Fajny, pachnie dziwnie (nie jest nieprzyjemny/drażniący), ale zapach się nie utrzymuje na włosach no i dobrze działa na włosy ![]() ok maniaczki, zmykam spać, życzę kolorowych i trójwymiarowych snów
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
POtrzebuje czegos nawilżającego Co do spinania na noc to odpada, mam mfobie przykrytego ucha, nie zasne inaczej (tak samo jak w staniku ).No ja tez zmykam, musze sie oduczyc siedziec na wizazu po nocy ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
|
#200 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Uff, dopiero teraz trafiłam na ten wątek... w dotąd nieznanej mi i nie zbadanej części Wizażu... Dobry wieczór, a może już... dzień dobry
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Prześledziłam cały wątek i postanowiłam dodać kilka słów o sobie, żeby nie było tak anonimowo. Emilia, lat 22, studentka, dwie ręce i dwie nogi ![]() Żyję Muzyką i większość wolnego czasu Muzyce poświęcam (tudzież siedzę na wizażu ). Kiedyś zdecydowanie tylko cięższe brzmienia - Jolie, wolałam black , teraz uważam, że praktycznie nie ma gatunku, w którym nie można by znaleźć czegoś naprawdę dobrego (darkwave, electro, ebm, idm, industrial, dub, jazz, blues, swing, metal, rock, stary pop/synth-pop, hip-hop, jazz hop, bebop, noise itd.)Moje fetysze (poza Muzyką ): perfumy, Monica Bellucci, czerwone szminki (i szminki ogólnie), piraci , dobra literatura, taniec, słodycze (pączki!) no i chyba... ploteczki na wizażuA przed chwilą wypiłam kubek pokrzywy, to chyba nie ten temat, ale to ładnie brzmi na koniec mego długiego wywodu
|
|
|
|
|
#202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam osoby zajmujące się takimi rzeczami. Dla mnie to czarna magia. ![]() Dzień dobry Witam wszystkie, z którymi się jeszcze nie witałam
|
||||
|
|
|
|
#203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ten psikacz ma wlaściwości nawilżajace, ale nie jest to taka "bomba" nawilżająca. Raczej uzupełnienie pielęgnacji
![]() Cytat:
![]() Cytat:
posiadanie wszystkich kończyn nie jest wymagane, aczkolwiek przydatne ![]() Cytat:
Ja z kolei podziwiam osoby, które nie gubią się w zawiłościach np. prawa karnego. Na szczęście różni ludzie mają różne predyspozyjcje. W przeciwnym razie byłoby nudno
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
|
Jolie wiedze że maczasz swoje łapki w takich rzeczach ;> Znasz jakąś bombe nawilżającą własnie?
Byłabym dozgonnie dźwięczna ![]() |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Z gotowych z powodzeniem używam waxa polskiego i kallosa mlecznego. Z tego co wyczytałam, bardzo interesujace efekty daje Gloria (pollena malwa) a składowo jest bardzo okey
(bez zbędnych napełniaczy) no i do tego tuning maseczek proteinami i mleczkami (te co w psikaczu) narazie jestem w fazie testów, ale pierwsze wyniki są dość obiecujące.
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się co studiujesz![]() ![]() Jakoś wyjątkowo dużo Emili nam się tu nazbierało ![]() Jaka dziś cudna pogoda ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy bardziej skuteczne jest stosowanie jednej odżywki czy kilku na zmianę? Na razie wypróbowałam różne drogeryjne odżywki, teraz przymierzam się do waxa. Z tego, co wiem, to waxa stosuje się 1-2 razy w tygodniu. Ja myję włosy codziennie. Zastanawiam się, czy odstawić resztę, czy używać dalej, po każdym myciu.
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie co dwa dni. Odżywek mam sporo, więc co kilka dni stosuje inną - lubie sobie życie urozmaicać
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
|
Cytat:
Dzieki wielkie ;* Mam w planach powrot do waxa, narazie jestem na etapie testowania odlewek z targowiska (kocham joiko ale drogie cholerstwo). Poszukam cos o tym "tuningu" dzieki jeszcze raz
|
|
|
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam własnie waxa na przemian z kallosemCytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

witam

Znienawidzony przeze mnie przedmiot w liceum
Niestety przydałaby się jakaś zdolna wizażystka, bo ja niestety talentem do wykonywania makijaży nie mogę się pochwalić

az mi glupio powiedziec ze do wlosow!

Ale dopóki nie naucze się pożądnie malować, więcej mi nie trzeba
, dobra literatura, taniec, słodycze (pączki!) no i chyba... ploteczki na wizażu