Panny Młode 2008 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-23, 14:25   #4111
kodeina
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
a oto zdjecia, ktorych wczesniej nie udalo mi sie zaladowac
mieliśmy takie same zaproszenia..do tej pory jestem zadowolona z wyboru
Buty świetne...zapewne wytańczysz w nich całą noc - wygoda jest najważniejsza ( wiem coś o tym) zresztą sama zobaczysz jak będziesz już po...

i nie martw się że zostały 2 miesiące. Mój tż kupił garnitur dwa tygodnie przed, ja zamówiłam suknię miesiąc przed. Na dwa miesiące przed to była zaklepana sala, kościół i orkiestra całą resztę załatwiliśmy dużo później. Pończochy i biżuterie kupiłam na tydzień przed ślubem spokojnie zdążysz ze wszystkim...jedyne co to taniec! jeśli zależy wam na czymś ciekawym to czas najwyższy za to sie zabrać my ćwiczyliśmy ze 3 miesiące
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 14:39   #4112
kina2807
Zakorzenienie

babeczka1985 ciesze sie, ze wszystko sie dobrze skonczylo i znow jestes szczesliwa panna mloda 2008

a my dzis bylismy spisac protokol przedslubny u ksiedza, troche sie stresowalam tych pytan, ale bylo lepiej niz przypuszczalam, w pewnym momencie ksiadz spytal tez, czy mamy juz kartki od spowiedzi, a my mowimy, ze jeszcze nie dostalismy,a on na to, aha, wy razem mieszkacie, to tylko jedna spowiedz bedziecie miec, przed samym slubem , a ja mu nic nawet nie mowilam, ze razem mieszkamy, bo nie zdazylam, hehe, fajnie to wyszlo

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 14:58   #4113
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
babeczka1985 ciesze sie, ze wszystko sie dobrze skonczylo i znow jestes szczesliwa panna mloda 2008

a my dzis bylismy spisac protokol przedslubny u ksiedza, troche sie stresowalam tych pytan, ale bylo lepiej niz przypuszczalam, w pewnym momencie ksiadz spytal tez, czy mamy juz kartki od spowiedzi, a my mowimy, ze jeszcze nie dostalismy,a on na to, aha, wy razem mieszkacie, to tylko jedna spowiedz bedziecie miec, przed samym slubem , a ja mu nic nawet nie mowilam, ze razem mieszkamy, bo nie zdazylam, hehe, fajnie to wyszlo
kina my też z racji mieszkania razem mieliśmy jedną spowiedź ksiądz był wyrozumiały i nie robił żadnych problemów..wasz widzę że jest taki sam To ważne bo ksiądz też potrafi popsuć radość z przygotowań a nawet samopoczucie w dniu ślubu
Stary 2008-02-23, 15:07   #4114
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
kina my też z racji mieszkania razem mieliśmy jedną spowiedź ksiądz był wyrozumiały i nie robił żadnych problemów..wasz widzę że jest taki sam To ważne bo ksiądz też potrafi popsuć radość z przygotowań a nawet samopoczucie w dniu ślubu
kodeino tez sie ciesze, ze ksiadz ma takie podejscie, na prawde az czlowiek na nowo energii nabiera i az mi sie nawet zachcialo na te nauki przedslubne isc

Mąż i żona...
Stary 2008-02-23, 15:09   #4115
eloo26
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

No waśnie jest taka tradycja w USA, przekazywanie z pokolenia na pokolenie. Ja nie mam żadnych oporów żeby mieć tę samą, jest piękna i gdybym miała kupować to właśnie taką. Ok narzeczone, dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Stary 2008-02-23, 15:21   #4116
sanetka
Zakorzenienie

u nas w sprawach slubnych nadal przestoj jak sie patrzy tylko w kwietniu-maju sukienke zamowie.

dorzucilismy sobie inny problem. zaczynamy budowe domu-juz sie ciesze chociaz wiem ze przed nami duzo roboty

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 15:36   #4117
biedronka19876
Rozeznanie

Cytat:

hej kinia2807 kiedy bierzecie ślub?? suwaczek pokazuje 189 dni, i juz spisaliście protokół przedślubny?? tak wcześnie??? ja mam ślub za 182 dni a mamy przyjść pod koniec czerwca spisać protokół.
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 15:39   #4118
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
hej kinia2807 kiedy bierzecie ślub?? suwaczek pokazuje 189 dni, i juz spisaliście protokół przedślubny?? tak wcześnie??? ja mam ślub za 182 dni a mamy przyjść pod koniec czerwca spisać protokół.
Biedronko slub 30 sierpnia, protokol spisalismy juz, bo tak sie juz wczesniej z ksiedzem umowilismy, msza juz zarezerwowana na godz. 17ta, a w tym tygodniu, albo w nastepnym ksiadz ma wywiesic zapowiedzi, dopiero dokumenty z usc mamy przyniesc nie wczesniej niz 3 miesiace przed slubem, bo tylko 3 miesiace sa wazne

Mąż i żona...
Stary 2008-02-23, 15:46   #4119
anbas
Raczkowanie

a ja tez 30 sierpnia. Na razie zaklepalismy godzine i chodzimy na nauki.Ale chyba dla takich porządnickich bo 8 tyg plus 3 poradnie i chyba dzień skupienia
anbas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 15:51   #4120
Lokusona
Przyczajenie

Smile Dot.: Panny Młode 2008

witam Szukam sukni ślubnej z rękawami , niestety wszędzie zazwyczaj są z odkrytymi ramionami znacie może jakieś strony fajnych salonów z dużym wyborem? najlepiej na śląsku.

pozdrawiam
Lokusona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 15:54   #4121
anbas
Raczkowanie

http://www.we-dwoje.pl/la;sposa;gala...enie,6163.html
zobacz tą model galatea la sposa,
mój typ, pewnie cos podobnego uszyję
Stary 2008-02-23, 16:02   #4122
Lokusona
Przyczajenie

Dzięki ki
aha , piękna, tylko ze to dla szczpłych Panien Młodych a ja muszę mieć 40 i na pewno szeroką (mam zbyt wąskie biodra ,wiec muszę szukać rozszerzaną) i tak latam po stronach , ślub the facto dopiero we wrześniu, ale lepiej wcześniej rozglądac się
pa
Lokusona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 16:13   #4123
anbas
Raczkowanie

Panny Młode 2008

poprzeglądaj allegro jak wygladaja rożne modele w rozmiarze 40, ja mam 150cm więc tez tak robie bo inaczej wyglada to na modelce a inaczej na normalnej kobiecie

spójrz na czwata z podanej strony
http://www.suknieslubne.com.pl/galeria.php?pg=3

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-23 o 21:10 Powód: post pod postem
Stary 2008-02-23, 17:13   #4124
LilStar
Wtajemniczenie

Witam

ja także mam ślub 30 sierpnia i jutro jade szukać inspiracji sukniowej na targach ślubnych w opolu.może coś wynajdę.pozdrawiam serdecznie
Stary 2008-02-23, 17:39   #4125
nycka2222
Przyczajenie

Chciałbym Ci cos doradzić w sprawie obraczek. Równiez bardzo mi sie podobają z kamyczkami ale nie kupie takich bo sa nie praktyczne po prostu wypadają. Moja siostra równiez kupiła z kamyczkamu i po 4 miesiącach wypadł jeden a co bedzie póżniej a obraczka ma być na całe życie. Pozdrawiam
nycka2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 17:49   #4126
kina2807
Zakorzenienie

dziewczyny to widze, ze jest nas juz kilka na 30 sierpnia

Mąż i żona...
Stary 2008-02-23, 17:49   #4127
Taska
Raczkowanie

Ja wam powiem, ze mam lekki stresik bo kosciol, zapowiedzi, poradnie, urzad stanu cywilnego, Garnitur Tz-ta, bielizne, kwiaty itd.. bedizemy zalatwiac na miesiac wczesniej. W Polsce dopiero bedziemy na poczatku czerwca (miesiac przed slubem) a to sa sprawy ktorych nie da sie przeskoczyc, musimy osobiscie.

Jakos to bedzie

dostalismy juz 23 potwierdzenia przybycia

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 17:53   #4128
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
dostalismy juz 23 potwierdzenia przybycia
Tasko na pewno dacie rade, juz czesc za Wami, my jeszcze nawet nie wybralismy zaproszen

Mąż i żona...
Stary 2008-02-23, 17:58   #4129
Taska
Raczkowanie

Dzieki! mimo wszystko adrenalinka jest, co jak ksiadz powie ze ze wszystkim za pozno ...

Ale jeszcze tylko 4msce i niecale 2 tygodnie

Zaproszenia nie zajac, my sie po prostu pospieszylismy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 19:01   #4130
marta12101
Raczkowanie

my tez spisalismy neidawno protokol

ksiadz byl conajmniej NIEMILY, ze tak powiem, gdy dowiedzial sie, ze jestesmy po slubie cywilnym

nawet nie nazwal go slubem, tylko kontraktem (caly czas robiac miny), potem jeszcze powiedzial, ze nie ejstesmy malzenstwem, bo jeszcze czegos takiego jak konkubinat nei usankcjonowano

wredny jak nie wiem, tak to okresle

baardzo zaluje, ze tam akurat zdecydowalismy sie brac slub, ale juz przepadlo, zaproszenia rozdane
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:23   #4131
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:

ksiadz byl conajmniej NIEMILY, ze tak powiem, gdy dowiedzial sie, ze jestesmy po slubie cywilnym

nawet nie nazwal go slubem, tylko kontraktem (caly czas robiac miny), potem jeszcze powiedzial, ze nie ejstesmy malzenstwem, bo jeszcze czegos takiego jak konkubinat nei usankcjonowano

baardzo zaluje, ze tam akurat zdecydowalismy sie brac slub, ale juz przepadlo, zaproszenia rozdane
no to na prawde trafiliscie na jakiegos gbura, trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo teraz po Waszej mysli

Mąż i żona...
Stary 2008-02-23, 19:26   #4132
soffera
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawa jestem na kogo my trafimy :/ Nie bierzemy ślubu w naszej parafii :/ Oj na pewno napiszę z kim mieliśmy doczynienia
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:27   #4133
Taska
Raczkowanie

Wspolczuje na takich ksiezy mi sie cisnienie podnosi!

jaki Konkubinat- slub cywilny jest slubem i wg instytucji panstwa jest wazniejszy niz koscielny. Mozesz byc po slubie koscielnym ale np dla bankow zyjesz w konkubinacie!

Normalnie nie wierze!

Przeproszam zirytowalam sie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 19:35   #4134
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Taska nie masz za co przepraszać. Jak czytam takie historie wizażanek, to włos mi się na głowie jeży. Najgorsze, że w tym, co wyprawiają tacy księża, nie ma Boga...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:35   #4135
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nycka2222 Pokaż wiadomość
Chciałbym Ci cos doradzić w sprawie obraczek. Równiez bardzo mi sie podobają z kamyczkami ale nie kupie takich bo sa nie praktyczne po prostu wypadają. Moja siostra równiez kupiła z kamyczkamu i po 4 miesiącach wypadł jeden a co bedzie póżniej a obraczka ma być na całe życie. Pozdrawiam
witaj
Jestem ponad miesiąc po ślubie i powiem jedno - zwykłe klasyczne obrączki są najlepsze Wiem doskonale jak piękny jest wybór u jubilera- zdobienia, żłobienia, połaczenia złota, diamenciki...
Sama z trudem podjełam dezycję o klasycznych złotych obrączkach a teraz jestem bardzo z zadowolona i dziękuję sobie za podjęcie słusznej decyzji Obrączkę noszę non stop, nie zdejmuje jej do nacięższych, najbrudniejszych prac ...to jest symbol który jest na moim palcu w każdej sytuacji Nie martwię się że gdzieś brud się wciśnie albo diamecik odpadnie Już po tygodniu noszenia było widać lekkie zarysowania nie wiem jak te zarysowania prezetnowały by się na innym wzorze

To trudnia decyzja bo inne ciekawe obrączki kuszą niesamowicie..ja długo myślałam nad tym na co się zdecydować ale po przemyśleniu sprawy zdecydowałam się na wzór który jednoznacznie kojarzy się z zamąść pójsciem ...pozatym nie za bardzo widział mi się mój mężczyzna w obrączce z diamencikami lub innymi ozdóbkami Ale to tylko moja opinia..zrobisz jak uważasz
Stary 2008-02-23, 19:36   #4136
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taska Pokaż wiadomość
Wspolczuje na takich ksiezy mi sie cisnienie podnosi!

jaki Konkubinat- slub cywilny jest slubem i wg instytucji panstwa jest wazniejszy niz koscielny. Mozesz byc po slubie koscielnym ale np dla bankow zyjesz w konkubinacie!

Normalnie nie wierze!

Przeproszam zirytowalam sie!
Co więcej chyba nie można dziedziczyć po mężu jeśli się ma tylko ślub kościelny. Moim zdaniem kościół nie powinien negować ważności ślubu cywilnego. Oba są tak samo ważne...

Kodeina zgadzam się z Tobą, że takie "zwykłe" sa ponad czasowe... Ale cóż jak dziś znaleźliśmy takie które tak nam się podobają i mają żłobienia oraz damska ma oczko...
Pokazałabym je ale strona jest we Flashu i nie mogę skopiować zdjęcia
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:45   #4137
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
witaj
Jestem ponad miesiąc po ślubie i powiem jedno - zwykłe klasyczne obrączki są najlepsze Wiem doskonale jak piękny jest wybór u jubilera- zdobienia, żłobienia, połaczenia złota, diamenciki...
Sama z trudem podjełam dezycję o klasycznych złotych obrączkach a teraz jestem bardzo z zadowolona i dziękuję sobie za podjęcie słusznej decyzji Obrączkę noszę non stop, nie zdejmuje jej do nacięższych, najbrudniejszych prac ...to jest symbol który jest na moim palcu w każdej sytuacji Nie martwię się że gdzieś brud się wciśnie albo diamecik odpadnie Już po tygodniu noszenia było widać lekkie zarysowania nie wiem jak te zarysowania prezetnowały by się na innym wzorze

To trudnia decyzja bo inne ciekawe obrączki kuszą niesamowicie..ja długo myślałam nad tym na co się zdecydować ale po przemyśleniu sprawy zdecydowałam się na wzór który jednoznacznie kojarzy się z zamąść pójsciem ...pozatym nie za bardzo widział mi się mój mężczyzna w obrączce z diamencikami lub innymi ozdóbkami Ale to tylko moja opinia..zrobisz jak uważasz
Po pierwsze, to kamyczkami ozdabiane są tylko obrączki panny młodej.

Po drugie, my mamy obrączki z białego złota (robione u złotnika) diamentowane (to taki sposób na matowienie złota) ze żłobieniem. To już prawie pół roku od ślubu, a z obrączkami nic się nie dzieje. Fakt, zdejmuję ją zaraz po przyjściu do domu, tak jak pierścionek zaręczynowy, bo po prostu jestem przyzwyczajona do zdejmowania biżuterii w domu.
Załączam zdjęcie obrączek prawie identycznych, jak nasze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o14_8_55_o.jpg (20,4 KB, 22 załadowań)
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 19:56   #4138
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
babeczka1985 suknia jest po prostu cudowna....zakochałam się

dzięki miło usłyszeć taaakie słowa

Cytat:
Napisane przez anbas Pokaż wiadomość
babeczka, chodziłaś po wrocławiu za sukienką? trzeba się umawiać na mierzenie?
chodziłam we Wrocławiu, nie umawiałam się. mamę pod pachę i siostrę wzięłam i już a co się będę ale jeśli mogę coś poradzić to lepiej nie odkładać chodzenia po salonach.... miesiąc temu byłam na pierwszym obchodzie salonów i w sumie były pustki (w pierwszym salonie, pierwsza sukienka, ktora przymierzylam okazala się TĄ! ale odwiedzilam jeszcze inne salony by sie upewnic). a jak przedwczoraj pojechalam zeby zamowic suknie, to niestety robia sie kolejki.... panny mlode przychodza z mamami, siostrami, przyjaciólkami i robi się tłok :/ ekspedientki mówiły, że w marcu to się godzinę nieraz czeka zanim obsłużą.... :/

Cytat:

Gotuje sie cala na mysl o takich ksiazach. Moj proboszcz nalezy do takich i postanowilam, ze u siebie w parafii slubu miec nie bede! o!

Cytat:
witaj

kodeino! my tak samo! dluuuuugo zastanawialismy się nad roznymi wzorami i w koncu padlo na klasyczne. sa takie ponadczasowe i zarazem takie piekne. cieszymy się, ze podjelismy taka decyzje

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-23, 21:22   #4139
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
(...) ale wszystko sobie wybaczylismy, choc nie bylo latwo. Jestesmy ze soba ponad 4 lata, wiele przeszlismy, ale ta ostatnia katastrofa byla dosc miazdzaca. Ale "co nas nie zabija to wzmacnia" i w tym przypadku cala ta sytuacja bardzo nas umocnila. Lepiej sie rozumiemy, jestesmy bardziej wyrozumiali dla siebie. Jeszcze w to nie wierze, ze jest lepiej, dlatego tfu tfu zeby nie zapeszyc.
Dobra to teraz powiem co nieco o slubnych przygotowaniach, ktore stanely na ponad 2 miesiace, ale juz nadgonilismy.
Przypomne Slub mamy 15 sierpnia. Mamy sale, dj, kosciol, fotografa, samochod, swiadkow, jestesmy w trakcie robienia nauk (jeszcze 3 spotkania no i poradnia :/ o zgrozo).
No i mamy obraczki.... prawie :/ (...)
Cieszę się, że wróciliście do siebie . Co do obrączek, ja dziękuje za takie emocje, ale jak najbardziej domagaj się, aby usługa została wykonana tak jak ją sobie zażyczyłaś. W końcu to są obrączki, a nie jakiś tam pierścionek, który później ląduje w pudełku.

Sukieneczka ładna, taka delikatna, nieprzeładowana, ma w sobie wiele uroku.

Cytat:
Napisane przez anbas Pokaż wiadomość
babeczka, chodziłaś po wrocławiu za sukienką? trzeba się umawiać na mierzenie?
Pytanie nie do mnie, ale jako Wrocławianka powiem Tobie, że na umowie dotyczącej kupna sukni było miejsce na wskazanie 3 terminów przymiarek (koniecznie trzeba mieć na nich już buty i biustonosz ślubny). Ja mam w odstępach tygodniowych. Zaczynam 23.07 i dostaje suknie do ręki jakoś tydzień przed ślubem.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

dorzucilismy sobie inny problem. zaczynamy budowe domu-juz sie ciesze chociaz wiem ze przed nami duzo roboty
Gratuluje .

Cytat:
dziewczyny to widze, ze jest nas juz kilka na 30 sierpnia
Też to zauważyłam normalnie inwazja . a 23.08 coś skromniutko .

Cytat:

To Ci żartowniś.

A ja chciałam tylko dodać, że od dziś pozostało mi do ślubu równe 6 miesięcy .
Stary 2008-02-23, 22:08   #4140
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
nasz slub za dwa meisiace, a my:

-nadal nei umiemy nic zatanczyc
t-z nie ma garnituru
ja nie mam butow
nie rozdane jeszcze wszystkie zaproszenia

a oboje tak duzo pracujemy, ze na nic nei mamy czasu

jestem wsciekla ze tak jest! jak oglaam film, gdzie jest slub, to czuje takiego stresa ze nie wiem!!!!!!aaaaaaaaaaaaaa: eek:

edit:

stres jednak dziala motywujaco

polecialam i kupilam dzisiaj ponczochy, buty (rylko, 5 cm obcas, cena niecale 200 zlotych, a obcas wygodniejszy i pasek w lepszym miejscu niz w arte di roma, ktore byly po 300!)

poza tym sukienke na dzien po- nie bedzie poprawin, tylko sniadanie wspolne, wiec sukienka taka letnia ale koktajlowa ze tak powiem

no i pochwale sie zaproszeniem, zamowionym na allegro za 1,50

a oto zdjecia, ktorych wczesniej nie udalo mi sie zaladowac
No to pogoniłaś trochę. My czekamy na zaproszenia, jak przyjdą w tym tygodniu to zabierzemy sie za roznoszenie. Mam pytanie odnośnie butów, czy one są ecru, białe czy bardziej beżowe, bo ja szukam ecru. Dziś też byłam w ryłko i jakoś tak były białe lub beżowe
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości