Scent Bar LX - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-28, 19:21   #1651
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
SF Ale robotów sensu stricte nie ma - są androidy bardziej ludzkie niż ludzie. Przeplatanie światów realnego i wykreowanego. Klisze z westernów. Źli i dobrzy. Świetna scenografia. Trochę widoków. I napięcie. Czujesz pod skórą, że zaraz się coś wydarzy.
Trailerek i Zwierz Popkulturalny
A! No i Anthony Hopkins jest!
Zapisz
Dzięki, sprawdzę oczywiście. Lubię mieć zdanie na temat, tudzież no po prostu przekonać się empirycznie czy to jest dla mnie produkcja.

Ja zawsze stawiam na realizm jeśli chodzi o literaturę i film. Fantazje, surrealizm i inne smoki tylko w malarstwie/rysunku, w sztuce "nieruchomej"? W filmach/serialach lubię, gdy mowa jest o tym co się działo/dzieje a nie o tym co by było, gdyby się tak zapaść w krainę imaginacji. Rozumiem, że to pewnie tutaj służy jako metafora, krzywe zwierciadło ludzkości, ale mnie takie podejście nigdy nie interesowało. Może to będzie wyjątek? Wszak nie wszystko można wrzucać do jednego wora. Westerny też niestety nie w moim guście. Także póki co - teoretycznie nie ma szans mi się spodobać. Ale widziałam urywki i coś mnie zaintrygowało: spojrzenie.

Hopkins już dawno na mnie nie działa Moim zdaniem ośmieszył się w kilku produkcjach, i nie potrafię już traktować go poważnie.

Kurcze no widzę, że to MEGAprodukcja, Nolan, ale dla mnie to nie jest walor.

Już bardziej przemawiał do mnie Wayward Pines, ale tylko początkiem, założeniem. Creepowatością. Mógł być doskonały, a okazał się tak szitowy, że brak słów. Chyba najbardziej zmarnowany potencjał serialowy ever.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-10-28 o 19:34
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 19:38   #1652
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Dzięki, sprawdzę oczywiście. Lubię mieć zdanie na temat, tudzież no po prostu przekonać się empirycznie czy to jest dla mnie produkcja.

Ja zawsze stawiam na realizm jeśli chodzi o literaturę i film. Fantazje, surrealizm i inne smoki tylko w malarstwie/rysunku, w sztuce "nieruchomej"? W filmach/serialach lubię, gdy mowa jest o tym co się działo/dzieje a nie o tym co by było, gdyby się tak zapaść w krainę imaginacji. Rozumiem, że to pewnie tutaj służy jako metafora, krzywe zwierciadło ludzkości, ale mnie takie podejście nigdy nie interesowało. Może to będzie wyjątek? Wszak nie wszystko można wrzucać do jednego wora. Westerny też niestety nie w moim guście. Także póki co - teoretycznie nie ma szans mi się spodobać. Ale widziałam urywki i coś mnie zaintrygowało: spojrzenie.

Hopkins już dawno na mnie nie działa Moim zdaniem ośmieszył się w kilku produkcjach, i nie potrafię już traktować go poważnie.

Kurcze no widzę, że to MEGAprodukcja, Nolan, ale dla mnie to nie jest walor. I ta gęba

Już bardziej przemawiał do mnie Wayward Pines, ale tylko początkiem, założeniem. Creepowatością. Mógł być doskonały, a okazał się tak szitowy, że brak słów. Chyba najbardziej zmarnowany potencjał serialowy ever.
Ad. megaprodukcji - serial jest promowany na następcę Gry o tron, "sztandarowiec" stacji
Ad. Wayward Pines - nie znam, obczaję
Ad. realizmu - w tym sezonie weszła bardzo dobra obyczajówka (serial): This is us.
Zapisz

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 19:45   #1653
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ad. megaprodukcji - serial jest promowany na następcę Gry o tron, "sztandarowiec" stacji
Ad. Wayward Pines - nie znam, obczaję
Ad. realizmu - w tym sezonie weszła bardzo dobra obyczajówka (serial): This is us.
Zapisz
1. Właśnie widziałam. Dla mnie to minus. Nie biorą mnie mega produkcje. Poooooza tym, te nieszczęsne ciastkowe mordki - autentycznie się krzywię jak są na ekranie. A zwłąszcza ta http://www.filmweb.pl/person/James+Marsden-7917

Aaaaale, jak pisałam zaintrygował mnie kilkoma dosłownie motywami, więc zobaczę odcinek celem przekonania się.

2. Pamiętaj - koniec końców NIE polecam. No nie mogę.

3. Dzięki
Stary 2016-10-28, 20:22   #1654
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
1. Właśnie widziałam. Dla mnie to minus. Nie biorą mnie mega produkcje. Poooooza tym, te nieszczęsne ciastkowe mordki - autentycznie się krzywię jak są na ekranie. A zwłąszcza ta http://www.filmweb.pl/person/James+Marsden-7917

Aaaaale, jak pisałam zaintrygował mnie kilkoma dosłownie motywami, więc zobaczę odcinek celem przekonania się.

2. Pamiętaj - koniec końców NIE polecam. No nie mogę.

3. Dzięki
Ad. 1. W tych 4 odcinkach, jakie widziałam, zwykle jest zarośnięty, brudny, zakrwawiony - albo wszystko jednocześnie
Ad. 2. Luz. Zobaczę i najwyżej porzucę

ZapiszZapisz

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Kraków i okolice: w listopadzie znów Wawel za darmo

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 22:16   #1655
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad powrotu z pracy
wczoraj dostaliśmy na maila podziękowanie od gości. kobieta się rozpisuje jak fantastycznie spędziła czas u nas pół roku temu i że efektem pobytu będzie kruszynka, o którą się bezskutecznie starali przez 5 lat.
dalsza część listu to prośba, by wysłać jej jakieś gadżety z logo do kroniki rodzinnej
wyślijta prezerwatywy

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-28, 23:02   #1656
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
to noś to, co Ci sprawia radość
To będzie Twój jedyny, niepowtarzalny artystycznie strój
Inaczej będziesz przebrana, a nie ubrana
Kiedy właśnie na spacerze z psem się czuję przebrana - i to mnie bawi

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Wyguglałam sobie cykadę...

Ju, ad ciuchów. Sądzę iż uważam, że nie ma sensu być "najlepszą wersją siebie" - to odnośnie podkreślania, a nie gaszenia Twojego typu urody. Obiektywnie lepiej podkreślać, ale skoro fajniej czujesz się gasząc, to gaś!
Obiektywnie ja powinnam pofarbować włosy na chłodny ciemny blond, nosić zgaszone pastele i podkreślać talię, pff
dziękuję
Wg mnie dobrze jest z Tobą, jak jest i to, jak się nosisz świetnie do Ciebie pasuje
Ale talię mogłabyś podkreślać

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Znad kawy i drożdżówki

A wiesz, że ja też na duży format czekam?

Nawet nie to, że nie pamiętam (bo coś tam sobie przypominam), ale to, że widzisz kogoś po 12 latach i ten ktoś na "dzień dobry" przeprasza cię za coś, o czym pierwszy raz słyszysz i co nie ma już (i nie miało) jakiegokolwiek znaczenia
Duży format tylko ciekawe, kto to kupi
Ale nie można się czymś takim przejmować - będzie i mały i duży

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ju- zazdroszcze lasu, wogole ci zazdroszcze tej lekkosci bycia, przemieszczania sie i tworzenia i braku prozy zycia, jak ty to robisz? od lat cie podziwiam za to..
alez sie wyznanie zrobilo
Nie dołuj się, taka pora trudna jest... to minie

To nie tak, że nie ma prozy życia, ale można powiedzieć, że żyję dzięki wyobraźni - to chyba klucz. I mogę to malować
Dziękuję, Polly, to bardzo, bardzo miłe, co powiedziałaś.
A przemieszczanie się - nic trudnego, Gucio odrośnięty, daleko nie jest, tanio jak barszcz, więc nic, tylko korzystać.
Pracoać mogę wszędzie - wczoraj kończyłam Panienkę siedząc na klopie (ze spuszczoną klapą ), bo w łazience najlepsze światło. Przecierki robiłam skarpetą (czystą swoją)
Wlaśnie odjechała ode mnie zleceniodawczyni - zachwycona, co za ulga, bo jej wcześniej obrazu nie pokazywałam

Cytat:
2. Doskonale powiedziane! Lepiej bym tego nie ujęła.
więc pora wprowadzić oczo☠☠☠ne dodatki i okulary

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
po prostu ubieraj się tak, żeby się dobrze w tym czuć i koniec, nie kombinuj z poszukiwaniem stylu na siłę . Ubranie jest po to , żeby człowiekowi w nim było dobrze .
tak, tak, chyba tak
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
2. teeeż jej tego zazdroszczę od lat! Robić co się kocha...
To wielka wartość

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-29, 01:13   #1657
rachell111
Zakorzenienie

Jestem po pierwszym odcinku Westworld, i faktycznie, pomysł bardzo w moim guście. Mam na myśli ludzkie pragnienia, dokąd zmierzają, granice etc. Lubię ten temat, bo jest straszny i strasznie prawdziwy. Ale wykon, no niekoniecznie mnie pociągnie ze sobą. Niemniej obejrzę drugi odcinek. Mimo krzywienia się na oczywistości "wielkich produkcji" dostrzegam fajne, mocne sedno.
Stary 2016-10-29, 13:44   #1658
gryx82
BAN stały

Co za pogoda dzisiaj, na przemian słońce i deszcz
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-29, 13:51   #1659
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:

Co za pogoda dzisiaj, na przemian słońce i deszcz
U mnie burza z gradem i wieje niemiłosiernie .....

Ale na poprawę samopoczucia strzeliłam sobie taki ekspresik do kawy ....
Stary 2016-10-29, 14:29   #1660
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Zapowiadali burze we wczorajszej pogodzie
Cytat:
Cudny! Ja sobie życia bez kawiarki nie wyobrażam teraz
Stary 2016-10-29, 15:30   #1661
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ja tę największą zawieruchę przespałam, teraz słonko wylazło to wstałam i w ramach relaksu umyłam łazienkę

Kumpel mnie na imprezę wyciągał, ale się wykręciłam, po całym tygodniu potrzebuję odpocząć.
Stary 2016-10-29, 16:03   #1662
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Oglądaliśmy wczoraj z chuopinem na hbo nowy serial - The Young Pope z Jude Law. Mam mega mieszane uczucia. Serial odważny.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-29, 16:07   #1663
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy wczoraj z chuopinem na hbo nowy serial - The Young Pope z Jude Law. Mam mega mieszane uczucia. Serial odważny.
To chyba dobrze? Ja też mam na niego oko/chrapkę, tylko właśnie chcę z chuopem.
Stary 2016-10-29, 16:11   #1664
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
To chyba dobrze? Ja też mam na niego oko/chrapkę, tylko właśnie chcę z chuopem.
Dla niektórych moze byc zbyt kontrowersyjny
Sama jestem zaskoczona, ze az tak odważni byli twórcy serialu. Tak czy siak będę dalej oglądac
Westworld przestałam po 3 odcinkach

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-29, 16:16   #1665
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dla niektórych moze byc zbyt kontrowersyjny
Sama jestem zaskoczona, ze az tak odważni byli twórcy serialu. Tak czy siak będę dalej oglądac
Westworld przestałam po 3 odcinkach
1. IMO to dobry kierunek wśród twórców, mówienie niewygodnych prawd na głos, wprost, wymykanie się cenzurze. Tylko potwierdziłaś moje wyobrażenia, tym chętniej zobaczę. Ale nie dziś, bo dziś wyjazd a potem probably randka

2. Też tak czuję w kościach, że będzie u mnie. Bo pomysł jest, ale w zasadzie cały zamysł już został przedstawiony, teraz pewnie będzie o tym wymykaniu się spraw spod kontroli, a tego już nie kupuję.
Stary 2016-10-29, 16:26   #1666
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
1. IMO to dobry kierunek wśród twórców, mówienie niewygodnych prawd na głos, wprost, wymykanie się cenzurze. Tylko potwierdziłaś moje wyobrażenia, tym chętniej zobaczę. Ale nie dziś, bo dziś wyjazd a potem probably randka

2. Też tak czuję w kościach, że będzie u mnie. Bo pomysł jest, ale w zasadzie cały zamysł już został przedstawiony, teraz pewnie będzie o tym wymykaniu się spraw spod kontroli, a tego już nie kupuję.
Mnie sie podoba, ale mieszane uczucia stąd, ze po prostu przez godzinę po emisji, jeszcze byłam obiema nogami i głową w tym serialu, tak wciaga i daje do myślenia Zastanawiam się, jaki oddżwiek bedzie miał. Co inni o nim sądzą, etc.

No dokładnie jak piszesz, w pewnym momencie przestał mnie intrygować. Bardzo jestem ciekawa mimo wszystko, czy tez tak samo będziesz miała. Mam nadzieje, ze podzielisz się swoimi odczuciami. Nie wiem, może jednak za szybko odpuściłam? Moze mogłam obejrzeć czwarty odcinek i dopiero potem ewentualnie pass, hmmm...

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-29, 17:50   #1667
gryx82
BAN stały

Jestem w sklepie przy kasie, zakupy skasowane, chcę wyprostować banknot pięć dyszek i nagle mam po 25 złotych w każdej ręce Przyszedłem więc skleić go taśmą bezbarwną i lecę dalej
Stary 2016-10-29, 18:22   #1668
Parabelka
Panaroja

snad ciemności i pośpiechu
Cytat:
Na pocztaku jak testowałam tez tak uwazalam, i ze to kolejne typu lveb, ale potem druga próbka, trzecia i sie w nim zadurzylam - kompozycja mistrzowska mimo ze kwiatowo- owocowa
do LVEB wcale nie podobne, zwłaszcza że LVEB jako gurmanda-jadalniaka lubię, mimo że popularne ; toto mi jedzie jakimś znienawidzonym przeze mnie irysem czyli bibułą i to na dodatek mokrym, wiem , że tak pachniało coś straszliwie tandetnego , tylko nie pamiętam co co nos i skóra , to inny odbiór , tego nie chciałabym nawet za darmo , a jeżeli z dopłatą , to taką naprawdę solidną , zapewniającą luksusowy byt do końca dni moich

u mnie była burza gradowa ze grzmotami i zimnica
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-29, 19:18   #1669
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
do LVEB wcale nie podobne, zwłaszcza że LVEB jako gurmanda-jadalniaka lubię, mimo że popularne ; toto mi jedzie jakimś znienawidzonym przeze mnie irysem czyli bibułą i to na dodatek mokrym, wiem , że tak pachniało coś straszliwie tandetnego , tylko nie pamiętam co co nos i skóra , to inny odbiór , tego nie chciałabym nawet za darmo , a jeżeli z dopłatą , to taką naprawdę solidną , zapewniającą luksusowy byt do końca dni moich
Możliwe, ze na Tobie tak to pachnie, na sobie nie wyczuwam nic z tego, co opisujesz
Ja generalnie nie lubie kwiatowo-owocowych kompozycji, ale ta mnei zaczarowała i muszę ja mieć po prostu

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-10-29, 19:54   #1670
gryx82
BAN stały

Kocia galeria do paczania
Stary 2016-10-29, 22:08   #1671
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

1. takich to tylko
2.
3.

Cytat:

Remont - OMG Co jest nie tak z tymi budowlańcami/wykończeniowcami? Wszyscy się skarżą, gdy muszą coś remontować/budować.

10 miesięcy?! Ale to zleciało

I za badanie!

Cytat:

1.
2.
3.bo didy się starzejo bardzo szypko , tylko my wciąż młode i pienkne

ad 3 nie inaczej
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

No więc wieści Wiele na to wskazuje, że będzie nowa Wizażanka
super

Cytat:
Heloł, Baru
Pryzchodzę podzielić się nowym szczęściem serialowym: Westworld
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

A przemieszczanie się - nic trudnego, Gucio odrośnięty, daleko nie jest, tanio jak barszcz, więc nic, tylko korzystać.
Pracoać mogę wszędzie - wczoraj kończyłam Panienkę siedząc na klopie (ze spuszczoną klapą ), bo w łazience najlepsze światło. Przecierki robiłam skarpetą (czystą swoją)

Macham z przelocie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 00:40   #1672
gryx82
BAN stały

Wszyscy na wyjazdach/rozjazdach/randkach/grobbingach/rautach?

To se machnę na dobranoc
Stary 2016-10-30, 00:43   #1673
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Wszyscy na wyjazdach/rozjazdach/randkach/grobbingach/rautach?

To se machnę na dobranoc
niektórzy pracują
i to godzinę za darmo dzisiaj

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2016-10-30 o 00:52
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 01:13   #1674
gryx82
BAN stały

Cytat:
niektórzy pracują
No ale nie mów, że macie zapierdal o tej godzinie?
Cytat:
i to godzinę za darmo dzisiaj
Oj tam, pomyśl sobie, że na wiosnę będziesz miała godzinę ekstra za friko

---

Tymczasem jedno ekspresso na dwie osoby poproszę i modżajto bez mnienty, bo mi się odbija potem
Stary 2016-10-30, 01:18   #1675
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

bialetti
gratuluję

a jeśli pijasz lakiato makiato albo kapuczjo, to polecam spieniacz italico
w biedrze wyprzowej upolowałam za 40zł, w regularnej cenie trochę drogi mi się wydawał, ale spienia mleko na ciepło i zimno i podgrzewa np do płatków i sam robi kakao - nie trzeba mieszać.
nic do niego nie przywiera jak do zwykłych garnków

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Cytat:
No ale nie mów, że macie zapierdal o tej godzinie?

Oj tam, pomyśl sobie, że na wiosnę będziesz miała godzinę ekstra za friko
w sobotę to będą łazić do świtu, jest impreza helołinowa na starówce

to zależy na kogo wypadnie

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
Tymczasem jedno ekspresso na dwie osoby poproszę i modżajto bez mnienty, bo mi się odbija potem
ja wciąż się zastanawiam czym jest 'la moczino'
Stary 2016-10-30, 01:26   #1676
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w sklepie przy kasie, zakupy skasowane, chcę wyprostować banknot pięć dyszek i nagle mam po 25 złotych w każdej ręce Przyszedłem więc skleić go taśmą bezbarwną i lecę dalej
Nie mogę

Cytat:

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 01:26   #1677
gryx82
BAN stały

Cytat:
w sobotę to będą łazić do świtu, jest impreza helołinowa na starówce
Ojej, a Ty na pierwszym froncie cały czas? To faktycznie lipa
Cytat:
to zależy na kogo wypadnie
Wpisz się w grafik już teraz!
Cytat:
To pewnie coś w stylu perfum "Organ 3 a" od Żiwęszi
Stary 2016-10-30, 01:36   #1678
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, a Ty na pierwszym froncie cały czas? To faktycznie lipa

Wpisz się w grafik już teraz!

To pewnie coś w stylu perfum "Organ 3 a" od Żiwęszi
1. tu mi najlepiej, bez skrupułów się urlopuję kiedy tylko mogę

2. jak na razie to nie ma jeszcze co pytać o święta i sylwestra, po andrzejkach się dowiemy

3.
domyślam się tylko, że trzeba to nalać....
Stary 2016-10-30, 01:43   #1679
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie miałam pytać. Tablica genialna!!!
Stary 2016-10-30, 02:23   #1680
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Nie mogę
Ja też się śmiałem, poza smutnym "ja pie*dolę " wypowiedzianym teatralnym szeptem w pierwszej chwili
Cytat:
3.
domyślam się tylko, że trzeba to nalać....
To podobno "fakt autentyczny" z perfumerii "Organ 3 a" vel "Orgazm 3"

---

Dobranoc

---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Zakochałem się w tej rasie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości