|
|
#2431 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
Twoja Teściowa lubi uszczęśliwiać na sile. Moze faktycznie powiedz jej ze sie nie dogadaliście z Twoja mama a ona juz zamówiła łóżeczko dla pierwszego wnuka ? I żeby to łóżeczko zostało u teściów i będziecie używać jak przyjedziecie w odwiedziny. Tylko trzeba jeszcze nowy materac dokupić bo strach na tym zaszczanym dziecko kłaść Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
O 6 to dzis jak o 7 :P nie ma tragedii :P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2432 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w końcu mam czas nadrobić forum. Przez kilka dni była u mnie mama więc nie było możliwości, ale pochwalę się bo byłyśmy w Toys4us (czy jak to tam się pisze) i kupilysmy klin do łóżeczka, smoczki, szczoteczkę do włosów, nozyczki, termometr do wanienki itd. Niby drobiazgi ale i tak cieszą
poza tym babcia nakupowala też sporo ciuszków dla małej hihi uznała iż rodzice wychowują i pielęgnują, a babcia będzie stroić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za rady dziewczyny
ale na to żeby łóżeczko zostało u teściów, bo się przyda jak przyjedziemy, to oni się nie nabiorą, bo my u nich jesteśmy góra 2x w roku na herbatce ![]() ferimori super, że masz trochę akcesoriów... my wczoraj w pepco byliśmy. kupiliśmy matę do przewijania i flanelową pieluchę w pandy.. ![]() my zamówimy dziś albo jutro fotelik samochodowy. to będzie maxi cosi pebble. chyba kolor szary, bo ten jest najładniejszy z tych za 599 zł już z darmową przesyłką. przeważnie widzę 649 zł. jeszcze poszukam czarnego w niższej cenie, ale jak nie znajdę to szary też jest ładny
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja jeszcze w łóżku mój synek wykorzystuje zmianę czasu i oczywiście jeszcze śpi Dziś mogę normalnie oddychać, więc mój katar chyba się kończy ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
córcia pospała do 7.30. Jestem w szoku bo byłam pewna że sie obudzi po 6 przez zmianę czasu.Cytat:
Ostatnio się zmartwił jak się dowiedział,że już kupilismy łóżeczko. Pewnie chciał coś uzywanego kupić. Ostatnio ma manię wchodzenia na olx w ogłoszenia "oddam za darmo" i szuka ubranek dla dziecka. Juz ostatnio przyniósł nam 5!!!! reklamówek używanych ubranek. Ja nie mam nic przeciwko używanym bo sama kupuję w ciucholandzie. Ale to co on przyniósł to my na cmentarze dopiero 1-go jedziemy
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-30 o 08:51 |
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię używane rzeczy, ale żeby kupować czy załatwiać używki trzeba mieć do tego talent/dryg. do teścia nic nie mam, on jest podporządkowany żonie. a ona to typ zbieracza, ma w domu pełno śmieci, a bo coś może się przyda. mam dreszcze na plecach jak widzę, że ona ten materacyk jedną ręką wywala, a drugą z powrotem do domu by go zaniosła. ja jestem kompletnie inna, mam wręcz manię wyrzucania, lubię jak mnie otacza minimalna ilość rzeczy. i patrzę na jakość, a ona byle było. dziecko się przecież na wszystkim jakoś wychowa. po co go rozpieszczać nowym. ot takie podejście. wyobraziłam sobie jak spotykam tamtych ludzi od których teściowa upolowała zdobycze i patrzą na mnie i Tż jak na meneli co się strasznie cieszą z zafajdanego odchodami materaca po ich wnuku ![]() my musieliśmy już trochę cmentarzy odhaczyć, 6 jednego dnia byłoby ciężko... a tak 4 już odwiedziliśmy
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz przeboje z teściowa... A jak jej mówicie że materac brzydki, obrzydliwy itp to co? Ona mówi "wcale nie" i dalej go trzyma...
A może to łóżeczko niech u nich zostanie do spania dla maluszka jak ich odwiedzicie? Oczywiście z nowym materacem ![]() Cytat:
)Co do śluzu to ja mialam takie dni że było go dość dużo..(aż leciałam do toalety bo się wystraszylam ze jakieś krwawienie, coś...popuszczania nie zakładalam...) nic w tym dziwnego podobno nie ma (ma wodnista konsystence, nie ma dziwnego zapachu) ![]() Aczkolwiek.glownie jak dużo się ruszam a nie jak siedzę...
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już pisałam, że zostawienie u nich łóżeczka nie przejdzie, bo my teściów odwiedzamy 2x w roku na herbatkę ![]() ja też mam ostatnio takie dni, że sporo śluzu, raz nawet spanikowałam, bo ze 2 godziny się wydzielał i było go mnóstwo ale był biało - przezroczysty i miał lekki zapach, nie śmierdzący. a czytałam, że wody płodowe są bardziej wodniste i nie mają chyba w ogóle zapachu. czytałam, że możemy mieć na tym etapie ciąży sporo śluzu. w czwartek idę do gina to się spytam i opiszę ten śluz.
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Co do śluzu, na razie nie mam. W poprzedniej ciąży coś koło 30 tygodnia miałam bardzo dużo.
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea to może jakoś uszkodzić to łóżeczko w podróży? I że mąż próbował sklejac, naprawiać, ale nie dało rady i jest niebezpieczne, ale ze szkoda wam wyrzucić to postawicie w ogrodzie jako kojec 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
właśnie się obudziłam z bólem głowy i jestem głodna jak wilk. Tylko wstać mi się nie chce. A jak żyć? ![]() Mariea czekam na akt 3 tragikomedii "Materacykgate". Mam nadzieję, ze ostatni i będziesz mogła zamknąć ten temat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cmentarza to ja mam tylko tatę. Odwiedzę go w swieta bn jak bedziemy w pl. Tak mama i siostry dbają o grób. Ja tylko jak jestem w pl.
20/40 it's a girl. |
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry niedzielnie 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
20/40 it's a girl. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Mariea co do teściów to nie mam słów i zupełnie nie wiem co napisać. Moi zupełnie się nie wtrącają, ale kosztowało mnie to wiele nerwów i starć, bo moja natura matki lwicy nie pozwalała sobie w kaszę dmuchać. 20/40 it's a girl. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
20/40 it's a girl. |
||
|
|
|
#2447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Obraza obrazą, ale nie dajcie się uszczęśliwić na siłę, bo GWARANTUJE Ci, że na styranym łóżeczku i zaszczanym materacu się nie skończy. Dać przyzwolenie na takie "obdarowywanie" to najgorsze co możecie zrobić. A co do materaca to brak mi słów Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My też myśleliśmy o Maxi Cosi Pebble, ale ostatecznie zamówiliśmy BeSafe iZi Go Modular Raz że bardzo dobry a dwa że wchodzi nam na stelaż wózka bez adapterów ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lilotka, MartaMagda, dziękuję
Dla nich kupienie dziecku w prezencie za 400 zl tego łóżeczka to byłby żaden koszt, ale po co jak znajomi akurat pozbywali się po swoim wnuku... Spoko, już nie będę o tym pisać. Przywiozą to wyro, złożymy je, zaproszę mamę żeby też pomogła nam to ocenić, jak coś to tak czy inaczej kupimy nowe i tyle. Zaraz się zbieram bo mój tatko mial imieniny dopiero co i dziś imprezka buziaczki dla Was wszystkich ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
też mi się nie chce tego łóżeczka szorować, ale raczej to nie ominie... ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
my już właśnie mamy adapter do wózka dla maxi cosi... dobra idę suszyć włoski. bawcie się dobrze, żebym jutro dużo czytania miała
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
Czytania pewnie nie będziesz miała za dużo, jakoś zauważyłam, że na weekendach mało piszemy ![]() Sto lat dla taty! |
||
|
|
|
#2450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój syn zarządził dziś pobudkę o 5 rano Nie dał się przekonać do zaśnięcia jeszcze na godzinę chociaż. Ale całą noc spędził w nowym łóżku ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tym razem mąż mu powiedział żeby nie zbierał po ludziach takich ubranek bo to brudne , plamy , posikane..... no widać że to nie po jednym dziecku jest. Ale dla niego nie ważna jakość tylko ilość, że on za darmo albo za 20 zł może mieć 5-6 reklamówek ubranek. No i nie przetłumaczysz takiej osobie.... Ciekawa jestem czy znów przyniesie jak już jasno daliśmy do zrozumienia że nie chcemy---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-30 o 10:22 |
|||
|
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w teorii lepiej u nich 2 razy w roku w to łożeczko klasc dziecko niz u Was kazdego dnia jak ma Ci sie nie podobac... ![]() na miejscu Twojego meza wzielabym materac pod pache i go wyrzuciła i juz. u mnie gin powiedzial, że to ok... kiedys dostalam smska od przyjaciolki ze fajnie ze ciaza a nie ona znow podpaski, tampony, okres.. czasami z tym sluzem tak nie ogarniam ze wolalsbym w wiadome dni miec ten okres. czytalam tez o wyrzutach sluzu (to zle) ale to nie tak mialam... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
moj tata jest podobny,.... niby kasa jest, na wszystko jest, ale jak cos za darmo to najlepsze.. czasami mam to samo...i tak oto mam uzywane lozeczko, uznalam ze chce biale to zamiast to oddac/sprzedac dalej za tą samą 100 za ile kupilam to ja mam zamiar usiasc, odprapac i odmalowac... ackzolwiek inna sprawa ze bardzo lubie robic sama rzeczy w ogole! maszyne wczoraj sprawdzilam, kupilam materialy, minky i bede szyc ![]() zaczynam od kocykow a w planie mam dla siebie mufke jeszcze )---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- az chyba od razu material zamowie bo zupelnie zapomnialam!
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
jeszcze Wam coś śmiesznego napiszę, bo chyba wcześniej zapomniałam. ze 2 tyg. temu teściowa miała imieniny i nasi rodzice, choć nie spotykają się, to zawsze dzwonią do siebie z życzeniami na imieniny. mama mi powiedziała, że jak zadzwoniła do mojej teściowej, to tamta się chwaliła jakie łóżeczko dla nas zdobyła piękne i jeszcze powiedziała coś, co moja mama odebrała jako pouczenie jej: żeby do młodych się nie wtrącać, bo oni najlepiej wiedzą nie no z materacykiem sprawa zamknięta, nawet dla mojego TŻ to skandal jak jego rodzice się z tym materacem wygłupiają. zresztą już Wam pisałam że materacyk kupiliśmy firmy Hevea. chyba we wtorek powinien być. jak teście przyjadą z tym zasikańcem to z nim wrócą do domu niech teściowa go używa jako jasiek jak jej się tak ciężko rozstać
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2455 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja się pocę całościowo. Mąż się śmieje, że to nie ciąża, a menopauza.
![]() Cytat:
I zazdraszczam spa! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
pospałam, ale dalej chętnie bym się położyłaByliśmy wczoraj na urodzinach u cioci Tż, była tam jedna starsza Pani ginekolog, która stwierdziła, że mam trochę duży brzuch jak na 6 miesiąc czy ja wiem...nie wydaje mi sięCo do śluzu, też mi czasem poleci go więcej, raz się wystraszyłam, czy przypadkiem to nie wody, ale na szczęście nie. Raz też wstyd się przyznać, ale kichnęłam i trochę siku popuściłam :coje st:Krysilla a jak niby powinno wyglądać otwieranie jogurtu wg Twojego teścia? Mariea Ty to jesteś za dobra, ale rozumiem, że nie chciałaś zrobić przykrości Mój mały dziś chyba ułożony bokiem bo uderzenia jednocześnie bo obu bokach miałam Aha jeszcze wczoraj nie wiedziałam w co się ubrać, mąż był stylistą oceniającym, w pewnym momencie spojrzałam w lustro i płakać mi się zachciało, rzuciłam bluzką, przeklnęłam pod nosem i wyszłam wkurzona...nie wiem co to było. Mój mąż jest jednak lekiem na zło, zawsze próbuje mnie pocieszyć, udobruchać, rozśmieszyć, a ja to typowy złośnik Edytowane przez Fantazja_ Czas edycji: 2016-10-30 o 11:50 |
|
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo musiał całą procedurę najpierw w teorii, a potem w praktyce. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
A my wczoraj byliśmy na urodzinach kolegi męża. I jaka wtopa... okazało się że to urodziny łączone i jego żona również ma swoją imprezę tego dnia. Na szczęście poza prezentem dla kolegi, kupiliśmy kwiaty dla żony i różyczke dla córeczki. Szczerze, wynudzilam się okropnie. Towarzystwo ciągle o swoich dzieciach mówiło, trochę je obśmiewając. Oczywiście nam dawali również "złote" rady, jak to będzie ciężko. Ehhh... Mój brzuch jak na początek 26tc też został skomentowane, ale akurat jako mały. Ludzie to się jednak nudzą. 😊 na szczęście mogliśmy wyjść szybciej niż pozostali, bo autentycznie moje plecy już miały dość pozycji siedzącej.
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- A i witam się w III trymestrze. Znalazłam na internecie że od 26tc rozpoczyna się właśnie ostatnia prosta. Jestem w szoku. 😊
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś świętuje studniówkę
apka podpowiadaKtoś chętny na soczkowego?
Edytowane przez minula Czas edycji: 2016-10-30 o 11:54 |
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie najadłam wieczorem chipsów, potem nie mogłam spać. Budziłam sie 3 razy na siku w nocy i obudziłam sie z bólem głowy. Pogoda nie nastraja do niczego innego jak do spania.
Dziś wieczorem lecę do domu, takze proszę o kciuki zeby wsystsko przebiegło bezstresowo. Wasze kciuki maja moc! Mariea- ja już nie mam słów na twoich teściów! Niech sobie teściowa sama śpi na tym materacu! ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Mariea- moja mama mowi ze z takimi osobami nie wygrasz i radzi Ci przez pomyłkę wylać sok z buraków na ten materac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

to jest takie zwykłe białe łóżeczko z cienkich drewnianych listewek, co kosztuje ok 250-280 zł na allegro nowe. najgorsze, że jest w stanie znośnym, tzn. nie mogę się jakoś przyczepić. będę je musiała porządnie umyć. ma trochę plam i kurzu, ale wszystko do wymycia. ma też trochę odrapań. jak umyję to ocenię czy się wrzucają bardzo w oczy. najgorszy mankament to brak 2 szczebelków... nie wiem skąd je wziąć żeby pasowały. 

a teraz się rozbudzilam i nie mogę zasnąć 

mam meeega ciepla milusia pizamke, skarpetki, bamboszki, czapy, szaliki
i raczej nie bede zagladac na forum, pewnie powroce w srode
ale był biało - przezroczysty i miał lekki zapach, nie śmierdzący. a czytałam, że wody płodowe są bardziej wodniste i nie mają chyba w ogóle zapachu. czytałam, że możemy mieć na tym etapie ciąży sporo śluzu. w czwartek idę do gina to się spytam i opiszę ten śluz.

:coje st:
soczkowego?