Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-30, 07:12   #2431
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
witam się wieczornie
szykowałam się na mega lekturę, a tu tylko 2 stronki... skromnie dziewczynki... skromnie... nic nie piszecie
ale macie staże związków! my się znamy 6 lat, a po ślubie 3 jesteśmy

strasznie zmęczona jestem. cały dzień łażenia, jazda po większości cmentarzy...
byliśmy u teściów... poprzebieraliśmy trochę ładnych, niezniszczonych zabawek dla maluszka, będziemy chyba też mieć karuzelę do łóżeczka. trochę ciuszków też wybraliśmy najmniej znoszonych i w najlepszym stanie... teraz to chyba starczy na początek...
co do łóżeczka to mi się nie podoba to jest takie zwykłe białe łóżeczko z cienkich drewnianych listewek, co kosztuje ok 250-280 zł na allegro nowe. najgorsze, że jest w stanie znośnym, tzn. nie mogę się jakoś przyczepić. będę je musiała porządnie umyć. ma trochę plam i kurzu, ale wszystko do wymycia. ma też trochę odrapań. jak umyję to ocenię czy się wrzucają bardzo w oczy. najgorszy mankament to brak 2 szczebelków... nie wiem skąd je wziąć żeby pasowały.
jestem niezadowolona, chciałam nowe, już upatrzylam to pinio basic. nie chcę teściom robić przykrości, oni tacy zdobyczni, ale dla mnie to niedźwiedzia przysługa. zresztą chyba żadne oszczędzenie to wyrko, bo było już 3 lata używane, nasz mały je wykończy. jakbyśmy chcieli 2 dziecko i tak trzeba będzie kupić nowe
mają nam je przywieźć w tym miesiącu, złożymy je w całość i wtedy ocenimy jak to w calości wyglada i się prezentuje... najwyzej wywalimy i tyle, żadna konsekwencja więcej niż obraza nas nie czeka. gadałam z moją mamą przez telefon i biedna się załamała chyba, że mamy wziąć to wyrko, chciała nowe dla pierwszego wnuka... nawet nam się do pinio dołożyć...
jeszcze Wam o gwoździu programu napiszę. a więc MATERACYK
oczywiście w domu go trzymają oparty o regał. teściowa nie ma serca się go chyba pozbyć
wygląda gorzej niż w moich najbardziej czarnych wizjach. cały żółty od szczyn.... poprucia i pęknięcia na szwach... już widziałam oczami wyobraźni jak szare robale z niego wypełzają i włażą teściom w dywan przypuszczam, że menele zwykli spać na lepszych... no ale teściowej żal wyrzucić najwyraźniej powiedzieliśmy, że kupiliśmy już materac nowy, jakoś mam nadzieję, przyjęła to do wiadomości.
trochę się obruszala jak jej powiedziałam, że dla mnie ten 3 letni z gryki to jak 3 lata używane majtki no ale taka prawda. sorry za długość wywodu

Twoja Teściowa lubi uszczęśliwiać na sile. Moze faktycznie powiedz jej ze sie nie dogadaliście z Twoja mama a ona juz zamówiła łóżeczko dla pierwszego wnuka ? I żeby to łóżeczko zostało u teściów i będziecie używać jak przyjedziecie w odwiedziny. Tylko trzeba jeszcze nowy materac dokupić bo strach na tym zaszczanym dziecko kłaść

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Witam się niedzielne jak na złość musiałam wstac o 6 ze spaniem w żołądku a teraz się rozbudzilam i nie mogę zasnąć

O 6 to dzis jak o 7 :P nie ma tragedii :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-10-30, 07:13   #2432
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry w końcu mam czas nadrobić forum. Przez kilka dni była u mnie mama więc nie było możliwości, ale pochwalę się bo byłyśmy w Toys4us (czy jak to tam się pisze) i kupilysmy klin do łóżeczka, smoczki, szczoteczkę do włosów, nozyczki, termometr do wanienki itd. Niby drobiazgi ale i tak cieszą poza tym babcia nakupowala też sporo ciuszków dla małej hihi uznała iż rodzice wychowują i pielęgnują, a babcia będzie stroić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 07:37   #2433
mariea
Zakorzenienie

dzięki za rady dziewczyny
ale na to żeby łóżeczko zostało u teściów, bo się przyda jak przyjedziemy, to oni się nie nabiorą, bo my u nich jesteśmy góra 2x w roku na herbatce

ferimori super, że masz trochę akcesoriów... my wczoraj w pepco byliśmy. kupiliśmy matę do przewijania i flanelową pieluchę w pandy.. zakochałam się w niej
my zamówimy dziś albo jutro fotelik samochodowy. to będzie maxi cosi pebble. chyba kolor szary, bo ten jest najładniejszy z tych za 599 zł już z darmową przesyłką. przeważnie widzę 649 zł. jeszcze poszukam czarnego w niższej cenie, ale jak nie znajdę to szary też jest ładny
Stary 2016-10-30, 07:56   #2434
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
ale na to żeby łóżeczko zostało u teściów, bo się przyda jak przyjedziemy, to oni się nie nabiorą, bo my u nich jesteśmy góra 2x w roku na herbatce

ferimori super, że masz trochę akcesoriów... my wczoraj w pepco byliśmy. kupiliśmy matę do przewijania i flanelową pieluchę w pandy.. zakochałam się w niej
my zamówimy dziś albo jutro fotelik samochodowy. to będzie maxi cosi pebble. chyba kolor szary, bo ten jest najładniejszy z tych za 599 zł już z darmową przesyłką. przeważnie widzę 649 zł. jeszcze poszukam czarnego w niższej cenie, ale jak nie znajdę to szary też jest ładny
Wybór fotelika jeszcze przed nami. Coś czuję że to chyba będzie trudna decyzja.. dosyć dużo jeździmy autem i chcemy aby fotelik był jak najbardziej bezpieczny i wygodny ale nie kosztował miliona monet, a to chyba się wyklucza ;(

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 08:04   #2435
minula
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja jeszcze w łóżku mój synek wykorzystuje zmianę czasu i oczywiście jeszcze śpi
Dziś mogę normalnie oddychać, więc mój katar chyba się kończy
Miłego dnia
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 08:41   #2436
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zmiana czasu brrrrrrrr bąki juz od godziny buszują w brzuchu, a ja jestem głodna
Zapomniałam zupełnie o tej zmianie czasu 😊

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Hejka. Czytam Was na bieżąco, ale malo czasu na pisanie. Mialam rozbiegany tydzień. Bilans, dni otwarte w przedszkolu no i odważyłam się w koncu zapisać synka do przedszkola, ale zaznaczyłam opcje, że nie spieszy nam sie. Mam nadzieję, ze za szybko nie zadzwonią. Swoją drogą syn super się odnalazł na dniach otwartych i odrazu zakolegowal sie z innym chlopcem, ładnie się bawił. Tamten go przytulał i całował 😂 serce mi rosło z dumy, ze mam takiego dzielnego synka. 😍 Dziś zmiana czasu, ale do mojego syna to nie przemawia. 😅 zarządzil pobudke o 5.20, ale mąż z nim poszedł a ja leżę w łóżku i nadrabiam internety. Mam jeszcze godzinke snu, wiec zaraz daje nura pod koldrę.
Co do stażu zwiazku to u nas w październiku minęło 20 lat razem. Szok, kiedy to zleciało.... 🤔

20/40
it's a girl.
Hehe, wygrywacie ze wszystkimi 😊 i brawo dla synka!

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 08:43   #2437
s i l v e r
Zakorzenienie

Dzień dobry córcia pospała do 7.30. Jestem w szoku bo byłam pewna że sie obudzi po 6 przez zmianę czasu.

Cytat:

wygląda gorzej niż w moich najbardziej czarnych wizjach. cały żółty od szczyn.... poprucia i pęknięcia na szwach... już widziałam oczami wyobraźni jak szare robale z niego wypełzają i włażą teściom w dywan przypuszczam, że menele zwykli spać na lepszych... no ale teściowej żal wyrzucić najwyraźniej powiedzieliśmy, że kupiliśmy już materac nowy, jakoś mam nadzieję, przyjęła to do wiadomości.
trochę się obruszala jak jej powiedziałam, że dla mnie ten 3 letni z gryki to jak 3 lata używane majtki no ale taka prawda. sorry za długość wywodu
bardzo dobrze powiedziałaś. Masakra z tym materacem mój teść jest taki sam. Jakby miał takie łóżeczko to na 100% też by nam je wciskał.
Ostatnio się zmartwił jak się dowiedział,że już kupilismy łóżeczko. Pewnie chciał coś uzywanego kupić. Ostatnio ma manię wchodzenia na olx w ogłoszenia "oddam za darmo" i szuka ubranek dla dziecka. Juz ostatnio przyniósł nam 5!!!! reklamówek używanych ubranek. Ja nie mam nic przeciwko używanym bo sama kupuję w ciucholandzie. Ale to co on przyniósł to szmaty! Wszystko wyrzuciliśmy.
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No faktycznie jakoś dziś tu cicho, pewnie dlatego ze taki weekend, bieganie po cmentarzach
my na cmentarze dopiero 1-go jedziemy

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-30 o 08:51
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 09:04   #2438
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
D
bardzo dobrze powiedziałaś. Masakra z tym materacem mój teść jest taki sam. Jakby miał takie łóżeczko to na 100% też by nam je wciskał.
Ostatnio się zmartwił jak się dowiedział,że już kupilismy łóżeczko. Pewnie chciał coś uzywanego kupić. Ostatnio ma manię wchodzenia na olx w ogłoszenia "oddam za darmo" i szuka ubranek dla dziecka. Juz ostatnio przyniósł nam 5!!!! reklamówek używanych ubranek. Ja nie mam nic przeciwko używanym bo sama kupuję w ciucholandzie. Ale to co on przyniósł to szmaty! Wszystko wyrzuciliśmy.

są tacy ludzie, wszystko jedno co byle dużo i za darmo...
ja lubię używane rzeczy, ale żeby kupować czy załatwiać używki trzeba mieć do tego talent/dryg.
do teścia nic nie mam, on jest podporządkowany żonie. a ona to typ zbieracza, ma w domu pełno śmieci, a bo coś może się przyda. mam dreszcze na plecach jak widzę, że ona ten materacyk jedną ręką wywala, a drugą z powrotem do domu by go zaniosła. ja jestem kompletnie inna, mam wręcz manię wyrzucania, lubię jak mnie otacza minimalna ilość rzeczy. i patrzę na jakość, a ona byle było. dziecko się przecież na wszystkim jakoś wychowa. po co go rozpieszczać nowym. ot takie podejście. wyobraziłam sobie jak spotykam tamtych ludzi od których teściowa upolowała zdobycze i patrzą na mnie i Tż jak na meneli co się strasznie cieszą z zafajdanego odchodami materaca po ich wnuku
my musieliśmy już trochę cmentarzy odhaczyć, 6 jednego dnia byłoby ciężko... a tak 4 już odwiedziliśmy
Stary 2016-10-30, 09:08   #2439
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym odpowiedzieć, że jak się uda to u mnie w domu
Ale masz przeboje z teściowa... A jak jej mówicie że materac brzydki, obrzydliwy itp to co? Ona mówi "wcale nie" i dalej go trzyma...
A może to łóżeczko niech u nich zostanie do spania dla maluszka jak ich odwiedzicie? Oczywiście z nowym materacem

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
My juz w Polsce po 10 godzinach jazdy i 2 w primarku.padam, plecy bola, jakos zaobserwowalam wieksza ilosc sluzu, ale tlumacze sobie to tym, ze duuuzo siedzialam. Mloda praktycznie cala droge kopala, robilismy przerwy vo jakies 2 godz.jutro nie jedziemy do tesciow. Maz w koncu warknal zeby oni przyjechali. W primarku bylo fajniemam meeega ciepla milusia pizamke, skarpetki, bamboszki, czapy, szalikii Gabrysia sukienke na swieta z rajstopkamirozmiar 9-12 miesiecy i raczej nie bede zagladac na forum, pewnie powroce w srode

Ale podróż... Primark jest spoko ale mało co.tam przez 5miesiecy kupiłam... Za to dużo na dziecięcym bym wzięła )

Co do śluzu to ja mialam takie dni że było go dość dużo..(aż leciałam do toalety bo się wystraszylam ze jakieś krwawienie, coś...popuszczania nie zakładalam...)
nic w tym dziwnego podobno nie ma (ma wodnista konsystence, nie ma dziwnego zapachu)
Aczkolwiek.glownie jak dużo się ruszam a nie jak siedzę...
Stary 2016-10-30, 09:15   #2440
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ale masz przeboje z teściowa... A jak jej mówicie że materac brzydki, obrzydliwy itp to co? Ona mówi "wcale nie" i dalej go trzyma...
A może to łóżeczko niech u nich zostanie do spania dla maluszka jak ich odwiedzicie? Oczywiście z nowym materacem

Co do śluzu to ja mialam takie dni że było go dość dużo..(aż leciałam do toalety bo się wystraszylam ze jakieś krwawienie, coś...popuszczania nie zakładalam...)
nic w tym dziwnego podobno nie ma (ma wodnista konsystence, nie ma dziwnego zapachu)
Aczkolwiek.glownie jak dużo się ruszam a nie jak siedzę...
nic nie mówi, po prostu go dalej trzyma w domu. widzę jak jej żal go wyrzucić. nie wie co robić, nie rozumie nas czego my chcemy od tego materaca, w końcu jak kupimy nowy to on też po jakimś czasie będzie zużyty
to już pisałam, że zostawienie u nich łóżeczka nie przejdzie, bo my teściów odwiedzamy 2x w roku na herbatkę

ja też mam ostatnio takie dni, że sporo śluzu, raz nawet spanikowałam, bo ze 2 godziny się wydzielał i było go mnóstwo ale był biało - przezroczysty i miał lekki zapach, nie śmierdzący. a czytałam, że wody płodowe są bardziej wodniste i nie mają chyba w ogóle zapachu. czytałam, że możemy mieć na tym etapie ciąży sporo śluzu. w czwartek idę do gina to się spytam i opiszę ten śluz.
Stary 2016-10-30, 09:18   #2441
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
są tacy ludzie, wszystko jedno co byle dużo i za darmo...
ja lubię używane rzeczy, ale żeby kupować czy załatwiać używki trzeba mieć do tego talent/dryg.
do teścia nic nie mam, on jest podporządkowany żonie. a ona to typ zbieracza, ma w domu pełno śmieci, a bo coś może się przyda. mam dreszcze na plecach jak widzę, że ona ten materacyk jedną ręką wywala, a drugą z powrotem do domu by go zaniosła. ja jestem kompletnie inna, mam wręcz manię wyrzucania, lubię jak mnie otacza minimalna ilość rzeczy. i patrzę na jakość, a ona byle było. dziecko się przecież na wszystkim jakoś wychowa. po co go rozpieszczać nowym. ot takie podejście. wyobraziłam sobie jak spotykam tamtych ludzi od których teściowa upolowała zdobycze i patrzą na mnie i Tż jak na meneli co się strasznie cieszą z zafajdanego odchodami materaca po ich wnuku
my musieliśmy już trochę cmentarzy odhaczyć, 6 jednego dnia byłoby ciężko... a tak 4 już odwiedziliśmy
Właśnie opisałaś mojego teścia to jest największy zbieracz... Ma już tak zagracone mieszkanie że szok. Przecież WSZYSTKO może sie przydać

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Co do śluzu, na razie nie mam. W poprzedniej ciąży coś koło 30 tygodnia miałam bardzo dużo.
Stary 2016-10-30, 09:19   #2442
anolta
Zakorzenienie

Mariea to może jakoś uszkodzić to łóżeczko w podróży? I że mąż próbował sklejac, naprawiać, ale nie dało rady i jest niebezpieczne, ale ze szkoda wam wyrzucić to postawicie w ogrodzie jako kojec 😀

2017 - synek
Stary 2016-10-30, 09:31   #2443
MartaMagda
Zakorzenienie

Dzień dobry właśnie się obudziłam z bólem głowy i jestem głodna jak wilk. Tylko wstać mi się nie chce. A jak żyć?

Mariea czekam na akt 3 tragikomedii "Materacykgate". Mam nadzieję, ze ostatni i będziesz mogła zamknąć ten temat.

Stary 2016-10-30, 09:49   #2444
Lilotka
Zakorzenienie

Co do cmentarza to ja mam tylko tatę. Odwiedzę go w swieta bn jak bedziemy w pl. Tak mama i siostry dbają o grób. Ja tylko jak jestem w pl.

20/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 09:50   #2445
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Mariea to może jakoś uszkodzić to łóżeczko w podróży? I że mąż próbował sklejac, naprawiać, ale nie dało rady i jest niebezpieczne, ale ze szkoda wam wyrzucić to postawicie w ogrodzie jako kojec 😀

Kurczę nasza kreatywność nie zna granic 😄

Dzień dobry niedzielnie 😄

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 09:56   #2446
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam zupełnie o tej zmianie czasu 😊

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Hehe, wygrywacie ze wszystkimi 😊 i brawo dla synka!

Dziekuje. 🌹

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Mariea co do teściów to nie mam słów i zupełnie nie wiem co napisać. Moi zupełnie się nie wtrącają, ale kosztowało mnie to wiele nerwów i starć, bo moja natura matki lwicy nie pozwalała sobie w kaszę dmuchać.

20/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

Haha😂 🖒To jest najlepsze!

20/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 09:59   #2447
justkonev
Zakorzenienie

Dzień dobry pospaliśmy dziś z mężem

Cytat:
witam się wieczornie
szykowałam się na mega lekturę, a tu tylko 2 stronki... skromnie dziewczynki... skromnie... nic nie piszecie

byliśmy u teściów... poprzebieraliśmy trochę ładnych, niezniszczonych zabawek dla maluszka, będziemy chyba też mieć karuzelę do łóżeczka. trochę ciuszków też wybraliśmy najmniej znoszonych i w najlepszym stanie... teraz to chyba starczy na początek...
co do łóżeczka to mi się nie podoba to jest takie zwykłe białe łóżeczko z cienkich drewnianych listewek, co kosztuje ok 250-280 zł na allegro nowe. najgorsze, że jest w stanie znośnym, tzn. nie mogę się jakoś przyczepić. będę je musiała porządnie umyć. ma trochę plam i kurzu, ale wszystko do wymycia. ma też trochę odrapań. jak umyję to ocenię czy się wrzucają bardzo w oczy. najgorszy mankament to brak 2 szczebelków... nie wiem skąd je wziąć żeby pasowały.
jestem niezadowolona, chciałam nowe, już upatrzylam to pinio basic. nie chcę teściom robić przykrości, oni tacy zdobyczni, ale dla mnie to niedźwiedzia przysługa. zresztą chyba żadne oszczędzenie to wyrko, bo było już 3 lata używane, nasz mały je wykończy. jakbyśmy chcieli 2 dziecko i tak trzeba będzie kupić nowe
mają nam je przywieźć w tym miesiącu, złożymy je w całość i wtedy ocenimy jak to w calości wyglada i się prezentuje... najwyzej wywalimy i tyle, żadna konsekwencja więcej niż obraza nas nie czeka. gadałam z moją mamą przez telefon i biedna się załamała chyba, że mamy wziąć to wyrko, chciała nowe dla pierwszego wnuka... nawet nam się do pinio dołożyć...
oczywiście w domu go trzymają oparty o regał. teściowa nie ma serca się go chyba pozbyć
Ja bym mimo wszystko podziękowała za łóżeczko. Macie prawo kupić sobie nowe, tym bardziej że w to stare trzeba włożyć sporo pracy. Nie widze sensu żeby się z tym pie..
Obraza obrazą, ale nie dajcie się uszczęśliwić na siłę, bo GWARANTUJE Ci, że na styranym łóżeczku i zaszczanym materacu się nie skończy. Dać przyzwolenie na takie "obdarowywanie" to najgorsze co możecie zrobić.
A co do materaca to brak mi słów

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze powiedziałaś teściowej, ja tez bym zaszczanego materaca nie chciała... co do łóżeczka to moze powiedz, ze Twoja mama powiedziała ze da wnukowi w prezencie. Nie powinna sie obrazić.
Dziewczyny a gdzie w ogole mozna obejrzeć te łóżeczka Pinio?
Musisz poszukać na necie gdzie mają stacjonarnie Pinio, mi sie udało ustalić, że mają w Rzeszowie

Cytat:
chciałabym odpowiedzieć, że jak się uda to u mnie w domu

Cytat:

Super, że wybraliście fotelik My też myśleliśmy o Maxi Cosi Pebble, ale ostatecznie zamówiliśmy BeSafe iZi Go Modular Raz że bardzo dobry a dwa że wchodzi nam na stelaż wózka bez adapterów

Cytat:
Dzień dobry córcia pospała do 7.30. Jestem w szoku bo byłam pewna że sie obudzi po 6 przez zmianę czasu.

Łooo matko z córko...
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 10:06   #2448
mariea
Zakorzenienie

Lilotka, MartaMagda, dziękuję po prostu trochę mi przykro, bo moi teściowie nie są biednymi osobami, choć uwielbiają się tak kreować, bo dzięki temu wpadają im jakieś "gratisy" co i rusz, co uwielbiają.
Dla nich kupienie dziecku w prezencie za 400 zl tego łóżeczka to byłby żaden koszt, ale po co jak znajomi akurat pozbywali się po swoim wnuku...
Spoko, już nie będę o tym pisać. Przywiozą to wyro, złożymy je, zaproszę mamę żeby też pomogła nam to ocenić, jak coś to tak czy inaczej kupimy nowe i tyle.
Zaraz się zbieram bo mój tatko mial imieniny dopiero co i dziś imprezka
buziaczki dla Was wszystkich

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja bym mimo wszystko podziękowała za łóżeczko. Macie prawo kupić sobie nowe, tym bardziej że w to stare trzeba włożyć sporo pracy. Nie widze sensu żeby się z tym pie..
Obraza obrazą, ale nie dajcie się uszczęśliwić na siłę, bo GWARANTUJE Ci, że na styranym łóżeczku i zaszczanym materacu się nie skończy. Dać przyzwolenie na takie "obdarowywanie" to najgorsze co możecie zrobić.
wiem, wiem... też się wczoraj teściowa dziwnie patrzyła jak przebieraliśmy ciuchy po jej 1 wnuku i że wszystkiego nie wzieliśmy tylko kilka sztuk przebraliśmy. a to, że niektóre żółte od moczu i mocno sfatygowane to co tam...
też mi się nie chce tego łóżeczka szorować, ale raczej to nie ominie...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:

Super, że wybraliście fotelik My też myśleliśmy o Maxi Cosi Pebble, ale ostatecznie zamówiliśmy BeSafe iZi Go Modular Raz że bardzo dobry a dwa że wchodzi nam na stelaż wózka bez adapterów
a to super my już właśnie mamy adapter do wózka dla maxi cosi... dobra idę suszyć włoski. bawcie się dobrze, żebym jutro dużo czytania miała
Stary 2016-10-30, 10:08   #2449
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem... też się wczoraj teściowa dziwnie patrzyła jak przebieraliśmy ciuchy po jej 1 wnuku i że wszystkiego nie wzieliśmy tylko kilka sztuk przebraliśmy. a to, że niektóre żółte od moczu i mocno sfatygowane to co tam...
Najpierw je złóżcie i wtedy poproś Twoją mame o ocene. Może się okazać, że nie trzeba będzie szorować tylko od razu na śmieci

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
a to super my już właśnie mamy adapter do wózka dla maxi cosi... dobra idę suszyć włoski. bawcie się dobrze, żebym jutro dużo czytania miała
Baw się dobrze
Czytania pewnie nie będziesz miała za dużo, jakoś zauważyłam, że na weekendach mało piszemy

Sto lat dla taty!
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 10:19   #2450
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
witam się wieczornie

A oni was często odwiedzają? Jak nie, to nic nie mówcie, wyrzućcie i po sprawie, jak zobaczą to powiecie że nie dało się nic z tym zrobić bo się połamało. Z materacem to masakra, trzeba powiedzieć że w życiu na cudzych szczochach nie położysz dziecka i koniec. Współczuję.

Cytat:

To też masz przeboje z teściem.

Mój syn zarządził dziś pobudkę o 5 rano Nie dał się przekonać do zaśnięcia jeszcze na godzinę chociaż. Ale całą noc spędził w nowym łóżku

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Lilotka, MartaMagda, dziękuję po prostu trochę mi przykro, bo moi teściowie nie są biednymi osobami, choć uwielbiają się tak kreować, bo dzięki temu wpadają im jakieś "gratisy" co i rusz, co uwielbiają.
Dla nich kupienie dziecku w prezencie za 400 zl tego łóżeczka to byłby żaden koszt, ale po co jak znajomi akurat pozbywali się po swoim wnuku...
Spoko, już nie będę o tym pisać. Przywiozą to wyro, złożymy je, zaproszę mamę żeby też pomogła nam to ocenić, jak coś to tak czy inaczej kupimy nowe i tyle.
Żeby z materacykiem też nie przyjechali
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 10:32   #2451
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Mariea to może jakoś uszkodzić to łóżeczko w podróży? I że mąż próbował sklejac, naprawiać, ale nie dało rady i jest niebezpieczne, ale ze szkoda wam wyrzucić to postawicie w ogrodzie jako kojec ��

plan doskonały
Cytat:
Zgadzam sie w 100%! Myśmy raz nic nie powiedzieli teściowi jak przyniósł takie szmaty ... Więc za 2 tyg przyniósł znów tym razem mąż mu powiedział żeby nie zbierał po ludziach takich ubranek bo to brudne , plamy , posikane..... no widać że to nie po jednym dziecku jest. Ale dla niego nie ważna jakość tylko ilość, że on za darmo albo za 20 zł może mieć 5-6 reklamówek ubranek. No i nie przetłumaczysz takiej osobie.... Ciekawa jestem czy znów przyniesie jak już jasno daliśmy do zrozumienia że nie chcemy

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
baw się dobrze
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale całą noc spędził w nowym łóżku

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-30 o 10:22
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 10:43   #2452
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
nic nie mówi, po prostu go dalej trzyma w domu. widzę jak jej żal go wyrzucić. nie wie co robić, nie rozumie nas czego my chcemy od tego materaca, w końcu jak kupimy nowy to on też po jakimś czasie będzie zużyty
to już pisałam, że zostawienie u nich łóżeczka nie przejdzie, bo my teściów odwiedzamy 2x w roku na herbatkę

ja też mam ostatnio takie dni, że sporo śluzu, raz nawet spanikowałam, bo ze 2 godziny się wydzielał i było go mnóstwo ale był biało - przezroczysty i miał lekki zapach, nie śmierdzący. a czytałam, że wody płodowe są bardziej wodniste i nie mają chyba w ogóle zapachu. czytałam, że możemy mieć na tym etapie ciąży sporo śluzu. w czwartek idę do gina to się spytam i opiszę ten śluz.

w teorii lepiej u nich 2 razy w roku w to łożeczko klasc dziecko niz u Was kazdego dnia jak ma Ci sie nie podobac...

na miejscu Twojego meza wzielabym materac pod pache i go wyrzuciła i juz.

u mnie gin powiedzial, że to ok...
kiedys dostalam smska od przyjaciolki ze fajnie ze ciaza a nie ona znow podpaski, tampony, okres..
czasami z tym sluzem tak nie ogarniam ze wolalsbym w wiadome dni miec ten okres.

czytalam tez o wyrzutach sluzu (to zle) ale to nie tak mialam...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

moj tata jest podobny,.... niby kasa jest, na wszystko jest, ale jak cos za darmo to najlepsze..
czasami mam to samo...i tak oto mam uzywane lozeczko, uznalam ze chce biale to zamiast to oddac/sprzedac dalej za tą samą 100 za ile kupilam to ja mam zamiar usiasc, odprapac i odmalowac...
ackzolwiek inna sprawa ze bardzo lubie robic sama rzeczy

w ogole! maszyne wczoraj sprawdzilam, kupilam materialy, minky i bede szyc
zaczynam od kocykow a w planie mam dla siebie mufke jeszcze)

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

az chyba od razu material zamowie bo zupelnie zapomnialam!
Stary 2016-10-30, 11:00   #2453
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Baw się dobrze
Sto lat dla taty!
dzięki

jeszcze Wam coś śmiesznego napiszę, bo chyba wcześniej zapomniałam.
ze 2 tyg. temu teściowa miała imieniny i nasi rodzice, choć nie spotykają się, to zawsze dzwonią do siebie z życzeniami na imieniny.
mama mi powiedziała, że jak zadzwoniła do mojej teściowej, to tamta się chwaliła jakie łóżeczko dla nas zdobyła piękne i jeszcze powiedziała coś, co moja mama odebrała jako pouczenie jej: żeby do młodych się nie wtrącać, bo oni najlepiej wiedzą to żeśmy się z matką tak wybrechtały że prawie kolki obie dostałyśmy ze śmiechu.
nie no z materacykiem sprawa zamknięta, nawet dla mojego TŻ to skandal jak jego rodzice się z tym materacem wygłupiają.
zresztą już Wam pisałam że materacyk kupiliśmy firmy Hevea. chyba we wtorek powinien być. jak teście przyjadą z tym zasikańcem to z nim wrócą do domu niech teściowa go używa jako jasiek jak jej się tak ciężko rozstać
Stary 2016-10-30, 11:24   #2454
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
w teorii lepiej u nich 2 razy w roku w to łożeczko klasc dziecko niz u Was kazdego dnia jak ma Ci sie nie podobac...

na miejscu Twojego meza wzielabym materac pod pache i go wyrzuciła i juz.

u mnie gin powiedzial, że to ok...
kiedys dostalam smska od przyjaciolki ze fajnie ze ciaza a nie ona znow podpaski, tampony, okres..
czasami z tym sluzem tak nie ogarniam ze wolalsbym w wiadome dni miec ten okres.

czytalam tez o wyrzutach sluzu (to zle) ale to nie tak mialam...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

moj tata jest podobny,.... niby kasa jest, na wszystko jest, ale jak cos za darmo to najlepsze..
czasami mam to samo...i tak oto mam uzywane lozeczko, uznalam ze chce biale to zamiast to oddac/sprzedac dalej za tą samą 100 za ile kupilam to ja mam zamiar usiasc, odprapac i odmalowac...
ackzolwiek inna sprawa ze bardzo lubie robic sama rzeczy

w ogole! maszyne wczoraj sprawdzilam, kupilam materialy, minky i bede szyc
zaczynam od kocykow a w planie mam dla siebie mufke jeszcze)

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

az chyba od razu material zamowie bo zupelnie zapomnialam!
O super! Koniecznie się nam pochwal

2017 - synek
Stary 2016-10-30, 11:32   #2455
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Czy wam sie pocą ręce? Bo ja już szału dostaje!
Ja się pocę całościowo. Mąż się śmieje, że to nie ciąża, a menopauza.
Cytat:
To ja się jeszcze pochwalę,ze mieliśmy czwartą rocznicę ślubu i trzynasta związku i dostałam taki prezent,ze miałam iść tu do spa w hotelu i zaszaleć 😁 akurat mieli ciekawą ofertę "mum to be", sporo fajnych zabiegów. Także siedziałam 3 h, to specjalne zabiegi i masaże na stopy i ręce na opuchlizne, to na twarz zabieg, pellingi. Było super! Zawsze mi szkoda pieniędzy na takie coś,ale pomyślałam sobie,ze w końcu odrobinę luksusu też mi się należy 😊

Ja dziś pół roku po ślubie. A braliśmy ślub równo w naszą 10 rocznicę. TŻ mnie przetrzymal, ale jak odejmiemy rejsy to z pewnością wyszloby tak ze 4 lata mniej.

I zazdraszczam spa!
Cytat:
witam się wieczornie

Mnie chwilę nie było. Odbierałam film ze ślubu, zaczytalam sie w "Harrym Potterze i przeklętym dziecku" (średnio mi się podoba), zalatwilam z TŻ sprawy finansowe i urzędowe. I zaczęłam szukać dla nas mieszkania, bo mam ochotę udusić teścia. Juz wolę mieszkać w centrum niż na obrzeżach w domku, jak teść sie wtrąca do wszystkiego i potrafi mnie pouczac we wszystkim. Przedwczoraj stwierdzil, że źle otwieram jogurt naturalny

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-30, 11:43   #2456
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry pospałam, ale dalej chętnie bym się położyła
Byliśmy wczoraj na urodzinach u cioci Tż, była tam jedna starsza Pani ginekolog, która stwierdziła, że mam trochę duży brzuch jak na 6 miesiąc czy ja wiem...nie wydaje mi się

Co do śluzu, też mi czasem poleci go więcej, raz się wystraszyłam, czy przypadkiem to nie wody, ale na szczęście nie. Raz też wstyd się przyznać, ale kichnęłam i trochę siku popuściłam:coje st:

Krysilla a jak niby powinno wyglądać otwieranie jogurtu wg Twojego teścia?
Mariea Ty to jesteś za dobra, ale rozumiem, że nie chciałaś zrobić przykrości

Mój mały dziś chyba ułożony bokiem bo uderzenia jednocześnie bo obu bokach miałam

Aha jeszcze wczoraj nie wiedziałam w co się ubrać, mąż był stylistą oceniającym, w pewnym momencie spojrzałam w lustro i płakać mi się zachciało, rzuciłam bluzką, przeklnęłam pod nosem i wyszłam wkurzona...nie wiem co to było. Mój mąż jest jednak lekiem na zło, zawsze próbuje mnie pocieszyć, udobruchać, rozśmieszyć, a ja to typowy złośnik

Edytowane przez Fantazja_
Czas edycji: 2016-10-30 o 11:50
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 11:49   #2457
Krysilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry pospałam, ale dalej chętnie bym się położyła
Byliśmy wczoraj na urodzinach u cioci Tż, była tam jedna starsza Pani ginekolog, która stwierdziła, że mam trochę duży brzuch jak na 6 miesiąc czy ja wiem...nie wydaje mi się

Co do śluzu, też mi czasem poleci go więcej, raz się wystraszyłam, czy przypadkiem to nie wody, ale na szczęście nie. Raz też wstyd się przyznać, ale kichnęłam i trochę siku popuściłam:coje st:

Krysilla a jak niby powinno wyglądać otwieranie jogurtu wg Twojego teścia?
Mariea Ty to jesteś za dobra, ale rozumiem, że nie chciałaś zrobić przykrości

Mój mały dziś chyba ułożony bokiem bo uderzenia jednocześnie bo obu bokach miałam
Otwierałam jogurt jedną ręką. W drugiej go trzymając. A wg niego powinnam położyć na blacie. Złapać jedną ręką a dopiero otwierać. Wykład trwał 10 minut. bo musiał całą procedurę najpierw w teorii, a potem w praktyce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-10-30, 11:51   #2458
MalgosiakMk
Zadomowienie

A my wczoraj byliśmy na urodzinach kolegi męża. I jaka wtopa... okazało się że to urodziny łączone i jego żona również ma swoją imprezę tego dnia. Na szczęście poza prezentem dla kolegi, kupiliśmy kwiaty dla żony i różyczke dla córeczki. Szczerze, wynudzilam się okropnie. Towarzystwo ciągle o swoich dzieciach mówiło, trochę je obśmiewając. Oczywiście nam dawali również "złote" rady, jak to będzie ciężko. Ehhh... Mój brzuch jak na początek 26tc też został skomentowane, ale akurat jako mały. Ludzie to się jednak nudzą. 😊 na szczęście mogliśmy wyjść szybciej niż pozostali, bo autentycznie moje plecy już miały dość pozycji siedzącej.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

A i witam się w III trymestrze. Znalazłam na internecie że od 26tc rozpoczyna się właśnie ostatnia prosta. Jestem w szoku. 😊
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 11:51   #2459
minula
Wtajemniczenie

A ja dziś świętuje studniówkę apka podpowiada
Ktoś chętny na soczkowego?

Edytowane przez minula
Czas edycji: 2016-10-30 o 11:54
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-30, 11:59   #2460
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja sie najadłam wieczorem chipsów, potem nie mogłam spać. Budziłam sie 3 razy na siku w nocy i obudziłam sie z bólem głowy. Pogoda nie nastraja do niczego innego jak do spania.

Dziś wieczorem lecę do domu, takze proszę o kciuki zeby wsystsko przebiegło bezstresowo. Wasze kciuki maja moc!

Mariea- ja już nie mam słów na twoich teściów! Niech sobie teściowa sama śpi na tym materacu!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mariea- moja mama mowi ze z takimi osobami nie wygrasz i radzi Ci przez pomyłkę wylać sok z buraków na ten materac
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości