|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe mamy 2016 torby szykują, drożdżaki jedzą i plotkują - IV
No a jak było?
Nie tak ?😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Niestety od kiedy ma własną firmę I więcej stresu przez to Wróciłam do fajek A szkoda bo 10 lat nie palił Ale mówi że rzuci znowu Jak Karol się urodzi No pożyjemy zobaczymy 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Monia ale jak Tantum w termalnej rozrobisz? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Ja nie palilam nigdy Za to mój ex Szymon...😉 Ja sądziłam wtedy drinki 😋 Uważam że jedno i drugie tak samo szkodliwe Tyle że na alko laskawiej się patrzy a w sumie nie wiem czemu🤔 Wiecie że kupiłam sobie dziś herbatę o smaku czerwonego wina W sam raz na ciężarne wieczory Kuźwa ale bym se grzanca wypila 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
I pępek już na wierzchu Wczoraj zauważyłam Karol teraz tak mocno i boleśnie się kręci że on w tym ręce i stopy maczal😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Jesteś naznaczona jako stworzona do bycia w ciąży 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Nie no na policję nie będę dzwonić, bez przesady hehe
![]() Poradziłam sobie sama, wkurzona kobieta, może być gorsza niż policja Zrobiłam aferę TŻ i trochę już ogarnął, chociaż, ale i tak będzie miał chłopak ciężkie chwile jak pójdą ![]() I już zapowiedziałam, że jeśli ma takie towarzystwo zapraszać na pępkowe to ma j zorganizować na mieście.
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-10-30 o 19:14 |
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie godzenie jest najlepsze. Dziewczyny... mam w domu w szafach i szufladach woreczki zapachowe z lawendy i cyrtyny, zastanawiam sie czy do Liliany do szuflad tez wkladac. Wszystko jest naturalne. Myslicie, ze moge czy absolutnie nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
mewka co kupilas na chrzciny
? byle Karol nie wyrosl z odzienia ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Moj luby nigdy nie palił papierosów a zioła to na bank nie.
Teraz leżę i czytam książkę dla zabicia czasu. Jutro mam miec badanie i sie zobaczy. Oby mnie puscili bo Inaczej na wlasne zadanie wyjde bo mnie szlag tu trafi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
mewka - zalalo pokoj tzn jadalnie i piwnice, ostatnim razem pokoj malego...
jutro idziemy sprzatac na budowie bo trzeba zaczac malowac.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- ja w ogole wierze ze nasze babelki wyskocza z kapusty od razu do nas na piersiatka ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż dobrej gospodyni podobno ciasto rośnie w ręce, ale dobrą gospodynią dziś być nie zamierzam
|
|
#3518 | |||
|
Zakorzenienie
|
zeby uniknac naciecia krocza. wiesz, nadmuchujesz balonik i sie rozszerzasz
![]() Cytat:
jutro zadzwonie do swojego gina i sie zapytam czy moge ![]() Cytat:
ja sama rzuciłam fajki w listopadzie wlasnie ze wzgledu ze mialam zamiar sie niedlugo starac o dziecko i trzeba bylo oczyscic organizm ale bylo ciezko, nie powiem... wiec wiem jak to jest rzucac. robilam to milion razy ![]() Cytat:
![]() odebraliśmy klucze wiec od jutra zaczynamy intensywny remont, może mnie tu nie być ![]() mam nadzieje ze wroce z fotkami juz urzadzanego mieszkanka |
|||
|
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dzis tz pije lampke wina a ja z nim sacze wode. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Życzę powodzenia Papaya z remontem i urządzaniem
Przeczytałam sobie plan porodu ze strony "rodzić po ludzku". Nie wiem czy któraś z Was sobie już to ogarniała, tam są gotowe stwierdzenia/prośby, zaznaczamy i drukujemy. No i powiem, że niektóre to mnie zadziwiają np można zaznaczyć prośbę o to, aby mieć swoje lusterko na porodówce, aby zobaczyć jak główka wychodzi. Yyy... Wgl to myślicie, że ktoś te plany czyta pamięta, że ta i ta napisała to i to? Bo dla mnie ten plan porodu to taki trochę pic na wodę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pytania o lusterko tam nie było
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
Velvet na grochu niech klęczy!
Monia jak wodę termalna z tantum rosa? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Tam gdzie.ja chcę rodzic zbytnio na ten plan nie patrzą. W trakcie wszystko wychodzi i wtedy pytają.
|
|
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Super pomysł kaziowa
Ja na pewno nie chcę być zapobiegawczo nacinana... Ale strasznie się boję właśnie tego, że popękam I tak samo jak Lucky, nie chciałabym żadnych studentów itp, w ogóle jak najmniej ludzi. Poza tym to sama nie wiem czy jest coś takiego czego bardzo bym chciała uniknąć czy coś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Policzyłam ciuszki na wyprawkę 0-3 m-cy:
Body dł r. 20 szt Body kr. r. 27 szt Pajace 19 szt Bluzeczka 11 szt Sukienka 4 szt Ciepły pajac misiowy 3 szt Bluza misiowa 1 szt Sweter misiowu 1 szt Spodenki 9 szt Rajstopki 7 szt Czapki cieple 2 szt Czapka do kapieli 1 szt Czapka bawelniana 9 szt Skarpetki buciki 1 szt Niedrapki 3 szt Sliniaki 5 szt Skarpetek - 5 szt na pierwszy miesiac a ok 30 na 0-6 mcy Z powyższego pare kompletów mam na 50, część na 56 i większość na 62. Skarpetki Roksi będzie mogła zmieniać kilka razy dziennie haha ![]() Mój Tata podobno też jeszcze kupił skarpetki łacznie z innymi ciuszkami, które przyjdą w paczce początkiem grudnia. Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam zawrotne ilosci ciuszkow. Wyszlo, ze Lili ma wiecej ciuszkow jak tz. No coz...będzie kolejna kobietka w domu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66965226]U mnie ma plan porodu nikt nie patrzył. Może pobieżnie przy przyjęciu, a potem gdzieś rzucili ze wszystkimi papierami...
Podobno lepiej żeby nacieli niż peknac niekontrolowanie. Mnie i nacieli, i peklam. Na szczęście po ponad dwóch latach nie czuje żadnego dyskomfortu z tego powodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja jak mam popekac to wolę żeby mnie nacieli. |
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jesli mam wybierac miedzy nacieciem a peknieciem to o wiele bardziej wole zeby mnie nacieli
![]() Najbardziej bym wolala miec dziewicze krocze po porodzie, da sie tak? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() czytam Was od godziny i powiem Wam, że bardzo fajnie się Was czyta ale wku.... się, bo mi poznikały cytowania ![]() mademoiselle - wszystkiego najlepszego ![]() My z wesela wczoraj zwinęliśmy się szybko, już o 22 byłam w łóżku z twardnieniami i dziś też cały dzień te twardnienia, aż zadzwoniłam do gina i kazał jutro z rana przyjść na KTG. Poza tym ciężko mi się oddycha, bolą mnie żebra, kręgosłup, pocę się jak świnka i nie mogę spać już 3 dobę... jakbym miała dzisiaj rodzić, to nie miałabym na to siły
|
#3533 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3534 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Szpital w ktorym chce rodzic to szpital uniwersytetu medycznego wiec tez pełno studentów. Czytając opinie o porodach bardzo sie zdziwiłam jak kobiety pisały ze studenci absolutnie nie przeszkadzają wręcz super ze sa bo jako jedyni naprawdę sie przejmują i pomagają rodzącej |
|||||
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;66966311]To popros żeby zaszyli ci Bożenę po porodzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Haha. Ostatnio położna mówiła, że miała taką pacjentkę, która tak była po porodzie wykończona, że darła się, że już nigdy w życiu i lekarz jej żartobliwie zaproponował całkowite zaszycie to prawie się zgodziła w amoku ![]() Niezbyt dobra prognoza jak na szkołę rodzenia W ogóle to moja położna jest bardzo szczera. Ostatnio nam opowiadała, że jak ona rodziła to była już na takim etapie, że zgodziłaby się na odcięcie dłoni jeśli dostałaby gwarancje, że to by jej ulżyło. Fajnie, że nie owija w bawełne, ale momentami straaaszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3536 |
|
Rozeznanie
|
Isto a bierzesz leki? Ja biore nospe forte co 8 h, magnez asmag forte co 4 h, dupaston dwa razy dziennie i tez kupilam sobie witaminy mama dha premium dla ciezarnych zagrozeniem przedwczesnym porodem. W czwartek mialam taki dzien ze sie pocilam i mialam takie silne twardnienia. Ide jutro do gin, ciekawe jak moja szyjka.
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodatkowo zrobiła mi się taka ledwo widoczna kreska od pępka do mostka.---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Uwielbiamy też sushi! Muszę kiedyś sama spróbować 😊 ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Mój gin twierdzi, że hormony robią swoje i krocze robi się poddatne na rozciąganie. Położna mówiła, że nie zdarzyło jej się nacinać kobiet, które rodziły w wodzie ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Hehe mi się ten spray skojarzył z psikaniem dla ulgi po twarzy podczas porodu
|
|||
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Oj tak prędko to mi nie przejdzie, wyczuwam spanie w salonie
Jak wcześniej go nie ukatrupię.
Moja koleżanka mówiła, że jej położna polecała do tego... taki atomizer jak do pryskania kwiatków 

I tak samo jak Lucky, nie chciałabym żadnych studentów itp, w ogóle jak najmniej ludzi. Poza tym to sama nie wiem czy jest coś takiego czego bardzo bym chciała uniknąć czy coś.