Scent Bar LX - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-02, 10:59   #1771
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LX

Red avatar!!!
Stary 2016-11-02, 11:13   #1772
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Red avatar!!!
A dziękuję, to moja fota na "straszny" konkurs perfumeryjny na F

Tru, zapomniałam napisać - mam Ebaya, znaczy TŻ ma. A co potrzeba?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 11:15   #1773
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja natomiast mam schizy na tle tych wszystkich pedofili. Nie chcę żeby dzieciaki przyzwyczaiły się za bardzo do nagości i biegały tak np. na wakacjach
O właśnie, plażing! Zauważyłem, że istnieją 2, wzajemnie się zwalczające i broniące swoich racji, obozy - jedni twierdzą, że dopóki dzieciom to nie przeszkadza, niech sobie biegają i kąpią się nago, drudzy z kolei odsądzają tych pierwszych od czci i wiary, grożąc piekłem, publicznym zgorszeniem i zboczeńcami czającymi się za każdym krzakiem
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 11:20   #1774
Katty_p13
Piers do przodu

Baru snad niczego
Stary 2016-11-02, 11:40   #1775
Parabelka
Panaroja

snad ohyzdy za oknem
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
znad powrotu z armagedonu
ja sama i 40 głodnych jednocześnie
i każdy chciał coś innego...

ostatnio byłam rok temu w wawie
trauma
godziny szczytu, a ktoś chyba wybuchł w toalecie
chociaż trudno uwierzyć, że można czegoś takiego dokonać ludzką wewnętrzną siłą
pod dużym ciśnieniem wszystko jest możliwe, a w ogóle to ludzkie możliwości są wbrew pozorom nieograniczone , zwłaszcza jak np wirus dopomoże
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Nie jesteś na bieżąco z trędami To antykonsumpcjonizm

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
A to przy okazji poruszę, z czystej ciekawości temacik taki. Otóż spotkałam sie z tym, że niektóre mamy z córkami swoimi normalnie chadzają nago po domu. (Jedynie tatuś pokrzywdzony bo nie może). Ja jestem na nie. Ale naszła mnie taka refleksja, że włąściwie czemu nie? Żeby uczyć, że nagość jest intymna? Z drugiej strony, tamte córki, obecnie 5 lat to wiedzą, ale z mamą normalnie się na golasa kąpią etc. Że to takie naturalne między matką i nimi. Hmmm.
nagość jest intymna to raz, dwa - zwykłe względu higieniczne , ubranie chroni przez łatwym złapaniem zakażenia skórnego , rodnego czy moczowego w wypadku kobiet/dziewczynek . Poza tym norma kulturowa , w której żyjemy . No i klimat
Poza tym pytanie co to ? prowadzi za sobą następne - po co i dlaczego i do czego ? , a szczera odpowiedź na te pytania przerasta możliwości adaptacyjne dziecięcego mózgu i psychiki ; przedwczesne zapoznawanie z seksualnością daje więcej szkody niż pożytku .
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
No właśnie, wychodzi na to, że to jednak dobre jest, takie obnażanie prawdy. Jako dorosłe widzimy balans. Ja nie mam żadnych traum. Ryra mnie, że ktoś mi zobaczy kawałek ciała np w sytuacji przebierania etc. A na nagich ludzi mogę patrzeć i nic nie widzę, w sensie nie interesuje mnie czyjeś ciało. A już na bank grejfiutki i inne kartofelki, nie robią na mnie żadnego wrażenia. Kompletnie. Męska szatnia to dla mnie nie problem, właśnie raczej ziew

Tylko nie wiedziałam co lepsze dla dzieciaków, bo one jednak żyją w przedszkolach, w jakiejś przestrzeni publicznej, która obecnie jest chyba dosyć hmmmm rygorystyczna bym powiedziała? I nie wiem czy potem nie mają jakiś kłopotów na tym tle, które by mogły skutkować traumami.

A, niektóre kumpele chwilowo "załatwiły" kwestię porodu - na pytanie którędy, pokazując bliznę po cesarce. No nie każdy ma Za to już pytania 4latka - ale "jak on się tam znalazł w tym brzuchu" zabiły.

Koszmarna to gimnastyka, i chyba awykonalna rzecz, pogodzić świat dziecięcy z dorosłym, wiedzieć jak go zazębiać po kolei. Chętnie poszłabym na kurs z tego jak to zrobić płynnie i najoptymalniej, coby nie stworzyć potwora ani łajzy.

Zwłaszcza, wziąwszy pod uwagę ile dzieckich światów zdołałam do tej pory zburzyć całkiem przypadkiem mówiąc zwyczajną prawdę. Ich życie już nigdy nie będzie takie samo.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

No widzisz, tu jest granica u Was, a córka kuzynki owszem biega. Nie przy gościach, no chyba że ja nim jestem, ale jestem rodziną. Kąpie się nago w basenie ogrodowym, biega nago po ogrodzie. Przy rodzinie. Ale taka ta nagość właśnie totalnie nie z tych czasów, niczym nie ograniczona. Coś mi się wydaje, że chyba za niedługo, teraz ma 5 lat, poczuje jakiś dyskomfort.
Ja się trochę dziwiłam aż tak nieograniczonej nagości w tym wieku, ale nic nie mówiłam, bo to nie moja sprawa.
1.ale to nie jest kwestia oglądania wszystkiego u wszystkich od początku, tylko przekazania didowi informacji na odpowiednim dla niego poziomie i nie robienia ze sfery cielesnej tabu ani sensacji , co się zdarza w takich naturystycznych rodzinach - ach , jacy my jesteśmy naturalni, nasze dzieci od kołyski wszystko wiedzą ! tylko potem to bokiem potrafi wyjść .
2.żebyś Ty wiedziała, co didy w przedszkolach robią masturbacja jest na porządku dziennym, takoż obnażanie się i pokazywanie sobie nawzajem wszystkiego oraz imitowanie zachowań seksualnych czyli współżycia dorosłych , i opowieści o tym jak tatuś/mamusia chodzą nago albo śpią nago , albo opowiadanie o rozmiarach i nikt mi nie powie, że to jest zdrowe nabywanie wiedzy o człowieku . Tym bardziej , że przedwczesna seksualizacja prowadzi do zaburzeń w rozwoju emocjonalnym i społecznym .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:00   #1776
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

nagość jest intymna to raz, dwa - zwykłe względu higieniczne , ubranie chroni przez łatwym złapaniem zakażenia skórnego , rodnego czy moczowego w wypadku kobiet/dziewczynek . Poza tym norma kulturowa , w której żyjemy . No i klimat
Poza tym pytanie co to ? prowadzi za sobą następne - po co i dlaczego i do czego ? , a szczera odpowiedź na te pytania przerasta możliwości adaptacyjne dziecięcego mózgu i psychiki ; przedwczesne zapoznawanie z seksualnością daje więcej szkody niż pożytku .

1.ale to nie jest kwestia oglądania wszystkiego u wszystkich od początku, tylko przekazania didowi informacji na odpowiednim dla niego poziomie i nie robienia ze sfery cielesnej tabu ani sensacji , co się zdarza w takich naturystycznych rodzinach - ach , jacy my jesteśmy naturalni, nasze dzieci od kołyski wszystko wiedzą ! tylko potem to bokiem potrafi wyjść .
2.żebyś Ty wiedziała, co didy w przedszkolach robią masturbacja jest na porządku dziennym, takoż obnażanie się i pokazywanie sobie nawzajem wszystkiego oraz imitowanie zachowań seksualnych czyli współżycia dorosłych , i opowieści o tym jak tatuś/mamusia chodzą nago albo śpią nago , albo opowiadanie o rozmiarach i nikt mi nie powie, że to jest zdrowe nabywanie wiedzy o człowieku . Tym bardziej , że przedwczesna seksualizacja prowadzi do zaburzeń w rozwoju emocjonalnym i społecznym .
O, mądra z Ciebie kobieta jest, podpisuję się pod tym.

W ogóle, to sobie narobiłam nieźle. Pisałam Wam już chyba, że w poniedziałek postanowiłam wziąć doophe w troki i rozesłałam nieco maili, że bym chciała się wystawić w różnych instytucjach. Część mnie oczywiście olała ciepłym moczem, ale część odpisuje. I otóż już mam 3 kolejne wystawy zaplanowane, przy czym czasu mam coraz mniej i chyba będę musiała zacząć kserować te rysunki
A małżon mnie zgasił zupełnie, bo ja tu, jak nakręcona dzwonię i mu się chwalę, że tu wystawa, tam wystawa, a on mi na to, że nic z tego nie mam, że mam nie szaleć, bo taka wystawa, to tylko koszt, a nie wiadomo, czy się zwróci... Ech... Smutno mi teraz...
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:04   #1777
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ale też mnie dręczył brak płunności finansowej - co ze zleceniami, co z opłatami??? Już prawie śpiąc nagle taki, rozumiecie głos "A co z czynszem w nadchodzącym miesiącu?"(co mnie w jednej sekundzie stawiało na równe nogi) - i się przestałam bać, w dzień wytłumaczyłam sobie, że nie jestem sama, że będę pracować (malować) dwa razy więcej i coś musi z tego być - i rzeczywiście maluję dużo więcej, kupno spadło, bo to nowe rzeczy, ale jakoś to mnie jeszcze bardziej pcha do pracy i już nie słyszę tego cholernego głosu i śpię.
Bosz, jak to znajomo brzmi. Tylko że ja chyba mało przekonująca jestem w tłumaczeniu sobie, że nie muszę się denerwować. Jakoś wcześniej się udawało, a od kilku miesięcy - dupa. Prawie same czarne wizje.
I może też dlatego znów wrzuciłam się w seriale i filmy - bo jak oglądam, to nie myślę o złych rzeczach...
Zapisz

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:12   #1778
gryx82
BAN stały

Cytat:
snad ohyzdy za oknem
U mnie przed chwilą śnieg z deszczem tak napierniczał dziko, że aż się kothy na parapecie śpiące obudziły przez ten hałas A teraz coś jakby przejaśnienie
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
... Ech... Smutno mi teraz...

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
I może też dlatego znów wrzuciłam się w seriale i filmy - bo jak oglądam, to nie myślę o złych rzeczach...
Stary 2016-11-02, 12:13   #1779
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz no nieprawda ... powiedz małżonowi że istnieje takie coś jak wartość dodana w postaci zleceń of kors lub rezerwacji już na wystawie
Stary 2016-11-02, 12:31   #1780
gryx82
BAN stały

Słooońceee!
Stary 2016-11-02, 12:35   #1781
Murszafka

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Słooońceee!
Chyba w Hiszpanii...
Zapisz

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Mursz no nieprawda ... powiedz małżonowi że istnieje takie coś jak wartość dodana w postaci zleceń of kors lub rezerwacji już na wystawie
No tak mi się wydaje, że dla mnie to marketing jest, jakoś się ludzie muszą o mnie dowiedzieć, to taka branża, że jeśli chcę z tego życ nie mogę rysować do szuflady
A właśnie piszę oficjalne pismo do instytucji państwowej, rany, jak się męczę... Bo już wyrazili chęć współpracy, ale poprosili o oficjalne pismo...
Zapisz

Stary 2016-11-02, 12:35   #1782
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie, no, u mnie też wylazło - tylko co z tego, jak i tak zimno i zimniej
Jak przemarzłam rano (40 minut oczekiwania na pociąg na otwartym peronie) tak nadal mną telepie
I tak już będzie aż do wiosny....
Stary 2016-11-02, 12:43   #1783
Parabelka
Panaroja

Cytat:

W ogóle, to sobie narobiłam nieźle. Pisałam Wam już chyba, że w poniedziałek postanowiłam wziąć doophe w troki i rozesłałam nieco maili, że bym chciała się wystawić w różnych instytucjach. Część mnie oczywiście olała ciepłym moczem, ale część odpisuje. I otóż już mam 3 kolejne wystawy zaplanowane, przy czym czasu mam coraz mniej i chyba będę musiała zacząć kserować te rysunki
A małżon mnie zgasił zupełnie, bo ja tu, jak nakręcona dzwonię i mu się chwalę, że tu wystawa, tam wystawa, a on mi na to, że nic z tego nie mam, że mam nie szaleć, bo taka wystawa, to tylko koszt, a nie wiadomo, czy się zwróci... Ech... Smutno mi teraz...
Zapisz
1.
2.weź nie przejmuj się małżonem , rozkręcenie interesu zawsze trochę trwa
Cytat:
U mnie przed chwilą śnieg z deszczem tak napierniczał dziko, że aż się kothy na parapecie śpiące obudziły przez ten hałas A teraz coś jakby przejaśnienie
a u mnie słońce właśnie wylazło , jestę w szoku
Cytat:
Chyba w Hiszpanii...
Zapisz

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

No tak mi się wydaje, że dla mnie to marketing jest, jakoś się ludzie muszą o mnie dowiedzieć, to taka branża, że jeśli chcę z tego życ nie mogę rysować do szuflady
A właśnie piszę oficjalne pismo do instytucji państwowej, rany, jak się męczę... Bo już wyrazili chęć współpracy, ale poprosili o oficjalne pismo...
Zapisz
1.tam pewnie tyż, ale i tu
2.oczywiście że masz racją

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:09   #1784
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Słooońceee!
U mnie też
Zapisz

Stary 2016-11-02, 13:20   #1785
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Zapisz

te chuopy

przeciez wiadomo ze sławny artysta zarabia wiecej niz nieznany i oto chodzi, samo manie wystawy daje ludziom cynk zes nie byle kto
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:43   #1786
gryx82
BAN stały

Cytat:
Chyba w Hiszpanii...
Też
Cytat:
a u mnie słońce właśnie wylazło , jestę w szoku

Cytat:
U mnie też

Ale, ale... jakaś wielgachna, granatowa chmura na horyzoncie, armagjedon jest blisko Ta pogoda dzisiaj to jak na wiosnę zupełnie (ta, pomarzyć se mogę...)
Stary 2016-11-02, 13:56   #1787
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Ale, ale... jakaś wielgachna, granatowa chmura na horyzoncie, armagjedon jest blisko Ta pogoda dzisiaj to jak na wiosnę zupełnie (ta, pomarzyć se mogę...)
Czy ty zmieniłeś miejsce zamieszkania? Bo... u mnie też wielgachna, granatowa chmura
Zapisz

Stary 2016-11-02, 14:00   #1788
gryx82
BAN stały

Cytat:
Czy ty zmieniłeś miejsce zamieszkania? Bo... u mnie też wielgachna, granatowa chmura
Nie zmieniłem Cały czas La Costa Del Cuyavia
Stary 2016-11-02, 14:21   #1789
Katty_p13
Piers do przodu

A u mnie czasem słońce czasem deszcz i do tego pi*dzi jak w kieleckiem
Stary 2016-11-02, 14:50   #1790
gryx82
BAN stały

Cytat:
A u mnie czasem słońce czasem deszcz i do tego pi*dzi jak w kieleckiem
A tańczysz ubrana w sari?

---

Muszę w tym tygodniu ciasto na piernik staropolski poczynić, ino dobrą przyprawę do piernika na moim zadupiu znaleźć to awykonalne (jest niby stojak Kotanyi w sklepie, ale tego, czego potrzebuję, to oczywiście nie ma)
Stary 2016-11-02, 14:58   #1791
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
te chuopy

przeciez wiadomo ze sławny artysta zarabia wiecej niz nieznany i oto chodzi, samo manie wystawy daje ludziom cynk zes nie byle kto
Prawda, że tylko lać i patrzeć, czy równo puchnie?? Wrrr... ALe przeprosił... Choć chyba nadal myśli swoje.
Cytat:
A tańczysz ubrana w sari?

---

Muszę w tym tygodniu ciasto na piernik staropolski poczynić, ino dobrą przyprawę do piernika na moim zadupiu znaleźć to awykonalne (jest niby stojak Kotanyi w sklepie, ale tego, czego potrzebuję, to oczywiście nie ma)

Nie za późno nieco?? To się w sierpniu robi
Co do przyprawy do piernika, chciałam ostatnio w makro kupić, ale ni mo... To się chyba też w sierpniu załatwia po prostu
Zapisz

Stary 2016-11-02, 15:08   #1792
Katty_p13
Piers do przodu

Tja w sari z włóczki
Stary 2016-11-02, 15:11   #1793
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie za późno nieco?? To się w sierpniu robi
Ciasto na piernik długodojrzewający? Ty się śmiej, ale czytałem o kimś, kto ponad rok je w piwnicy trzymał (po prostu zapomniał), następnie upiekł, zjadł i... nie umarł!
Cytat:
Co do przyprawy do piernika, chciałam ostatnio w makro kupić, ale ni mo... To się chyba też w sierpniu załatwia po prostu
Najlepsze ma Kotanyi, żadnych tam zapychaczy typu mąka, cukier czy kakao na pierwszym miejscu (szlag mnie trafia, jak to widzę!) No i wiadomo, można sobie samemu taką mieszankę przygotować, ale to droższa impreza i więcej z tym zachodu, niż z otwarciem torebki

Ale ten piernik staropolski faktycznie pierwsza klasa, serdecznie polecam
Stary 2016-11-02, 15:13   #1794
Murszafka

Cytat:
Ciasto na piernik długodojrzewający? Ty się śmiej, ale czytałem o kimś, kto ponad rok je w piwnicy trzymał (po prostu zapomniał), następnie upiekł, zjadł i... nie umarł!

Najlepsze ma Kotanyi, żadnych tam zapychaczy typu mąka, cukier czy kakao na pierwszym miejscu (szlag mnie trafia, jak to widzę!) No i wiadomo, można sobie samemu taką mieszankę przygotować, ale to droższa impreza i więcej z tym zachodu, niż z otwarciem torebki

Ale ten piernik staropolski faktycznie pierwsza klasa, serdecznie polecam
Ej, ale ja całkiem poważnie... chyba na mojewypieki.com jest taki przepis, co to się go w wakacje wyrabia. I szczerze mówiąc, wcale mi nie smakował, także dawaj swój, chętnie skorzystam i namieszam
Zapisz

Stary 2016-11-02, 15:23   #1795
gryx82
BAN stały

Cytat:
Tja w sari z włóczki
Awangarda!
Cytat:
Ej, ale ja całkiem poważnie... chyba na mojewypieki.com jest taki przepis, co to się go w wakacje wyrabia. I szczerze mówiąc, wcale mi nie smakował, także dawaj swój, chętnie skorzystam i namieszam
Ten, no... ja mam przepis z tej strony właśnie I tam jak byk stoi, że ciasto leżakuje 6 tygodni, a po upieczeniu i przełożeniu co najmniej tydzień jeszcze Połowę masła (125 g) zastępuję smalcem
Stary 2016-11-02, 15:34   #1796
Murszafka

Cytat:
Awangarda!

Ten, no... ja mam przepis z tej strony właśnie I tam jak byk stoi, że ciasto leżakuje 6 tygodni, a po upieczeniu i przełożeniu co najmniej tydzień jeszcze Połowę masła (125 g) zastępuję smalcem
No popatrz, to jednak musiało mi się pozajączkować, miałam inne zdjęcie, może to z whitr plate było...
Przyjechały moje Pommelato, śliczne są, zwłaszcza Ambre
Zapisz

Stary 2016-11-02, 15:38   #1797
gryx82
BAN stały

Cytat:
No popatrz, to jednak musiało mi się pozajączkować, miałam inne zdjęcie, może to z whitr plate było...
Powiem Ci, że ja co roku jakiś piernik na BN piekę, zawsze z innego przepisu, ale ten bije wszystkie na głowę
Cytat:
Przyjechały moje Pommelato, śliczne są, zwłaszcza Ambre
Graty!
Stary 2016-11-02, 16:24   #1798
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Dobrze, że prawie...
zdezynfekowałam, przykleiłam odstający kawałek skóry z powrotem, zaklejam plastrami i czekam
nie paprze się więc może wyżyje i się zrośnie albo zagoi pod taka przykrywką
To akurat prawy kciuk, więc ani guzików zapiąć, ani myszki/klawiatury obsłużyć...

Byleby nie skończyć jak khal Drogo...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-11-02 o 16:31
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 17:12   #1799
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
To jest w ogóle skomplikowany temat
Myśmy z TŻtem uradzili, że do około 4 lat luzik w domu jeśli chodzi o oboje rodziców, potem nie ma wspólnego kąpania i latania na golasa. Ale jak nas przyuważy, wejdzie do łazienki czy zastanie przy przebieraniu, to żaden problem.
Ja natomiast mam schizy na tle tych wszystkich pedofili. Nie chcę żeby dzieciaki przyzwyczaiły się za bardzo do nagości i biegały tak np. na wakacjach. N ma kostium ze stanikiem, jarla moczymy w basenie w pieluszce. Na baseniku na balkonie też im dla pewności coś zakładam. Chcę żeby wiedziały, że to nie jest naturalne, że ktoś się przy nich rozbiera albo próbuje je rozbierać. Najłatwiej byłoby tłumaczyć, że mogą tylko mama, tata, babcia, ale potem pojawi się jakiś "wujek" no i tak...
Poza tym w naszym przedszkolu robią ze wszystkiego aferę. A to że dzieci mówią "siusiak", a to że chcą sobie coś pokazywać itp. Zaraz wzywają na dywan. Nie wiem, może dobrze, szukają ewentualnych patologii? Ale w tym wieku to przecież naturalny etap.
Reasumując ciężko jest. Wytłumacz takiemu małemu, że jak podejrzy brata to ok, ale jak podejrzy kolegę w przedszkolu to już rodzice pójdą na dywanik, że jak tata się rozbiera do kąpieli to ok, ale jak pan w parku zdejmie gacie to trzeba wiać...
Mam bardzo podobny pogląd na to, a pytam, w zasadzie ot tak celem dyskusji. Osobiście czuję, że właśnie te 4 lata to już czas na zachowywanie intymności dzieciaka. JAk nie wcześniej. Uczenia w domu, w subtelny sposób, że nagość to nie jest taki sobie hop siup luz z mamunią a z resztą świata nie. A przez uczenie wybrałabym właśnie praktykowanie - zaprzestanie dotychczasowego stajla. To taki mój balans oczywiście. Ja tak to widzę. Że 4 lata to już trochę późno.

Cytat:
A dziękuję, to moja fota na "straszny" konkurs perfumeryjny na F
Za☠☠☠ista!
Cytat:

.
No więc właśnie MNIE to nie dziwi kompletnie, ja takie zachowania zakładam. Wiem o tym co robią dzieci, są bezpośrednie, bezwstydne. Bo takimi są konstrukcjami, dlatego tłumaczenie tłumaczeniem, ale wolałabym nie być przykładem, że cyce na wierzchu i inne karole to jest norma. Tak czuję. Naturalnie, dzieciak i tak będzie przechodził przez "ten czas" bo bodźców ma masę, zwłaszcza w przedszkolu, ale po co mu w domu dodaktowe fundować, a potem tłumaczyć, że to jednak nie jest ok.
Jakbym była 3latkiem, to bym se pomyślała - no jak to ? Tu ok, a tam nie ok? WTF?

Cytat:
Bosz, jak to znajomo brzmi. Tylko że ja chyba mało przekonująca jestem w tłumaczeniu sobie, że nie muszę się denerwować. Jakoś wcześniej się udawało, a od kilku miesięcy - dupa. Prawie same czarne wizje.
Zapisz
Mam to samo
Cytat:
Nie zmieniłem Cały czas La Costa Del Cuyavia
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 19:59   #1800
aileenn
Mother of Cats

Kochany Baru, taką słodycz właśnie wyłowiłam z redagowanego tekstu, że aż się podzielę Ku uciesze:
966 - przyjęcie chrztu przez Mieszka I i jego żonę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości