Lutówki 2017 ❤ cz. IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-02, 11:45   #2821
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
zapisujecie się już na trzecie prenatalne? Jak tak, to na który tc?
Ja już jestem zapisana na 30 tc z D dokładnie 30+4

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Synek zrobi Ci szkołe życia

O masakro, chyba bym udusiła za taki tekst

Moja ze mna nie rozmawiala po pierwszej wizycie u Michala jakies 1, 5msc, ale za to teraz mam spokoj. Maly jak go wziela na rece sie rozplakal a ona, że pewnie ma kolke, że brzuszek, że muszę go "wyhopsać"... i zaczela nim podrzucac, mowie ze ma tak nie robić to zaczela, że chrzesniak meza to i tamto i tak w kółko. Nie wspominajac ze zaczęła mi do małego mówić niuniuś.
W końcu nerwy mi puściły i jej odpowiedzialam odpowiednim tonem, że to jest Michał nie niunius żaden i czasami dzieci płaczą od tak, a na pewno nie ma kolki i tylko musi sie wyciszyć. Zrobila wielkie oczy, mine i bez słowa wyszła z pokoju. A ja sobie spokojnie usiadlam, ułożyłam małego na rogalu i po chwili sie uspokoil - 3godz tak siedzielismy zanim wyszlam do nich znowu.
Potem przyjechala na chrzciny to nie wiedziała jak sie zachowac... ahh temat rzeka

Ehh niby sie podleczylam i znowu dzis mniew gardle drapie
Chyba bym na zawał zeszła, jakby ktoś u mnie tak zrobił, a po tym zawale to bym pałała żądzą mordu.

Stary 2016-11-02, 11:50   #2822
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Synek zrobi Ci szkołe życia

O masakro, chyba bym udusiła za taki tekst

Moja ze mna nie rozmawiala po pierwszej wizycie u Michala jakies 1, 5msc, ale za to teraz mam spokoj. Maly jak go wziela na rece sie rozplakal a ona, że pewnie ma kolke, że brzuszek, że muszę go "wyhopsać"... i zaczela nim podrzucac, mowie ze ma tak nie robić to zaczela, że chrzesniak meza to i tamto i tak w kółko. Nie wspominajac ze zaczęła mi do małego mówić niuniuś.
W końcu nerwy mi puściły i jej odpowiedzialam odpowiednim tonem, że to jest Michał nie niunius żaden i czasami dzieci płaczą od tak, a na pewno nie ma kolki i tylko musi sie wyciszyć. Zrobila wielkie oczy, mine i bez słowa wyszła z pokoju. A ja sobie spokojnie usiadlam, ułożyłam małego na rogalu i po chwili sie uspokoil - 3godz tak siedzielismy zanim wyszlam do nich znowu.
Potem przyjechala na chrzciny to nie wiedziała jak sie zachowac... ahh temat rzeka

Ehh niby sie podleczylam i znowu dzis mniew gardle drapie
Przypomniało mi się, jak byliśmy u brata męża, ona z teściem też, no i teściowa tego brata. Michaś zaczął marudzić, a wiedziałam że zmęczony, mówię mężowi żeby wyjął wózek z auta i na spacer z nim poszedł. A ta wzięła go na ręce i zaczęła podrzucać huśtać, chciała się popisać jaka to z niej babcia cudowna. Mówiłam jej że zmęczony i żeby tak nie robiła, ta dalej swoje. Mały tak zaczął wrzeszczeć że nie mogłam go długo uspokoić.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 11:53   #2823
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się, jak byliśmy u brata męża, ona z teściem też, no i teściowa tego brata. Michaś zaczął marudzić, a wiedziałam że zmęczony, mówię mężowi żeby wyjął wózek z auta i na spacer z nim poszedł. A ta wzięła go na ręce i zaczęła podrzucać huśtać, chciała się popisać jaka to z niej babcia cudowna. Mówiłam jej że zmęczony i żeby tak nie robiła, ta dalej swoje. Mały tak zaczął wrzeszczeć że nie mogłam go długo uspokoić.
A Twój mąż też na to reagował? Mi to wygląda jak znęcanie się nad dzieckiem

Stary 2016-11-02, 11:57   #2824
sQuaara
Zakorzenienie

ja mam wizyte 19.11 i bede sie dowiadywac o tym usg z 3tygodnia
a laski moze wiecie: donoszona ciaza to 37tydzien. u mnie to wypada 15.01
maly wychodzi zawsze o tydzien wiekszy. pytanie za 100pkt jest on o tydzien wiekszy czy tez rozwiniety lepiej? bo sie zastanawiam czy ten 15 to bedzie magiczna data czy moze jakis 7-8.01

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
masakra. no masakra. gwiazda sie wykazała
Stary 2016-11-02, 12:00   #2825
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Zuza, znalałam osiołka w promocji (chociaz nie wiem czy nie da sie taniej kupic gdzie indziej). To jest to samo co Szumiś?

http://www.fabrykawafelkow.pl/przytu...292893858.html
Ja chcę teraz króliczka z Prince Lionheart , bo skubany ma pilota 😄

Spodobało mi się to łóżeczko z Mokee, pasowałoby idealnie do pościeli i całej mojej koncepcji, tż też mówi, że fajne tylko nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy da się wyciągnąć szczebelki ?

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:10   #2826
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
No ona ma tak, ze jak meza chrzesniaka brala na rece to zaraz jakies bujanie, podrzucanie... ale jego mamie to odpowiadalo, bo nie musiala się dzieckiem zajmować, więc robiła co chciała. A tu masz ja mam własne zdanie i potrafie jej powiedzieć o tym, więc obraza majestatu była.

Co do męża chrzesniaka... jak miał miesiąc to pojechalismy na chrzciny do domu wczesniej bo jeszcze go nie widzielismy, nie mielismy wtedy dziecka i nagle jego mama do nas z tekstem, że ona jest umówiona na paznokcie i zostawi z nami małego. Mąż pierwszy raz takie malenstwo miał w ogole na rekach, tyle co się z nim widzielismy i tak zostalismy na 2h z "obcym" dZieckiem... po godz zaczal sie ryk, dzwonie jasnie pani mama tel nie odbiera, znalazlam w necie nr do kosmetyczki i prosze do tel ta babke ktora wlasnie jest na paznkociach... Mowie jej, że maly bardzo placze i nie mogę fo uspokoic - daj mu krople na brzuszek i rozlaczenie... w koncu już nosiłam go na tysiąc sposobow, troche sie uspokoil jak go "hopsalam", ale dziewczyny ile nerwow mi wtedy poszlo. A ona wrocila jakby nigdy nic z paznokietkami i ooo poradzilas sobie ot matka polka roku...

Miala moze któras okazje dotknac na zywo http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6475984307

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:12   #2827
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny, napiszę dla Tych z hemoglobinowym problemem.
tak jak pisałam, zaczęłam łykać "łagodne żelazo" solgaru. dziś połknę 4 tabletkę, coś bardziej szczegółowego napiszę w przyszłym tygodniu, ale jak łyknęłam pierwszą tabletkę, to następnego dnia miałam mega zaparcie, a jak już pisałam dotychczas nie miewałam z tym problemu. już się wystraszyłam, że to ściema, że to żelazo nie powoduje zaparć, ale wieczorem bez problemu się wypróżniłam, wczoraj też, a dziś już 2x a jeszcze nie ma 12 więc myślę, że mogła to być jednorazowa reakcja organizmu na sporą dawkę żelaza (jedna tabletka ma 20 mg). także póki co polecam! brak też innych objawów jak mdłości, ból brzucha. po 20 listopada powtórzę morfologię i dam znać czy wyniki się poprawiły...

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

a my chcemy kupić coś takiego, ale nie wiemy jeszcze czy taką w stylu tej z filmiku czy tiny love. trzeba rozpisać wydatki, bo ja chcę monitor oddechu, a on 400 zł kosztuje. jak nam starczy kasy to kupimy małemu huśtawkę
Też biorę witaminy solgar bArdzo jestem ciekawa jak się spisze u Ciebie to żelazo koniecznie daj znać
A tak w ogóle to moja gin nie słyszała o nich i wypytywala co to jest niestety biorę je tak sobie więc nie spodziewam się dużo lepszych wyników. Ale co jak boje się że przez nie mała urodzi się duża

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-11-02 o 12:17
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:19   #2828
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość

Spodobało mi się to łóżeczko z Mokee, pasowałoby idealnie do pościeli i całej mojej koncepcji, tż też mówi, że fajne tylko nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy da się wyciągnąć szczebelki ?

zuzkka jak mały wstanie z drzemki to sprawdzę jak z tymi szczebelkami. On jeszcze śpi w zabudowanym wiec pewności nie mam 100% czy wyjmuje się wszystkie czy pojedynczo tez można. Jaki kolor ci się spodobał?
Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Też biorę witaminy solgar bArdzo jestem ciekawa jak się spisze u Ciebie to żelazo koniecznie daj znać
Ja łykam chlorelle solgaru.

Dzisiaj wieczorem wizyta

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:34   #2829
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
my też na pierwsze 8 listopada, bardzo fajna położna, napisała, że zaprasza 8 listopada, żeby zabrać skarpetki bo to na sali gimnastycznej w przychodni będzie i oczywiście dobre humory
Już masz zajęcia na sali? Jak ja się pytałam co wziąć ze sobą, to tylko dowód osobisty Ciekawe co będzie na tych pierwszych zajęciach.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny, napiszę dla Tych z hemoglobinowym problemem.
tak jak pisałam, zaczęłam łykać "łagodne żelazo" solgaru. dziś połknę 4 tabletkę, coś bardziej szczegółowego napiszę w przyszłym tygodniu, ale jak łyknęłam pierwszą tabletkę, to następnego dnia miałam mega zaparcie, a jak już pisałam dotychczas nie miewałam z tym problemu. już się wystraszyłam, że to ściema, że to żelazo nie powoduje zaparć, ale wieczorem bez problemu się wypróżniłam, wczoraj też, a dziś już 2x a jeszcze nie ma 12 więc myślę, że mogła to być jednorazowa reakcja organizmu na sporą dawkę żelaza (jedna tabletka ma 20 mg). także póki co polecam! brak też innych objawów jak mdłości, ból brzucha. po 20 listopada powtórzę morfologię i dam znać czy wyniki się poprawiły...
Super, że nie masz po żelazie żadnych problemów Ja biorę Żelazek, a tam niby 60mg żelaza i łykam 3x dziennie. No i problemów na razie też nie mam. Ale boję się co będzie w III trymestrze.

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ja na 30 tc, ale kazała mi się zapisać wyliczając tydzień z usg, a nie z OM, no ale jak ostatnio okazało się, że mały zwolnił ze wzrostem to się przepiszę na tydzień później chyba. Zobaczę jak to wyjdzie po dzisiejszej wizycie
Kiedyś czytałam, że najbardziej wiarygodny termin porodu z USG wychodzi tylko w I trymestrze, kiedy dzieci równo rosną. Potem te terminy nie są do końca wiarygodne, bo już wzrost może zależeć od wzrostu rodziców.

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
No, nie, ten też fajny! Tylko ciekawe jak bardzo ten pilot jest pomocny

Cytat:
Co do męża chrzesniaka... jak miał miesiąc to pojechalismy na chrzciny do domu wczesniej bo jeszcze go nie widzielismy, nie mielismy wtedy dziecka i nagle jego mama do nas z tekstem, że ona jest umówiona na paznokcie i zostawi z nami małego. Mąż pierwszy raz takie malenstwo miał w ogole na rekach, tyle co się z nim widzielismy i tak zostalismy na 2h z "obcym" dZieckiem... po godz zaczal sie ryk, dzwonie jasnie pani mama tel nie odbiera, znalazlam w necie nr do kosmetyczki i prosze do tel ta babke ktora wlasnie jest na paznkociach... Mowie jej, że maly bardzo placze i nie mogę fo uspokoic - daj mu krople na brzuszek i rozlaczenie... w koncu już nosiłam go na tysiąc sposobow, troche sie uspokoil jak go "hopsalam", ale dziewczyny ile nerwow mi wtedy poszlo. A ona wrocila jakby nigdy nic z paznokietkami i ooo poradzilas sobie ot matka polka roku...
dobre
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:36   #2830
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to moja gin nie słyszała o nich i wypytywala co to jest niestety biorę je tak sobie więc nie spodziewam się dużo lepszych wyników. Ale co jak boje się że przez nie mała urodzi się duża
jasne, dam znać oby się spisało dobrze, bo już mi się pomysły kończą jak inaczej zahamować spadek
też się spotkałam z opiniami, że niby witaminy w ciąży = duży bobas, ale po pierwsze jeśli jest czegoś niedobór, tak jak mi spada żelazo, to na pewno suplementacja nie odbija się na wadze. poza tym ja sporo łykam (wapń, jod, kwas foliowy, magnez, omega, cynk, witamina d, teraz żelazo), a dziecko nie zapowiada się na jakieś wielgachne z dotychczasowych pomiarów.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wieczorem wizyta

trzymam
Stary 2016-11-02, 12:38   #2831
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
A Twój mąż też na to reagował? Mi to wygląda jak znęcanie się nad dzieckiem

No jasne że reagował, to wszystko trwało może 2 minuty. Ona tak zawsze, jak brała małego to tylko hopsanie i husianie. A jak dziecko przebodźcowane, chce odpocząć to takie zachowanie jest niedopuszczalne. Ale co ja się znam, ona 2 wychowała
A jak mi na początku, jak przyjeżdżaliśmy to rozbierałam Miśka do bodziaka (28 stopni w domu miała ) Zszokowana, bo ona to dzieci w becie pod poduszką z puchu trzymała przez minimum 3 miesiące I że dzieci się grzeje jak kurczaki O wiązaniu krawatem nóżek żeby były proste to był hit. Nie wierzyła mi że tak nie wolno bo bioderka. Tylko odpowiedź była że przecież jej dzieci mają proste (taaa mój mąż ma szpotawe kolana) A jak dowiedziała się od koleżanki że trzeba odwodzić nóżki bo jej wnusia miała problemy z bioderkiem to przyleciała do mnie z niusem. Że ja mówiłam to nic nie znaczyło.

Cytat:
No ona ma tak, ze jak meza chrzesniaka brala na rece to zaraz jakies bujanie, podrzucanie... ale jego mamie to odpowiadalo, bo nie musiala się dzieckiem zajmować, więc robiła co chciała. A tu masz ja mam własne zdanie i potrafie jej powiedzieć o tym, więc obraza majestatu była.

Miala moze któras okazje dotknac na zywo http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6475984307

Nienormalna jakaś....
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:41   #2832
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że nie masz po żelazie żadnych problemów Ja biorę Żelazek, a tam niby 60mg żelaza i łykam 3x dziennie. No i problemów na razie też nie mam. Ale boję się co będzie w III trymestrze.
właśnie specjalnie kupiłam żelazo w formie dwuglicynianu żeby nie mieć tych niepożądanych objawów. jestem na razie zadowolona, tylko żeby wyniki się polepszyły. jutro spytam gina czy wystarczy 1 tabletka czy brać po 2

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
A jak mi na początku, jak przyjeżdżaliśmy to rozbierałam Miśka do bodziaka (28 stopni w domu miała ) Zszokowana, bo ona to dzieci w becie pod poduszką z puchu trzymała przez minimum 3 miesiące I że dzieci się grzeje jak kurczaki O wiązaniu krawatem nóżek żeby były proste to był hit. Nie wierzyła mi że tak nie wolno bo bioderka. Tylko odpowiedź była że przecież jej dzieci mają proste (taaa mój mąż ma szpotawe kolana) A jak dowiedziała się od koleżanki że trzeba odwodzić nóżki bo jej wnusia miała problemy z bioderkiem to przyleciała do mnie z niusem. Że ja mówiłam to nic nie znaczyło.
.
jeżu niektóre z nas to mają bombowe te teściówki. ja już się boję. cieszę się, że moja mieszka ok 50 km od nas i ma już 3 innych wnuków. mam nadzieję, że epizod z łóżeczkiem i materacykiem to nie początek mojej gehenny, tylko koniec jestem nerwowa baba, jakby mi wycinała takie numery to jak mi Bóg świadkiem, że w końcu za łby byśmy się złapały
Stary 2016-11-02, 12:43   #2833
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
zuzkka jak mały wstanie z drzemki to sprawdzę jak z tymi szczebelkami. On jeszcze śpi w zabudowanym wiec pewności nie mam 100% czy wyjmuje się wszystkie czy pojedynczo tez można. Jaki kolor ci się spodobał?

Ja łykam chlorelle solgaru.

Dzisiaj wieczorem wizyta

Ooooo świetnie! Dziękuję ten miętowy kolor, Dusty Aqua skradł moje serce! 😍

Kciuki za wizytę

Stary 2016-11-02, 12:48   #2834
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Już masz zajęcia na sali? Jak ja się pytałam co wziąć ze sobą, to tylko dowód osobisty Ciekawe co będzie na tych pierwszych zajęciach.
wydaje mi się, że wszystkie zajęcia będą się tam odbywały nie wiem, czego się spodziewać na pierwszy rzut, ale kobitka bardzo fajna, przychodnia nasza, blisko więc spoko

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

a wczoraj mój szwagier oznajmił mojemu mężowi, że chce być chrzestym spoko, ale wcześniej sam mówił, że nie chce, na dziecko mówi bachor (z przekąsem, ale na moje nie ma prawa tak mówić), dziecko sąsiadów mu przeszkadza. A ja mam dylemat bo mam 2 braci młodszych i myślałam o tym najmłodszym bo ma podejście do dzieci ale teraz nie chcę sobie tym głowy zawracać.
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:56   #2835
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
To co Wy tam naprzywoziliście hehe?

Też mi wrócił trochę problem z zaparciami. Czasem nawet czuję, że mi sie chce... ale nic z tego nie wynika Wróciłam do codziennych owsianek a jak nie pomoże pójdę po lactulosum

Dziś robię sobie dzień odpoczynku po wczorajszym... Od 11 do 20 byłam w rozjazdach.
czego to my nie przywiezlismy łóżeczko, materacyk, kosz Mojżesza, torbe z ubrankami ze smyka, co wtedy była promocja -50%, wanienke, papmersy, proszki itp, poduche do spania, do karmienia przescieradelka i milion innych dupereli wstawilabym zdjecie, ale nie umiem:P maz wroci, to pokaze, bo to trzeba zobaczyc ze nas policja nie zatrzymala, to cud!
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 12:57   #2836
sQuaara
Zakorzenienie

a ja nie mam kogo dac na chrzestnego...serio nie mam...
mial byc moj brat ale planuje wyniesc sie do australii i go nie bedzie... ajajjjjj
Stary 2016-11-02, 12:59   #2837
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ale u Ciebie intensywnie Kciuki za wyniki!

A pijesz dużo ciepłych płynów. U mnie to czasami nawet działa na zaparcia

Odebralam wyniki Erytrocyty i hematokryt mam ciut za niski, leukocyty ciut za wysokie, i cholesterol sporo za wysoki (norma od 12-200 a ja mam 246. Lekarka mówi, że to normalne w ciąży i że wszystko ok. Też tak macie?
Stary 2016-11-02, 13:03   #2838
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
mial byc moj brat ale planuje wyniesc sie do australii i go nie bedzie... ajajjjjj
Ja nie mam chrzestnej... TŻ ma brata więc chrzestny jest... i to cała nasza rodzina... Nie mam w zasadzie żadnej na tyle bliskiej i chociaż trochę lubiącej dzieci koleżanki żeby na chrzestną prosić
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:05   #2839
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny,
zapisujecie się już na trzecie prenatalne? Jak tak, to na który tc?

oj ja nie! Tyle nerwów mnie te badania kosztowały, że dziękuję.
Stary 2016-11-02, 13:06   #2840
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
czego to my nie przywiezlismy łóżeczko, materacyk, kosz Mojżesza, torbe z ubrankami ze smyka, co wtedy była promocja -50%, wanienke, papmersy, proszki itp, poduche do spania, do karmienia przescieradelka i milion innych dupereli wstawilabym zdjecie, ale nie umiem:P maz wroci, to pokaze, bo to trzeba zobaczyc ze nas policja nie zatrzymala, to cud!
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem! My jak jedziemy do Polski to to samo, teraz składujemy wszystko w moim domu rodzinnym ale czas to zabrać i robimy szmugiel w niedzielę 😂
Najlepiej jak po naszym weselu wracaliśmy z winami od gości, czułam się jak przemytnik 😄

Stary 2016-11-02, 13:07   #2841
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za bardzo też nie... Mój brat jak się dowiedział, był stanowczo na nie Nie będę go uszczęśliwiać na siłę. Szwagra bym nie chciała, bo jak Mała się urodzi będzie miał 44 lata. Przecież dla niej będzie starym dziadkiem A potem jak będzie brała ślub w wieku np. 26 lat, to chrzestny by miał 70
Stary 2016-11-02, 13:07   #2842
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam chrzestnej... TŻ ma brata więc chrzestny jest... i to cała nasza rodzina... Nie mam w zasadzie żadnej na tyle bliskiej i chociaż trochę lubiącej dzieci koleżanki żeby na chrzestną prosić
mam dokladnie ten sam problem;/ chrzestnym będzie mój brat, a dziewczyn w rodzinie jak na lekarstwo;/ zarowno z mojej strony jak i strony męża. Koleżanek/ przyjaciółek raczej nie chciałam brać, ale nie wiem jak to bedzie
Stary 2016-11-02, 13:08   #2843
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w takiej sytuacji chyba bym wzięła moją mamę. Z koleżankami różnie bywa, a czasem w ogóle nie bywa i szkoda by mi było dziecka.
Stary 2016-11-02, 13:12   #2844
gapulinka
Wtajemniczenie

Zuzkka cały bok się zdejmuje. Nie ma mozliwosci pojedynczych szczebelkow

Stary 2016-11-02, 13:13   #2845
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Do Australii??? aż tak daleko? oooo jak mi się marzy Australia

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
oj ja nie! Tyle nerwów mnie te badania kosztowały, że dziękuję.
czemu jeśli można zapytać?
Stary 2016-11-02, 13:14   #2846
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzkka cały bok się zdejmuje. Nie ma mozliwosci pojedynczych szczebelkow
Niemożliwe... A już myślałam, że będzie moje
Stary 2016-11-02, 13:19   #2847
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Niemożliwe... A już myślałam, że będzie moje
do łóżeczka jest dołączone to takie oparcie jak się bok zdejmuje wiec dziecko nie fiknie.

Stary 2016-11-02, 13:21   #2848
Fantazja_
Zakorzenienie

Co prawda jeszcze nie jestem w temacie szczepień daleko, ale patrzcie na to:

https://mamotoja.pl/bezplatne-szczep...,21498,r1.html
Stary 2016-11-02, 13:21   #2849
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Wybrałam wyniki, krzywa glukozy chyba ok. Na czczo 91, po godzinie 142, a po dwóch 106. Tylko to głupie CRP ciągle wysokie, a nie mam żadnej infekcji,już nie wiem na co więcej się badać, żeby znaleść jej źródło Myślałam, że może od mojego kręgosłupa, ale badanie ASO w normie. Mocz super, zęby zdrowe. Mam łagodną postać łuszczycy może ona daje taki wynik

Przed chwilą od dentysty wróciłam, córka miała wyrywanego mleczaka bo nie chciał sam wypaść, a za nim wyrósł już stały, normalnie z dnia na dzień. Była super dzielna mimo, że wiem, że się bała. Teraz leczy zęby wszystkim miśkom
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-02, 13:22   #2850
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
do łóżeczka jest dołączone to takie oparcie jak się bok zdejmuje wiec dziecko nie fiknie.

No nie wiem... Jakoś bym się tego bała przy takim maluchu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości