Scent Bar LX - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 09:49   #1861
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nie, ale ryba w galarecie kojarzy mi się "odświętnie" tak
I skojarzenia masz prawidłowe, ale mnie zazwyczaj o świątecznej porze miesiąca nie stać na fanaberie w rodzaju ryby w galarecie - a że jeszcze z wypłaty coś tam mam, a w Biedrze akurat dawali....

Miał być wczoraj na obiad indyk wg przepisu Rejcz, ale - raz, ze nie było indyka , dwa - za późno wróciłam, żeby się bawić w obiad. Zjadłam cobądź, po indyka wpadnę po pracy do Wierzejków i będę się produkować weekendowo
Stary 2016-11-04, 10:00   #1862
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Inna sprawa, że aktualnie moja kolorówka ogranicza się do tuszu, czarnej kredki i jakiejś pomadki ochronnej na usta, więcej mi się nie chce

Wąchał ktos w MDB nowe zapachy Irie?
1. mi się chce odkąd znalazłam swoje stare nieobrobione zdjęcia bez brwi i ust - masakra Oczy też miałam zawsze za mało zmalowane. Teraz się konkretnie koloruję (oczy, usta, brwi), akurat podkładów nie używam wcale. No i wreszcie dobrze się czuję i nie wstydam ludzi.
2. Edipe chyba miałam, nic ciekawego. Hephaistos jest podobno fajny, w klimatach Blacka itp.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 11:00   #1863
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
I skojarzenia masz prawidłowe, ale mnie zazwyczaj o świątecznej porze miesiąca nie stać na fanaberie w rodzaju ryby w galarecie - a że jeszcze z wypłaty coś tam mam, a w Biedrze akurat dawali....
Przyznam, że od ryby w galarecie wolę rybę w warzywach, po grecku np. Dzisiaj na obiad paluszki rybne mam, tak w temacie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 11:09   #1864
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Przyznam, że od ryby w galarecie wolę rybę w warzywach, po grecku np. Dzisiaj na obiad paluszki rybne mam, tak w temacie
Kwestia gustu
Za rybą w warzywach nie przepadam, nawet na ciepło - a na zimno to już w ogóle
Smażoną tak - ale niech mi ją ktoś poda gotową i niech ja nie muszę sobie zasmradzać całego mieszkania, tylko dlatego, żeby zjeść porcję ryby na obiad
W galarecie jest niekonfliktowa a najbardziej pracochłonne jest przygotowanie garnirunku.
Stary 2016-11-04, 11:19   #1865
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Miał być wczoraj na obiad indyk wg przepisu Rejcz, ale - raz, ze nie było indyka , dwa - za późno wróciłam, żeby się bawić w obiad. Zjadłam cobądź, po indyka wpadnę po pracy do Wierzejków i będę się produkować weekendowo
Nie pamiętam czy aby zaznaczyłam, że to jest sposób na mięso indycze z udźca! to czerwone. W sklepach alias gulaszowe. Inne byłoby za suche.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 11:22   #1866
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy aby zaznaczyłam, że to jest sposób na mięso indycze z udźca! to czerwone. W sklepach alias gulaszowe. Inne byłoby za suche.
Z udźca, z udźca
A powiedz mi jeszcze - obsmażasz przed włożeniem do pieca, czy wrzucasz tylko przyprawione i od razu z owocami?
Stary 2016-11-04, 11:27   #1867
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Z udźca, z udźca
A powiedz mi jeszcze - obsmażasz przed włożeniem do pieca, czy wrzucasz tylko przyprawione i od razu z owocami?
No więc tak, nigdy nie obsmażałyśmy, co of kors jest pono gorzej. Zatem można by. Wyjdzie tylko na plus. Ale całą noc siedzi w maceracie oliwy i przypraw. I serio - nie jeść od razu po zrobieniu. Musi ostygnąć i dopiero potem lepsze. Z pieca jest kruche. Z wora nie. Chyba, że się potem długo odparowuje ale to na jedno wychodzi. Co kto woli. IMO akurat w tym przypadku kruche lepsze.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-04 o 11:28
Stary 2016-11-04, 11:31   #1868
gryx82
BAN stały

Cytat:
Kwestia gustu
Za rybą w warzywach nie przepadam, nawet na ciepło - a na zimno to już w ogóle
Ja te warzywa wolę chyba nawet bardziej, niż samą rybę (podobnie mam z białą kiełbasą zapiekaną w ten sam sposób) Ale już tak naj-naj to preferuję wersję "zwyczajną", czyli ryba w panierce, prosto z patelni
Stary 2016-11-04, 11:32   #1869
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No więc tak, nigdy nie obsmażałyśmy, co of kors jest pono gorzej. Zatem można by. Wyjdzie tylko na plus. Ale całą noc siedzi w maceracie oliwy i przypraw. I serio - nie jeść od razu po zrobieniu. Musi ostygnąć i dopiero potem lepsze.
Ja i tak to planuję zrobić na weekend, dziś dokończę udka kurze, co wczoraj zakupiłam i połowę zjadłam. A pytam, bo ja zazwyczaj mięso przeznaczone do pieczenia zazwyczaj obsmażam - z wyjątkiem kurczaka. Wszystko inne - kaczka, gęś, królik, wszelakie schaby trafiają najpierw na patelnię.

BTW - kto wczoraj wypisywał coś o moczeniu królika w maślance? nie miałam jak odpisać, bo Wizażowi informatycy od pół roku nie potrafią ogarnąć problemu z kodem CSFR i z telefonu mnie wyrzuca, ale w życiu w niczym królika nie moczyłam

I owszem, nie kupuję królika w całości ze względu na skojarzenia zazwyczaj udka albo łopatki jako najbardziej mięsiste.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Białą kiełbasę to ja jadam wyłącznie na surowo
Stary 2016-11-04, 11:42   #1870
Katty_p13
Piers do przodu

w mleku to ja czasem moczę schab na schabowe wychodzą mięciutkie i delikatne. I tyle a co do obsmażania to zamyka mięsku pory i jest po duszeniu/pieczeniu/gotowaniu bardziej soczyste i kruche - ot i filozofia

U mnie w temacie dziś flaki dzień ostatni wyszły przepyszne ale nie żałowałam warzyw, gałki muszkatołowej i imbiru ...
Stary 2016-11-04, 11:55   #1871
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
w mleku to ja czasem moczę schab na schabowe wychodzą mięciutkie i delikatne. I tyle a co do obsmażania to zamyka mięsku pory i jest po duszeniu/pieczeniu/gotowaniu bardziej soczyste i kruche - ot i filozofia
Zgadza się, dlatego skoro bez obsmażania to indycze jest pyszne, to sobie wyobrażam jak musi być z obsmażeniem. Aż zrobię, i zobaczę jaka różnica. O ile nie zapomnę
Stary 2016-11-04, 12:19   #1872
rachell111
Zakorzenienie

Warning!!!! Będzie o meblach.

Temat stolika kawowego powraca.

Pozbywam się takiej IKEI bo za duża (120 cm) a my non stop stolik przesuwamy - na pamelach

A szukam czegoś mniej więcej takiego, preferably 80cmx80xm (pierwsze zdjecie) - za małe pieniądze.

Ikea przez lata spełniła swoje zadanie - bo szkło, bo prześwit to nie zagraciła w sumie niewielkiego pokoju dziennego 15 m2 (my mamy dzienny mniejszy od sypialni) No ale na teraz jest za duża. Była od czasów, kiedy nie mieliśmy kuchni i żadnego innego stołu.

No i lypa. Cieżko jest znaleźć nie za 1000, mały kwadratowy stolik z półką. Nie ciemny i bez szyby. Albo duże ławy albo małe stoliczki bez półek. Znów latać za macherami i na zamówienie Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze szukać? Olx przeleciany, brw, bodzio, jysk, ikea. Jakieś meble pl też.

Ok, przedzieram się przez Allegro. Coś tam nawet jest. Chłamowate, ale no niestety, po taniości dizajnu niet.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stolik_kawowy_gaspar_8x8___index_187359_119338086.jpg (42,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg klingsbo-stolik-czarny__80789_PE205172_S4.JPG (16,8 KB, 6 załadowań)

Czas edycji: 2016-11-04 o 12:28
Stary 2016-11-04, 12:30   #1873
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Alledrogo...?
Nie, no, nie wierzę, ze przez 389 stron stolików kawowych nic nie znajdziesz

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2016-11-04 o 12:36 Powód: stoliki
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 12:31   #1874
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
1. mi się chce odkąd znalazłam swoje stare nieobrobione zdjęcia bez brwi i ust - masakra Oczy też miałam zawsze za mało zmalowane. Teraz się konkretnie koloruję (oczy, usta, brwi), akurat podkładów nie używam wcale. No i wreszcie dobrze się czuję i nie wstydam ludzi.
2. Edipe chyba miałam, nic ciekawego. Hephaistos jest podobno fajny, w klimatach Blacka itp.
Z kolorowania, to bardzo konkretnie oczy , no i delikatnie paszcza podkładem. Usta nigdy, mam wrażenie że wyglądam na zbyt wypacykowaną, jak nie ja całkiem . Ale...wszystkie koreańce i minerałki poszly w odstawkę od zeszłego roku, zakochałam się w tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-cc-cream.html krycie delikatne bardzo, ale co robi z porowato pryszczatą skórą , to cud.

Wychodzi,że tylko mnie jest wszystko jedno co jem...miesiącami mogę lecieć na jogurcie/maslance i bułce z serem lub czymkolwiek
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 12:35   #1875
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dobry

Z kolorowania, to bardzo konkretnie oczy , no i delikatnie paszcza podkładem. Usta nigdy, mam wrażenie że wyglądam na zbyt wypacykowaną, jak nie ja całkiem . Ale...wszystkie koreańce i minerałki poszly w odstawkę od zeszłego roku, zakochałam się w tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-cc-cream.html krycie delikatne bardzo, ale co robi z porowato pryszczatą skórą , to cud.

Wychodzi,że tylko mnie jest wszystko jedno co jem...miesiącami mogę lecieć na jogurcie/maslance i bułce z serem lub czymkolwiek
1. A już miałam nadzieję na coś ala "cut". Niestety. To z moją porowatą i pryszczatą nie robi nic, a wyłącznie pogarsza.

2. Zazdroszczę Ci. Chciałabym nie mieć na punkcie jedzenia zajawki.
Stary 2016-11-04, 12:40   #1876
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Ja bym w ogóle chciała mieć (co najmniej) o połowę mniejszy apetyt
Lubię jeść, lubię gotować, najlepiej dużo i dobrze
Zazdroszczę ludziom, którym wystarczy jedna kanapeczka na śniadanie, jogurcik w południe i żadnej kolacji - dla mnie to głodowe racje
Stary 2016-11-04, 12:46   #1877
gryx82
BAN stały

Cytat:
BTW - kto wczoraj wypisywał coś o moczeniu królika w maślance?
To ja byłem Nie wiem, może mi się faktycznie pomieszało coś z baraniną, albo inszym rodzajem mięsa? Nie mam kogo zapytać niestety, babcia nie żyje od 15 lat, a to ona była specjalistką od tych spraw kulinarnych
Cytat:
w mleku to ja czasem moczę schab na schabowe
U nas mleko z cebulą
Cytat:
Warning!!!! Będzie o meblach.

Patrzę na allegro, ale tych z półką mniej (a jeśli już, to jakieś high-tech koszmarki)
Cytat:
Zaginiona siostra Redzi!
Stary 2016-11-04, 12:49   #1878
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
To ja byłem Nie wiem, może mi się faktycznie pomieszało coś z baraniną, albo inszym rodzajem mięsa?
Baraninę się moczy ona podobno ma specyficzny zapach (nie wiem, dojrzałego barana nie jadłam, ino jagnięta), który nie każdemu odpowiada, a moczenie go podobno łagodzi.
Stary 2016-11-04, 12:52   #1879
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
a trwałe toto? Kiedyś miałam stary Healthy mix i masakra, nie dość, że najjasniejszy za ciemny, to jeszcze kompletnie nie wtapiał się w skórę, tylko zostawał na niej mokra warstewka podkładu ścierająca się z najlżejszym dotykiem

Cytat:
ja lubię jeść, ale ze względu na utrzymywanie wagi, to się pilnuję
a że stać przy garach nie cierpię, to jem kanapki/owoce/jogurty, a obiady tylko takie, co sie robią w 15 minut, najlepiej w jednym garze albo na patelni
Stary 2016-11-04, 13:06   #1880
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ja się dziwię, czemu jeszcze #błonkowego nie ma, dziewictwo przecież takie święte i fogle
Ciekawych czasów doczekaliśmy, zaiste...
Nie śmiej się, to przestaje być zabawne http://www.wyrwanezkontekstu.pl/ludz...chore-dziecko/ Ja się zastanawiam, czy to się nie nadaje do Trybunału Praw Człowieka w Hadze, taki handelek ludzkim życiem - ty nam duszyczkę, my ci 4 tysiączki do rączki
Cytat:
oesu, dziegieć w Hefajstosie, oooo nieeeee

Ja kocham jeść, lubię gotować - ale nie mam czasu , no i całe życie jestem na diecie, bo wszystko od razu przerabiam na sadło

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 13:11   #1881
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a trwałe toto? Kiedyś miałam stary Healthy mix i masakra, nie dość, że najjasniejszy za ciemny, to jeszcze kompletnie nie wtapiał się w skórę, tylko zostawał na niej mokra warstewka podkładu ścierająca się z najlżejszym dotykiem
IMO jets jeszcze gorszy w kwestii trwałości niż HM. Ściera się. Mimo upudrowania. On się tak jakby ślizga po skórze.
Stary 2016-11-04, 13:13   #1882
gryx82
BAN stały

Cytat:
2. Zazdroszczę Ci. Chciałabym nie mieć na punkcie jedzenia zajawki.

Cytat:
Ja bym w ogóle chciała mieć (co najmniej) o połowę mniejszy apetyt
Lubię jeść, lubię gotować, najlepiej dużo i dobrze
Zazdroszczę ludziom, którym wystarczy jedna kanapeczka na śniadanie, jogurcik w południe i żadnej kolacji - dla mnie to głodowe racje

Cytat:
Baraninę się moczy ona podobno ma specyficzny zapach (nie wiem, dojrzałego barana nie jadłam, ino jagnięta), który nie każdemu odpowiada, a moczenie go podobno łagodzi.
Baraninę jadłem raz, 100 lat temu i szczerze mówiąc, smaku zupełnie nie pamiętam Za późno się urodziłem, by "wychować" się na tych wszystkich specjałach kuchni dziadków (bo za mojej pamięci królował już tylko drób i wieprzowina, wołowina od święta). Gołębie jadałem, o!
Stary 2016-11-04, 13:13   #1883
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Nie śmiej się, to przestaje być zabawne http://www.wyrwanezkontekstu.pl/ludz...chore-dziecko/ Ja się zastanawiam, czy to się nie nadaje do Trybunału Praw Człowieka w Hadze, taki handelek ludzkim życiem - ty nam duszyczkę, my ci 4 tysiączki do rączki
Ja właśnie na to liczę, że jakieś sprytniejsze prawniki opozycji znajdą odpowiednie argumenty czarno an białym, żebym dało się to spacyfikować, no bo przecież nie wyobrażam sobie, żeby tak stać i się przyglądać

Czas edycji: 2016-11-04 o 13:14
Stary 2016-11-04, 13:16   #1884
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ja właśnie na to liczę, że jakieś sprytniejsze prawniki opozycji znajdą odpowiednie argumenty czarno an białym, żebym dało się to spacyfikować, no bo przecież nie wyobrażam sobie, żeby tak stać i się przyglądać
Oby, bo naród durny ponad wszelkie pojęcie, dzieciątko nienarodzone rzecz święta , musi się urodzić po trupach

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 13:21   #1885
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Gołębie jadałem, o!
Paniczyk

Z nieco bardziej oryginalnego drobiu jadłam perliczkę (w moim wydaniu za sucha) i przepiórki. Przepiórki mi owszem, smakują, ale dwie sztuki na łebka to jest absolutne minimum, żeby cokolwiek poczuć
Stary 2016-11-04, 13:29   #1886
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Nie śmiej się, to przestaje być zabawne
To jest śmiech przez łzy, bo te absurdy mi się w głowie po prostu nie mieszczą
Cytat:
no i całe życie jestem na diecie, bo wszystko od razu przerabiam na sadło
Ja może nie całe życie, ale często (teraz też by się przydało)
Cytat:
Paniczyk
Z kurnej chaty
Stary 2016-11-04, 14:40   #1887
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Nie, ale ryba w galarecie kojarzy mi się "odświętnie" tak
W stroju ludowym i z goździkiem???
Cytat:
.
No i mi się teraz chce schabowych, a kie kury na parze z makaronem z cukinii!!!
Cytat:
"Specyficzny zapach", to najdelikatniejsze, co można o tym powiedzieć. Ale dobry kucharz potrafi sobie z tym poradzić, na którymś Hubertusie mieliśmy barana z rożna i był pyszny.

W ogóle, mam dziś znów fajny dzień - oby tak do końca. Widziałam się z koleżanką, która też odeszła z mojej roboty, tylko ona na emeryturę, bo miała dość tego samego, co ja. Przesiedziałyśmy w kociej knajpie prawie 4 godziny
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 14:44   #1888
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz co prawda nie schabowe ale wpadaj next week na mieloniaki, bo własnie zanabyłam po taniości łopatki wieprzowej i będę lepić może nawet trochę klopsików w pomidorach będzie ...

BTW w Tesco kupiłam też świeżego ososia w płatach w zawrotnej cenie 15 zeta za kilo w prmołszyn

Edytowane przez Katty_p13
Czas edycji: 2016-11-04 o 14:45
Katty_p13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 14:47   #1889
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Mursz co prawda nie schabowe ale wpadaj next week na mieloniaki, bo własnie zanabyłam po taniości łopatki wieprzowej i będę lepić może nawet trochę klopsików w pomidorach będzie ...

BTW w Tesco kupiłam też świeżego ososia w zawrotnej cenie 15 zeta za kilo w prmołszyna
Ososia też chcę!!!
Nie kuś, bo zrobię nalot

A to jeszcze się pochwalę, a co tam, choć wiem, że się już nudna robię. Ostatni raz... Dostałam dziś mail z Polskiego Związku Jeździeckiego, będę miała u nich wystawę!!!
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:01   #1890
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ososia też chcę!!!
Nie kuś, bo zrobię nalot

A to jeszcze się pochwalę, a co tam, choć wiem, że się już nudna robię. Ostatni raz... Dostałam dziś mail z Polskiego Związku Jeździeckiego, będę miała u nich wystawę!!!
Zapisz
Nie bojam sie

Gratki wielkie poszlajam się więc po wystawach

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości