Scent Bar LX - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 15:35   #1891
Parabelka
Panaroja

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
W stroju ludowym i z goździkiem???

"Specyficzny zapach", to najdelikatniejsze, co można o tym powiedzieć. Ale dobry kucharz potrafi sobie z tym poradzić, na którymś Hubertusie mieliśmy barana z rożna i był pyszny.
Zapisz
1.wfidzeu to karpik w łowickim pasiaczku i z czerwonym goździkiem w pysku, zalany galaretą po całości
2.a bo do jedzenia to musi być skopiec czyli baran wykastrowany za młodu i MŁODY , stara baranina jest absolutnie niejadalna tylko u nas dziś nikt już sobie z baraniną nie umie poradzić .A najlepsze jest jagnię .
Cytat:

A to jeszcze się pochwalę, a co tam, choć wiem, że się już nudna robię. Ostatni raz... Dostałam dziś mail z Polskiego Związku Jeździeckiego, będę miała u nich wystawę!!!
Zapisz

mnie się trafiło jeść gołębia dzikiego pieczonego , zająca i bażanta , którego nie pamiętam , bo to wieki temu było i chyba dziką kaczkę też , ale głowy nie dam . Królik też dobry , ale tylko szynki, reszta mdła jak biust kurzy

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 15:39   #1892
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Alledrogo...?
Nie, no, nie wierzę, ze przez 389 stron stolików kawowych nic nie znajdziesz
ja bardzo wierze
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:14   #1893
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Nie bojam sie

Gratki wielkie poszlajam się więc po wystawach
A potem winko dla odreagowania Dzięki
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.wfidzeu to karpik w łowickim pasiaczku i z czerwonym goździkiem w pysku, zalany galaretą po całości
2.a bo do jedzenia to musi być skopiec czyli baran wykastrowany za młodu i MŁODY , stara baranina jest absolutnie niejadalna tylko u nas dziś nikt już sobie z baraniną nie umie poradzić .A najlepsze jest jagnię .

mnie się trafiło jeść gołębia dzikiego pieczonego , zająca i bażanta , którego nie pamiętam , bo to wieki temu było i chyba dziką kaczkę też , ale głowy nie dam . Królik też dobry , ale tylko szynki, reszta mdła jak biust kurzy
Gołębie kiedyś podali nam w Egipcie. Żeby było śmieszniej, kiedy pytali, czy "pidżeon" na obiad ok, cała misja wyobrażała sobie nasze, polskie gołąbki z mięsem i wyraziła chęć ich zjedzenia dnia następnego. A że ja gołąbków nie lubię, poprosiłam o kurczaka. Jakież było zazkoczenie, kiedy podali im całę pieczone gołębie, po naciśnięciu których, z doophy wyskakiwała im zielona kasza... Także tylko ja nie położyłam się spać głodna
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:21   #1894
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Wróciłam własnie z pogrzebu i stypy, to już 4 w ciągu 4 lat

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:34   #1895
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
T

Zaginiona siostra Redzi!
Ta
Ta grubsza

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a trwałe toto? Kiedyś miałam stary Healthy mix i masakra, nie dość, że najjasniejszy za ciemny, to jeszcze kompletnie nie wtapiał się w skórę, tylko zostawał na niej mokra warstewka podkładu ścierająca się z najlżejszym dotykiem

:
Na mnie nie do zdarcia. Healthy nie miałam, nie porownam.
Weż sobie jakiś pojemnik i odlej próbkę w Ross, tak zrobilam,. Z 5 ml mi sioę wlało, jeszcze dziewczyna donosila tester z zaplecza bo nie było...warto potestować. Krycia mocnego nie ma, ale pięknie wyrownuje koloryt i ukrywa pory. No nie każdemu of kors, ale Ty raczej nie masz wiele do ukrycia
Cytat:
A to jeszcze się pochwalę, a co tam, choć wiem, że się już nudna robię. Ostatni raz... Dostałam dziś mail z Polskiego Związku Jeździeckiego, będę miała u nich wystawę!!!
Zapisz
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:38   #1896
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja bardzo wierze

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Usta nigdy, mam wrażenie że wyglądam na zbyt wypacykowaną, jak nie ja całkiem .
Mnie interesują kolory imitujące naturalny, ale ładniejsze i mocniejsze. Bo z natury prawie nie widać mi górnej wargi. Śliwkowe też lubię, te już konkretnie widać, więc nie używam ich na każdą okazję.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 16:43   #1897
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Mnie interesują kolory imitujące naturalny, ale ładniejsze i mocniejsze. Bo z natury prawie nie widać mi górnej wargi. Śliwkowe też lubię, te już konkretnie widać, więc nie używam ich na każdą okazję.
Uwielbiam dziewczyny z wymalowanymi ustami, zawsze się gapię. Tylko po pierwsze nie umiem nosić, zaraz łapa leci odruchowo, bo coś mam. Po drugie i chyba gorsze, serio mam wrażenie ,ze wyglądam wulgarnie. U innych się zachwycam. Zwłaszcza jak kolor jest mega mocny. kolor swój na szczęście mam dość widoczny, więc w sumie mogę sobie odpuścić...ale i tak mi żal trochę.
Stary 2016-11-04, 17:11   #1898
gryx82
BAN stały

Cytat:
W stroju ludowym i z goździkiem???
Taki to już w ogóle full wypas!
Cytat:
"Specyficzny zapach", to najdelikatniejsze, co można o tym powiedzieć.
Czasami w kupnej wieprzowinie trafi się jakieś zbłąkane mięso ze starego knura, też bardzo charakterystycznie capi
Cytat:
Przesiedziałyśmy w kociej knajpie prawie 4 godziny

Cytat:
tylko u nas dziś nikt już sobie z baraniną nie umie poradzić
Nie obrażaj Górali
Cytat:
Jakież było zazkoczenie, kiedy podali im całę pieczone gołębie, po naciśnięciu których, z doophy wyskakiwała im zielona kasza...
O Jeeezu... to nie to, o czym myślę, prawda?
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość

Cytat:
Ta
Ta grubsza
Oj tam, to wina genów wszystko
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 17:17   #1899
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Uwielbiam dziewczyny z wymalowanymi ustami, zawsze się gapię. Tylko po pierwsze nie umiem nosić, zaraz łapa leci odruchowo, bo coś mam. Po drugie i chyba gorsze, serio mam wrażenie ,ze wyglądam wulgarnie. U innych się zachwycam. Zwłaszcza jak kolor jest mega mocny. kolor swój na szczęście mam dość widoczny, więc w sumie mogę sobie odpuścić...ale i tak mi żal trochę.
Ja uwielbiam nosic szminki w wyrazistych kolorach
A kiedys byłam całkiem nieszminkowa

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 17:18   #1900
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Gołębie kiedyś podali nam w Egipcie. Żeby było śmieszniej, kiedy pytali, czy "pidżeon" na obiad ok, cała misja wyobrażała sobie nasze, polskie gołąbki z mięsem i wyraziła chęć ich zjedzenia dnia następnego. A że ja gołąbków nie lubię, poprosiłam o kurczaka. Jakież było zazkoczenie, kiedy podali im całę pieczone gołębie, po naciśnięciu których, z doophy wyskakiwała im zielona kasza... Także tylko ja nie położyłam się spać głodna
Zapisz
jak nic zielona soczewica jako farsz , prawda ?
Cytat:

Cytat:
ja bardzo wierze

Cytat:
też mi się takie wymalowane usta podobają i po wielu latach nieudanych prób osiągnięcia dobrego efektu odkryłam sekret dobrego wyglądu z takimi - odpowiedni kształt i pełność ust, inaczej lepiej nie próbować najlepiej wyglądają jasne blondynki z zerowym makijażem oczu i jasna cera -wtedy takie wiśniowe/śliwkowe/brązowe usta są jak wykrzyknik

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-04, 17:20   #1901
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Cytat:

Tyle dobrze, ze teraz nie z mojej rodziny, wiec w sumie luzik, o ile tak mozna powiedzieć w ogóle o stypie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 17:34   #1902
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tam, to wina genów wszystko
I buł z serem

Cytat:
Akurat Ciebie, to widzę w każdym mocnym kolorze
Cytat:

też mi się takie wymalowane usta podobają i po wielu latach nieudanych prób osiągnięcia dobrego efektu odkryłam sekret dobrego wyglądu z takimi - odpowiedni kształt i pełność ust, inaczej lepiej nie próbować najlepiej wyglądają jasne blondynki z zerowym makijażem oczu i jasna cera -wtedy takie wiśniowe/śliwkowe/brązowe usta są jak wykrzyknik

O tak, ksztalt to zdecydowanie podstawa. A że moje sa jakie są, niby ok, ale jednak nie....cóż, mowi się trudno
Na szczęscie oko mam stworzone do malowania

Mi się bardzo, ale to bardzo podobają rudzielce w mega mocnych czerwonych szminach, ale dobrze dobrane i jedno i drugie do cery to wyjątkowa rzadkość...no i brunety w śliwce
Stary 2016-11-04, 17:50   #1903
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Akurat Ciebie, to widzę w każdym mocnym kolorze

Mi się bardzo, ale to bardzo podobają rudzielce w mega mocnych czerwonych szminach, ale dobrze dobrane i jedno i drugie do cery to wyjątkowa rzadkość...no i brunety w śliwce
I dobrze widzisz, bo własnie w wyrazistych sie najlepiej czuje i w takich mi najelpeij tez. Najgorzej jak mam cieliste, etc - malo wyrazisto wtedy to wyglada.

Jak mialam czerwone/rudawe pióra to uwielbialam mocne czerwienie nosic I oko w zieleniach, ale nie a la kicz, tylko stonowane.

A teraz wlasnie chce nabyc sliwkowa szmine Do białych piór bedzie coś chyba a la biała Morticia Addams

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 18:00   #1904
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle, mam dziś znów fajny dzień - oby tak do końca. Widziałam się z koleżanką, która też odeszła z mojej roboty, tylko ona na emeryturę, bo miała dość tego samego, co ja. Przesiedziałyśmy w kociej knajpie prawie 4 godziny
Zapisz
Carpe diem! skoro mowa o karpiach Takie dni procentują! Radocha trzyma długo.
Cytat:
Zapisz
Wow! Ale kapitalna sprawa! To jest COŚ!

Cytat:
ja bardzo wierze
Dziękuję. Ja to nawet wiem, bo już to kiedyś przerabiałam, of kors stół zamawialismy u stolarza. Ale tym razem chodzi o tani chłam, więc powinno być łatwiej. Chociaż kurcze, ja mam w sobie jednak coś takiego, co nie pozwala mi kliknąć byle czego Yyyyyyghgrgrgr znów te rymy

Cytat:
rozumiem smutek.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-04 o 18:41
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 18:08   #1905
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

rozumiem smutek.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 18:25   #1906
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Tylko po pierwsze nie umiem nosić, zaraz łapa leci odruchowo, bo coś mam. Po drugie i chyba gorsze, serio mam wrażenie ,ze wyglądam wulgarnie.
Ja nie mam gdzie się tak malować. Z didem do parku? Do przedszkola? Do US? No nie ma gdzie. A jak już wyjdę do ludzi, bez wózków, to najprędzej na wino albo jakieś żarcie i zaraz będzie trzeba poprawiać makijaż, pff.

Cytat:
Mi się bardzo, ale to bardzo podobają rudzielce w mega mocnych czerwonych szminach, ale dobrze dobrane i jedno i drugie do cery to wyjątkowa rzadkość...
Oj ciężko, co użyję czegoś odrobinę wpadającego w czerwień to porażka... Albo kłóci się z chłodną cerą, albo z ciepłym łbem. Może prawdziwym rudzielcom jest łatwiej, całe są z natury jesieniami i pasuje im ciepła czerwień.

Cytat:
też mi się takie wymalowane usta podobają i po wielu latach nieudanych prób osiągnięcia dobrego efektu odkryłam sekret dobrego wyglądu z takimi - odpowiedni kształt i pełność ust, inaczej lepiej nie próbować
Ja po latach twierdzenia, że mam wąskie usta starej bibliotekarki, powiększania ich bezbarwnymi lub jasnymi błyszczykami itp., pomalowałam je matową kredką na ciemny kolor, trochę poza linią iii mam normalne Teraz już ciągle maluję. Ale ja nie trawię obecnej mody na wielkie wargi, dla mnie to wygląda tandetnie, więc mam zaburzone postrzeganie swoich

Stary 2016-11-04, 18:55   #1907
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam gdzie się tak malować. Z didem do parku? Do przedszkola? Do US? No nie ma gdzie. A jak już wyjdę do ludzi, bez wózków, to najprędzej na wino albo jakieś żarcie i zaraz będzie trzeba poprawiać makijaż, pff.
Ale dziewczyny, dla których mocne usta to jak oddychanie, nie potrzebują powodu, naszają wszędzie. Znam takie, widuję. Jeśli ktoś coś lubi i to jego styl, to nie mają większego znaczenia okoliczności. Analogicznie do perfum. My to kochamy i np nosimy perfumy dla siebie, w domu, dla własnej przyjemności. A inni tylko "na wyjścia". Więc można szminkę tylko do parku, pytanie czy się to lubi. Może spróbuj?

Chodzi mi o to, że dla wielu kobiet mocna szminka, to tak naturalny element makijażu jak dla mnie maskara. Im zazwyczaj pasuje, nie wyglądają na zrobione, tylko jakoś tak spójnie to wszystko gra z resztą. Myślę, że mogłoby i u Ciebie tak wyglądać, tak effortless

Ja mam Twój problem, bo jak wiesz, jesteśmy podobnymi typami szaromysie owłosienie (głowy!) plus niewidoczne rysy twarzy. Też od kiedy zaczęłam się brązowić, dodawać koloru, bo oczom wyrazistości zawsze dodawałam, to jest lepiej. Nie wyglądam na ostatnią fazę białaczki. Ale te usta. Chciałabym, ale nic się nie nadaje. Nic w intensywnych kolorach. No u mnie nawet wizażyści polegli. Jest coś takiego w moich rysach, ustach, chyba ich opadających kącikach, że wyraźna szminka wygląda tandetnie. Że z dwojga złego, lepiej moich nie podkreślać. Żałuję, bo dla większości kobiet szminka to taka odmładzająca rzecz. U mnie na odwrót. Robię czasem stains paluchem, żeby chociaż zaistniał kolor jakiś.

Czas edycji: 2016-11-04 o 19:08
Stary 2016-11-04, 21:04   #1908
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Rejcz, dzieki za przepis

Kawalek oczywiscie wyciągnęłam i się delektuję pranie dochodzi, ryba w lodówce, idę poczytać. Na jutro mi tylko firanki zostały, obiad już mam
Stary 2016-11-04, 21:32   #1909
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale dziewczyny, dla których mocne usta to jak oddychanie, nie potrzebują powodu, naszają wszędzie. Znam takie, widuję. Jeśli ktoś coś lubi i to jego styl, to nie mają większego znaczenia okoliczności.
Może przesadzam, ale moje wyjścia wydają mi niestosowne do mocnej szminki. Zmalowana w ten sposób urzędniczka - no nie. Chyba, że super kompetentna, takiej wszystko ujdzie na sucho. Do przedszkola, w którym narzekają na dida - no nie, będzie, że patologia siedzi i się pacykuje zamiast dida wychowywać. Na spacerek z wózkiem - tu w sumie można, ale inne matki w dresach, a ja i tak wystrojona w wet looki, metalurgię, smołki i jakieś fikuśne zwisy. I tak się niektóre patrzą po grzyba na placu zabaw taka rewia nindżopszowej mody

Stary 2016-11-04, 21:53   #1910
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Tyle dobrze, ze teraz nie z mojej rodziny, wiec w sumie luzik, o ile tak mozna powiedzieć w ogóle o stypie
to mi przypomina zdarzenie opisane w jakichś wspomnieniach Gombrowiczu jego szkolnego kolegi - Gombrowicz miał jakieś dwie starsze ciotki , mieszkające razem z jego rodzicami , no i kolega kiedyś odwiedziwszy Gombrowiczów był świadkiem następującej wymiany zdań między cioteczkami:
-No i jakże się pogrzeb udał ?
-E, nie bardzo , taki jakiś smutny...

Cytat:
Na szczęscie oko mam stworzone do malowania
chociaż to dobrze
U mnie to się Bogiem a prawdą nic do malowania nie nadaje no chyba że połacie pod podkład , to i owszem
Cytat:
I dobrze widzisz, bo własnie w wyrazistych sie najlepiej czuje i w takich mi najelpeij tez.

A teraz wlasnie chce nabyc sliwkowa szmine Do białych piór bedzie coś chyba a la biała Morticia Addams
1.
2. cudo będzie !
Cytat:
Ale dziewczyny, dla których mocne usta to jak oddychanie, nie potrzebują powodu, naszają wszędzie. Znam takie, widuję. Jeśli ktoś coś lubi i to jego styl, to nie mają większego znaczenia okoliczności. Analogicznie do perfum. My to kochamy i np nosimy perfumy dla siebie, w domu, dla własnej przyjemności. A inni tylko "na wyjścia". Więc można szminkę tylko do parku, pytanie czy się to lubi. Może spróbuj?
ale widzisz, ktoś może kochać mocne usta , a ma usta jak dwie kreski i wtedy z mocną szminką wygląda kuriozalnie i po prostu brzydko - no chyba że mu to zwisa . Ale jeżeli się zwraca uwagę na estetykę choć trochę - z wąskimi ustami mocna szminka nie przejdzie

Zapisz

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2016-11-04, 22:11   #1911
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
to mi przypomina zdarzenie opisane w jakichś wspomnieniach Gombrowiczu jego szkolnego kolegi - Gombrowicz miał jakieś dwie starsze ciotki , mieszkające razem z jego rodzicami , no i kolega kiedyś odwiedziwszy Gombrowiczów był świadkiem następującej wymiany zdań między cioteczkami:

2. cudo będzie !

ale widzisz, ktoś może kochać mocne usta , a ma usta jak dwie kreski i wtedy z mocną szminką wygląda kuriozalnie i po prostu brzydko - no chyba że mu to zwisa . Ale jeżeli się zwraca uwagę na estetykę choć trochę - z wąskimi ustami mocna szminka nie przejdzie

Zapisz
Gombrowicz - uwielbiam go i on nim dykteryjki

To mówisz zeby klikać ta śliwkę?
Dokładnie taka http://www.temptalia.com/product/mac...ight/?i=261319

Masz racje - przy takich kreskach niestety mocne - zwłaszcza ciemne kolory nie wygladaja niestety za dobrze

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 22:30   #1912
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Może przesadzam, ale moje wyjścia wydają mi niestosowne do mocnej szminki. Zmalowana w ten sposób urzędniczka - no nie. Chyba, że super kompetentna, takiej wszystko ujdzie na sucho. Do przedszkola, w którym narzekają na dida - no nie, będzie, że patologia siedzi i się pacykuje zamiast dida wychowywać. Na spacerek z wózkiem - tu w sumie można, ale inne matki w dresach, a ja i tak wystrojona w wet looki, metalurgię, smołki i jakieś fikuśne zwisy. I tak się niektóre patrzą po grzyba na placu zabaw taka rewia nindżopszowej mody
Ja rozumiem dyplomatyczne relacje z przedszkolem - jak Cię widzą, tak Cię piszą - w urzędzie, hmmmm, różnie bywa, zależy an kogo się trafi. Ale w parku serio możesz poszaleć. Pamiętaj, Ty nie jesteś tymi innymi matkami. Nie wszystkie jesteśmy takie same. Lubisz taki styl, więc nim jesteś. Niech się ludzie przyzwyczają.

Cytat:

Zapisz
Otóż właśnie, że nie zawsze. Tyle filmików urodowych widziałam na YT, że już przestało mnie dziwić, że ta zasada nie musi się sprawdzać. Nie sama wąskość ma znaczenie, a kształt. No ale nie zamierzam tego rozkłądać na czynniki pierwsze Po prostu nie raz i nie dwa wyrwało mnie z butów, jak laski o zwyczajnych, nieistniejących, krzywych ustach, po nałożeniu szminek, wręcz kredek w ostrych kolorach wyglądały milion razy lepiej. Serio, tu nie ma wcale takich sztywnych zasad.

Serial Młody Papież jest fenomenalny!!!!!

Muuuuuuuuuuuuzyyyyyyyyyyy yka! Czad! No co za frajda, jak mi ktoś zrobił przyjemność. Doskonałość!

Samą koncepcję już łapię. Nieźle to zrobili. Najpierw chaos a potem pomalutku odkrywanie o co cho. I fajne jest to, że właśnie nie musi być wyłożone na tacy o co cho. Że jest miejsce na domysły, że jest "oko", że jest pole do interpretacji. Że nie jest tak chamsko oczywisty jak się każdy mógł spodziewać.
Aktorsko, serial jest doskonały, i tu mam na myśli nie tylko Jude, ale przede wszystkim Silvio Orlando. Ile smaczków w scenariuszu przemyconych. Perła! Ciekawe czy świat się odważy na nagrody dla nich, myślę, że z czasem tak

I podoba mi się ta hmmm teatralna zabawa obrazem, symboliczne ustawianie bohaterów. Na początku zaskakiwało, bo spodziewaliśmy się normalnego serialu, a teraz widzę w tym analogie do treści, do rytuałów, do hierarchii. Fajne te reżyserskie "myki". Zdjęcia!

Czas edycji: 2016-11-04 o 22:36
Stary 2016-11-04, 23:00   #1913
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale w parku serio możesz poszaleć. Pamiętaj, Ty nie jesteś tymi innymi matkami. Nie wszystkie jesteśmy takie same. Lubisz taki styl, więc nim jesteś. Niech się ludzie przyzwyczają.
Póki co maluję się mocniej na imprezy albo wyjścia typu galeria handlowa Z placem zabaw nie mogę się przemóc.

A tak poza tym pragnę napisać, że wszyscy, którzy uważali, że narzekam na swój wygląd dla komplementów mylili się! Otóż teraz jestem autentycznie zadowolona. Poprawiła mi się cera, znalazłam dla siebie dobrą fryzurę, dobrą kolorówkę, dobre ciuchy, i czuję się fajnie, zgodnie ze swoją wizją i gustem.
Psychicznie w praktyce też to odczuwam, nawet nie zdawałam sobie sprawy jaka byłam wcześniej spięta i zawstydzona między ludźmi.
Aż głupio, że cera, twarz tak wpływają na samopoczucie.

Stary 2016-11-04, 23:07   #1914
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Wychodzi,że tylko mnie jest wszystko jedno co jem...miesiącami mogę lecieć na jogurcie/maslance i bułce z serem lub czymkolwiek
O nie, jeszcze ja! Dzisiejszy obiad - odgrzana pizza z wczoraj

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Baraninę się moczy ona podobno ma specyficzny zapach (nie wiem, dojrzałego barana nie jadłam, ino jagnięta), który nie każdemu odpowiada, a moczenie go podobno łagodzi.
Można też pieczołowicie wykrawać tłuszczyk, bo to w nim kryje się najwięcej "aromatu"

Cytat:
Zapisz
IDEALNIE!!! Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca na Twoją wystawę

Cytat:
ja bardzo wierze

Cytat:
Zapisz

Cytat:

Cytat:
Czasami w kupnej wieprzowinie trafi się jakieś zbłąkane mięso ze starego knura, też bardzo charakterystycznie capi
Nie musi być stary. Coraz częściej będzie się spotykało smierdzącą wieprzowinę, bo jest trend na kastrację knurków chemiczną, a nie chirurgiczną, a chemiczna bywa zawodna...

Cytat:

Cytat:

Red, "potrzebuję" pachnących lakierów do paznokci

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 23:12   #1915
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
]

Tata mi ostatnio opowiadał, ze podobno w latach międzywojennych w regionie łowickim był zakaz urządzania wesel, bo co wesele, to kogoś zaciukali sztachetą

Żeby ciapiące mięso tylko ze zle kastrowanych knurków się bralo...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-11-04 o 23:14
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-04, 23:12   #1916
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 23:15   #1917
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co maluję się mocniej na imprezy albo wyjścia typu galeria handlowa Z placem zabaw nie mogę się przemóc.

A tak poza tym pragnę napisać, że wszyscy, którzy uważali, że narzekam na swój wygląd dla komplementów mylili się!
Otóż teraz jestem autentycznie zadowolona. Poprawiła mi się cera, znalazłam dla siebie dobrą fryzurę, dobrą kolorówkę, dobre ciuchy, i czuję się fajnie, zgodnie ze swoją wizją i gustem.
Psychicznie w praktyce też to odczuwam, nawet nie zdawałam sobie sprawy jaka byłam wcześniej spięta i zawstydzona między ludźmi.
Aż głupio, że cera, twarz tak wpływają na samopoczucie.
1.Ależ ja to rozumiem. Rozumiem oba "obozy". Wszystko zależy od tego co nam w duszy gra. Nawet szminka

2. To było oczywiste zawsze dla tych wszystkich innych

Wiem co czujesz. Miałam to chyba kilka lat temu przez jakiś rok. Cudowne uczucie.
Stary 2016-11-04, 23:20   #1918
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Red, "potrzebuję" pachnących lakierów do paznokci
Yyy, ale że ja się na tym znam? Nie znam się kompletnie Jakieś dzieckie kup

Zapomniałam skomentować szminki Corii - bier!
Moja śliwka to w porównaniu z tym nudziak Ale aż takie ciemne mi nie pasują.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Wiem co czujesz. Miałam to chyba kilka lat temu przez jakiś rok. Cudowne uczucie.
No nie, więc minie
Ale uczucie faktycznie cudowne, wyjść do ludzi tak na luzie i czuć, że jest się na tym samym poziomie a nie niżej. Trza doświadczyć coby zrozumieć

Stary 2016-11-04, 23:30   #1919
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Zapomniałam skomentować szminki Corii - bier!
Moja śliwka to w porównaniu z tym nudziak Ale aż takie ciemne mi nie pasują.
No musze kliknąć bo łazi za mna
Jeszcze ostra fuksja, ale mam takich pare wiec przesadyzm chyba byłby

Poka Twoja śliwkę

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-11-04, 23:34   #1920
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Żeby ciapiące mięso tylko ze zle kastrowanych knurków się bralo...
A z czego jeszcze? Poza oczywistościami typu nieświeżość (ale to jednak inny rodzaj smrodku )

Cytat:
Yyy, ale że ja się na tym znam? Nie znam się kompletnie Jakieś dzieckie kup
Nie, po to mi Ebay potrzebny Już mam konkretne upatrzone, Revlony, na ebay'u mają takie, które nie były dostępne w Polsce. Obecnie na szponie górnym mam Wild Violet - chciałabym takie fiołkowe perfumy

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości