|
|
#1861 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Scent Bar LX
I skojarzenia masz prawidłowe, ale mnie zazwyczaj o świątecznej porze miesiąca nie stać na fanaberie w rodzaju ryby w galarecie - a że jeszcze z wypłaty coś tam mam, a w Biedrze akurat dawali....
Miał być wczoraj na obiad indyk wg przepisu Rejcz, ale - raz, ze nie było indyka
|
#1862 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Oczy też miałam zawsze za mało zmalowane. Teraz się konkretnie koloruję (oczy, usta, brwi), akurat podkładów nie używam wcale. No i wreszcie dobrze się czuję i nie wstydam ludzi.2. Edipe chyba miałam, nic ciekawego. Hephaistos jest podobno fajny, w klimatach Blacka itp. |
|
|
|
|
#1863 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Za rybą w warzywach nie przepadam, nawet na ciepło - a na zimno to już w ogóle Smażoną tak - ale niech mi ją ktoś poda gotową i niech ja nie muszę sobie zasmradzać całego mieszkania, tylko dlatego, żeby zjeść porcję ryby na obiad ![]() W galarecie jest niekonfliktowa a najbardziej pracochłonne jest przygotowanie garnirunku.
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inne byłoby za suche.
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A powiedz mi jeszcze - obsmażasz przed włożeniem do pieca, czy wrzucasz tylko przyprawione i od razu z owocami?
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-11-04 o 11:28 |
|
|
|
|
#1868 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale już tak naj-naj to preferuję wersję "zwyczajną", czyli ryba w panierce, prosto z patelni |
|
|
|
|
#1869 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
BTW - kto wczoraj wypisywał coś o moczeniu królika w maślance? nie miałam jak odpisać, bo Wizażowi informatycy od pół roku nie potrafią ogarnąć problemu z kodem CSFR i z telefonu mnie wyrzuca, ale w życiu w niczym królika nie moczyłam ![]() I owszem, nie kupuję królika w całości ze względu na skojarzenia zazwyczaj udka albo łopatki jako najbardziej mięsiste.---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Białą kiełbasę to ja jadam wyłącznie na surowo
|
|
#1870 |
|
Piers do przodu
|
w mleku to ja czasem moczę schab na schabowe
wychodzą mięciutkie i delikatne. I tyle a co do obsmażania to zamyka mięsku pory i jest po duszeniu/pieczeniu/gotowaniu bardziej soczyste i kruche - ot i filozofia ![]() U mnie w temacie dziś flaki dzień ostatni wyszły przepyszne ale nie żałowałam warzyw, gałki muszkatołowej i imbiru ...
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Warning!!!! Będzie o meblach.
![]() Temat stolika kawowego powraca. Pozbywam się takiej IKEI bo za duża (120 cm) a my non stop stolik przesuwamy - na pamelach A szukam czegoś mniej więcej takiego, preferably 80cmx80xm (pierwsze zdjecie) - za małe pieniądze. Ikea przez lata spełniła swoje zadanie - bo szkło, bo prześwit to nie zagraciła w sumie niewielkiego pokoju dziennego 15 m2 (my mamy dzienny mniejszy od sypialni) No ale na teraz jest za duża. Była od czasów, kiedy nie mieliśmy kuchni i żadnego innego stołu. No i lypa. Cieżko jest znaleźć nie za 1000, mały kwadratowy stolik z półką. Nie ciemny i bez szyby. Albo duże ławy albo małe stoliczki bez półek. Znów latać za macherami i na zamówienie Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze szukać? Olx przeleciany, brw, bodzio, jysk, ikea. Jakieś meble pl też.Ok, przedzieram się przez Allegro. Coś tam nawet jest. Chłamowate, ale no niestety, po taniości dizajnu niet.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-11-04 o 12:28 |
|
|
|
#1873 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Alledrogo...?
Nie, no, nie wierzę, ze przez 389 stron stolików kawowych nic nie znajdziesz
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2016-11-04 o 12:36 Powód: stoliki |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Wychodzi,że tylko mnie jest wszystko jedno co jem...miesiącami mogę lecieć na jogurcie/maslance i bułce z serem lub czymkolwiek
|
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Zazdroszczę Ci. Chciałabym nie mieć na punkcie jedzenia zajawki. |
|
|
|
|
#1876 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ja bym w ogóle chciała mieć (co najmniej) o połowę mniejszy apetyt
![]() Lubię jeść, lubię gotować, najlepiej dużo i dobrze ![]() Zazdroszczę ludziom, którym wystarczy jedna kanapeczka na śniadanie, jogurcik w południe i żadnej kolacji - dla mnie to głodowe racje
|
#1877 | |
|
BAN stały
|
To ja byłem
Nie mam kogo zapytać niestety, babcia nie żyje od 15 lat, a to ona była specjalistką od tych spraw kulinarnych ![]() U nas mleko z cebulą ![]() ![]() Patrzę na allegro, ale tych z półką mniej (a jeśli już, to jakieś high-tech koszmarki) ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a że stać przy garach nie cierpię, to jem kanapki/owoce/jogurty, a obiady tylko takie, co sie robią w 15 minut, najlepiej w jednym garze albo na patelni
|
|
#1880 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Ja się zastanawiam, czy to się nie nadaje do Trybunału Praw Człowieka w Hadze, taki handelek ludzkim życiem - ty nam duszyczkę, my ci 4 tysiączki do rączki ![]() Cytat:
![]() Ja kocham jeść, lubię gotować - ale nie mam czasu , no i całe życie jestem na diecie, bo wszystko od razu przerabiam na sadło
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za późno się urodziłem, by "wychować" się na tych wszystkich specjałach kuchni dziadków (bo za mojej pamięci królował już tylko drób i wieprzowina, wołowina od święta). Gołębie jadałem, o!
|
|||
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-11-04 o 13:14 |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1885 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Paniczyk
![]() Z nieco bardziej oryginalnego drobiu jadłam perliczkę (w moim wydaniu za sucha) i przepiórki. Przepiórki mi owszem, smakują, ale dwie sztuki na łebka to jest absolutne minimum, żeby cokolwiek poczuć
|
#1886 | |
|
BAN stały
|
To jest śmiech przez łzy, bo te absurdy mi się w głowie po prostu nie mieszczą
![]() Cytat:
![]() Z kurnej chaty
|
|
|
|
|
#1887 | ||
|
To ja :)
|
W stroju ludowym i z goździkiem???
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle, mam dziś znów fajny dzień - oby tak do końca. Widziałam się z koleżanką, która też odeszła z mojej roboty, tylko ona na emeryturę, bo miała dość tego samego, co ja. Przesiedziałyśmy w kociej knajpie prawie 4 godziny ![]() Zapisz
|
|
#1888 |
|
Piers do przodu
|
Mursz co prawda nie schabowe ale wpadaj next week na mieloniaki, bo własnie zanabyłam po taniości łopatki wieprzowej i będę lepić
może nawet trochę klopsików w pomidorach będzie ...BTW w Tesco kupiłam też świeżego ososia w płatach w zawrotnej cenie 15 zeta za kilo w prmołszyn
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2016-11-04 o 14:45 |
|
|
|
#1889 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Nie kuś, bo zrobię nalot ![]() A to jeszcze się pochwalę, a co tam, choć wiem, że się już nudna robię. Ostatni raz... Dostałam dziś mail z Polskiego Związku Jeździeckiego, będę miała u nich wystawę!!! ![]() Zapisz
|
|
#1890 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Gratki wielkie poszlajam się więc po wystawach
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

nie miałam jak odpisać, bo Wizażowi informatycy od pół roku nie potrafią ogarnąć problemu z kodem CSFR i z telefonu mnie wyrzuca, ale w życiu w niczym królika nie moczyłam 

Znów latać za macherami i na zamówienie
Ma ktoś pomysł gdzie jeszcze szukać? Olx przeleciany, brw, bodzio, jysk, ikea. Jakieś meble pl też.
Nie mam kogo zapytać niestety, babcia nie żyje od 15 lat, a to ona była specjalistką od tych spraw kulinarnych 

poszlajam się więc po wystawach