|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Cytat:
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MartaMagda chyba w Poznaniu jest jakaś jedna, a może i dwie ![]() sreberko, super, że jesteś w szpitalu i na pewno teraz bedzie już dobrze Lilotka, super wyglada ta babka, ja właśnie piekę szarlotkę owsianą, za 18 minut wyjmuje z piekarnika ostatnio mam na nią mega fazę...silver no niestety tak to jest w tym Rossmanie, ale już by się nie wygłupiali z tą akcją skoro nie przestrzegają. odkąd mam duży brzuch byłam w 3 Rossmanach w Warszawie, dzisiaj w Konstancinie-Jeziornie i wszyscy patrzyli się na mój brzuch i odwracali oczy. Następnym razem zrobię eksperyment "wpycham się przed kolejkę". Może mnie nie zlinczują
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
MartaMagda, zawsze możesz się przeprowadzić
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
O nie nie nie, ja jestem rodowitą mieszkanką Poznania i nie ma w Polsce lepszego miasta
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3427 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie Escorpio oglądałam te leginsy - bardzo fajne, grube, ale nie wzięłam bo zastanawiam się, czy te, które oglądałam- rozmiar M nie byłby za krótkie, jakoś ten krok był mega nisko usadowiony, dużo miejsca na brzuszek. Przymierzałaś swoje może? Na razie się wstrzymałam |
||||||
|
|
|
#3428 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale koleżance jedna kasjerka powiedziała, że ma po prostu podchodzić bez kolejki i następnym razem tak zrobię W spożywczych sklepach nawet nie ma szans, żeby ktokolwiek mnie przepuścił Najbardziej się ostatnio wkurzyłam na Tesco, bo kolejki przez pół sklepu, a kasa dla kobiet w ciąży oczywiście nieczynna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te leżą idealnie, nie pamiętam tylko czy na długość w porządku
|
|||||||
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, od poniedziałku w Biedronce będzie Lovela za 12,89 zł (mleczko do prania 1,5l lub proszek 1,8kg). Co o niej myślicie? Nadaje się do pierwszego prania dziecięcych ciuszków?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narazie tyko raz się odezwałam W laboratorium bo gościu się mnie pyta czy jest za mną a ja na głos ze nie bo wchodzę bez kolejki i weszłam. Dopiero wróciłam od koleżanki ubranka boskie już mam stałego dostawcę hehe ale naprawdę już więcej nie ma mowy zebym kupiła cokolwiek bo chyba mam już za dużo i pewnie połowy nie założę no okej jeszcze skarpetki muszę kilka par
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3432 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej! ale miałam nadrabiania... Witam się w 6-tym miesiącu
byłam na warsztatach mama wie, fajnie było, ale niektóre rzeczy mnie troche zaskoczyły. Gościem był Zawitkowski i mówił np. o tym, ze bezsensowne jest podkładanie klina pod materacyk - dziecko ma spac na płaskim, że dziecka nie należy nigdy wybudzac tak jak często mówią przy kp, ze trzeba co 3h karmić - jak dziecko śpi to jest święte i wybudzać go nie można, jakoś negatywnie wypowiadał się o ciasnym otulaniu dziecka nie do końca to zrozumiałam, bo na samych warsztatach sprzedawali np. otulacz, ale z tego co zrozumiałam to on uważa, ze powinno być dziecko swobodne, a nie skrępowane. No i mimo, ze brzuch mam nie jakiś wielki to doświdczyłam mega bólu kręgosłupa i wysiedzeniu na krześle to już dla mnie wyczyn, strasznie się kręciłam. Cytat:
Cytat:
bardzo mi przykro, bo npaliłam się na nią, podoba mi się mega za tą cenę, no ale co zrobić... Wygląda naprawdę super!Cytat:
Nie znaczy to, że te które nie siedzą nie dbają, ale np. nie sądze żeby patologia udzielała się w wątkach ciążowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że z dzieckiem ok, a tobie powrotu do formy!
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie masakra, strasznie mnie kaszle. Z tego wszystkiego, wstyd się przyznać, jak mam atak kaszlu to popuszczam w majtki No i miałam mega atak duszności, tak mnie kaszlało że oddechu złapać nie mogłam w panikę wpadłam, mąż otwierał balkon na oścież żebym mogła zaczerpnąć powietrza. Coś strasznego, nigdy więcej nie chcę tego przeżyć.
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też ostatnio pisałam, że jak kichnęłam porządnie to też mi się popuściło |
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio robię z tego przepisu: http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/11...o-zdrowie.html
tylko zamiast cukru dałam trochę syropu z agawy, a zamiast masła olej kokosowy. Lipcówki założyły wątek, są na "L" jak my i mają takie samo serduszko i teraz się miesza na liście aaaa
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak u Was jest z instynktem macierzyńskim, czujecie go? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od niedawna coraz bardziej, wcześniej po prostu przyjmowałam do wiadomości. Choć dzieci bardzo lubię, długo zwlekaliśmy z decyzją o potomstwie, więc oboje z mężem wiemy, że wszystko obróci się o 360 stopni. Wiem, że będzie inaczej, ale nie twierdzę, że gorzej. Myślę, że po urodzeniu zakocham się w moim małym mężczyźnie. Koleżanki, które niedawno urodziły, a nie planowały i też niektóre były antydzieciowe, teraz stwierdzają, że to sama radość |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakoś niespecjalnie szczerze to za dziećmi nie przepadam i nie umiem sie z nimi obchodzić ani z nimi rozmawiać. Powoli czuje jak mi sie włącza wicie gniazda wiec powinno byc Ok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() A to zle lipcowki ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wygrałam jajo pierwsza kubek ;D może skojarzysz ![]() Co do klina to wiesz czemu bo dziś o tym myślałam i w sumie nie wiem Co do otulaczy to jego teoria jest taka że dziecko wcale nie ludzi być skrepowane i ścisniete jak w brzuchu bo juz nawet w brzuchu się prostuje i próbuje rozciagnac bo to właśnie czujemy jako kopniaczki. Ze zaleca się kilka dni (dni!) po porodzie ale nie żeby dalej czuł się jak w brzuchu tylko dla wyciszenia po stresie po porodzie. Otulaczy który był do wygrania był podobno mniej krepujavy, taki kokon ale luźny... Ale co z tym klienem? Bo pozbiej zaczął o hamakach, fotelikach i to było dla mnie logiczne a o klinie nie wiem dlaczego... Cytat:
i ustaliłam dziś ze dam rade pierwszy tydzień to później już jakoś to będzie (kwestia jak podnosić, przewijać,kąpać )Wracam z Wycieczki mały zrobił przy cioci imprezkę więc mogła poczuć go przez brzuszek pięknie )---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Ja od miesiąca może dopiero do brzucha gadam. Wcześniej jak go nie było mocno widać to komunikowalam się telepatycznie a teraz mówię ale na zasadzie "a teraz maciupek zrobimy tacie żurek" itp
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle za obcymi dziećmi nie przepadam, nie umiem się roztkliwiać, unikam wręcz ich. może dlatego nie mam cytomegalii
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-11-05 o 20:07 |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
U nas ciąża planowana i można powiedzieć, że w młodym wieku, ale na razie to jest we mnie mieszanka przerażenia i ekscytacji. Nie dociera do mnie, że w brzuchu jest dziecko, jak kopie to sie cieszę, ale moja wyobraźnia tego nie ogarnia
nie rozpływam się nad ciuszkami, a przed ciążą tak właśnie bylo. Hormony mi dużo mieszają w głowie i strach przed nieznanym.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od zawsze byłam antydzieciowa i mimo ze staraliśmy sie bardzo bardzo długo to nie rozczulam sie nad kopniaczkami, bardziej mnie denerwują szczególnie w nocy, nie rozmawiam z brzuchem, ale ze jestem gadżeciara to ubranka i wyprawka sa moim ulubionym zajęciem i coraz bardziej nie mogę sie doczekac malucha na świecie. Poza tym ciąża jest masakryczny przeżyciem dla mnie i chce zeby sie już skończyła
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

z bólu.

Najbardziej się ostatnio wkurzyłam na Tesco, bo kolejki przez pół sklepu, a kasa dla kobiet w ciąży oczywiście nieczynna 
jutro wizyta u gin, to zobaczymy jak szyjka się trzyma... Proszę o kciuki 
ja mam tak od wczoraj, jestem pewna, że po żelazie, tym bardziej, że dawkę zwiększyłam na polecenie lekarza. kolor smoły.