|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. IV
Ja lepiej przygotowana psychicznie do ciąży byłam w wieku 22 lat wtedy czułam to coś ale jest jak jest i teraz mając 26 czuje się już inaczej może bardziej się boje? Nie wiem jak to opisać. Ale z drugiej strony bardzo się cieszę i mówię do brzucha nie cały czas ale jak kopie np
w ogóle to lubię dzieci ale te +2 wielu jestem ukochana ciocia ![]() Sama ciążę przechodzę jakoś super optymistycznie mimo bólu tego tamtego niewygody to szybko o tym zapominam i żyje normalnie jakoś nie narzekam a naprawdę potrafię na wszystko hehe. Moja koleżanka dzisiaj opowiadała mi o tej poduszce klinowej i kupiła bo mała ulewala ale nic nie pomogła ulewala dalej więc ja wyjęła. Więc może faktycznie jest bez sensu.
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-11-05 o 21:07 |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Poczytałam. Wyszło na to że sprawa łącząca poduszkę i klin. Poduszka krępuje ruchy noworodka który jeszcze ich nie ogarnia. Co więcej nie jest tylko pod główka ale też pod karkiem i barkami (tu widzę podobieństwo do klina) i dziecko ma zaburzoną symulacje mięśni brzucha oraz częściej odgina głowę do tyłu wciskając wręcz w materac, starając się wyprostować. Jest polecane jak.ktos ma silny refluks albo wlasnie nocą ulewa, dla jego bezpieczeństwa. Ale nie dla każdego i na długo (bo ulewanie kiedyś się kończy) ![]() Wiadomo, każda zrobi jak chce ale dziele się tylko tym co się dowiedziałam
|
|
#3454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tej Loveli w Biedronce, to nie wiem jak z nia jest, bo u mnie juz jest po tej promocyjnej cenie
![]() SQ czyli ten klin warto kupic czy nie? |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka, dużo zdrówka!
Jak urodziła się corcia to dostałam od męża pierścionek z wygrawerowanym jej imieniem i datą urodzenia, a do szpitala kwiaty Myślę,że to miły gest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Ja od swojego nie oczekuje niczego myślę że w tym stresie nie będzie mu w głowie myślenie o prezentach najwazniejsze ze mnie wspiera i duzo pomaga. Poza tym mamy być razem przy porodzie więc dla niego to też będzie ogromne przeżycie i tym tokiem to jemu też się coś należy za wsparcie
|
|
|
#3459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaz kwiatki albo pyszna kolacja po powrocie ze szpitala ,masaz stop Cokolwiek milego Dzis mielismy rodzinna wyprawe w poszukiwaniu butow dka starszej niestety nic mi sie nie podobalo i wkoncu zamowilam przez internet ale zare zachaczylam i pare ciuszkow kupilam Mysle ze dopiero jak dzieci maja 2+ zaczyna sie glupawka ciuszkowa , ja uwielbiam jak ladnie wyglada i jak wszystko do siebie pasuje nawet jak idziemy do lasu to jest wystrojona![]() Mlodszej jeszcze tak nie stroje bo wygida najwazniejsza ale tez bedzie strojnisia juz po siostrze ma odlozone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Caly dzien dzis mi brzuch faluje uwielbiam to uczucie , chociaz z brzuchem nie rozmawiam instyntkt macierzynski przyszedl od razu po porodzie w sekunde , wiedzialam co i jak a nigdy nie mialam dziecka na rece Teraz z dziecmi i wiekiem przyszlo mi opanowanie nie zawsze dziala bo czasami tak szaleja ze albo wybuchne albo zwariuje , mysle ze jak przyjdzie trzecia mala zołza to zwariuje napewno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3460 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko chcieliśmy, staraliśmy sie i cieszę się ciążą bardzo, ale mam też mega obawy jak to bedzie i że coś już się skończyło i nie wróci.Cytat:
Nie wiem do końca co z tym klinem, może on mówił o zdrowych dzieciach bez refluksu, że dla nich to niepotrzebne? nie ogarniam, ale na korytarzu słyszałam, że komuś jeszcze powtarzał, że doniesienia amerykanskich gastrologów mowią, że to nie pomaga, a może przeszkadzać. W sumie i tak klina nie planowałam, jak coś to ludzie podkładają segregator czy coś w tym stylu pod materac i tyle więc chyba odpuszcze Cytat:
tylko jak to ma sie do tego, że koty wielbiłam, miziałam, tuliłam i toxo nie miałam
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na sali z dwoma dziewczynami które będą rodziły drugie dziecko. Nie są one ani miłe ani pomocne. Czuje wręcz że mnie straszą. Jedną zaczęła rodzic o 3 w nocy i ma bóle krzyżowe których nie miała w pierwszej ciąży. Dobrze że jestem w miarę twardą i nie rusza mnie co do mnie mówią, powtarzam im że się nie boję. Teraz trochę puszczają z tonu bo widzą że jednak nie bedzie tak samo jak przy pierwszym. Nie życzę jednak żadnej takich koleżanek z sali
i żeby każda z nas do porodu jechała z domku a nie Musiała mieć wywołan.. Chce do domu
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szybkiego powrotu do domu ![]() Wszyscy spia a ja juz oczy wielkie... ciekawe kiedy sie przestawie na nowa godzine wreszcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że poczujemy jak dostaniemy dzieci na ręcę nie ma się co martwić - nawet teraz kochamy nasze brzuchy i chcemy dla nich jak najlepiej, więc po porodzie na bank zaskoczy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Wredne laski. Najlepiej takie olać. Niech się zajmą sobą a nie straszeniem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ale mialam sen... Snila mi sie Wiktoria, ktora chcialam wykapac. Problem zaczal sie juz przy rozbieraniu bo byla ubrana w jakis kaftanik, ktorego nie moglam zdjac mimo iz jej raczki byly wielkosci zapalek. Za to pod rajstopkami ogromna kupa haha. A w kolo chyba z 10 osob sie gapilo na nas, cgyba wszystkie babcie, ciocie etc. Tak sie balam ze mi sie rece caly czas trzesly ale jak juz przyszedl czas na kapiel to sie obudzilam hehe
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Zdrówka!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zuzkka Czas edycji: 2016-11-06 o 15:29 |
||
|
|
|
#3467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, polecam rejestrację w BebiProgramie. Nie dość, że wysyłają jakieś gratisy to jeszcze prowadzą internetową, darmową szkołę rodzenia. Jeśli ktoś ma dużo czasu, to naprawdę warto. Jestem właśnie w trakcie drugiej lekcji i mogę śmiało polecić
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Srebereczko
wspolczuje wspollokatorek.. Ale nie zwracaj na nie uwagi. Szybkiego powrotu do domku i duzo zdrowka ![]() MartaMagda, ja czuje instynkt to ciaza planowana, wyczekana, wyplakana wiec juz sie nie moge doczekac I juz jestem pewna ze czuje ruchy !
|
#3470 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U nas od rana pada i pochmurno. Nie wiem co dziś będziemy robić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślę,że to dlatego że staraliśmy się o dzidziusia 5 lat. I w dodatku pierwszą ciążę straciłam.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() A lekarze mówią coś kiedy wyjdziesz? Cytat:
u nas tak samo. Pierwsza ciąża bardzo wyczekana, planowana (5 lat się nie udawało). Teraz w drugą ciążę udało się zajść za pierwszym razem i to był wielki szok!
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-06 o 09:58 |
|||||||||
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sreberko wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
my właśnie mieliśmy obawy, czy staranie nie będzie wiecznościa, tylu znajomych ma problemy, a tu za 1 razem, dlatego jesteśmy wdzięczni losowi, ze jest ok ![]() A polspiochy w pepco kupilam za 13 PLN szt ![]() Niżej foto, sorki za jakość |
|||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
super! muszę się wybrać po wypłacie
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Sreberko zdrowka! Babami sie nie przejmuj!
|
|
|
#3474 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym im coś dopiekła tak dla zasady jak sa wredne Ja mialam spoko tylko jedna miala bardzo twardy sen i nie slyszala jak jej dziecko placze ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Ja bym im coś dopiekła tak dla zasady jak sa wredne Ja mialam spoko tylko jedna miala bardzo twardy sen i nie slyszala jak jej dziecko placze ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko głupimi babami sie nie przejmuj, zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia
![]() A ja się pochwalę, że mam dzisiaj urodziny cudownie jest się starzeć imprezy żadnej nie robię, rodzice przychodzą na obiad i oglądanie wózka
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sto lat! ja tez za jakis czas swietuje![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Pada snieg w Monachium!!!!!!! Juz niedlugo swieta juhuuuu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę świętować w lutym 25 urodziny
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiala moze ktoras z was literki z drewna lub naklejkowe na allegro? Bo tak mnie naszlo dzis ze powiesilabym chlopakom imiona nad lozkami..
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego!
![]() My dziś w domu lenimy się w dalszym ciągu. Wczoraj na obiad zrobiłam domową pizzę na spodzie z mąki gryczanej, z ciecierzycy i odrobiny pełnoziarnistej pszennej z warzywami i serami.... i tak się najadłam, że dalej czuję się najedzona ![]() malawrednioszka Super, doczekałaś się nareszcie!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

w ogóle to lubię dzieci ale te +2 wielu jestem ukochana ciocia 
)

ale będę zaglądać, może jeszcze trafię

Zdrówka!

cudownie jest się starzeć
ja tez za jakis czas swietuje