Scent Bar LX - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-05, 17:28   #1951
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LX

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Podobno kontrowersyjny w smaku?
czyste umami
genialnie podkręca sosy pieczeniowe, dodaję do zup zamiast kostek rosołowych
z bananem jeszcze nie jadłam
na sri lance robią herbatkę z marmite na kaca
ale najważniejsze to ostrzec domowników, że to nie nutella
jak chłopu tłumaczyłam, że na włosy to chcę, to do niedawna myślał, że nakładam jako maskę
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:44   #1952
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. ad pieprz. Już się nim nie sztacham, bo bardzo lubię jego smak, żal nie użyć.

Też się sztacham jedzeniem, każdym, i serio suszki są jak powietrze, pewnie dlatego, że wietrzeją Ale tymianek daje czadu. Możesz mieć osłabiony węch. Szkoda.

2. No i Angel poszedł pod nóż. Obecnie nie jest mi żal. Jak za nim zawyję kiedyś to można dać mi z liścia. (A tak poważnie, to se zrobię odprysk od Maminego na czarną godzinę) Nie wiem co jest grane. Nie mogę go nosić. Na kimś się zachwycam. Z nadgarstka wdycham z upodobaniem. Chyba bez sensu żeby leżał i się starzał. A mama nie chce gwiazdy za nic w swiecie, bo jej z rąk leci.

Tylko mam problem, bo fotka na kompie jak nic w pionie, a przy załadunku włazi poziomem? Nie wiem jak temu zaradzić, i czy w ogóle jest sens.

3. Nie o wygląd chodzi Gadka, mentalność.
1. Niestety, smak i węch poszły w las A pieprzu nie lubię, nikt mnie nie rozumie

2. Gdzie go chcesz posłać? Masz już domek dla niego? W razie czego u mnie byłoby mu jak u mamy

3. Chyba najbardziej gadka - mnie wszędzie rozpoznają
U mnie w domu gwary się nie używało (mama do dziś nie ma tego akcentu i jak "godo" to aż śmiesznie brzmi ), ale z dziadkami tylko tak. Najgorzej było jak zamieszkałam z nimi, tak mi to w krew weszło, że musiałam się ostro pilnować, a i tak się z czymś zawsze zdradziłam
Ale co ze mnie za Ślązaczka skoro nikt w rodzinie nie był górnikiem

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
czyste umami
Oooo To już rozumiem fenomen. Zawsze wydawało mi się to dość obrzydliwe

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2016-11-05 o 17:49
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:49   #1953
gryx82
BAN stały

Cytat:
czyste umami
To nie jest głupie, w końcu w większości sosów w proszku i kostek rosołowych jest ekstrakt z drożdży (a nawet w moim kremie matującym, którego nie używam z braku weny i odpowiedniej pogody)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 17:52   #1954
agnyska81
Zakorzenienie

Częstuję, póki coś jeszcze zostało
W konsystencji trochę gumowa, w smaku ponoć dobra. Wersja zupełnie nie patriotyczna, bo dodałam suszonych pomidorów, czosnku, kurkumy, wędzonej papryki, tymianku, majeranku i trochę startego cheddara. Zagryzłam nią popołudniową kawę

Edit: nie całą połówką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babka.jpg (79,4 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2016-11-05 o 17:54
Stary 2016-11-05, 17:57   #1955
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Gdzie go chcesz posłać? Masz już domek dla niego? W razie czego u mnie byłoby mu jak u mamy

Oooo To już rozumiem fenomen. Zawsze wydawało mi się to dość obrzydliwe
Było mi obojętne gdzie, kto chętny, (na fisażowym słusznym wątku) ale skoro mówisz, że jak u maaaaaaaamy to chyba nie może być lepiej. Zapraszam na pw to się dogadamy.

2. Marjmajt jest pyyyyyyyyyyyyyyyycha!

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Częstuję, póki coś jeszcze zostało
W konsystencji trochę gumowa, w smaku ponoć dobra. Wersja zupełnie nie patriotyczna, bo dodałam suszonych pomidorów, czosnku, kurkumy, wędzonej papryki, tymianku, majeranku i trochę startego cheddara. Zagryzłam nią popołudniową kawę

Edit: nie całą połówką
Fajna wersja. Podoba mi się skład.

A Angela czujesz? Tak Ci współczuję odejścia smaku, to jest jak życie w pustce. Przy chorobach tak mam i to je dramat.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 18:07   #1956
Redhaired Witch
Nindżopesz

Betty, a jak zapach marmite, faktycznie podobny do Celtic Fire?

Tru, zadałam gościowi pytanie o koszt wysyłki, ostatecznie okazało się, że można je zadać bez kupowania od razu. Czekam na jego odp.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 18:12   #1957
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A Angela czujesz? Tak Ci współczuję odejścia smaku, to jest jak życie w pustce. Przy chorobach tak mam i to je dramat.
Pewnie bym poczuła jakbym już użyła , ale ostatnio jak się czymś kropnę raz w tygodniu to jest sukces Mam kompletną obojętność perfumową Ten raz w tygodniu mam na coś ochotę, ale ostatnio używam tylko starych szlagierów, bo nic innego nie daje rady - w sensie "eee, nie warto było marnować miejsca na szyi na to" Ostatnio nad czym się rozpłynęłam to Ambre Extreme

Ale jak TŻ się wypachnił dziś do pracy Niebieskim Cukierasem to czułam co to mniej więcej

Stary 2016-11-05, 18:30   #1958
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość

O, a ja myślałam, ze sie boczyłaś na niego nieco po ostatnich zawirowaniach z odbiorem przez niego obrazu.
A co ciekawego nabyłas z dodatków?
Zazdroszczę pozytywnie, ja bez podkładu nie moge siebie znieść
Zgadza się, ale się odezwał i mnie przeprosił - więc odpuściłam, zastanawiam się, czego potrzebuje
Przede wszystkim nabyłam futrzany komin wielokolorowy - takie przenikające się, dość ciemne kolory - przechodzące jeden w drugi

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Napisałam wczoraj epopeję całą i... internet skisł Na cały wieczór. TV i telefon też, kocham UPC w naszej okolicy... Od ponad pół roku nie płacimy za internet, bo nie działa, jak trzeba i uznali, że wolą nie brać pieniędzy, niż naprawić...
.

Cytat:

Wypisz wymaluj jak moje koszmarki ostatnio

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 18:39   #1959
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Zgadza się, ale się odezwał i mnie przeprosił - więc odpuściłam, zastanawiam się, czego potrzebuje
Przede wszystkim nabyłam futrzany komin wielokolorowy - takie przenikające się, dość ciemne kolory - przechodzące jeden w drugi
:
Jak przeprosił, to fakt, po co chować dłuzej uraze, a oprawki z tego co widziałam, ma swietne

O, pasuje mi taki komin do Ciebie

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 19:13   #1960
agnyska81
Zakorzenienie

Doradźcie: serial, raczej nowy (powiedzmy do 4-5 lat), żeby nie był tasiemcem na 6 sezonów, który nie spodoba się facetowi, za to spodoba się mi Szukam czegoś ekscytującego, co mogłabym oglądać sama.

Stary 2016-11-05, 19:27   #1961
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Doradźcie: serial, raczej nowy (powiedzmy do 4-5 lat), żeby nie był tasiemcem na 6 sezonów, który nie spodoba się facetowi, za to spodoba się mi Szukam czegoś ekscytującego, co mogłabym oglądać sama.
Kategoria?

Marcella - ale jest jeden sezon. Fajne, obyczajowo-kryminalne. Dobrze grane choć brytyjskie.

Ale jeśli nie lubisz kto kogo i dlaczego, to może ta Ręka Boga. ?

Ekscytacja ma być podobna do... podasz jakiś przykład?

Odsyłam też do kanału YT Jakbyniepaczeć. Babka świetnie recenzuje świat seriali. Kopalnia wiedzy i inspiracji, poza tym rozkłąd jazdy co gdzie kiedy.
Stary 2016-11-05, 19:50   #1962
Parabelka
Panaroja

snad zielonej cherbaty
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość

To mówisz zeby klikać ta śliwkę?
Dokładnie taka http://www.temptalia.com/product/mac...ight/?i=261319

Masz racje - przy takich kreskach niestety mocne - zwłaszcza ciemne kolory nie wygladaja niestety za dobrze
1. będzie bosko
2.ano
Cytat:
J

Otóż właśnie, że nie zawsze. Tyle filmików urodowych widziałam na YT, że już przestało mnie dziwić, że ta zasada nie musi się sprawdzać. Nie sama wąskość ma znaczenie, a kształt. No ale nie zamierzam tego rozkłądać na czynniki pierwsze Po prostu nie raz i nie dwa wyrwało mnie z butów, jak laski o zwyczajnych, nieistniejących, krzywych ustach, po nałożeniu szminek, wręcz kredek w ostrych kolorach wyglądały milion razy lepiej. Serio, tu nie ma wcale takich sztywnych zasad.
mocny kolor zmniejsza , jak ktoś ma usta małe i wąskie, to wygląda tragicznie, wierz mi . Proporcje twarzy są decydujące - jak usta i oczy są odpowiedniej wielkości do reszty , to można skorygować kształt i jest git, ale jeżeli są zbyt małe, nic się nie zrobi .
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

A tak poza tym pragnę napisać, że wszyscy, którzy uważali, że narzekam na swój wygląd dla komplementów mylili się! Otóż teraz jestem autentycznie zadowolona. Poprawiła mi się cera, znalazłam dla siebie dobrą fryzurę, dobrą kolorówkę, dobre ciuchy, i czuję się fajnie, zgodnie ze swoją wizją i gustem.
Psychicznie w praktyce też to odczuwam, nawet nie zdawałam sobie sprawy jaka byłam wcześniej spięta i zawstydzona między ludźmi.
Aż głupio, że cera, twarz tak wpływają na samopoczucie.

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Tata mi ostatnio opowiadał, ze podobno w latach międzywojennych w regionie łowickim był zakaz urządzania wesel, bo co wesele, to kogoś zaciukali sztachetą
no cóż, takie dwa w jednym można powiedzieć, transakcje wiązane
Cytat:
Zdjęć nie mogę znaleźć, tu jest na ludziu w minucie około 4:42 (nr 19) https://www.youtube.com/watch?v=gTe9S6DCGx4
ona raczej ciemna fuksja niż śliwka na moje oko
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ja idę jutro po naleśniki z garmażerki, znalazłam kupon zniżkowy w skrzynce

Cytat:
t
a ja w roli za mały brzuszek, za dużo jedzonka

królika, zająca, sarny nie tknę
cielęcinę lubię, ale też mam opory
za to zjadłam stekaz kangura
1.
2.ja niestety zjem wszystko ,byle się nie ruszało i nie było robalem czy inną oślizgłą paskudą
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
łJa zrobiłem po raz pierwszy z czystej ciekawości, parę lat temu, a też tej potrawy u nas w rodzinie nie znano

Kot Drakula Gdyby nie te kły, to wypisz-wymaluj koteł mojej siostry
1.babkę ziemniaczaną znam z Suwalszczyzny jako miejscowe specialite de la maison , ale nie wiem, jak robili
2. mój koth tak miał ale jeden mu wypadł
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 19:52   #1963
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Kategoria?

Marcella - ale jest jeden sezon. Fajne, obyczajowo-kryminalne. Dobrze grane choć brytyjskie.

Ale jeśli nie lubisz kto kogo i dlaczego, to może ta Ręka Boga. ?

Ekscytacja ma być podobna do... podasz jakiś przykład?

Odsyłam też do kanału YT Jakbyniepaczeć. Babka świetnie recenzuje świat seriali. Kopalnia wiedzy i inspiracji, poza tym rozkłąd jazdy co gdzie kiedy.
Kategoria dość obojętna (może być komedia, chętnie tragikomedia a la Shameless, dramat, kryminał to zależy; nie lubię s-f), nie przeszkadzają mi seksy, perwersje i kontrowersje (wprost przeciwnie), lubię wyrazistych bohaterów i dobrą grę. Wkurzają mnie typy a la Sherlock
A, i ma być w internetach, może być wersja angielska, bylebym zrozumiała
Z braku laku oglądam po raz drugi Skinsów Nauczę się przynajmniej brytyjskich bluzgów

Marcella brzmi nieźle, Ręka Boga? widzę tylko film w jednym kawałku.
Ekscytacja podobna do Shameless mi się marzy - nie wiesz co jeszcze za chwilę się spieprzy

Babkę z YT znam i lubię, może ten trop
Dzięki

Stary 2016-11-05, 19:54   #1964
Parabelka
Panaroja

Cytat:
czyste umami
z bananem jeszcze nie jadłam
na sri lance robią herbatkę z marmite na kaca
ale najważniejsze to ostrzec domowników, że to nie nutella
jak chłopu tłumaczyłam, że na włosy to chcę, to do niedawna myślał, że nakładam jako maskę
Kiedyś próbowałam marmajta 100 lat temu , pamiętam że był słony i taki właśnie jak maggi mniej więcej
Zapisz

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 20:29   #1965
Redhaired Witch
Nindżopesz

Znad podłego nastroju.

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
ona raczej ciemna fuksja niż śliwka na moje oko
Móóówisz, update bo znalazłam bardziej realne zdjęcia na jakimś blogu http://graymaluje.blogspot.com/2016/...lden-rose.html
A ta Corii, pikna zresztą, to dla mnie raczej fiolet więc pewnie znowu mylę kolory

Stary 2016-11-05, 20:37   #1966
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Kategoria dość obojętna (może być komedia, chętnie tragikomedia a la Shameless, dramat, kryminał to zależy; nie lubię s-f), nie przeszkadzają mi seksy, perwersje i kontrowersje (wprost przeciwnie), lubię wyrazistych bohaterów i dobrą grę. Wkurzają mnie typy a la Sherlock
A, i ma być w internetach, może być wersja angielska, bylebym zrozumiała
Z braku laku oglądam po raz drugi Skinsów Nauczę się przynajmniej brytyjskich bluzgów

Marcella brzmi nieźle, Ręka Boga? widzę tylko film w jednym kawałku.
Ekscytacja podobna do Shameless mi się marzy - nie wiesz co jeszcze za chwilę się spieprzy

Babkę z YT znam i lubię, może ten trop
Dzięki
Hand of God

Też nie lubię Sherlocków

Cytat:
Znad podłego nastroju.

Móóówisz, update bo znalazłam bardziej realne zdjęcia na jakimś blogu http://graymaluje.blogspot.com/2016/...lden-rose.html
A ta Corii, pikna zresztą, to dla mnie raczej fiolet więc pewnie znowu mylę kolory
Nie mylisz, Coriowy to fiolet. Twoja teraz faktycznie wygląda na róż z nutą śliwki, na filmiku była po prostu zimnoróżowa. Kompletnie inna.

Teraz jest zacna! Very you! Po filmiku aż się szokłam, że byś brała taki różyk. Jednak kamerki przekłamujo.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-05 o 20:40
Stary 2016-11-05, 20:48   #1967
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Bym brała

Cytat:
Hand of God
A, Ron

Znalazłam se Masters of sex - Marcella i Hand of God mogłaby się podobać TŻtu, więc nie będę oglądać sama On nie lubi za to niewspółczesnych.

Stary 2016-11-05, 20:51   #1968
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A, Ron

Znalazłam se Masters of sex - Marcella i Hand of God mogłaby się podobać TŻtu, więc nie będę oglądać sama On nie lubi za to niewspółczesnych.

Nooo, Roooon

Czaję
Stary 2016-11-05, 21:01   #1969
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Nie doczytałam wcześniej jakby co też mam konto na ebayu

Cytat:
W kwestii szybkich i niewymagających jedzeń lubię ten blog. http://szamam.pl/makaron-po-singapursku/ (Co prawda to blog o potrawach róznych kuchni świata, a nie stricte o szybkich, ale mimo wszystko wiele z nich jest właśnie taka)
Jakoś fajnie mi się czyta tego gościa. Plus jego testy gotowców i innych rzeczy (testujemyjedzenie.pl) W zasadzie robi to, co my z małżem. Nawet przez chwilę mieliśmy pomysł na opisywanie tego w sieci aaaalee jednak większości produktów nie podejmujemy się testować Po wielu "daniach" i bez testu widać, że nie ma szans na wysokie noty.
O, dzięki, muszę zgłębić

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Np stare maciory- jak nie zdechła to do punktu skupu żywca jechała. I nie chce chyba wiedzieć co z nimi robią
Ale one TAK nie śmierdzą.

Cytat:
Napisałam wczoraj epopeję całą i... internet skisł Na cały wieczór. TV i telefon też, kocham UPC w naszej okolicy... Od ponad pół roku nie płacimy za internet, bo nie działa, jak trzeba i uznali, że wolą nie brać pieniędzy, niż naprawić...
Także zbiorowo dziś dziękuję i macham znad chleba własnej produkcji, tostowanego, z cambozolą, mrrr...

Gupie pytanie - co to ta cambozola?

Cytat:

Cytat:
Tru, zadałam gościowi pytanie o koszt wysyłki, ostatecznie okazało się, że można je zadać bez kupowania od razu. Czekam na jego odp.
Dzieki

Cytat:
Znad podłego nastroju.

Wiem, że było sto razy, ale gdzie w sieciuni można pooglądać seriale? Już straciłam nadzieję, że H. mi pościąga brakujące sezony Californication (wiem, jestem sto lat za Murzynami)

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 21:05   #1970
Murszafka
To ja :)

Cytat:

Gupie pytanie - co to ta cambozola?
Taki, jakby podwójnie pleśniowy serek, bo ma konsystencję cammemberta, a jeszcze w środku pleśń taką, jak Lazur
Zapisz

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 21:08   #1971
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
1. Gupie pytanie - co to ta cambozola?

2. Wiem, że było sto razy, ale gdzie w sieciuni można pooglądać seriale? Już straciłam nadzieję, że H. mi pościąga brakujące sezony Californication (wiem, jestem sto lat za Murzynami)
1. To taki przegenialny spleśniały ser Idealnie jak dla mnie w równowadze pomiędzy wyrazistością, a łagodnością. Wersja czosnkowa Ach, dawno nie jadłam.

2. Ja robię tak: w wyszukiwarkę wpisuję "californication s05e01" (tu oczywiście wstawić który sezon i odcinek Cię interesi) i voila Stronę trudno mi polecić, bo to się zmienia jak w kalejdoskopie, dziś ma jakiś serial, jutro nie. Lub odwrotnie

Stary 2016-11-05, 21:09   #1972
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, że było sto razy, ale gdzie w sieciuni można pooglądać seriale? Już straciłam nadzieję, że H. mi pościąga brakujące sezony Californication (wiem, jestem sto lat za Murzynami)
cda.online.pl

oraz kinoman.tv ale tam już płacenie
Stary 2016-11-05, 21:14   #1973
agnyska81
Zakorzenienie

serialosy.pl

Stary 2016-11-05, 21:25   #1974
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Taki, jakby podwójnie pleśniowy serek, bo ma konsystencję cammemberta, a jeszcze w środku pleśń taką, jak Lazur
Zapisz
Brzmi doooobrze

Cytat:
2. Ja robię tak: w wyszukiwarkę wpisuję "californication s05e01" (tu oczywiście wstawić który sezon i odcinek Cię interesi) i voila Stronę trudno mi polecić, bo to się zmienia jak w kalejdoskopie, dziś ma jakiś serial, jutro nie. Lub odwrotnie
Czarownica! Właśnie ten odcinek chcę obejrzeć!

Cytat:
cda.online.pl

oraz kinoman.tv ale tam już płacenie
Cytat:
serialosy.pl

Wszędzie każą się logować?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 21:32   #1975
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
1. Czarownica! Właśnie ten odcinek chcę obejrzeć!

2. Wszędzie każą się logować?
1.
2. Na cda i serialosy nie trzeba. Jeszcze mi iitv przychodzi na myśl, też nie trzeba. Ja właśnie szukam takich miejsc, że wchodzę i oglądam, bez płacenia i logowania. Reklamy wyskakujące na początku jestem w stanie zdzierżyć (choć można adblockiem wyeliminować) ale nic więcej

Stary 2016-11-05, 21:38   #1976
Maja102
Zakorzenienie

Serialeonline kiedys działało
Stary 2016-11-05, 21:40   #1977
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

A ktoś tu ogląda Teorię Wielkiego Podrywu? Bo podobno nowa seria leci, ciekawe, czy jest oglądalna. Dziewiąta była słaba.
Ja oglądam ale nowego sezonu jeszcze nie widziałam
Aczkolwiek jak dla mnie poziom tylko trochę spadł, nadal mnie śmieszy
Cytat:
Powiedzcie, że też macie wtopy kolorówkowe, że też zdarza Wam się kupić i wywalić bo zły kolor

dlatego nienawidzę kupować podkładów i szminek
Cytat:

Cytat:

Poszłam do mojej lekarki i mówię jej o oku i o tym co koło oka (mówiłam, że dziwności się mnie łapią ostatnio), a ona mi się każe rozbierać (fakt, że pół godziny przede mną przyjmowała mojego dzieciaka z gilami i kaszlem jak ze studni; poza tym ja ciągle mam głos podejrzany) No i stwierdziła, że strasznie mi z tych zatok cieknie na gardło i jak to tak długo trwa to se sama z tym rady chyba nie dam. Dostał mi się antybiotyk i jeszcze ochrzan, że L4 nie chcę brać No to się urlopuję, inhaluję i co tam jeszcze, ale coś mi humor nie dopisuje. Jeszcze mi tak łeb wczoraj pękał, że zasnąć nie mogłam. Generalnie jakaś niemoc jesienna, bleeeee. Jeszcze w nocy mi się koszmary śniły dziadowskie
zdrówka
Cytat:
Dobra zmiana. Dwa miesiące temu, za 520 zł miałam 45 antyram i passe-partout do rysunków, teraz usiadłam do zamówienia, i za 540 wychodzi 35 sztuk...
Co za syf w tym kraju...

Cytat:
Ja prawie wszystkie seriale oglądam z TŻem (oprócz Chirurgów, ale to ma 13 sezonów ) Obecnie kończymy Downton Abbey, mimo konwencji zupełnie nie w naszym stylu bardzo mi się podoba
Albo jeśli Twój maż nie lubi współczesnych to może coś z historycznych, np Tudorzy?
Albo Mad Man?

Znad tragikomedii z remontem nasz fachman od remontu ogólnego (nie od płytek, od płytek to osobna historia ) przegiął ze ściemnianiem i wtopami i TŻ go zwolnił. No i spoko tylko kto nam ten remont teraz dokończy? Już mam szczerze dość tego wszystkiego
Za to kuchnię mamy zamontowaną i jest fajna całe mieszkanie jeszcze w ruinie a kuchnia zamontowana

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-05, 22:02   #1978
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
1. Albo jeśli Twój maż nie lubi współczesnych to może coś z historycznych, np Tudorzy?
Albo Mad Man?

2. Znad tragikomedii z remontem nasz fachman od remontu ogólnego (nie od płytek, od płytek to osobna historia ) przegiął ze ściemnianiem i wtopami i TŻ go zwolnił. No i spoko tylko kto nam ten remont teraz dokończy? Już mam szczerze dość tego wszystkiego
Za to kuchnię mamy zamontowaną i jest fajna całe mieszkanie jeszcze w ruinie a kuchnia zamontowana
1. Właśnie zupełnie odwrotnie - nie lubi niewspółczesnych DA oglądałam sama (bo coś mi ochota padła na sam koniec 4 sezonu), bo on strasznie przewracał oczami. Jedynie co mu się podobało z dawnych czasów to The Knick
2. O jaaaa, znam to i współczuję mocno
Fachowców od łazienki tylko dlatego nie wywaliłam na zbity pysk (a jestem naprawdę łagodną osobą, ale im zrobiłam awanturę), że na podłodze miałam beton i niezamontowaną armaturę i wizję, że jak ich nie zdzierżę to będę tak żyć przez kolejne dwa miesiące conajmniej.

Stary 2016-11-05, 22:08   #1979
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Znad tragikomedii z remontem nasz fachman od remontu ogólnego (nie od płytek, od płytek to osobna historia ) przegiął ze ściemnianiem i wtopami i TŻ go zwolnił. No i spoko tylko kto nam ten remont teraz dokończy? Już mam szczerze dość tego wszystkiego
Serio, ja co przypadek remontujących się par to słyszę tę samą historię. Tak przeginają dziady pseudoremontowe, że trzeba się ich pozbyć. Inni sami opuszczają pole walki. To jest jakaś kpina, przecież powinno im zależeć na renomie, poczcie pantoflowej, czyż nie? Tym sposobem np nie mam Wam nawet kogo polecić. Same wtopy.
Naprawdę Wam bardzo współczuję. Ja bym chyba zrobiła dodatkowo niepotrzebny i nieskuteczny dym. Mnie krew zalewa na takie sytuacje. Dobrze małżon uczynił.

To dawaj kuchnię, zawsze to jedna z większych i ważniejszych rzeczy, jak tam nie ma wtop, to już reszta będzie z górki.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
1. Właśnie zupełnie odwrotnie - nie lubi niewspółczesnych DA oglądałam sama (bo coś mi ochota padła na sam koniec 4 sezonu), bo on strasznie przewracał oczami. Jedynie co mu się podobało z dawnych czasów to The Knick
To ja bym mogła se z Twoim TŻetem serialową piątkę przybić. Też preferuję współczesne, ale The Knick miał w sobie coś wyjątkowego, chyba ten marazm

A ja już rzygam stolikami. W międzyczasie zmieniła się koncepcja z kwadratu na prostokąt i całe 2 dni w sieciuni poszły się jechać. Dziś sobie odpuszczam, od jutra od nowa. Bo stwierdziłam, że nie zapłacę za dziadostwo. No nie. Coś mi nie pozwala kupić chłamu, to już wolę nic nie kupić niż chłam.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-11-05 o 22:12
Stary 2016-11-05, 22:36   #1980
Redhaired Witch
Nindżopesz

Znad dla odmiany zayebistego samopoczucia po winie, popcornie i zwężaniu spodni w rozmiarze 34

Ewuś, o kurczę, mam na podorędziu fachowca, ale on niestety działa stacjonarnie w Wawie. Współczuję :/

Ad seriali właśnie zaczęłam trzeci sezon Black Mirrors. Wg mnie to takie przypowiastki o pułapkach technologii i mediów socjalnych, czasami naiwny, zbyt pobieżnie przedstawia jakieś problemy, ale ogólnie uświadamia mi pewne sprawy, jest na swój sposób ambitny... nawet trochę w stylu P.K. Dicka, bym rzekła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości